- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
A video nem az enyem amugy tegnap vettem a jatekot Steamen osszes DLC-vel friss patch. minden.
Amugy tobben panaszkodtak lehet vmi szoftveres dolog lesz de mindenesetre eleg erdekes.
Mas jateknal semmi. Jatek kozben sem. Csak a Regiovalasztas meg a toltokepernyokon villog a felirat...Raadasul tuningnal sincsen mas anomalia.
-
belinho
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
A másik véglet még az lehet, igaz, az még macerásabb, hogy vinni az egész gépet, és megmutatni Nekik, hogy ez a probléma. Mert sajnos benne van a pakliban, hogy nem fogják tudni, hogy mit is keressenek pontosan, hiába is mondja el nekik az ember. Jó persze amikor nyilvánvaló probléma van, az más. De amikor ilyen jellegű gond van, lehet ez a legegyszerűbb.
-
katt777
félisten
Nem arról van szó, hanem hogy egyesek lebutítják a grafikát a hálózati játékhoz, aztán szidják a lassú procit (+még a sok gamer). Toltam én hálós játékokat, egynél sem tapasztaltam fele sebességre lassulást, és akkor még mindig elég lenne a proci.
A grafika tehát továbbra sem igényli az izmos CPU-t.
RetepNyaraB: Na, erről van szó: nem CPU limit van. Arról nem is szólva, mire használják még a szerverek a user gépét (jó pénzért eladott, ingyenes erőforrás, stb), most már persze single módban is (steam és társai), csak az kevésbé észrevehető. Na jó, ez elég off, hagyjuk is.
-
törölt tag
" Neked nem BOOST-os a karid"
Dehogynem! Rögtön az lett ahogy a Zöld oldalra, vagyis a konkurencia egyik termékére váltottam.
Viccet félretéve köszönöm a felvilágosítást!
Anno amikor ezzel foglalkoztam nekem ugye simán működött (most már ugye kiderült hogy miért is volt probléma mentes a fesz állítása) , ezért nem is foglalkoztam vele annyit hogy másnak esetleg miért is nem jó.
-
törölt tag
Érdekes hogy miért fixálja nálatok a feszt! Anno az MSI R7870-es karimnak csináltam 2 profilt (csak 3D-re) a játékoknak,egy kisebb órajel/fesz profilt régebbi játékoknak,és egy olyan profilt ami a gyári órajelet hagytam csak alulfeszeltem. Az MSI AB szoftvert használtam hozzá,és minden gond nélkül váltott órajelet feszt 2-3D között. Szépen vissza vetteaz órajeleket és a feszt is 2D-ben a profil szerint.
MZsoltee
"Megnéztem és a Kombustor a gyári feszt mutatja!"
Vannak szoftverek amik nem a beállított értékeket monitorozzák, hanem a biosból olvasnak értéket. PL az Aida64 is a gyári értékeket mutatja,nem a valósat. -
MZsoltee
veterán
Ezt mivel ellenörzöd? Mert nekem a gpu-z pl azokat az értékeket mutatja, amiket én szeretnék látni.
Meg mivel nekem 2 3d-s profilom van ezért hiszem nehezen el.
Mert ha Beállítom a 0,8V 500/750-es profilt és ezt használom, majd átállítom (újraindítás nélkül) 1,08V 1000/1500-ra, akkor ezt 0,8v-on kellene vinnie. Azt meg tudjuk, hogy ez képtelenség!Megnéztem és a Kombustor a gyári feszt mutatja! ÁÁÁ
Nincs erre valami megoldás? Ha kivesszük a boostot, akkor ez müködne? -
MZsoltee
veterán
Én hagytam a 2D profilt úgy, ahogy volt.
Két 3D profilt csináltam:
500/750 0,8V Ez elég wot-ra régebbi játékokra, sőt GW2- se haragszik meg érte!
1000/1500 1,08V Ez meg BF illetve újabb játékok
Be is bindeltem őket billentyűre, így menet közben is tudok váltani, ha olyanom van.De észrevettem egy érdekes dolgot, ha beállítok egy feszt, akkor azt csak újraindítás után lehet megváltoztatni? Tehát 2D ben sem vált vissza? Sőt ha beállítom a második 3D-s profilt, akkor onnantól a az első is 1,08V-al fog menni? Ez azért érdekes, mert akkor ha beállítom az első 0,8v-osat és váltok a másodikra, akkor csak 0,8V-al kéne mennie 1000/1500-on, ami meg képtelenség. Szóval hogy is van ez?
-
kovsol
titán
"Keresd meg 1000/1500 hoz mi a legkisebb fesz ami kell"
Hol írtam én azt, hogy a mostani feszt és venti profilt használja?
Akkor meg vigye vissza garanciába, mert ennek a kártyának nem kellene hangosnak lennie, főleg nem alap órajelen. Nekem 1100/1750Mhz en se volt még hangos, pedig automata venti szabályzást adtam neki.Ha hangosabb, mint az átlag kártya vigye vissza garanciába. Amúgy meg szerintem benne lesz a hiba és túl érzékeny. Pedig én is tök utálom ha hangos a gép. Hangszigetelt a házam oldala pont ezért, hogy semmilyen zaj ne jöjjön ki.
Látom ti szép páros vagytok, inkább nem szólok bele többet.
-
scampolo84
aktív tag
Természetesen vannak szélsőségek, ebben igazad van és nem is vitatom!
Mondjuk az "abban az időben" egy grid 2-nél, vagy metro LL-nél viccesen hangzik.off.: és azt a 26,8 fps-t sikerült a 7950-el kiizzadni?! Vagy a szemem csal?
(#36313) HSM :a GRID 2-t a legújabb, ránc felvarrt EGO hajta
-
scampolo84
aktív tag
Azért enyhén szólva is erős, "az 1Gb semmire sem elég fHD-ban"
f1 2012 ultra preset fHD 60+ fps
grid 2 high preset fHD 60+ fps
metro LL high preset fHD 50-60 fpsés hozzátenném, hogy 850-900 Mb felett nem járt a vram kihasználtság, szal nem tudom miért kell ennyire ferdíteni..?!
-
mexel
veterán
A monitorozás azért nem csak egy magot mutat. Magonként mutatja a proci terhelését, feszültségét, hőfokát stb, ugyanígy a vga-ról és a felhasznált memóriákról is mindent. Eléggé jól lehet látni másodpercre hogy mi történik
Előbb pongyolán fogalmaztam, mert felbontást írtam és mindenki a szó szerinti felbontásra gondolt. Részletességet, vagy részleteket vagy minőséget kellett volna írnom. A felbontás mindig marad az 1680x1050, csak pl lejjeb veszem az élsimítást, a látóhatárt, stb. Így értettem hogy visszaveszem a felbontást, ez pedig segíteni szokott. Bocs ha félreérthető voltam
Azt hiszem veszek egy 7850-et és megoldódik a problémám.
Főleg hogy nem gépgyilkos játékokkal játszom (mondjuk ezt soha nem lehet előre tudni), és ráadásul keveset is. -
Tévedsz, olvasd el a cikket. A gép képkockákat rajzol valóban a meglévők közé. És ha simán nézed, nem figyelsz az ilyen pásztázós jelenetekre, akkor baromira érződik. Sőt úgy általában az egész, sokkal folyékonyabbnak, kényelmesen követhetőnek tűnik. Próbáld ki, ha nem hiszed. Pár kattintás alatt megvan.
-
Kaci84
őstag
Valóban helytállók amit írsz. Csak az a baj aki kérdezte meg általában sokunknál, ha drágább CPU-t vesz az a pénz elmegy a VGA-tól. És igen vannak proci gyilkos játékok, de a srác nem írt játékot sem se multit így általánosságban tudtam fogalmazni és egy játszható 40 fps-re konkretizálni a véleményem ami továbbra is az:
hogy nem mindig, de többször fogy el a VGA mint a CPU (rohadt sok konfigot láttam és profikat kivéve ez a helyzet) és, hogy singleben a legtöbb ember meg van elégedve 40fps-el. Továbbá nagy általánosságban a az ÁTLAG felhasználóknál egy 7850-es VGA -t ki tud szolgálni egy i3 vagy egy X4 750k vagy hozzá hasolnó CPU.
Persze nem teljesen és mindig, ezért jobb lenne valami brutál sokmagos, csakhogy az pénzbe kerül, de ő már elköltötte 7850-re. Amit szerintem jól tett ez egyszeri ember. -
24 fps-el döcögő filmet hogyan nézel te 60 fps-el máshogyan? Sehogy. Ez az egyetlen módja van, nekem tetszik, gondoltam megemlítem, hátha másnak is tetszik. Egy picit érdekes lesz tőle egyébként a fizika, mintha begyorsulna, de mégsem. Lehet, hogy csak szokni kell. Viszont a fő szempont, ami miatt ezt választottam, az az volt, hogy mikor egy szöveget pásztáz a kamera, nem lehet elolvasni. Na hát ezzel a módszerrel is olvashatatlan recés marad.
-
Apollo_21
addikt
-
Bati0501
őstag
Na igen,van aki hirdetni szeret....
De így akkor ne is vásároljunk boltból se,mert mi van,ha egy hónap múlva bezár...
Olyan is volt,h én akartam megvenni a monitorát,sokszor írtam neki,h biztos egybe akarod eladni a komfigot,nem adod el külön a monitort?És nem adta,azt mondta,h köszi az ajánlatot,de már vár egy pár hétig(hónapig?) és csak utána...hát én erre nem tudok mit mondani,ott van a vevő,h hadd vegye már meg,de nem.
Komolyan ezek az emberek mit hisznek,h vkinek majd kell pont egy olyan gép és ~annyiért,amennyiért hirdetik?Főleg perifériákkal együtt. -
Ipadipad
tag
Ha egyszer valamit kihozol a boltból akkor netto árnál többet nem ér.... még ha 1 napos sincs
1-2 eladó tényleg kicsit elvan szállva a földtől
én szerintem pont ez a lényege a használt kereskedésnek
pl: ha egy 10millios autóval kigurulsz a szalonból már nem fog 10 milliót érnimég ha 0napos is
-
Bati0501
őstag
Ebben most nem értek Veled egyet.
Tele van az apró,h 50-55-ért akarja eladni a 7870-ét,tök sima,semmi Tahiti.
Ennyiért már tényleg lehet boltban is venni,bazárosoknál persze még olcsóbban...és ezt a puszira dolgot se értem...aki már mondjuk 10 éve csinálja ezt az aprós eladást,nem lehet megbízhatatlan,vagy akár az sem,aki csak mondjuk 3-5 éve csinálja.
A másik meg ha én megveszem a kütyüt egy webshopból és garanciáztatni kell,akkor is postára kell adni...és mi van ha csak úgy visszaküldik?Az ipon gondolom megbízható,mert rengetegen vásárolnak ott,de egy kisebb helyen akár megcsinálhatják ezt a visszaküldést,mint sokszor személyesen se akarják megcsinálni...
Szóval mérlegelni kell: mennyi pénzem van rá,hol mennyiért lehet megkapni,bazárosnál mennyivel olcsóbb és mennyire megbízható az eladó,és ha elég nagy szám jön ki és tudom,h megbízható,akkor én simán a bazárost választom.ÉNERGIE: Pontosan ugyan így látom ezt,ezt tapasztalom.
Kerestem egy pár hete monitort-Dell u2311h-t vagu2312hm-et-és volt egy-két darab eladó...komplett gépét árulja,nincs kiírva,h csak egyben eladó,írok neki,h csak a monitor érdekelne,mennyit kér érte...nem válaszol napokig,pedig aktív...írok még egyszer...akkor se....mondom írok neki egy olyat,h mennyiért is adod az egész gépet...10 perc múlva már válaszolt is.Mondom akkor csak megkapod a pü-imet csak olyan bunkóf@... vagy,h nem bírsz válaszolni...utóbbit persze nem írtam le neki,mert egy esetleges büntit nem ér meg nekem egy ilyen ember,pedig simán írtam volna neki egy szép magyaros levet...és ez csak egy példa,hánnyal találkoztam már... -
ÉNERGIE
tag
az 1napost képletesen írtam, de itt sokan úgy hirdetnek hogy a gari rajta keresztül szól, vagy nagykerbe vette féléve (egyértelmű hogy nettósan) és most annyiért akarja eladni mint a bolti féláfás...1-2 értelmes hirdetést látni, aki el is akarja adni, sokan meg júni óta hirdetnek komplett gépeket, megkérdezem hogy lap+proci+vga+ramot mennyiért adná, erre ír egy árat, mondom neki hogy a boltba is ft fillérre annyi...aztán besértődik....nem "találni" akarok, csak értelmes áron venni, elvégre használtak, ki tudja az előző srác fél év alatt hány V-on tolta a 3dmarkokat csak hogy nagyobb legyen a @-a mint a többieknek
-
Milka 78
nagyúr
Ezt szerintem már megbeszéltük(de az adatlapomból kiindulva ami 8gb híján majd egyforma az általad említettel lehet van fogalmam miről beszélek
) egyszer.3.6-on tesztelni egy 7950 cf-et több mint vicces és mondom ezt 6 év (nem 6 óra)és 3 CF rendszer után.Kb. olyanok az eredményeid mint amikor a 6870CF-et akartam kihajtani egy majd 4ghz-s 955be-vel,persze(esetenként) sikertelenül,de itt is nyomon érhető volt a 3.8ghz vs. 4 ghz-s játékélmény,pedig egy nyavalyás x4-ről beszélünk,de a nem hiszem,hogy az a +25% számítana sor,ugye nem igazolt lévén nem volt erre utaló próbálkozás.
Ezen felül több CF-es kolléga egyből jelezte,hogy nálad valami nem gömbölyű aminek ezer oka lehet,de erről nem szólt a fáma...
Az már más tészta,hogy igen is vannak betegségei a dolognak amit folyamatosan próbálnak javítani,de közel sem olyan mértékbe mint azt itt ecseteled(konkrétan használhatatlanak állítod be,bár ezt szó szerint nem írtad le).Az is igaz,hogy jelenleg érzésem szerint is már-már keresztes háború folyik a dupla karis rendszerek ellen,de ez egy másik sztori. -
Syz
senior tag
Én azoknak a táborához tartozom akik szeretik a CF-et.Most két Asus 7870 V2-m van,előtte két Vapor-X 5870 kártyám volt.Kezdeti nehézségek mindenhol vannak szóval itt is voltak.Amúgy én is sokat érdeklődtem ilyen téren ebben a topicban és ugyanez volt a kérdésem.CF vagy mondjuk egy 7950/7970?Az első mellett döntöttem és nem bántam meg.Most egyébként voltak gondjaim mert már régóta nem játszottam komolyabban és előszedtem néhány címet amit már ki akartam tolni de anno nem sikerült.És találkoztam pl. most először microstutter problémával is.A múltkor postoltam ide egy kis írást a RadeonPro nevű programról ami minden problémát megold szerintem CF-et és nem CF-et használó usereknek egyaránt.A progi tulajdonképpen olyan mint a CCC csak rengeteg mindent be lehet állítani.Azóta semmi FPS drop,microstutter problémám nincs,mindent azzal a progival indítok el.Egyébként pedig zárszóként csak annyit írnék amit akkor is írtak nekem mielőtt eldöntöttem hogy akkor veszek egy 7970-et vagy 7870 CF lesz: azt kell eldöntened a rendelkezéseidre álló eszközök alapján hogy mennyire akarsz kompromisszumot kötni.Aki nem full HD-n akar játszani annak eleve nem ajánlanám a CF-et.De én akkor tudtam hogy full HD-n akarok játszani és hogy egy kicsit szeretnék előre gondolkodni,egy kicsit előre vásárolni
-
=HG=
addikt
Hát nem sikerült rábeszélj a CF-re..
Szerintem anno olvastam is a commentjeidet.... Lehet benevezek egy asus 7950-re... Bár még egy kicsit az asus 670Top is képben van..Csak nem tudom tényleg kell-e a 3 Gb majd a BF4-hez..
(#35557) darky@: Tesztekben lényeges a különbség, de játékokban nem teljesített jól a virtu. Fagyogatott, laggolt..stb. Bár volt vagy fél éve hogy próbáltam...hátha javult azóta...
-
-
-
Steve198310
őstag
jó tápom (Delta DPS400) (másnak nem tetszik mert nem ismeri, vagy azt hiszi gagyi) van igaz 400w de 80+ os az a kis szerencsétlenség. 14A tud a PCIE szálon. De 21A kívánna a kártya amin jól érzi magát.
Pár éve már használom a tápot (2008 óta) Lenovo serverekbe raktuk őket.
Na de ennyit bír most ez ellen csak a csere tehet valamit -
Steve198310
őstag
Nálunk pont ez történik. akkor már vissza fogja a GPU-t ma délután folymatosan nyomtam a teszteket mit szeret mit nem. 1225/1300 vs 1225/1400 között már igen csak lassabb volt. 1300ban jobban teljesített mint 1400-1450 mellet
mi nem válogatott ramokat kapunk a kicsi tesókra
-
proci985
MODERÁTOR
ja, változó, tomb raidert nem próbáltam de olvastam problémás. gumikötél nekem fc3al volt meg. plusz a rage, de azt átrakom SSDre, hátha alapon.
bioshock 3 5760x1080ban nagyon durván visszaesik teljesítményre, kb annyira szörnyen fut, mint amennyire jól egy kijelzőn. végül 3x1650x1050ig húztam le, ott már elviselhető volt nagyobb csatáknál is... valami eléggé elfogyott a 7850CFel is 5760on. ill lehet procilimitem volt.
-
A remekül elvagy vele az azt jelenti ki van hajtva, vagy az igényeidnek megfelel? Egyáltalán nem mindegy. Valaki megelégszik a 25 fps-el is, és szerinte nem akad, másnak meg a 70 sem elég.
Proci-VGA kihajtás témában még mindig nem jutottam előrébb, de én is úgy vagyok vele, hogy megfelel bőven.A LED-es témát meg kiderítettem:
Windows 8 alatt sajnos a gép nem kapcsol ki teljesen. (Én ezt mondjuk eddig is tudtam, de nem gondoltam volna, hogy a ledeket égve hagyja...) Energiagazdálkodás menüpontban be lehet állítani a régi leállítást, amivel lassabb lesz a bekapcsolás, de legalább nem égeti a ledeket feleslegesen. Sajnos át kell térnem az elosztó kapcsolgatására.
-
katt777
félisten
Hát, akkor nem tudom, mi a gáz. Viszont DVI-vel legalább nem nyúlik/megy össze a kép, a 4:3 4:3, a 16:9 16:9, a 16:10 16:10, még dos módban is normális az ablak. Szerintem szánalmas, hogy mindez nem működik VGA-ról vagy főleg hdmi-ről. Monitor természetesen auto módban van, hogy felismerje a képarányokat.
-
gyuszaa
őstag
Arányosan
Plusz 10-15 fokot rá lehet számolni a gpu hőmérséklethez képest, de ahány gyártó, annyi különböző bordával (esetleg nélküle) van ellátva. Meg kell nézni egy lézeres infra hőmérővel, ha biztosra akarunk menni ezt nem tagadom, sok befolyásoló tényező van.
7850 esetén még szoftveresen sem lehet mérni, de szélsőséges eseteknél hamarabb közbeszólna a védelem (120 fokig vannak hitelesítve úgy tudom).
Én sem ajánlanám tartósan a 90 fok körül lévő üzemelést ettől függetlenül.1.21v-on biztos nem lesz ebből probléma ebben az esetben.
(#34864) Turbolada II
Akkor nem csodálom, hány fokos terhelés alatt?
-
gyuszaa
őstag
Igazad van, a korábban kitárgyalt szivárgás mértéke szerint.
7850 esetén annyira nem drasztikusan növekszik, mint egy több tranzisztoros tahitis esetében.
Sapphire 7850-nél 1.138v alap és 1.210v között 6 fok különbség volt (50-től számítva) nálam, emelt órajellel.
1.225-ra nem emlékszem, bőven megfelelő keretek között volt még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest