Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
struszi
aktív tag
válasz
üzenetére
Durva bizony! Vagyis hát nem igazán értem az egész dolgot. A cimborám gépében képet sem adott. Nálam hol ment, hol nem. Ezután tényleg azt hittem forrasztás szakadás. Aztán mikor a szerelő kolléga leszedte a hűtést akkor látta meg, hogy mi történt. Ő is értetlenül áll a dolog előtt. Igaz, hogy nem régóta van a tesztüzem, de hajtottam mindennel, hogy dobja-e a hibát. Eddig jó. Most meg reménykedem azért, hogy ez a brutál hűtés is megkíméli. Naplóztam a terheléses értékeket.
A gyári hűtéssel szerelés előtt magasak voltak.
Ahhoz képest most 1 óra BF1 után a GPU 65 volt maxon a melegebb VRM az 72. Ezek azért kíméletesek.
Lehet amúgy, hogy hülyeséget írok, de arra gondoltam, hogy talán a sérülés miatt a sérült burkolaton behatoló kis mennyiségű vízpára okozta ami összezárt odabent valamit és miután kiszáradt megszűnt a rövidzárlat.
Hidegből melegbe a szemüveg is bepárásodik szóval nem tudom. Lehet, hogy totál hülyeség.

A 2-3% persze nem sok. Azt nem is sajnálom tőle.

-
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Amúgy én ilyen dolgokat nem írtam.

Nálam két Asus 290 DC2 OC is járt, egy sima, és egy X-es is, és azt kell mondjam, tuning nélkül, jól beállítva (gondolok elsősorban a ventilátor-profilra), megfelelő környezetben (gépház-szellőzés) a gyári órajelükön szépen (és viszonylag halkan) elboldogul velük a hűtés.
Mindkettő gyári állapotú, megbontatlan hűtésű, a másodikról (az X-es, ami most is nálam dolgozik) azt is tudom, hogy bő másfél éves most.
Nem lettem rajongója ettől a kártyának, ne érts félre, nekem nagyon hiányzik a hűtés a VRAM csipekről továbbra is, illetve a hűtésből a tartalék, de ettől még el kell ismerjem, hogy mégis tud igen kellemesen működni.(#40115) Gtaati: Persze, simán lehet, hogy nem skálázódik jól 8 magra, így nem látsz 100%-os CPU használatot, csak a GPU használat eséséből látod, hogy gondok vannak.

Mutatok rá szemléletes példát BF4-ből és a hatmagos (+HT) procimmal, a "Total CPU usage" és "GPU utilization" diagrammokat nézd:
4Ghz proci: [link]
2,3Ghz proci: [link]
Mint látható, a lassabb procinál sem megy a proci 40% fölé, csak durván csökken a GPU-használat.
Ja, igen, a 0%-os eséseknél természetesen háttérben zajló folyamatok is bezavarhatnak, bekapcsolt HT-val érzékenyek rá az Intel procik.

-
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Igazából arra próbáltam célozni, hogy a zöld oldalon is ugyanúgy megvannak a nem megfelelően strapabíróra megterveztt kártyák. Ez csak egy szélsőség volt a gyulladó VRM-el...
(#40083) Picco: A GPU-n van védelem, hőfok és áramfelvétel. Ha nem megy a ventilátor rendesen, ezektől nyugodtan megfőhet a VRM és a memóriák is. Bár tény, hogy valamennyit azokat is védi, mert amikor elkezdi megfogni a túlmlegeedő GPU-t akkor a VRM és memóriák terhelése is erősen lecsökken.
-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Még egyszer leírom: csak a memóriák hőmérsékletét nem lehet monitorozni, de azok nem is melegszenek annyira bőven.
Tehát következésképpen: úgyis látja, hogy ha melegebb a cucc. De ő azt írta, hogy max 80 fok. Ez pedig teljesen rendben van. A 80 fok semmilyen PCB-t nem süt meg. Teljesen mindegy mennyi venti megy és hány wattos izzóhoz hasonlítod.
Amennyiben a hőfok felmenne kritikusabb értékekig, na AKKOR. Akkor el lehet kezdeni agyalni mi lehet a hiba. De addig nyugi van!

-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Általában a GPU Chipek 95 fokra a VRM-ek 110 fokra a GDDR5 RAM pedig legalább 90 fokra van belőve, mint max hőmérséklet amit huzamosabb ideig bír. (természetesen ettől minden gyártó saját chipjei eltérhetnek, a pontos értékekért az alkatrészek gyártóinak weboldalát lehet bújni)
Ezek közül egyedül a RAM-ot nem tudod közvetlenül monitorozni. De ha a GPU-d ma 80 körül van, akkor a körülötte levő RAM-ok nem igazán lehetnek 65-70 foknál melegebbek véleményem szerint.
-
Cifu
félisten
válasz
üzenetére
Látom az értelmezés nem erős oldalad, várj, segítek, próbáld meg újra értelmezni a következő idézetet a #39004-es hsz.-ből, hátha másodjára sikerül:
Tisztában vagyok vele, hogy mi a helyzet e fronton, és én is azért vagyok egy kicsit mérges Abu85-re, mert amíg a nyers marketing volt a GCN-el kapcsolatosan, az nagyon nem jött be eddig - pedig én ezért vettem 7950-et a 770 helyett, oszt jól megjártam, mert akárhol néztük, a 770 lelépte a 7950-et (ismerősnek volt mellettem ilyenje, és kb. ugyanazokkal játszunk).
Ebből is látszik, hogy engem pont nem érdekel az nVidia és AMD fanboyok hülye e-pénisz mutogatása, az az olyanokat érdekli, mint amilyen te vagy, hiszen "~+10 fps" eléggé értelmezhetetlen így önmagában, ha esetleg adott játékban, adott felbontásban említetted volna, úgy lett volna értelme, vagy ha azt mondod, hogy "~+10%", annak lett volna értelme. De így ebben formában ez egy 1 bites életforma megnyilvánulásának tűnik.
Ezen hozzászólásodból látszik, hogy te mindössze trollkodásként tudtál itten megnyilvánulni. Kár érte, sikerült saját öngólodat prezentálnod vele...

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
dobobazsy
őstag
válasz
üzenetére
köszi mindhármótoknak!

pontosítok. nem szép, csak tetszik a fekete-piros színvilág, és beleillene a gépbe
de nekem tetszik. csak remélem nem fő meg, illettve hogy nem túl hangos.
CM HAF932 Advanced házban lenne, talán az nem olyan rossz szellőzésű kuckó.na még majd szétnézek, úgyis előbb elkell adnom a 970-em.
köszönöm mégegyszer!
-
válasz
üzenetére
Sokat gondolkodtam amúgy én is rajta. Nem lehet olyan bonyolult megcsinálni. Egyszerűen valamilyen okból nem akarják megcsinálni. Anno volt x360-am. Nagyon szerettem, jó kis gép volt, bár az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy néha azon is leesett az fps, jócskán 30 alá, de ezek csak ritka pillanatok voltak, 90-95%-ban a játékok gyönyörűen szaladtak. Csak az a gond, hogy nekem a kedvencem az fps, és ezt kontrollerrel nem tudom olyan élvezettel játszani, lehet én vagyok az öreg már hozzá, de számomra a bill és egér ami ehhez a játékstílushoz passzol. Ezért nincs jelenleg ps4-em, ha lenne bill ás egér támogatása, nem is lett volna kérdés, hogy most min játszanék. Hiába gyengébb mint a csúcs pc és kicsit rondábbak a játékok, ha a csúcs pc-n azt a folyamatosságot akarom mint ps-en, akkor ugyan úgy le kell butítani medium-high.ra az újabb játékokat. Nem trollkodni akarok, de ez úgy kikívánkozott.

-
Habugi
addikt
válasz
üzenetére
Tessék megnézni bármilyen újabb játékot alapórajelen 1080/1440p-ben, utána pedig 1200-on.
Marhára nem 3-4%os gyorsulások vannak.

"Aki tuningolni akar, zöldeknél van a helye.
"Ez is nettó zeller.., no offense!

(#34464) HSM:
Véletlenül sem kritizálni/lebecsülni szándékoztam a Ref hűtést, révén tapasztalatom sincs vele csak utoljára/és többnyire csak refekkel kapcsolatban olvastam erről a hőmérséklet/TDP okán történő órajel leszabályzással kapcsolatban.
-
watador600
senior tag
válasz
üzenetére
Köszönöm
Ennek tudatában, végképp elment a kedvem a 4K-tól, de igazából nem is érdekel, csak kiváncsi voltam hogy mizu, mert a virágboltivalez a funkció nem működött
(#34247) Televan
Akkor még egész jó eredményt kaptam
Mindjárt megnézem a javított crimsonnal, hogy mi a helyzet.(#34248) .zSoLTi.
Korrekt

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
jo, tenyleg tudni kell, hogy FC blokkja van egy elegge jol meretezett vizzel.
hutes birja, a 60 fok alatti max GPU pedig azt jelenti, hogy egy leghuteses OC kartya adott esetben tobbet eszik, mint nala 1.289en.
viszont legen nem probalnam meg, es vizen is max
1.251.35ot szoktak mondani 24/7re. -
korcsi
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem a kihajtás nem ilyen egzakt dolog, Ha egy 3,2GHz-es procival marad 3% a VGA-ba akkor rentábilis azt kihajtani belőle?
Tesztekből azért nem jön le ilyen egyértelműen ez, hiszen gyorsabb prcesszorral nyílván gyorsabb a megjelenítés, kérdés megéri e a többlet befektetést.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
MastR
tag
válasz
üzenetére
Hétvégén ha lesz időm tesztelek tovább és csinálok egyet a fogyasztásról is
Így néz ki a gépem két éve kicsit elgurult a gyógyszer és beépítettem egy 420-as és egy 360-as radiátort a gépbe. Nincsenek melegedési problémák.mackosajt: nálad hogy szuperál a modbios? meg vagy elégedve ? Firestrike vagy 3DM11-et tudsz futtatni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"

De az adatlapomon ott a VGA.