- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
Prosector #29987 üzenetére
Nem véletlen, hogy nem veszek se 390x-et se 980-at én sem. +4gb ram nem kell, a 980 meg annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül, illetve ahol 100fps van a 290-el, ott a 120 FPS-ért nem fizetek ki mégegy 290 árát.
Én speciel megvárom míg 100k alá mennek a fury-k, és akkor lesz váltás, NV-k használtan is túlárazottak, és nekem semmivel sem tudnak többet nyújtani.
-
rocket
nagyúr
válasz
Prosector #29976 üzenetére
Nem hiszem az egyik kartya topikjaban megkapod erre a megfelelo valaszt
Inkabb itt probalkozzal. -
arghoska
tag
válasz
Prosector #29976 üzenetére
Én váltottam 970-re Asus dc2oc-ról , mert assetto-zom és nvidián jobban fut valamivel. Egyébként teljesítményben kb egál.A mostani giga g1 jóval csendesebb és hűvösebb is, ahhoz, hogy A 290 tudja tartani a 70-72 fokot igencsak volt hangja egyébként teljesen meg voltam vele elégedve. DX12 meg elvileg mind a kettő tudja ha jól tudom...
-
janos666
nagyúr
válasz
Prosector #29161 üzenetére
Unofficial overclockin mode: without PowerPlay
A PowerPlay tekergeti az órajeleket és vele a feszültséget, így a köztes lépcsőkben esetleg instabil lehet a kártya úgy, hogy stress test alatt stabilnak tűnik a tuning, mert mikor teszteled fix ~100% a terhelés (így állandóan a beállított órajelet kapot magas feszültséggel), valódi játékok közben viszont ugrál (így vele a frekvencia és a feszültség is). Főleg akkor tapasztalható ez, ha a RAM órajeled is magas, mert általában az is igényli a viszonylag magas Vcore-t és a RAM-ot nem tekergeti olyan agresszíven a PowerPlay, mint a GPU-t (sokszor maximumon "felejti" a RAM-ot, mikor a GPU-t már egészen 300-ig visszahúzta).
Bár ez attól is függ, hogy mivel teszteled, egy komplett 3DMark tesztcsomagban van olyan rész, mikor visszahúzza a kártya az órajeleit (mert CPU limites lesz a dolog). -
Milka 78
nagyúr
válasz
Prosector #29152 üzenetére
Én fordítva tudom...ellenben félted a karid egy kis fesztől,de a mod biost amiben azért több a rizikó mint egy AB-s tuningba feltennéd?Pl. az enyém simán bírna a 390x biost még PowerPlay-el is 1570-et tud még sem drótozom fel,mert felesleges.
Szerintem húzd AB-ből a karit és ha kell egy kis plussz erő akaszd ki az órajelet AB-vel.Nálam bevált.Speed(R) : Vapor,Lightning DCII,Matrix egyedi,míg ha jól tudom a WF gyári,de van némi kondi eltérés (FC blokk miatt nem mindegy).
-
janos666
nagyúr
válasz
Prosector #29149 üzenetére
Ha még rögtön a megjelenéskor vetted és nagy szerencséd van, akár még unlock-olja is 290X-re (és ha azon belül is mákod van, még stabil is lesz), egyébként pedig ugyan úgy fog működni, mint ha 290 BIOS lenne.
Ja, viszont csak referencia PCB-s kártyára jó, de ez ugyan úgy igaz a referencia PCB-re való 390X BIOS-ra is...
-
janos666
nagyúr
válasz
Prosector #29140 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy vajon te is kicsit több fps-t kapnál-e a FutureMark-tól, ha váltanál Stilt 1000/1375 BIOS-ra és kipróbálnád 1152/1425 helyett 1152/1375-ön, mert az előbb ezt talán elfelejtettem említeni/kiemelni, hogy 63-ról 66 fps-re ment fel a FireStriker 1 eredményem.
-
janos666
nagyúr
válasz
Prosector #29127 üzenetére
Nem igazán. Ahogy már lentebb is írtam, szerintem bármi előny, amit első pillantásra tapasztalni véltem, az csak a magasabb Vcore hatása volt, illetve talán a magasabb RAM órajeleken segített egy kicsit. Ha ki akarsz próbálni egy másik BIOS-t, akkor javaslom inkább a Stilt félét (290X), abból leginkább az 1000/1375 órajeles, 0mV variánst, amin szükség szerint visszaveheted a RAM órajelet vagy emelheted addig a Vcore-t, míg stabil lesz (már ha ez elég; attól függően, hogy amúgy is szeretnéd-e majd emelni a Vcore-t GPU tuninghoz, vagy sem). A FutureMark FireStriker több fps-el zárt Stilt 1150/1375, mint a 390X BIOS 1150/akármi órajelekkel (az akármibe benne volt minden strap határ 1625-ig bezáróan).
Ha nagyon nem bírja a kártya az 1375 RAM órajelet (szűk időzítéssel), esetleg kipróbálhatsz emelt Vcore variánst, vagy ha az sem megy, akkor le kell mondanod arról, hogy szűk RAM időzítéseid legyenek az 1251-1375 közti strap-re (sajnos az 1375 rögtön alapérték is azoknál a variánsoknál, amelyeken az egyedileg szűkített RAM időzítés ki van kitolva).
Esetleg akkor lehet jó választás a 390X BIOS, ha relatívan magas RAM órajelet szeretnél (>>1375, saccra durván >=1450) fix órajeles profilokkal és viszonylag agresszív tuningot, ami valószínűleg már úgysem működik majd PowerPlay-el.
A Stilt BIOS másik előnye számomra, hogy stabil marad a viszonylag laza tuning (1150/1375) PowerPlay-el is, szemben a 290X és 390X BIOS-oknál, ahol ki kell iktatni a PowerPlay-t és fix órajelet erőltetni AfterBurner-el. De ha amúgy is olyan magasra húzod a GPU órajelet, hogy már a Stil BIOS-al is ki kell lőni a PowerPlay-t és olyan magasra rántod a RAM órajelet, hogy úgysem használod a Stilt féle időzítéseket, akkor értelmét veszti a mod-olt BIOS és ez esetben talán jobb egyszerűen a legújabb verziót használni (ami gyakorlatilag 390X, ami talán kicsit jobban tolerálja a magasabb órajeleket, de nem biztos).
-
janos666
nagyúr
válasz
Prosector #29089 üzenetére
Attól kicsit többet adott a kártyámnak a 390X BIOS, 1.28V körül mászkált vele.
Szerintem ~1.35V lehet ésszerű maximum, talán picit több, ha tényleg jól van hűtve (viszonylag gyors áramú és hűvös vízzel jó blokkal, úgy hogy a VRM hőfok is kordában van tartva, nem csak a GPU), de 1.4V-hoz közelítve én már azért kezdenék aggódni a hosszú távú élettartam miatt, még ha <90C is.(#29098) Avicularia
Ezt neked kell tudni, hogy mennyit költenél rá és hogy az megérné-e neked ezt a teljesítménykülönbséget, amire van-e szükséged.
Egy használt 290 talán jobb vásár lehet. Itt a Ph-n azért szerintem ne dőljünk be egy átmatricázásnak. -
mcwolf79
veterán
válasz
Prosector #28698 üzenetére
Azt is vedd figyelembe,hogy a 4850-ed 55 nm-es gyártástechnológiával készült.
Nem tudom hogy a GPU-knál is így van-e,de a CPU-knál is az újabb CPU-knál már jobban oda kell figyelni, mert az alacsonyabb csíkszélesség miatt kevésbé toleránsak hosszabb távon a feszültségre és a hőmérsékletre. Tehát ami 4-5 évvel ezelőtt ezeknél normál hőfoknak számítottak az már a mai technológiával nem feltétlen egészséges a chip-eknek.Majd ha tévedek az okosabbak kijavítanak.
-
Winchester95
őstag
-
Winchester95
őstag
válasz
Prosector #28692 üzenetére
Ez nem az enyém, csak a venti profilt másoltam, ez is refes kari, fórumban találtam.
nálam 50% nál már porszívó...
Viszont azt megkérdezném ha úgy be van állítva mint a képen és leokézom akkor az afterburnerben hova kell kattintani hogy használatban legyen a ventiprofil? -
Yllgrim
őstag
válasz
Prosector #27768 üzenetére
VGA-ban szuper, megbizhato, nalam legalabbis, havernal alaplap van az is remek.
Mas, valaki tol e mostanaban Crossfire-t 290X-el es ha igen milyen tapasztalattal az ujjab jatekok alatt, illetve mire lehet szamitani DX12 alatt? Egyszeruen kezdenek 290X-ek 200£ ala kerulni 1-2 honapos kartyak, az uj kartyak ugyis sokba fognak kerulni, a kerdes az ar/veszodes arany megeri e, illetve milyen teljesitmenyt kepesek kitolni?
-
kalozhun100
őstag
válasz
Prosector #27640 üzenetére
Hát akkor szerintem Tri-x lesz, mert most is Saphirem van és fogjuk rá, hogy nincsen vele semmi gondom. HD7790, új biossal hibátlan. Meg talán az a legolcsóbb is, igaz arra csak 2 év gari, az asusra meg az msire 3 év. Mondjuk msi az elég drága viszont jókat hallottam róla.
-
lowzor
veterán
válasz
Prosector #27584 üzenetére
Ezek már nem is nagyon szokták eldobni magukat, max hibáznak, vagy veszítenek a teljesítményből.
Vegyél vissza mondjuk 20mhz-et a memóból meg GPU-ból, hogy nem lesz-e úgy több.
Nem mintha eget rengető különbség lenne, de normál esetben kb 150 ponttal többet kéne kapnod ekkora órajelen. -
sixpak
nagyúr
válasz
Prosector #27580 üzenetére
Enyém így ment.
De visszaraktam alapórajelre, annyit nem ér az egész. -
válasz
Prosector #27573 üzenetére
Amikor vettem akkor nem volt valami nagy a választék a piacon. Gondoltam nem lesz olyan rossz, mint a referencia és végülis nem olyan rossz, de sokkal jobb is lehetne.
Rádobtam a kompaktot, akkor a GPU 50 fok fölé nem ment, ahogy a VRM-k is 70-80 fokon tetőztek, de másnapra meghalt a kártya és pixelmentes 3D-t nem is láttam már 1,5 hónapja, úgyhogy most nagy lesz az öröm a kazán ellenére is.
-
-
-
Xmister
senior tag
válasz
Prosector #27565 üzenetére
Azért mondtam, mert szerintem nem éri meg ezért szétszedni. Főleg, ha bukhatod vele a garanciát.
(#27566) GAbre: Azért a 70 szerintem irreális elvárás még a TriX-től is.
Vagy nagyon jó házhűtésed van, vagy magas fordulatra engeded a kártyád, vagy az FX nem elég erős azokban a játékokban, amit játszol, vagy vsync mellett mondod. -
GAbre
veterán
válasz
Prosector #27559 üzenetére
Elnézve,nem gáz.
De találsz róla videót isHát nem hiszem,hacsak nem megy 70 fok főlé a gpu,akkor nem kell újrapasztázni.
-
deadwing
addikt
válasz
Prosector #26406 üzenetére
Nálam is 1.32-n megy a cpu, avx2 teszt meg feltolja 1.41-re
Kutya baja amúgy. Ráadásul 2 hete túlélt egy játék közbeni szivattyú leállást. Ami valszleg 100+ fokot jelentett neki, gép le is kapcsolt. Még a csövek is majdnem leolvadtak a cpu blokkról.Azt akarom ezzel mondani, ha jó a hűtésed, simán bírja az 1.35-öt is -deliddel ofkorsz-, nem kell megijedni. Persze kérdés, hogy megéri-e az a +100MHz? Mert 1 kártyával valószínűleg nem...
-
-
zack
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
Prosector #18250 üzenetére
Semmit nem kellett csinálnom hozzá, azért kérdeztem, hogy 290-nél működik e ez, de ezek szerint nem, csak a X-es kariknál.
Amúgy én tuningnál is csak kipróbáltam, de nem vettem észre, hogy stabilabb lett volna tőle a VGA, mondjuk Lightningnak amúgy sincsenek stabilitás gondjai, csak extrém feszeken, ahol már ez sem segítene. -
MastR
tag
válasz
Prosector #18179 üzenetére
Itt összehasonlíthatod a PH Firestrike toplistával.
Amúgy meg a HT-t kapcsold be és jobb eredményt kapsz. -
-
válasz
Prosector #17143 üzenetére
Hát igen a DX11-el ez a baj. Hiába van alatt a legújabb i7 és hiába alacsonyabb így a CPU terhelés a GPU x%-on megáll.3570k vs 4770k + 2500k vs 4770k: [link] [link] Mind a két esetben a GPU terhelés megáll 55% körül.
Ahogy bekapcsoltam a Mantle API-t úgy nálam is azonnal 100% ment a GPU a kritikus pályákon is. -
lowzor
veterán
válasz
Prosector #17140 üzenetére
BF3-at? 3570K 4.7 + 7970 1175/1500-al FHD-ban, csutka maxon nem láttam még 65 alatt az FPS-t, de általában efölött van bőven.
Hasraesni azért nem fogsz a különbségtől, de meg fog látszani. Akkor válts főleg, ha találsz 1 jó tuningos 3570K-t.
BF4-et DX-ben Ultrán, MSAA nélkül toltam vele, Mantle-al már bevan lőve a 2X MSAA is. -
hash99
senior tag
válasz
Prosector #14368 üzenetére
Nem biztos.
Cris csinált egy ilyen cserét és mikor kérdeztem tőle megéri e azt mondta nem igazán. Szerintem ha felrántod mondjuk 4,5 Ghz-re a 2500k-t akkor az is épp elég lesz, I7 előnyeit csak akkor fogod érezni ha elterjednek a sok "job"-ra írt játékok amik ki tudják használni a sok szálat. Jelenleg alig van ilyen.
deadwing: gondolom nem akar lapot is cserélni azért nem jön szóba a haswell
-
válasz
Prosector #8496 üzenetére
bányászvírus
na, ezért jó a ref 290 - a másik szobából is tudod, ha valami féreg használja a kártyád!már olvasgatom a tavaly novemberi topiktermést.... van még akkori időből valakinek _működő_ és problémamentes alternativ hűtője az egykoron ref290-én?
peter2 úgy látom perfekt, nade 20ezer... és ha valam rosszul alakul a gariztatás is felteszem problémás utána
(a VRM hűtés ezen már perfekt egyébként?)
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Prosector #8496 üzenetére
Bányászvírus? Ez beépített 14.2-be?
Ilyen vírusról nemhallottam...
Mindenesetre érdekes, 0% használat, max fesz és max órajelen teker 150Mhz memória mellett!
- AB--t újraindítottam most jó, de félek gépresinél beakad megint!
(#8498) ricshard444 Be vagytok szívva vagy miről beszéltek?
Elfogyott a sok radeon a bóltbúú most csináltak 1 vírust hogy máséval bányásszanak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged