- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nem. A 7870-es szériában mintha lettek volna gondok túllőtt ramokkal, amelyek nem bírták az ipart. Valaki okosabb is hozzászólhatna ám
Ha lejjebb veszed a sebességet, az sos3 lesz instabil. Viszont ezeknél még szabadon garázdálkodhatsz a feszültség értékekkel is (ha a kártya amúgy támogatja, de többnyire szokta). Kis Afterburner meló.
Egyébként viszont az egész rendszer annyira régi, hogy ott valójában már bármi bekavarhat; fáradt kondi, lazuló forrasztás, öreg táp, ram - akármi és ebben az esetben sose jössz rá mi a galiba. -
válasz
looser #57060 üzenetére
Egyrészt megpróbálhatod lejjebb venni a ram sebességet; ha úgy jó, akkor ez volt a baj. Vagy letöltöd a vram stess test progit és futtatod. Utóbbit csak ismerem, sosem használtam. Leírás szerint a memtest rokona, ugyanúgy működik.
Alap kérdés persze, hogy egyébként van-e húzva a rendszer, ha igen mi és mennyire?
-
-
-
-
Akár össze is akadhatott; megprobalhatod törölni az afterburnert és újratelepíteni.
Force constant... főleg a boostos kártyákra érvényes, vagy, ha idle és terhelt között váltva eldobja magát, mert későn reagál a feszültség emelésre. Ha megy nélküle is, akkor persze hagyhatod. Ez nem befolyásolja, miért nem veszi be a jeleket. A béta is hulyeskedhet (bár most nekem is az van)Hátha jön még valaki okosabb.
Ja, drivert meg nem érdemes frisset használni (ha esetleg az volna fent), nem sokkal feljebb ott a 2017 áprilisi száma, az stabil és még erre a sorozatra készült.
-
-
Fijúk-lányok, eladom a sapphire 7870xt-t hosszú évek után. Áttértem a sötét oldalra egy gtx 1060 (gainward phoenix gs) személyében.
Ilyen hűtést ma már csak drága kártyákra tesznek, nagyon szerettem. De azért a 2gb vram kevéske mostanra sokmindenhez... -
-
válasz
#37254912 #57032 üzenetére
FullHD-ig, közepes/magas beállításokkal valószínűleg bármi elfut rajta ma is. Ahol kevés már a vram, ott a gpu is az lesz. Ha felhúzod ameddig lehet normális hőértékekkel (a táp ellátás a kritikus, az azért ne legyen tartósan 90 fok felett, gpuZ monitorozza neked), általában hoz plusz 10% teljesítményt, ami sok esetben a "szaggat baszki" és a pont játszható különbsége.
-
válasz
zxLAZy #57030 üzenetére
Nem, sőt. Évekig nem volt PC-m, majd újra vettem egyet (igen hasonlót, használtan, mint régebben volt), beraktam a kártyát és azóta hülyül a fent említett módon.
Hátha előkerül valaki okosabb, aki találkozott már hasonlóval és a megoldással isNálad:
Ha pl. benchmark alatt nagyon forró lesz, simán bekapcsolhat valami throttling, védekezésül. Az pedig hajlamos a tuning programokkal együtt beakadni. Ez feltehető.
A gyári paszta/hővezető cseréje egyáltalán nem baj, ha aki csinálja tudja, mit csinál. Nehéz elrontani, csak a hővezető pad legyen megfelelően magas, a paszta meg ne sok és rendes minőségű...Nálam jelenleg az afterburnerben ilyen beállításokkal megy (ami szürke az azért, mert csak játékra dugom rá a vga-t, egyébként igp-n fut). Tehát sem az extended, sem az unofficial overclock nincs beikszelve, mert folyamatos problémákat okoznak.
A "reset display mode on applying blabla" egyáltalán nem működik, ez is furcsa.
Ez már a friss konfig, régebben mindent kipipáltam, had' szóljon. -
válasz
zxLAZy #57027 üzenetére
Valami hülyül a windowsban és bezavar a driverbe.
Az én 7870xt-m hasonlóan viselkedik (random eldobja az afterburner beállítást és tetszőlegesen pocsék értékeket vesz fel, csak a reboot segít). Előtte évekig remek volt, aztán gépcsere történt. Nem jöttem rá eddig, mi a ludas.
Tehát szerintem NEM kártya hiba, hanem rendszer gond. -
-
-
válasz
coolrob #54773 üzenetére
A kártya saját hűtését is tudod szabályozni. Rajtad áll mi az a zaj, ami már kellemetlen. Amúgy a 70 fok az laza üzemi hőfok ezeknek. A VRM melegedés jelenthet problémát, az jobb, ha nem nagyon van 80 fok felett (csak a hosszú élet miatt, amúgy elvileg 90 fok körül is tartós használatra tervezett). Utóbbiakat Gpu-Z progival tudod monitorozni.
-
válasz
Nuada herceg #54768 üzenetére
Közben felhekkeltem
Igazából laptopra ment, inofficial verzióban, mert az Omega elég vacakul szuperált, sok kékhalállal, szaggatott veszettül, stb. Még az eredeti, 2010-es driver is jobban működött...
Nyilván persze a hekkelt verzió miatt hülyeség is volt kérdeznem.
Mondjuk most olvastam, hogy a Microsoft teljesen meglepően kiadott egy foltot, mely az SHA2 certificate normális felimerését segíti Win7 alatt és lehet, h ez elég is volt a tisztességes működéshez. Másfél óráig telepítettem és most jó. Örülök -
Sziasztok, a 15.4-es driver fel tud valamit mutatni az év végi Omegával szemben?
-
válasz
Ochocinco46 #53777 üzenetére
mivel "tavolitottad el"? Driver Sweeper pl. nagyon rondan be tud kavarni. Ha a catalyst managert hasznalod, az szinte biztos rendben letöröl amit kell es a többit beken hagyja. Aztan persze ribúút es uj telepites.
szerk.: a cs-t ujra is huzhatod, ki tudja mi kavart be minek...
-
-
-
válasz
katt777 #53583 üzenetére
Ez a kijelzett ramfogyasztas valoban megtevesztö tud lenni - mert mar sokadszorra hivatkozol ra, kicsit kötexem: amig a 6870-es kartyam volt, pl. a Skyrim se ment 990MB föle, szaznegyven különfele HD moddal a fedelzeten. Lassucska is volt, de nem igazan a szaggatassal volt gondom; kiütöttem a gpu-t a beallitasokkal. A textrurak hajlamosak voltak "utantöltesre", de ez amgy is a Skyrim hibaja. Aztan jött az XT es a RAM hasznalat vele együtt 2 giga közelebe ugrott, ugyanazon beallitasok mellett. Ez azert arulkodo...
a Win is annyi memoriabol gazdalkodik, amennyi van. Ha több van neki, szetterül mint Tisza az Alföldön. -
-
-
Talan az AB megvaltozott beallitasainak hala, de lejjebb tudtam tornaszni az XT feszültseget. Ez a jo. Mara beken hagyom 900mV, 800/1000 sebessegen (ez az alap filmnezös, regi-gagyi jatekos beallitas, ha dgva megy). Regebben nem lehetett 969mV ala vinni fagyas nelkül. Este ment majd' egy orat a heaven, en neteztem, kutyat setaltattam es most itt vagyok.
A kerdesem annyi, hogy az eleg meleg (kb 24 fok) szobaban felment szep lassan a vegere 67 fok körülre a gpu, 78-ig a vram. 1750rpm körüli ventivel. Miert?
Ha rendesen jatszom es meg van huzva a cucc, akkor se megy ennel feljebb a höfok. Igaz, akkor feljebb tolom a pc szellözest is, meg a venti is felmehet 1800-1900-ig maxban. De azert furcsa.
Ha a butitott sebessegen jatszom valamit 90% körüli gpu kihasznaltsaggal, sose megy 50 fok föle. Ezert furcsa a teszt höfok, hiszen nem furmarkkal hülyitem.Szoval?
-
válasz
csakdzsó #53472 üzenetére
Nekem meg mindig a 13.4-es driver van es teljesen jo (ezzel nem reklamozom a lustasagom, de teny, h rendesen megy a kertya). A tuning programot Neked kell kitalalni; nalam pl. aTrixx nem valt be, az AB meg igen. De ez forditva is elsülhet!
Az AB-ben sok a valtozo, amely belekavarhat a kepbe es nem szabad resnek lenni, vegig kell zongorazni mind. Cserebe barmit ki tudsz iratni vele kepernyöre (HWiNFO64-gyel karöltve), profilozni tudsz 2D-3D-ben stb stb.
Trixx szögegyszerü, ennek elönyei - hatranyaival. -
-
válasz
katt777 #53442 üzenetére
Net stream lagol, vagy merevlemezes?
A netstreamnel gond lehet, hogy fene tudja milyen kepernyöfrissitesre van epp az adott adatfolyam optimalizalva, tehat összeakadhat a monitor/tv sajat frissitesevel. Ennek a megoldasahoz nem ertek.
A gepröl jatszott cucc eseteben is a vsync a fontos; ha a vga egyebkent birja a strapat (komolyabb render szüres eseten egy egyszerü igp siman megfekszik), akkor többnyire ez a gond.
Pl. a VLC player eleg rendesen tartja az adott video sajat erteket, mindenfele vacakolas nelkül, AB-vel monitorozva latszik is. Sajnos valami egy honap elötti frissites (win? vlc?) ota hülyen viselkdeik, ahogy Nalad is
A(z?) MPC-HC meg jobb, mert az hajlando default együtt müködni a madVR-rel. Nekem sajna kisse bugosan fut a gepen es zenere nem tartom a legjobbnak a bonyolult beallitasok miatt, ezert nem hasznalom. Asszem megveszem a jRivert, mert az az altalam eddig hasznalt legkomplettebb es legjobb minösegü mediaplayer szoft audio es video tekintetben. Szinten default madVR filter kepes, eleg rendesen szinkronizalja a kepfrissitest is, legfeljebb dupla fps-t tol, de az mindegy a szaggatas eseteben.TV eseteben elöfordul, h eröszakkal @24-esre kell allitani a kepet es akkor rögvest kisimul az addig lagolo film. Aztan persze vissza defaultra, ha befejezted a nezelödest.
-
-
válasz
Steve198310 #53291 üzenetére
Nem a melegtöl döglik a
legykartya (illetve nem csak attol), de a feszültsegtöl is. Utobbitol joval hamarabb, ha eltekintünk a magleolvadastol -
-
-
válasz
DeSanto #53073 üzenetére
Beallitasok biztos nem valtoztak? Nem tudjuk mi a jatek, de pl. lehet rajta Physx es ha az bekapcsolva maradt, kifekteti a cput, közben a gpu meg orrot piszkal.
Az atmeretezes elöfordul, az ne mbaj. A csik lehet a nem megfelelö szinkalibraciotol, ill. a hogyhijjak rossz beallitasatol...na...ami lehet rgb, Yuv, meg ilyenek. Ami megmondja a gepnek milyen kepkodolast hasznaljon, bocsi nem ugrik be a neve
-
-
válasz
ricsi8800gt #53038 üzenetére
-
válasz
betegphiu #53020 üzenetére
Ha jol megrangatod az fx-et, akkor kihajthatja. Egy szalon eröigenyes programokban keves lehet.
A böngeszö szakadas es media player nem a vga hibaja alapvetöen (de ennyiböl nem lehet megmondani, mi a gond). Milyen böngeszö (ha tüzroka akkor legfköbb ideje kidobni)? A media playert pedig el se kellett volna inditani: rengeteg jobbnal jobb alternativa letezik. -
válasz
seederking #52996 üzenetére
En kidobnam a francba azt az egykattintos tuning boxot es beüzemelnem az Afterburnert
Mar csak monitorozasra is jo, de egeszen biztosan meg lehet vele oldani az ilyen "80 fok a GPU es üvölt a ventilator" jellegü porblemakat
Az egy-katt progi feltehetöen megemeli valamelyest az orajeleket, feszültseggel együtt. az eredmeny egy tulvezerelt kartya, minimalis sebessegnövekedessel. S reszemröl nem ismerem a kartyad vrm hüteset, amely höfok (vrm) altalaban laza 20 fokkal a gpu felett lehet föleg, ha a ramok is cibalasra kerülnek. -
-
válasz
katt777 #52805 üzenetére
"RetepNyaraB: AMD-nél, te!
"
ne menjünk bele nyelvészeti diskurzusba a kifejezéskészlet és pontos toldalékolás témakörben egy hardver fórumon, ahol gyakran gondot okoz a -ba -be; -ban -ben ragok helyes használata, avagy a nép döntő többsége nem tudja az ikes igéket hány fps-sel lehet megbízhatóan lepuffantani; de szigorúan véve persze igazad van
edit.: Ja, igekötős igéknél ha az igekötő az ige előtt áll, egybe írandó: "olyat beütök, hogy fekszel". Ha az ige mögött áll, külön írandó: "nem ütsz be te olyat, köcsög!"
-
válasz
Steve198310 #52800 üzenetére
Szerintem meg egy zsákutca és nincs értelme; marketing parasztvakítás. De kis melóval kilőhető állandó feszre. Ez olyan, mint az intel procikon a turbo core (ööö persze lehet, h van AMD-re is, nem vagyok képben
), tehát össze-vissza ugráló teljesítmény és fogyasztás, amelyet a gyártó optimalizációnak nevez, gyakorlatilag csak akkor nem ad kakaót, mikor kéne - a folyamatosan változó teljesítmény vezérlés miatt.
-
-
válasz
katt777 #52760 üzenetére
Aha, értem. A javított AB, melyről leakasztottam a HW infot közben, mert már látom a többi hőfokot és így nem kell több lassító tényező, elég az fps, meg a gpu hőfok.
Én is több profilt használok - illetve van egy minimál büdzsé alap, de a kártya cca. 0.96V alatt nem is indul el (kb, most laptopról vagyok 10 napig, nem emlékszem a pontos értékekre). Asszem 760/800 a max. sebesség mindehhez, de úgyis a 2D alap fut többnyire a 300-as gpu-val.
De leginkább ha nem játszom (és nagyon ritkán játzom mostanság már) akkor az Intel HD-re kapcsolok és ha hetekig így van, akkor egyszerűen lehúzom az AMD csatiját is, ennyit a fogyasztásról, meg zero core ökörségről(#52761) belinho @ a boost baromság fogát gyorsan ki lehet húzni egyrészt azzal, hogy feltolod a csúszkát +20%-ra, másrészt "force constant voltage-et" adsz meg az AB-nek. Ilyenkor az esetek túlnyomó többségében nem ugrál a feszültség. Volt, akinél előfordult egyenetlen terhelésen, de ez szerencsétlen ritkaság.
-
-
válasz
Steve198310 #52753 üzenetére
Bocsesz megneztem es felrebeszeltem. Vsync on, 60 fps. Ha 30-ra kapcsoltam nem volt kihasznalva a gpu es neha rondan leesett az fps. 60-on viszont szepen tartotta magat. Söt olyasmi remlik, hogy offon nagyon sok fps-em volt, amit feleslegesnek iteltem, azert nyomtam be. ebböl az is következik, hogy nem hasznalta ki a kartyat.
Viszont mivel vegigjatszottam a demot (vagy a fene tudja miert), nem hajlando többet betölteni, uj jatekot sem. Müködik, de ilyen allando pause üzembe teszi magat mikor betöltött. Tehat nem tudom ellenörizni Neked a valosagot
Ez szimplan parasztsag a kiadotol. Meg egy indok, hogy ne jatsszam a teljes verziot. -
válasz
Steve198310 #52749 üzenetére
Csak a demot. 99% huzott XT-n, fullhd minden maxon, 40-45 körüli fps. Proci minimumon sincs nihasznalva.
Fosadek texturak, nagy mainstream grafika (a gagyibban kidolgozott valtozatbol).
Ja es a jatek is fantaziatlan henteles -
válasz
nagy.matyika #52747 üzenetére
Szerintem eleg szelsöseges ertekek fordulnak elö tuningnal, inkabb az alap "ennyit tuti megy" huzas lehet közmegegyezes targya. Katt 1700-as RAM-ja kimagasloan jo ertek es 200 Mhz az meg is latszik a vegeredmenyben föleg, ha a gpu is elfut pl 1150 körül egeszseges höfokkal/feszültseggel. Vagy feljebb (meg lennek lepve); nem emlekszem mennyin jaratja. Ott mar nem 1-2 fps-röl beszelünk, hanem jatek függöen akar 5-8-rol is.
Nalam is van 3-4 egysegnyi növekedes atlagban (mostanaban birja a ram az 1600-at, nem is ertem hogyan) es ez pont arra jo, hogy a minimumot kicibalja 20 alol, az atlagot pedig feltolja 30 föle. Ennyi a tuning ertelme. Kb elered az eggyel dragabb kartya szintjet, vagy akar föle lösz picivel. Persze ha napi 8 oraban jatszol, akkkor ezt ki is fizeted villanyszamlaban -
-
-
Mivel felcsesztem az agyam katt777-en
vagyis, h nala allitolag nagyon jol fut minden, ami nalam joval szerenyebben; gondoltam gyartok videot, megnezem mit lehet tenni es amugy is.
A Witcher2 mindent maxra tolva Full HD-ben beza nem nagyon ment 22fps föle (csak zart helyen), de ha megpördültem akkor a blur miatt leesett 11 körülreproci alapon alulfeszelve, gpu 1150/1500-on - ez a max amit ki lehet hozni belöle stabilra.
Addig buzeraltam dühömben a dolgokat, mig rajöttem: ha az afterburner osd kijelzöjet atallitom 3D rasterre (a 2D vector-rol, amely elvileg a legigenytelenebb, elöbbi meg a legzürösebb) rögvest felugrik a min fps 34 körülreEzt adjatok össze. Evek ota szivja valami a rendszer veret es ennyi volt
Remelem.
-
válasz
Steve198310 #52545 üzenetére
a Steam erthetetlenül be tud akadni neha, remenytelenül hazavagva a telepitest. Ilyenkor altalaban jatek deinstall, majd gondosan a Steamkönyvtar, ill. C:programdata, C:user/local, user/roaming helyekröl törölni kell minden ra vonatkozo adatot, ujrainditani a gepet es reinstall. Es remenykedik.
-
válasz
katt777 #52532 üzenetére
Eh katt, Te mindig kötözködsz, lehetöleg bele a levegöbe
Linkelj legyszives egy kompromisszum nelküli videot fps-sel:
- barmelyik Metro jatekbol (fiziksz nelkül)
- Witcher2-böl (de ne egyhelyben alldogalva egy sötet sarokban valamelyik labi aljan, faklya nelkül), de bekapcsolva az advanced elsimitast is.S ezek nem uj jatekok. NEM fogod elerni a 30 fps-t sem tartosan, jellemzöen 10-22 között fog mozogni. Kompromisszum nelkül.
-
válasz
papírzacsi #52514 üzenetére
Dehogy sértődöm, csak minden rendszernek megvannak a maga problémái. Aki elég sokáig használja belefut egybe, vagy többe. Zöldeknek ugyanúgy vannak driver gondjai. A megfelelő topikban kérdezősködik az ember és általában rövid idő alatt kiderül melyik driver jó. Nekem másfél éves van fent pl és eddig no para (De: az Evil Within demo kissé vacakol, de nem vettem a fáradságot, hogy csekkoljam rossza telepítés, vagy a driver régi a játékhoz).
Nincs üdvözítő megoldás. Ha valaki többnyire fizikszes játékokkal nyomja, annak egyértelmű a zöld előny.
Ha AMD-s vackokat részesít előnyben, akkor piros oldal.
Amúgy ár/érték töprengéssel kell választani. -
válasz
papírzacsi #52511 üzenetére
Ez mekkora demagóg baromság már apám
Remélem sosem lesz problémád vele, mert kíméletlenül az orrod alá dörgölöm...(#52510) bdavid94@ megelőzte ugyan, de a válasz stimmel: ha váltogat 2D és 3D között, akkor az indokolja az fps dropot. Megoldás: manuális profil Afterburnerben (neked is).
-
válasz
doboka98 #52503 üzenetére
Hmm. Lehet gondja a 2D-3D valtassal is akar. Persze az hiba, de pl. Afterburnerben manualis profilt meg lehet neki adni, csak ki kell tesztelni hozza egy megfelelö feszültsegbeallitast. Nincs a procidban onboard VGA? Nem emlekszem. Mert azt is lehet hasznalni jatekon kivül ket kattintassal es akkor nem füt/fogyaszt/sötetedik
-
válasz
Barathrum #52495 üzenetére
FullHD kompromisszum nelkül legalabb egy huzott 280X, de inkabb felette. 3 giga rammal.
(#52489) doboka98@ a driver is szorakozhat, de a tapod is kezdhet gyengelkedni. Az XT-k nagyon tul vannak feszelve gyarilag. Alaposan alul lehet vezerelni öket es akkor joval kevesebbet eszik/füt. Talan ez is megoldast nyujthat. Ja, ha a GPU 70 fok (nagyon sok ezen az architekturan, bar nem art neki), akkor ott a vrm 90, vagy felette. Nem feltetlenül szereti...
-
-
Üdv, Zafir 7870 xt, win7 alatt van valamilyen best buy driver mostansag? Nekem meg a 13.4 van
de eddig okesan szuperalt. A frissen felrakott "The Evil Within" demo baszaxik idönkent (kifagy, bar nem feltetlenül a driver miatt, velhetöen).
-
válasz
fisherx #46545 üzenetére
Ez mind szép, de kérlek ne a Biosokk Infinite-re hivatkozzatok már (ez mostanság tendencia), amelynek a motorja semmiféle terhet nem ró egy mai középkategóriás kártyára
A 7870XT 800/1000-re downclockolva is tartja a 60 fps-t itt. (edit.:kivéve pályaváltáskor, ahol a remek optimalizációnak köszönhetően leesik 20-30 közé rövid időre).
Egy Metro Last Light, Tomb Raider, Krájzisz sorozat, mittomén. Pl.
Ugyanez vonatkozik az Unigine Valley-re, amely smafu minden szempontból ->Heaven, vagy méginkább 3DMark Firestrike. Ott lesz izzadás. -
-
válasz
joysefke #46487 üzenetére
Nekem ugyan 7870 XT van, de ott 1100 körül az alap fordulat (20%) Afterburnerböl szabalyozva es ez 1750 rpm alatt nem hallhato ki a hazbol. Fractal define 4. Az gondolom eleg halk haz.
Viszont. Ha az IGP-röl kapcsolok at a dedikalt gpu-ra, akkor igenis eszrevehetö egy plusz zaj megjelenese az addigihoz kepest, egesz halkan. Tehat minden relativ eröteljesen. -
Garancia fontos szempont (bar nekem meg sose ment semmi tönkre, kopogjuk le).
A hütes is, ebben a zafir ketventis az egyik legjobb.
Tuning szempontbol fontos, hogy allithato-e a feszültseg. MSI, Giga ebben gyakran szopoag...
Gyari OC nevetseges kamu, lehuzas, pasrasztvakkantas, ilyenek.Az Elpida asszem tönkrement tavaly hal' Istennek, de sajna rengeteg memoria modul van a gyartoknal es szinte mindenbe ezt teszik (a Hynix egyertelmüen sokkal jobb).
Konkret modellekre kerdezz a forumban, akinek van majd referal.
Katt valamelyik@ a ram tuning sokkal jobban füti a vrm-et - en nem ertek hozza, hogy miert, de latom a gpuZ-ben. Akar tiz fok különbseget is okoz (nalam). Tehat azonos gpu mellett a valtozo ram sebessegre gondolok.
-
válasz
Sondi1986 #46350 üzenetére
igazad van
akkor helyesbitek: pl. A zafir XT-nek gyarilag huzott a ramja es az többnyire az esszerü tuning kereten belül eleg is, raadasul egyeni mák kerdese, hogy tovabb lehet-e pörgetni (nalam pl. sajna nem).
(#46349) katt777@ mint epp kiderült, van amelyik gyarilag magsabban pörög, de van, amelyik nem.
-
válasz
katt777 #46347 üzenetére
"12,78% GPU, 13% VRAM tuninggal 12.5-13%-kal gyorsul a VGA-m. Ha valamelyik kisebb, kisebb a gyorsulás is, ez mindenben így van. Bármelyik lehet szűk keresztmetszet, igazából akkor jó a tuning, ha mind2t hasonló mértékben tudjuk emelni."
Elvileg persze. Azert altalanossagban viszont elmondhato, hogy a gpu/cpu tuning sokkal többet hoz a konyhara ma mar, mint a ram büveszkedes, leven utobbinal brutalis savszelesseg mar alapallapotban is.
Raadasul pont az emlitett XT modelleknel a ram mar eleve huzott (egy 7870-hez kepest), igy fenntartom, hogy jelentös (kb1200-as) gpu sebesseg alatt nincs erezhetö hatasa a vram buzeralasnak, csak az aramköröket terheli feleslegesen.
S most nem hasamra ütök, hanem argus szemekkel figyelem az fps-t. Nem benchmarkban mert az valahogyan mindig kamu, hanem in game, tetszöleges helyen acsorogva/egy megadott helyen szaladgalva. -
-
válasz
szimi57 #46336 üzenetére
Az AMD-n termeszetesen. IGP az rögvest szepokut követ el egy maxra huzott Tomb Raidertöl
De mint kesöbb folytattam, in game mar semmit sem hozott a konyhara. Tovabbra sincs semmi ertelme
(#46334) Sondi1986 @ nekem egy nagyon atlagos peldanyom van; 1100/1500 fölött csak nagy kinok aran marad meg es nem stabil. A ram semmikepp, de a gpu is csak erös fesz emeles aran. De rövid proba sessionok alatt ugy latszott nincs is sok ertelme: a ram savszel emeles lathato modon 1200-as gpu felett kezd latszani (1 fps körül pluszban) es ugyanez a gpu sebesseg is max ennyit hoz (vagy inkabb sem) a konyhara. A min fps ellenben jol kuszik felfele a sebesseg növelesevel, az lathato. De aztan ez is kifullad valahol a kartyaval együtt.
Valszeg a butitott 256 bites busz korlatoz erösen a 7950-hez kepest, nem is a letiltott egysegek. -
válasz
marquuard #46325 üzenetére
Egyenesen alacsonynak tünik
Nincs huzva, ugye?Mas:
visszaraktam a gepbe a rendes kartyat nemreg es bekapcsoltam az (ujra) felrakott Virtu-t, immar a 2.0 legfrissebb verziojat. Jatszani nem jatszottam meg vele, de a Tomb Raider benchet lefuttattam rajta (minden max, ssao 2X Tess off) es erdekes modon meg kellett allapitanom, hogy gyorsult:Lehet, hogy gyakoroltak a fiuk?
-
válasz
Sondi1986 #46308 üzenetére
Nagyon sok pont
Beallitasok megegyeznek a demo default beallitasokkal? Mivel ez felteszem warez, az invalid resultsbol nezvenekem joval kisebb tuning es proci mellett ez van.
Viszont eletben meg nem tapasztaltam jelentös különbseget a szenne huzott versus enyhe tunigolt valtozat között; tehat 1-2 fps max.
-
-
-
-
válasz
katt777 #46244 üzenetére
Tudnal egy bizonyito erejü linket szolgaltatni erre? Ugyanis az egyik gond mindig is az volt a CF-fel, hogy NEM adodtak össze a kartyak vramjai, csak a szamitasi teljesitmeny. Tehat igen könnyü (elvi) dupla teljesitmeny mellett kifutni a memoriabol. Ez valtozhatott persze es elsiklottam felette, de akkor tamaszd ala valamivel legyszives...
A 2 gig vram eleg jo, de több monitoron, nagyfelbontason mar elfogyhat, megfelelö jatek alatt siman...
-
Valakinek tapasztalata a 14.2 Beta teren?
Rakerestem, de nagy nyüzsges nincs...Nekem 13.3 van fent, nincs gondom vele, csak szetneztem mi a mai helyzet. Mantle-t tamogato jatekom sincs
-
válasz
dethroner #38971 üzenetére
De, marhaságot...
A hangkártyádról használsz fejhallgatót kivéve, ha a vga hdmi kimenetét dugod erősítőbe. Akkor meg az erősítő fejes kimenete szól. De akkor feltehetőleg a képnek is ott kell megjelennie (ez nem biztos).
Ja, illetve ha olyan monitorra dugod, amelyiknek van füles kimenete. -
válasz
Hegyirabló #38647 üzenetére
Metro 1. Az szetszivatja a kartyat. Witcher 2. meg stabilitas tesztre remek (elszall, ha kicsit is instabil lenne) es ki is hajtja a cuccot rendesen. Mindkettöt bagoert utanad vagajk.
-
válasz
rayoliviero #38508 üzenetére
A C3 dupla limites. Bár a cpu limit nehezebben érhető tetten, de ebben látszik például.
-
-
válasz
Andrewstarr #38456 üzenetére
Nem. Ez csíkos screen. Dobd ki a Tűzrókát a fenébe, használj bármi más szimpatikusat.
-
-
-
Nem szerkesztek, mert kérdezek
:
A HDMI topic rettenet kihalt, hátha itt nagytudású szakértők lapulnak
Miért van az, hogy a gépről HDMI segítségével (most nem tudom hirtelen 1.3a, vagy melyik szabvány) erősítőre küldött film (mindenféle, nem csak a HD, sokbites sebességű) mikrolagol, mint egy rossz CF? Nem késik sem hang, sem kép egymáshoz képest, de akadozgat, ha gyorsabban mozog a kép. Egy 7870XT-ről megy egy Yamaha 565-ön át egy nem mai (semmi többszáz hertz, meg 3d) Toshiba lcd-re, mindegy milyen progival, bár mostanság ez főleg VLC player. Ha a pc-n játszom le, ott natürlich semmi gond.
-
-
-
-
-
-
válasz
Steve198310 #37062 üzenetére
Nem, a win 7 home-mal nincs semmi gond. Rengeteg szar van a gépemen és nem emlékszem, hogy kézzel kellett volna holmi dll-ek után túrnom. Ettől még ha van kéznél ultimate, az nem baj. Kivéve ha torrent. Én maradok a hivatalosan ápdételhető verzióknál
Épelméjű tanácsot adtam és egyre valószínűbbnek gondolom a catalyst problémát Viszont mivel zsír vadonat a kártya, ez a szokásos újszülött gondol egyike lesz. Még egy darabig
(#37063) richies @ kereshetsz az archívumban egy 13.4-est pl, az jó verzió volt. Ettől még lehet, hogy szopóág lesz az új kártyával az is...
-
válasz
Steve198310 #37059 üzenetére
eh ne fárassz az áltimét winfossal, [moderálva] lényegtelen.
richies (#37058)@ Te mit tettél fel rá mióta megkaptad? Lehet egy sima rendszervisszaállítás megoldaná a gondod. Illetve a legfrissebb béta grafikus vezérlő ugyi nem feltétlenül a legüdvözítőbb megoldás
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
válasz
FragMaster #37031 üzenetére
Az enyém is az, húzva van minden (persze alulfeszen) és nincs gondja
-
válasz
FragMaster #37025 üzenetére
Sok is.
A kártyát meg sportból is alul kell feszelni, mert halkabb lesz és nem fűt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest