- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48931 üzenetére
A gyári beállítás sem feltétlenül jó, főleg, ha nem ismeri fel rendesen a RAM-ot.
Leszedhetnéd a meghajtót, fel egy régebbit, majd azt le és ezt újra (de csak szabályosan), hogy valóban ez okozta-e a hibát, de nyilván ezt most úgy érzed, kaktuszba akarlak ugrasztani.Viszont másképp nem derül ki. Ha nem akarsz kockáztatni, hagyd így, ha jó, aztán a következő meghajtóval esetleg kiderül.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48929 üzenetére
Viszont az akkor bezavarhatott. Nem mindegy, milyen feszen mennek a RAM-ok. Ha addig rendben ment, ilyen hiba is jelentkezhet pl. túl magas fesz esetén. Mindenesetre a helyedben alaposan letesztelnék mindent a rendszerben (táp?), mert ezek szerint korántsem biztos, hogy ilyen szinten okozott zavart a meghajtó (mert én aztán láttam AMD driverhibákat szép számmal, de ilyet soha). Ha pedig most annak tudod be, később akár nagyobb károd is lehet. Vagy, ha tuningolsz, legalább a beállításokat.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48927 üzenetére
Ja.
Ez a lejtő, nem a sísánc.
Sima bios reset sem működött rendben? Persze ez van, ha az ember az OS-re bízza a bios vezérlését. Én ezeket a beállításokat mindig kiütöm.scar07: Megjegyezni kívánom, hogy kötelesek lennének rendesen tesztelni, a kérésedre akár előtted is (ha nem változott ez a törvény). AMD-nek a hibái sajnos pont ilyen trükkösek. Nekem egyébként sokat sz.rakodtak az egyik 4870-emmel, a gyárból viszont, amikor már ott tartott a dolog, pikk-pakk küldték a cserekártyát. Csak az egész folyamat 3 hónapot vett igénybe (elsőre küldtek cserekarit, az kézen-közön eltűnt, aztán kitaláltak minden marhaságot, miért mégsem garos a kártya, pont olyan konfiggal nem tesztelték, amellyel a hiba előjött volna, stb). Ha más nincs, a gyártói garhoz még mindig jogod van a köztes lépcsők kihagyásával, amelyek gyakran tele vannak szeméttel.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48912 üzenetére
Úgy, hogy ilyen a driver (bár a bios frissítés nekem is új). Mondjuk annak fényében, hogy éppen az alaplapi meghajtók miatt adták ki a csonkított drivert, nincs kizárva, hogy nem csupán a jelzett chipsetekkel van probléma. Én magam amióta megint Inteles vagyok, csak azzal szembesültem, hogy a PCI-E slot en. gazdálkodását aktiválva hajlamos lefagyni a kártya alvó állapotban (értsd: kóma). AMD-s cuccban 1x sem fordult elő a procit és a lapot leszámítva totál ua. konfigban.
Egyébként eszembe jutott, hogy nem is 3870-nel, hanem 1950XT-vel szívtam anno, és azóta mondogatom, hogy AMD-driver telepítése előtt MINDIG mentsük el a teljes rendszerpartíciót. Sokan mondták, hogy ez marhaság, de a gyakorlat engem szokott igazolni.
A rendszer-visszaállítás kiváló dolog egészen addig, amíg szükség nem lesz rá.
kissd01: Egymásra frissítgetted a meghajtókat? Mert ez tipikusan olyan hiba. Catalyst uninstall utility, restart és friss driver telepítése megoldja a problémát (ha csak nem barmoltál a rendszerbe vmi 3rd party programmal). CCC-ben nem nagyon érdemes tuningolni, ráadásul azt sem árultad el, hová húztad azt a csúszkát.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48909 üzenetére
Én szabályosan feltelepítettem Intel rendszerre (régit uninst, újat restart után fel), és gond nélkül fut. Belebarmoltál a windowsba valamivel?
Esetleg az előző eltávolítása és restart között rendszert pucoltál? Vagy vmi segggédprogram?
Nálam 3870-en omlott a rendszer anno, de akkor egy előző driverre rátelepítés okozta a problémát.
hackeeeee: WHQL=b, csak hosszabban. Illetve a b nagyobb eséllyel jó.
AMD
-
Dany007
veterán
válasz
mrhitoshi #42708 üzenetére
Hát kár. Beépített nincs a GTA4-ben. Én legalábbis nem találtam. Anisotropic van. Okés. De az kevés meg nem u.a. : )
Az se baj ha zabál erőforrást mert van fps amiből mehet lejjebb ha arról van szó.Ami még furcsa, hogy a V-sync valamiért 56fps-ben maximált és nem értem mért, mikor a monitor frissítése 60hz.
-
Steve198310
őstag
válasz
mrhitoshi #41832 üzenetére
Nem szolok bele de az egyik legszarabbul optimalizált játék pont a GTA4 volt. Szinte a GTA4 egy nagyon elcseszett átirat volt. Valószínű igaz lesz a GTA5 re is. A Hitman AB nagyon faszán futott nálam pl egy i5 2400+7850 OC val. itt jön képbe az hogy lehet eltalálták elég szépen.
Volt persz még mellette Metro2033 amik szarul voltak optimalizálva. De mellette végig toltam vagy 3x a Metro2033 is mint az utódot. Az is mivel indított. AMD-vel játszhatatlan. Volt.A GTA4 olyan mint a Crysis 1 része. A mai karik is megtérdelnek mert olyan szarul lett optimalizálva
-
Jhonny06
veterán
válasz
mrhitoshi #21901 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom. Közbe visszaállítottam a proci szorzóját kicsit, mert szerintem nem volt stabil, amiatt volt az fps drop, most már sokkal jobban tűnik. Azért kicsit szomorú vagyok, hogy high-on ennyire elbánik a kártyával, pedig minden létező extrát levettem róla. Mondjuk a látvány pazar, tehát nem is csodálkozom.
-
-
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mrhitoshi #19232 üzenetére
hát, ha majd megjön a gariból, akkor kipróbálok több gémet is....min 2 hét
de nem mellesleg most kaptam szívrohamot, mert sztem nálem nem BS van, hanem a ealtek szórakozik. abbl gondolom, hoyg egy mediaplayer kiírja, hogy nem tudja lejátszani az adott zenét. holott 500 mp3ból kell neki random lejátszania nótákat. websúgó is azt javasolja, hogy tegyek fel friss hangrivert.. dehát a legeslegfrisebb van fent
agyfact kapok ha copat a ríltek .... -
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi #15353 üzenetére
Ez is egy álláspont, amivel nem biztos, hogy érdemes vitatkozni - és ahogy művelt sógorom mondta: csak egészség legyen, a többit megvesszük.
A lényeg - amivel viszont lehet vitatkozni -, hogy ez ilyen szinten biztosan ide való?
Én is éppen a Bioshock 2-t töltöm a PlayStation Plus-ról! Végre sikerült elindítani.Dealer95: OK, köszi. Esetleg tapasztalat a TF IV hűtéssel, vagy a VGA teljesítményével?
gelacihun: nem a téma felvetése, vagy szükséges mértékű megbeszélése a gond(om). A mértéke, a győzködés, stb.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
mrhitoshi #15328 üzenetére
Van akinek csak a pénisze számít!
Meg a bf 3 multi a világ itt pár embernek.
(Lehet nekem is az lenne ha megvenném.) Nálam inkább már a hang kibocsájtás meg az alacsony üzemi hőmérséklet és fogyasztás lépett elő.
"Ha jól tudom, akkor a 79xx már nem ide tartozik. Szóval erről még beszélni hülyeség ebben a topicban, hiszen irreleváns."
Akkor szólj droidmesternek meg még 1-2 emberkének hogy máshol postolja a 7950 eredményeit. Ráadásul off-ba se rakják. -
-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi #13239 üzenetére
Ne keverjük a PC -s dolgokat a konzolokhoz szerintem. Xbox360 megjelenésekor még dx9 volt. Mégis képesek vele több dx10-11 -es effektet is megjeleníteni. De tulajdonképpen ez is rossz kifejezés, hogy dx -es. Mert az is csak lefordít valamit a hardvernek. Míg konzolon ezt közvetlenül adják meg neki és ezért gyorsabb, nem köti a kezét a programozóknak. Ha minden PC ben azonos GPU lenne nem kellene DX -se, de mivel azt szeretnénk, hogy 40 féle VGA kártyával is fusson egy adott játék így ki kellett ezt találni. Amúgy rengeteg dolgot ami dx11 ben benne van meg lehet csinálni dx9-10-10.1 -el is, de jóval erőforrás igényesebben.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
mrhitoshi #13235 üzenetére
Az api a pc-n a legfőbb limitáló tényező konzoloknál nincs ilyen. Másképp érik el az erőforrásokat és egy idő után a programozók belejönnek és a hardver teljes kapacitását tudják mozgósítani. Lásd ps3 uncharted szériát. A cell processzor grafikai elemeket is tud számolni.
-
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi #12011 üzenetére
Hja eléggé lehúzza az embert a mostani pc kontra konzol helyzet.Úgy voltam vele mikor elkezdtem össze rakni a mostani vasat,hogy ha nem is 8x-os aa-val de "mindennek" mennie kellene.Ellenben amit vártam pl nfs,farcry nem úgy néz ki mint ami normálisan futtatható.Ac-ról nem akarok beszélni mivel nem próbáltam.Elég pl ha itt olvasgatok a "22-27" fps-ekről abban a bizonyos boston-os részben.
Akkor miért is ne lehetne rossz véleményt mondani ezekről.?
De még sem teszem,mert nem leszek azzal előrébb.
Viszont az dühít,hogy egy ps árából vesz az ember vga-t és mit kap érte egyes játékokban,,,ló..szt Mindíg is pc párti voltam,nem vetem meg a konzolokat szó se róla de valahogy mégsem azt adja.(nem is lehet össze hasonlítani szerintem)
Nem kell ezért senkinek "megköveznie" hogy mit akarsz azzal a géppel stb.Leírtam,hogy nem csodát vártam de azt is,hogy nem ezt egyes game-ekben. -
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi #11993 üzenetére
És a "poén" az egészbe,hogy (gondolom olvastad/láttad) sz@rakodás,kinlódás árán de sikerült helyre raknom annyira,hogy a játékmenet "fut rendesen".Csak a kib@szott menü/video sz@rakodik.
Ja és fps-ben "ugyan azt" hozza mint az über,ajnározott procik.
Kérdeztem is,hogy akkor most ez hogy is van.?.Mert ugyebár ha kevés a cpu akkor csodát nem lehet tenni.
De választ/reagálást nem kaptam./valahogy nem lep meg/ -
Chapel
addikt
válasz
mrhitoshi #11082 üzenetére
"Felment" a MP3 ára? Ne idegesíts, most vettem meg a -75%-os akcióban.
Bár mindegy, már meg van, azért ha privátban eldobod a "lelőhelyet" azt nagyon megköszönömMás.
Azért kemény, hogy a Hitman és Ac3 hogy felzavarta a topicot, azt hiszem akkor majd C3 esetén is mennek majd a készítők felmenőinek, részletes, távolba küldése. Bár ahogy látom ezek a gamék legalább nyújtanak is valamit cserébe látvány terén...Alig várom hogy holnap haza érjek és beizzítsam én is, aztán jövő héten már jön Far cry 3 is...kellemes kis téli, gép előtt gubbasztásnak nézünk elébe!#11115) GeneraL_XTX: Mindegy milyen a ram,legalábbis a saját tapasztalat alapján. Az, hogy mit bír majd, az egyedül attól a karitól függ, de +20-25%-ot tuti ki tudsz hozni belőle!
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #10534 üzenetére
Itt PH-n is többen s(z)órakoznak a COD-os táborba. Szerintűk jó a grafikája, története (MW3 szintű). Otherworld is pozitiv kritikát dobott. Akkor az én készülékemben és a HD7850-ben lehet a hiba, mert nálam tré... MOHW is szebb képet mutat, 900-1400MB-os VRAM terhelés melett. Nem kell BF3 szerűen igényesnek lenni (de igen). Minimum Spec Ops The Line, Inversion, Darksiders 2) alapokat hozni kell és kész.
-
miresz
veterán
válasz
mrhitoshi #10541 üzenetére
Én feltettem eddig a 12.11 összes béta driverét,jelenleg is a Beta8 van fenn,de nekem eddig bevállt mindegyik.Az elsők közül valamelyikkel volt valami geb@szom,de azt is megoldotta a következő beta. Persze valószínű,hogy a végleges lesz a legjobb.
De teljesítmény csökkenést azt nem tapasztaltam,inkább növekedést.
(#10546) kockaharcos: Passz,nekem nincs meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Suzuki topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 10GB GDDR6 GAMING AMP HOLO Eladó!
- MSI Aero GeForce RTX 2060 6GB OC ITX videokártya
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest