-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
válasz
GeneraL_XTX #38275 üzenetére
Áhá! Ezt kerestem, csak azt hittem Videókártyán belül is van külön, és nem találtam. Nem tudtom, hogy egy gyűjtő van csak.
-
Laja333
őstag
Mennyi lehet most használtan egy 290x Tri-x?
-
Laja333
őstag
válasz
kingpython #31811 üzenetére
Eddig nekem így működött, igen. Feltelepítés után alap helyzet a Mantle. Mondjuk eddig BF4-et, Sniper Elite-et, és DA:I-t próbáltam. Egyébként beállításokban állítható, de újraindítás szükséges, BF4 esetén mindenképp.
De mintha az rémlene, SE3-ban külön Mantle indító fájl van.
-
Laja333
őstag
Hol kellene látnom matricát ami azt jelezné, hogy gari vesztés nélkül nem megoldható a hűtő levétel?
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #30893 üzenetére
Mi lett a Lightninggal? Ha a kettőt hasonlítod össze, mi a tapasztalt?
-
Laja333
őstag
"The other surprise is that of the min frame times having the 290X beat out the 980 Ti"
[link]Hmmm. Lehet kivárom a 290x-el egy kicsit.
-
Laja333
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29912 üzenetére
DE ő a Nitro-t próbálta. Szvsz a Tri-X továbbra is ajánlott.
-
Laja333
őstag
válasz
m0h0senator #28902 üzenetére
Nekem a Metro 2033 meg Last Light jobban melegíti a kártyákat, mint bármi más. Azzal próbálnám először.
-
Laja333
őstag
Egész jó venti profilt lőttem be. Így még a hangja is kordában van tartva.
Pár óra Witcher 3:
-
Laja333
őstag
Próbálkozott már valaki 390/x Bios-t flashelni 290/x-re?
-
Laja333
őstag
válasz
MiklosSaS #28594 üzenetére
A Win10-es driverek elég erősek api overheadben (vagyis gyengék, na értitek). Nálam ez hatványozottan érezhető a FX miatt. Ott ahol eddig CPU limitem volt, az win10-es driverekkel megszűnt, vagy minimalizálódott. A Thiefben a Mantle egyedül az overheadben segít, szóval nem igazán mérvadó teszt Mantle szempontjából.
-
Laja333
őstag
válasz
kalozhun100 #28440 üzenetére
Amire te gondolsz, 4096 SP-al, meg HBM-el, az a Fiji. Elvileg Radeon Fury néven fog futni, nem kap számozást. A 390X meg a Grenada, ami egy enchanted Hawaii, 2816 SP-al jön, GDDR5-el.
-
Laja333
őstag
válasz
kalozhun100 #28436 üzenetére
Nem, kb 10%-al. De még reménykedek 15%-ban.
-
Laja333
őstag
Egy kicsit megugrott az ára a Tri-X-nek.
[link]
-
Laja333
őstag
válasz
kalozhun100 #28314 üzenetére
Csak felmutatták, hogy tessék így néz ki. De ezt meg különböző oldalakról már az elmúlt héten is láttuk. Bemutatásnál azért illik működés közben is megmutatni, valamint tesztelni.
-
Laja333
őstag
válasz
kalozhun100 #28310 üzenetére
Már kb egy hónapja tudjuk, hogy E3-on debütál.
-
Laja333
őstag
válasz
haerer #27999 üzenetére
Nekem 8350 hajtja a 290x-et. 4.6 GHZ-en sem képes kellőképpen aládolgozni. Állandóan proci limitbe ütközök. Kivéve ez alól a Mantle supportos játékok. De pl GTA V-ben nem nagyon láttam még, hogy 60% fölé menne a gpu kihasználás. Talán épületen belül, nem zavaró, mert így is van 55-60 fps mindenhol. De azért na.
Tervezem cserélni 4790kra. Zen-ig mindenképp.
-
Laja333
őstag
Ezt próbáltátok már Witcher 3-ban, CrapWorks-el?
-
Laja333
őstag
Úgy látszik nem csak GTA V miatt érdemes feltenni az új drivert.
"Update: Impressed with the performance boost in FC4. Maxed out settings (even the nVidia ones) with MSAAx4 @ 1920x1200 I am averaging 60-90fps. 6040x1080 Eyefinity maxed settings no AA I am averaging 45fps. Last beta drivers 1920x1200 maxed no AA no nVidia effects I got 20-119fps with stuttering." forrás: comment
-
Laja333
őstag
Nem értettem miért melegszik a tri-x 79 C fokra.
-
Laja333
őstag
válasz
ricshard444 #25975 üzenetére
Nagyon nem, nálam húzva sem megy 80-ra a hőmérséklete FC4 alatt, gyári venti vezérléssel. Ott valami nagy gáz lesz. Milyen gyártmány amúgy?
Közben látom, hogy Gaming.
-
-
Laja333
őstag
Rakott már valaki 290x tri-x-re backplate-et. Egyáltalán van rá való? Érdekelne hozna-e valami pluszt. Pusztán kíváncsiság.
-
Laja333
őstag
válasz
GeneraL_XTX #25184 üzenetére
Valóban, tri-x szépen tartja a 75 fokot. Tuninggal tud belenyalni gyári venti szabályzással a 78-ba.
-
Laja333
őstag
És a csavarok sem nyomaték határoltak? Csak mert ha "festett" a menetes rész, akkor hamar kiderül, ha már volt egyszer bontva.
-
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
amdfavorite #24309 üzenetére
Dobd be a légkeveréses sütőbe 6 percre, az majd rendberakja a forrasztásokat. Na jó, ki ne próbáld!
Egyébként ha már kiadtál érte pénzt, szerintem megérné rápróbálni a reballra. Ártani nem fog, ebben a formában úgy is használhatatlan a kártya. Vagy veszel rá olyan vizet, ami nem engedi 50 fok fölé. :S
-
Laja333
őstag
Írták már, nincs még AMD profil a játékhoz. Ezért is fut rosszul. Gondolom profillal CF is jó lesz. CF egyébként jobban skálázódik mint a SLI. Volt is teszt valahol, hogy a 290x CF olyan teljesítményt ad le mint a 980 SLI. Csak kétszer annyi fogyasztással.
-
Laja333
őstag
válasz
fatal1ty1984 #23770 üzenetére
Tri-x-et cserélek Vapor-x-re, ráfizetéssel.
Na most megfogadtam, hogy nem lövöm el a zsetonom 390X (380X ?
) Tri-x-re, megvárom a Vaport. ^^ Mondom ezt úgy, h tökéletesen elégedett vagyok a Tri-x-el.
-
Laja333
őstag
válasz
Werkly #23572 üzenetére
A videóban sima 290 vapor van szembeállítva 290x lightninggal. Azonos oldalról származó review-k alapján a 290 magasabb hőmérsékleten üzemel mint a 290x. Amit nem is értek.
. A videóbol csak az jön le, h a 290 vapor alacsonyabb órajelen hozza a lightning teljesítmnyét.
-
Laja333
őstag
Mondjuk azért kíváncsi lennék most egy tuninger mit tudna kihozni a 290x-ből. A feltett eredmények elég régiek már. Akkor a 780ti még kicsit 290x előtt voltak, a mostani 22 kártyás tesztben meg fordult az eredmény (az oroszoknál is). Egy sima 290 is feljött a régebbi 290x lightningok mögé.
Bár lehet ez csak a friss játékok számlájára írandó, nem a driver gyorsult ennyit. -
Laja333
őstag
válasz
daveoff #22027 üzenetére
Nem csak neki. Az tűnt fel, hogy sokan arról nyilatkoznak, nekik nincs problémájuk, soha nem is volt se nv-vel, se radeonnal, és nem értik másnak miért van állandóan. Azt se felejtsd el, hogy azoknak a többsége, akinek nincs problémája vagy javulást tapasztal, nem fogja ilyen helyekre írni, elvan magának.
Gyakran érzem azt, hogy Nvidiások szemetelik tele az ilyen fórumokat.
Nem kétlen, hogy valakinek van problémája, de az orvosolható, és felrehetőleg nem driver hiba. Arról már senki sem írt, hogy winupdate törlés merre mozdította a dolgot. -
Laja333
őstag
válasz
Sontir Fel #22016 üzenetére
Itt egy "nvidiás" beírta, hogy veszített 80 fpst. Többieknek nincs különösebb baja, inkább a kártyák nyitott hűtésére panaszkodnak cf esetén. Akinek mégis baja van, az törölje a win frissítést, mert nem driver hiba amit tapasztalnak.
Tehát megint ott vagyunk, mint minden AMD-s hisztériánál, hogy kiindul valamiből a felhajtás, de senki sem érti honnan és miért, mert senkinek nincs semmi problémája.Egyébként én se vettem észre negatív hatást, minden szépen fut mint eddig, Far Cry kicsit jobban, BF4 továbbra is fix 60 fps
.
-
Laja333
őstag
Új játékokról volt szó, azokat soroltam fel. Az általad felsoroltakról nem tudok nyilatkozni. Nem az volt a cél, hogy 980hoz hasonlítsam, 970 és 290x között vacilláltak fentebb. Csak érzékeltetni akartam, hogy pár címben most különösen erősek a 290x-ek.
Ha jól tudom Ryse-ban pl a compute kihasználásban rejlik az amd előnye. Erre alapozom, hogy most jobb befektetés egy 290/290x mint egy 970. Máshol teljesítményben ugyan ott van, és ha később több címben kihasználják úgy, mint Ryse-ban, akkor megmarad az előny. És akkor ki is hagytam a képből a Mantle-t. -
Laja333
őstag
Wut? Gyorsan megnéztem Iponban, GTX-ek 90-től indulnak, 290-ek meg 88-tól. Egy Vapor-x 290 kereken 100e. Ez alatt árban szerintem GTX-et sem érdemes venni. Amilyen teszteket néztem, vagy ref, vagy Gigabyte kártyákkal tesztelnek (pl techspot). És azt ki merem jelenteni, hogy 290ekből nem a Giga sikerült a legjobban, egy Vapor azért földbe döngöli.
(ótejóég 178kért vettem anno a Tri-x-em :'( )
-
Laja333
őstag
Elveszni látszik a legjobb ár/teljesítmény címke a 970-ekről. Az újonnan megjelent vagy megjelenő játékokban ( ryse son of rome, far cry, dragon age, the crew...) is jobbak a 290x-ek. Aztán sokat ér a -80w-al, ha Vaport is eléggé lehűti a légkeverője, nem sok zaj mellett. És még nem is cicereg.
-
Laja333
őstag
válasz
DroiDMester #21778 üzenetére
Szép dolog a hit. Akkor haszáld egészséggel. Én meg ülök itt a gép előtt és nem értem miért jobb az fpsem mint az i5-é.
Te sem tudod mire képes egy fx. Ugye? Silly boy!
-
Laja333
őstag
válasz
#35434496 #21768 üzenetére
Mert mi köze annak az Omega drivernek a mostanihoz? Omega a görög utolsó betűje, december az év utolsó hónapja. Mivel mindig év.hónap-hoz kötött a driver számozás paff, Omega Catalyst.
Attól, hogy túlspilózod a dolgot és olyat látsz bele, ami nincs ott, nem az AMD hibája.Ugyan meséld már el nekünk, geforceok mennyire kaptak szárnyra ettől a drivertől, és lett kollektív 64% gyorsulás!
Oh wait!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Microsoft Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest