- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
CsigaGyilkos #23598 üzenetére
. Nem ide akartam.
-
Attix82
addikt
válasz
Sontir Fel #21785 üzenetére
Mantleval tolom a BF4et, én nem vettem észre romlást.
-
Attix82
addikt
Erre a késedelmi időről jutott eszembe, (lehet marhaság), de BF4be a havernak GTX770 volt. Eddig úgy felváltva ülhettünk a tankba kezdéskor . (Ugye nyomtuk a klikket ezerrel).
Most vett gtx970-et és mindig másodpilóta
....ugye nekem 290 mantle.
Lehet marhaság de sose Ő vezet
-
Attix82
addikt
válasz
dergander #21271 üzenetére
Igen és azért akad a Diablo3 egyes pályákon mert kevés hozzá a 4,4Ghz 2600K + 290es VGAm
....az összes Blizzard játék ilyen.
Csak annyit kell megnéznie a kollégának a wowba , hogy a VGA kihasználtság mennyin áll.
GPU-z felrakja és nézi....tuti különbség lesz a 2 gép között.
-
Attix82
addikt
A napokba próbáltam egy SP R9 290 Tri-x-et, kegyetlen jó volt a hűtése.
MSI konbustorral hajtottam meg és 63 fokra ment fel
, csak ajánlani tudom.
-
Attix82
addikt
válasz
GeneraL_XTX #17511 üzenetére
Nem biztos. Attól függ ,hogy a ventije hány %on megy ezen a hőfokon.
MSI és az Asus is a csendesség miatt felengedi a hőmérsékletet elég magasra, és a ventiket pedig elég alacsonyan tartja.
-
Attix82
addikt
Utána helyesbítettem:
Hangba az Asus a legjobb, az hogy a profilja felengedi arra a hőmérsékletre ami nem okoz gondot a használatban az más kérdés.Annyit tudok tapasztalatból, hogy pl Crysis 3 játék alatt 65 fokon ment az Asus 290x.
Nah mind1, de az tény, hogy nagy csendes volt...a mostani Giga 290semhez képest
(#16405) Pacy
Megpróbálok kunyerálni egy képet C3 közben.
-
Attix82
addikt
Azt kell figyelembe venni, hogy az emberek 95% beteszi és használja. Azt se tudja, hogy van olyan ,hogy hőmérséklet
Most írtad: " Amiről beszélsz, az a gyári ventilátor-profil, az lehet, az Asuson a leghalkabb, csaképpen úgy nem hűt."
3dMark alapon.
Asus: 1740 ppm 2 ventinél
Toxic 2495 ppm 3 ventinél.Csakis a gyári állapotot vettem figyelembe, nem befolyásolja a működését a magasabb hőmérséklet.
OC-hoz természetesen a Toxic a jobb, hisz 3 venti + nagyobb hőleadó felület+ egyéb alkatrészek hűtése is megoldott... ezt nem is vitatom.
-
Attix82
addikt
válasz
Snip3r_HUN #16398 üzenetére
r9 290seknél mind1, mivel a memória 1250-1350 mhz közé van állítva, nem okoz instabilitást.
280x-ek érzékenyek, de ott sajnos a márkák között kb 2-3 típus ami megfelelő teljes mértékben.
-
-
Attix82
addikt
válasz
SkyTrancer #16380 üzenetére
Annyit kell tudni, hogy ha ref téglahűtés akkor kb mind1 a házhűtésed.
Ha egyedi hűtés ,akkor már egy jó házhűtéssel csökkenthető a VGA hűtési hangja.
R9 290-es sorozatba az Asus hűtése a legjobb szerintem.
-
Attix82
addikt
válasz
Cole86 #15603 üzenetére
Szövegértés: "Ezért 3,8 Ghzen csináltam a testet."
Prime95 nem volt jó, ITB már jobban kimutatta. (Prime 95 lehet látni, hogy számolt is valamit a program (HT ON pozicióban) , de 4 magon kb ugyan ott ragadt a programba)
3.8 Ghz ugyan csak + ITB 2 szálon 2Gb memória.
-
Attix82
addikt
Nagyon érdekes, hogy a Prime95 FFT 4 szálon terheltem (100%) + Bf4 et futtattam és HT-val vagy anélkül folyamatos volt 60 playerrel.
3.8 Ghz-re vettem mert TDP 95W van belőve a hűtés miatt. HT amikor be volt lőve elérte a 95 wattot és 4.4-ről levette 3.8-ra. Amikor HT OFF votl 4.4 , akkor nem érte el és nem vette vissza. Ezért 3,8 Ghzen csináltam a testet.
Vicces de pont ugyan annyi fps-en tudtam elcsípni
Számomra nagyon fura, hogy 4 magos kivitel 4 magon terhelve (Small FFT) + Bf4 is futott simán futott
Vagy ez a Prime95 test nem valami jó esetleg....nah megnézem ITB-vel is.
-
Attix82
addikt
Ezt senki se vitatja, hogy 4 fizikai mag van. Viszont több párhuzamos számításnál már nagyon jól jön a HT. És ugye BF4be is kimérhető volt....az mind1, hogy 4 magot használ de azért sok feladat fut párhuzamosan és nem csak a játékra gondolok.
(#15600) Cole86
Direkt csináltam úgy, hogy ne legyen VGA limit, hisz , akkor jön ki a CPU ereje.
-
-
Attix82
addikt
válasz
bombibmw #15573 üzenetére
Ezek szerint az AMD VGA-s konfigoknál a CPU igényesebb játékoknál a DX-es verzió korlát lehet maga a CPU.
Végigfutottam kb ott ahol Te, és jó pár helyen a GPU kihasználtság 60% volt, ahol elérte a 90% ott az fps is hasonló mint neked. (DX)
Mantlet bekapcsolva pedig a GPU 99% teker folyamatosan amivel az FPS is megnövekszik jóval a tied fölé.
-
Attix82
addikt
Nem fogsz meggyőzni
...Amikor a BF4 beta kijött i5el szaggatott, akkor vásároltam az i7-et amivel alapon is teljesen kisimult. Tudom a teljes számít, de továbbiakba se vennék i5-öt
Most toltam a játékot HT Offal és hát elég sűrűn volt a CPU 100%on, de átlagba 90+.
De ez most lényegtelen, a lényeg, hogy az IVY mennyivel jobb az SB-hez képest
Szívesen megnéznék egy AMDt ugyan itt...lehet átkuncsorgok az AMD topikba és keresek egy embert
-
-
Attix82
addikt
válasz
deadwing #15418 üzenetére
DX korlát, és 1 mag -ra kiosztott feladat elvégzése a probléma. Tehát ha lenne egy olyan CPU ami 4 mag és 10 Ghzen megy, akkor biztos nem lenne korlát az 1 magra kiosztott feladat elvégzésére
Azt kell elképzelni, hogy 1-es mag te ezt csinálod 2-es mag meg ezt .....az első mag amíg nem végez a kiosztott feladattal addig a 2-es mag nem folytatja a munkát. Így egymásra várnak a további munkavégzésre.
A mantle ebbe segít, és gyengébb CPUval több fpst ki lehet csikarni .
-
Attix82
addikt
válasz
Nagylajos_1 #15395 üzenetére
Próba másik gépbe.
-
Attix82
addikt
válasz
Lacielvtárs #15330 üzenetére
Bf4 mantle FHD Ultra + Scale 200% 4GB kevés volt és szaggatot. (180%nál simult ki)
DX-be viszont belefért 4GBba a + scale 200%on is .
Lehet Mantle Bug vagy valami hiba van, de igazi 4K-san még nem próbáltam mennyit VRAMra van szüksége.
-
Attix82
addikt
válasz
Snip3r_HUN #15141 üzenetére
Maga a gyártó nem rakja bele a kupont egyikbe se, max az AMD küldözgeti ki a kuponokat a nagykereknek, de ebből MO nem kap , vagy ha igen nagyon elvétve.
Én speciál elég ritkán láttam VGA dobozba beleszúrva kupont.
Vagyis hulladék az ellátás és ennek a megvalósítása....adja a kuponokat a gyártóknak akik beledobozolják a kábelekkel együtt.
-
Attix82
addikt
válasz
BlessedElroy #15040 üzenetére
Akkor az is igaz, hogy NV kevésbé CPU érzékeny mint az AMD VGA
Viszont a Mantle jóval jobb a DXnél BF4-be.
-
Attix82
addikt
válasz
BlessedElroy #15000 üzenetére
Akkor nálad is beesik a DX miatt, 40 fps mantlen soha nincs... de persze várjuk a képet.
-
Attix82
addikt
válasz
BlessedElroy #14996 üzenetére
Hány player volt ?
-
Attix82
addikt
válasz
daveoff #14956 üzenetére
Persze erről beszéltem. Ez a DX korlátai és a CPU kihasználatlansága a probléma.... az összes map érintett ahol 60+ player van.
Nv-sek sajnos szívnak ilyen esetekbe mert Ő nekik csak DX van amivel lehet GTX Titan Z x 2 akkor is beesik az FPS
Mantle nálam nem laggol be.
-
-
Attix82
addikt
válasz
Firestormhun #14820 üzenetére
Egy sz.rul megír program alá bármit tehetsz, az fps le fog esni ami a programozás miatt van és nem a vas.
Nekem i7-em van 4.5 Ghzen de ez a játék se a CPUt- se a GPUt nem rakja 99%-ra sok esetben közbe az fps 40-50....
-
Attix82
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14816 üzenetére
Egy jó programozás mindennél többet ér, csak ahhoz lusták "sok pénzbe kerül" + a HW gyártók se néznék jó szemmel
-
Attix82
addikt
válasz
BerlinBoy632 #14659 üzenetére
14.4 driverrel is csinálja? Mert ha igen a VGA gatya.....táp biztos elég.
Próbáld a GPU és a memóriát visszább venni úgy produkálja e.
-
Attix82
addikt
Itt a BF4 ultra Mantle 840/1350 @ 140 wattos videom:[link]
-
Attix82
addikt
Én úgy lőttem be a gépem, hogy a 2600k @ 4,5 Ghz 75 watt limitálva , így azok a játékok amik 2 magot használnak 4,5 Ghz ketyeg a cpu, de pl BF4 alatt 4,5-4,2 Ghz között mozog.
2 játékkal tolom. Bf4 és D3
D3 470 / 625 Mhz megy így a VGA 60 wattot fogyaszt (Vsync on) és a komplett gép 160 wattból megáll.
BF4 840/ 1350 Mhz , VGA 140 wattot fogyaszt és a komplett gép 300 wattnál megáll. Természetesen Mantle Vsync OFF és bőven 60+ fps fölött vagyok még így is.(kb 70-90 fps FHD UItra)
Szóval nagyon jó VGA az r9 290-es + jól szabályozható.
-
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
válasz
Obliterátor #14033 üzenetére
AMD nagyon gyenge ha egy program 1-2 szálon használja csak. Sok vásárló AMD FX helyett i5-re váltottak de nem hittek a szemüknek mennyivel is erősebb ....
Nálad CPU gond van , gyenge a Blizzardos játékokhoz....( meg sok másba is elő fog jönni a gyengeség)
-
Attix82
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest