- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amúgy szinte minden feltört játékba beleteszik már aminek saját installálása van.
Én mondjuk még nem találkoztam ilyennel, de lehet, hogy csak normális helyekről töltök le?
Én a Guru3D oldalára feltett Realtek hangkártya driverben telepítettem fel magamnak. Az volt a szép, hogy ráadásul Realtek Audio-nak álcázta magát, szóval rá se jöttem elsőre hol van a bibi.
-
teko99
tag
de ez a legfrisebb crimson catalyst vagy mi,nekem ahogy figyeltem csak a gyárival írja azt hogy 290x nem 200series.
Most nincs fönt catalyst így ahogy csináltam de gta v megy kimaxolva,és idáig nemvolt BS,bár eddígse terhelés alatt volt hanem csak random netezésnél,remélem nemjön elő. (kop-kop).
Win7 kicsit kalóz féle.
-
colossal89
tag
Erről jut eszembe, nekem tényleg volt egyszer a gépemen egy miner vírus és pörgette a kártyát mint a veszedelem kitöröltem és vissza is írta magát egyből máshonnan újra kellett tennem a rendszert, miatta.
dobobazsy: jónak tűnik a beállítás amire gondoltam az az unfficial overclocking mode
-
MM
őstag
Speciális teszteket sosem kerestem, most sem fogok. Ellenben próbáltam többször is, számomra borzasztó az eredmény... és nem csak számomra, ha előjön a téma, mindig többen is alátámasztják, hogy ők is tapasztalták. Van, akit a képtörés zavar jobban, van akit az input lag. Nem nehéz kitalálni, hogy az utóbbiak közé tartozom...
A fizikai magyarázatával nem vagyok 100%-ig tisztában (talán Abu tudna segíteni...
), mivel 60Hz-en a képkockák 16,6 ms-ként követik egymást, 120Hz-en 8,3 ms-ként, ez önmagában még nem lenne olyan nagy különbség, de ugye vsync esetén meg kell várni, míg az előző képkocka teljesen kirajzolódik, bejön még a képbe a VGA buffer (2x vagy 3x), oda mennyi idő alatt jut el a jel, az vár-e még valamire, ...stb.
Egy átlagosan magas input laggal megáldott monitor (~25ms vagy több), plusz egy "gagyi" 125Hz-en ketyegő egér mellett könnyen lehet, hogy valakinek fel sem tűnik, főleg ha FPS-el nem is játszik.
Ellenben vegyünk egy 10ms alatti INPUT LAG-gal rendelkező, komolyabb játékra is alkalmas monitort + jobbfajta egér 1000Hz-el megspékelve, stabil 120FPS-en VSync OFF-al egy jó kis multiplayer meccs közben. Itt ha bekapcsolod a vsync-et, akkor sírva is fakadsz... amit a monitoron látsz, fényévekkel lemaradva követi a mozdulataidat.
(#37266) Omli85:
A tisztelt Kérdező valóban nem írta, hogy mivel játszik, viszont én nem a kérdésre, hanem a rá adott válaszra reagáltam, mivel az igen távol állt a valóságtól... Freesync pedig valóban lehet megoldás, de amíg nem próbáltam - és amíg továbbra sem gyártanak FullHD + IPS + Freesync/Gsync monitort 100+ Hz-es frissítéssel, nem is fogom - addig inkább nem írok róla semmit.(#37267) korcsi:
Ebben teljesen igazad van, egy átlagos képfrissítésű (60/72Hz) monitornál ezért is van értelme a képfrissítés többszörösével hajtani egy monitort:
+ csökken az input lag
+ csökken a tearing
- ha nem állítjuk be jól a képfrissítés többszörösét, vagy nem fixáljuk az FPS-t egy olyan számnál, amit stabilan bír a gép, akkor a tearing (képtörés) helye - ami egy vízszintes csík - függőlegesen elmászik, hiszen mindig máshol tart a monitor a képkocka kirajzolásában, mikor hirtelen, bufferre és semmire sem várva a következőnek.De befejeztem, mert ez itt eléggé OFF. Bár ennek a témának nem tudom, van-e egyáltalán bármelyik topicban helye...
-
proci985
MODERÁTOR
egy 8350 egy szalon kb egy i5-760 szintjen van, ami egy elso generacios i5os. 4 szalnal meg tobbet jatekok nem nagyon hasznalnak ki.
ennyi a problema. i5-760al egyebkent hajtottam 7850 OC CFet, de azoknal a 290(x) meg kb 40-60%al gyorsabb, plusz en eleve harom kijelzot hasznaltam es igy kevesbe volt bottleneck a proci.
tetejeben az FX orult modon fogyaszt es nehez alajuk normalisan felszerelt alaplapot kapni.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nezd, nem tudom ki vagy van mi van veled, de nagyon nem is erdekel. Ha ki szeretned vesezni a kihajcsa/nemhajcsaki temat akkor faradj atal egy masik topicba. Vagy kerdezd meg az ivy/haswell/skylake topicban. Rengeteg olyan van aki valtott.
Reszemrol ez az utolso hozzaszolas ebben a topicban ehez a temahoz.
-
MastR
tag
A kérdés jogos, de mint írtam is a v-sync on olyan input lagot és darabosságot okoz amit én személy szerint nem igazán tudok elviselni, inkább nézem a tearinget. (ami ilyenkor sajnos gyakori). Éppen ezek miatt elkezdtem nézegetni a freesync/g-sync monitorokat, mert csak ezek oldják meg a problémát teljesen.
Habugi: 100-as fps limittel 20-ból 1 terminálnál lehet hogy majd ottragadsz, de amúgy más bug nincs.
TTomax: Ezt a PowerPlay kikapcsolást kipróbálom. köszi! kiakasztom az órajelet.
-
venomka1
aktív tag
Tudnek tobb kepet is csinalni rola csak meg nem vagom hogy lehet egyszerre tobbet feltenni, korbe fotoznam. Alig varom hogy a 6600k melle csucsuljon, es egyutt mit hoznak ossze
Egyenlore csak a Dirt Rallyt-val jatszanak, mert azt adtak ajandekba vele,de az is szep jatek szerintem.
-
Habugi
addikt
Az úgy működik, hogy van ugye mellette az a kérdőjel, arra rányomsz, feldob egy ablakot ahol render tesztet indítasz és akkor kiméri szépen magát/milyen sebességű/típusú slotban van.
Amit ott látsz az mindig a default, hacsak az aki az adott shotot készítette rá nem nyomott közvetlen a shot elkészülte előtt.Egyébként nem csalás, nem az x16-osba raktam a kártyát hanem a hátsó x8-asba.
Semmiféle sebesség vesztéssel nem jár, cserébe ott sokkal jobban tudom hűteni.Példának okért most rányomtam a render tesztre és x8 3.0-ra írta át az 1.1-et, próbáld ki magadnál.
(#34014) deadwing:
Combinedben hoz érdemlegeset, az első kettőben nem igazán.
Nézek majd, ok. -
venomka1
aktív tag
inkabb ugy kerdeznem az elso ketto kozt mi a kulonboso,mert az utolso az nem OC az OK.
De ezekkel mivan? Mit takarhat ez TRI-X, az oszesen 3 venti van nem csak zen amelyikhez oda is irtak.
SAPPHIRE NITRO R9 390 OC + backplate
SAPPHIRE R9 390 TRI-X NITRO OCSAPPHIRE NITRO R9 390 OC + backplate
Grafic card 8 gigabytes of GDDR5 (6000MHz), AMD Radeon R9 390 (1040MHz), PCIe x16, 512bit, DVI, HDMI, 3x DisplayPortSAPPHIRE R9 390 TRI-X NITRO OC
Grafic card 8 gigabytes of GDDR5 (XXXXMHz), AMD Radeon R9 380 (1010MHz), PCIe x16, 512bit, DVI, HDMI, 3x DisplayPortSapphire R9 Nitro 390 - 8GB GDDR5
Brand Sapphire
Item Weight 798 g
Product Dimensions 40 x 25 x 6 cm
Item model number 11244-01-20G
Series Radeon R9 390 Nitro
Processor Count 1
Computer Memory Type DDR3 SDRAM
Hard Drive Size 8192 MB
Graphics Chipset Brand AMD
Graphics Card Description Sapphire R9 390 1040Mhz 1500Mhz 8Gb Gddr5 512-Bit Dvi-D Hdmi 3*Dp Tri-X Oc Pci-E Graphics Cards
Graphics RAM Type VRAM -
arnoldito
senior tag
-
Omli85
őstag
Hmm és tényleg wiki szerint tényleg...akkor volt itt valami variálás a motorral.. Vagy ez valami rev x.xx
? Mert akárhogy nézem a BF4 nem szebb és nem fut jobban a Dragon Age detto nem szebb és nem fut jobban. Szóval valami tuti át lett varva a motoron mert ami jelenleg Battlefront alatt meg NFS alatt megy az messze jobban teljesít sokkal szebb látvánnyal mint a régebbi címek.
No de nem offolok tovább mert még a végén sarokba leszek állítva.
-
-
-Solt-
veterán
ACP application, a True Audio drivere. Enélkül nálam is jó, de ezzel már nem bírja a gyári memória órajelet. Ez mindenképpen garanciális gond, ha van még garanciád, cseréltesd! Én is ezt fogom tenni, csak még kivárok egy kicsit.
(#29674) cain69: Igen, pedig már kezdtem azt hinni, hogy mégiscsak szoftveres gond volt.
-
-Solt-
veterán
Nálam (W7) telepítette magát automatikusan... Abu megírta közben (+ Loha is jelezte), hogy az a TrueAudio drivere, és, ha az aktív, akkor valószínűleg azért van a BS, mert az a blokk már nem bírja, tehát akinek az ACP uninstall megoldja a BS kérdést, annak mehet is vissza garanciába a cucc...
-
-
Xmister
senior tag
Szerintem nem.
However, the FSP RAIDER 750W suffers from a number of issues that start off with the unit’s documentation and initial support being atrocious. That is followed up by voltage regulation that is well outside of ATX12v specifications; Transient Load Tests results which are out of specification; and only "OK" DC output quality. [link]Viszont a további kérdésekre ajánlom ezt a topicot: Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest