- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz scampolo84 #30419 üzenetére
igen normális, elég változó hogy melyik mennyit bír, amúgy nem sokat vesztesz vele.
a gpu lehet bírna többet is keres rá a topikban az asus gpu tweak stavakra hogy hogy lehet megnövelni a max beállítható gpu órajelet -
zserbox
őstag
válasz scampolo84 #30421 üzenetére
ezt neked kell eldönteni hogy megéri-e ha szerencsés vagy akkor akár 1200-at is megy a gpu ami azért elég emberes tuning és akár úgy is hagyhatod 24/7-be ha jók a hőfokok nem lesz baja.
-
kovsol
titán
válasz scampolo84 #30421 üzenetére
Miért ne érne még 1050 -en járatni ? Csak előnyei vannak. ccc ben odébb tolsz egy csuszkát és nyersz 10-15% -t az nem jó? Ettől még nem fog jobban melegedni szinte semmivel, mert feszültséget nem emeltél. Tönkre se fog tőle menni.
(#30423) PandaMonium FX6100@4000 nálam volt olyan játék ahol egy hd6850-t nem hajtott ki maxon... gondolok itt azokra a játékokra ami 1-2 magot használnak csak. BF3 tipikusan az a game ahol az FX nagyon jól teljesít, mert kihasználja a sok magot is és már eleve arra volt optimalizálva a motorja. Ha azt hiszed, hogy az fx6100 bárhol kihajtja a kártyádat, akkor egy álomországban élsz.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Algotis
addikt
válasz scampolo84 #30424 üzenetére
GPU Tweakkal lehet 1050 fölé is húzni, csak be kell pipálnod valamit.
Ha odáig eljutsz leírom, hogy mitAndroidos Outlookból küldve
-
Repsol600
addikt
válasz scampolo84 #30419 üzenetére
Valószínű Elpida ramos a kártyád. Azért nem megy. GPU sokkal többet számít.
-
Zigi
senior tag
válasz scampolo84 #31257 üzenetére
Többször írták már itt van olyan 7850 aminek az alap fesze 1.21 pl. az enyémnek. Tehát az égegyátalán semmi baja nem lesz tőle. Max kicsit melegebb és többet fogyaszt. A hőfok pedig 75-ig teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
Ha azt mondod, hogy alapfeszes tuningal halk akkor én mindenképp azon használnám. Szerintem a tuningnak addig van értelme amíg nincsenek negatívumai (nem a +2-3°C -ra gondolok hanem arra ha már nagyon izzad a kártya, sok a fogyasztás vagy hangos lesz tőle a kártya).
What I cannot create, I do not understand
-
lowzor
veterán
67 fokon a Sapphire nálam egyáltalán nem volt hangos. 45-50%-on pörgeti olyan hőmérsékleten a ventiket, ahol még szinte nincs is hangjuk.
-
lowzor
veterán
válasz scampolo84 #31263 üzenetére
Hát akkor vagy elállítottad, vagy a füled kényes. Nálam nagyon halk volt 67 fokon auto-n, az tény.
[ Szerkesztve ]
-
scampolo84
aktív tag
válasz scampolo84 #31268 üzenetére
Upsz, azt nem néztem, de a kari 10,8 inch ami pontosan 27,432cm. Szal akkor tényleg koppos.
-
Milgram1
aktív tag
-
DEV_NULL
őstag
válasz scampolo84 #32996 üzenetére
ha tahiti akkor látom értelmét a váltásnak, ha pitcairn akkor felejtős
-
Steve198310
őstag
válasz scampolo84 #33501 üzenetére
Nem csak te. Vannak még páran
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
zserbox
őstag
válasz scampolo84 #33640 üzenetére
nem rossz, de a hőfok kicsit sok ahhoz a feszhez
-
zserbox
őstag
válasz scampolo84 #33642 üzenetére
nem lesz ettől a hőfoktól semmi baja
-
RetepNyaraB
veterán
válasz scampolo84 #33642 üzenetére
Abszolut lenyegtelen az a höfok, ha a hütes is csendben van. Ezek nem szoktak melegedni, de 85-90 fokig semmi bajuk nem lesz tartosan sem...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz scampolo84 #34911 üzenetére
Örülj neki.
-
Trailblazer
veterán
válasz scampolo84 #36257 üzenetére
Ez az árcsökkentés eléggé agyon fogja csapni a használtpiacot is, úgyhogy tényleg dilemma van!
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Repsol600
addikt
válasz scampolo84 #36257 üzenetére
1 Gb ram miatt nem hiszem hogy jó választás lenne a CF. 2GB 7850-en már el lehetne gondolkodni.
De én inkább megvenném a 7950-est. -
kisza25
félisten
válasz scampolo84 #36260 üzenetére
de nem cf-nél ott 2x erősebb lesz a kártya még a 2GB is határeset
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
HSM
félisten
válasz scampolo84 #36260 üzenetére
A tesztek szerint... Nem írom le 50-edik alaklommal, hogy miért nem adnak ilyen esetben valós képet a tesztek. Talán elég annyit írjak, hogy már év elején, az 5850-emmel voltak játékok, ahol érződött, hogy elfogy az 1GB VRAM. Namost az 5850-nél barátok közt is 30-40%-al legalább gyorsabb a 7850. 1GB semmire nem elég rajta FHD-ban szvsz...
A CF-be kötött két 7850 nyers erőben lényegesen jobb, mint egy 7950, ellenben mégsem ajánlanám, mert a CF-es nyers erő marhára nem olyan, mint amikor egy kártya adja ugyanazt az FPS-t. Erről is írtam eleget már a 7900 topicban.
Arról meg végképp nem is beszélve, mekkora nyalóka, ha az adott játékmotor valamiért nem szereti a CF-et, és egyetlen 7850 erejével megy csak... Van ilyen is...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz scampolo84 #36312 üzenetére
Persze, vannak játékok, amiknek nem kell több videóram, mert abban az időben készültek, amikor még 1GB volt a standard. De akkor én is linkelek neked szépségeket (saját kép):
Tomb Raider, FHD maxon, 2X-es SSAA a 7950-emen. Pirossal bejelöltem a memóriahasználatot. Biztosan remekül száguldott volna így egy 1GB-os karin... Az SSAA-t javító patch után beérte már 1500-1800MB-al is.
Az az gáz a kevés VRAM-os karikkal, hogy marha nehéz észrevenni, ha kevés, mert olyankot látsz csak, hogy mikrolagg, belassul zoomoláskor, meg hogy későn rajzolódik ki ez-az. Szóval elég komoly tapasztalat kell hozzá, hogy észrevedd, és meg tudd különböztetni más dolgoktól.
Egyszer 2009-ben szépen leírtam: [link](#36314) scampolo84: A Grid2 az régi motorra épül, amennyire tudom, lehet tévedek. A Metro az más, aláírom.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz scampolo84 #36314 üzenetére
Azt nem jelölte be a képen, ne nézd!
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz scampolo84 #36314 üzenetére
Igen. 20-50 FPS között volt végig, de igen szépen egyenletesen, laggok nélkül, tehát bőven játszható, élvezhető maradt végig. Átlagosan inkább 3x-4x FPS volt a jellemző akció közben. Inkább így játszottam, mint butább grafikával, vagy tuningolva a 7950, ahogy már nem lett volna néma. Gondolom, az 1700rpm-es, egyébént gyakorlatilag néma csendes ventit is láttad a képen, bár azt se jelöltem meg.
Ha kevés lett volna az FPS az élvezetes játékhoz, akkor éltem volna a 7950 gyári (ami a képen is) 925/1250Mhz-es órajelével szemben az enyémmel elérhető beton stabil 1150/1550Mhz-es tuninprofilommal, ami kapásból 25% sebesség, csak sajnos hangabn az már messze nem néma.
(#36315) kovsol, (#36316) scampolo84: Mi ez a gonoszkodás, ez gáz, hogy csak ennyivel ment, vagy mi? Mondom, teljesen jó volt amúgy. Így toltam végig az egészet....
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
válasz scampolo84 #36477 üzenetére
Kedves scampolo84 mi lenne ha el se kezdenéd a személyeskedést, ez egy fórum, minden témának megvan a helye. A tipikus magyarozás meg csak téged minősít, te segítettél neki vagy csak beugattál egyet?
Tudod azért vannak külön fórumok, mert ott fordulnak meg a tulajok akik hozzátudnak szólni a témához, én se a virágárust kérdezem a gyógyszerekről hanem a patikust....
[ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
válasz scampolo84 #49271 üzenetére
Trixx azzal lehet csak emelni a feszt ennél a karinál
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
poomiu
csendes tag
válasz scampolo84 #49306 üzenetére
Nos van néhány eredmény így hirtelen, később még megnézek néhányat, ahol rémlik még ez a szituáció.
Amik most így hirtelen fenn voltak:
BF4: Itt nincs nagyon nagy gond a legtöbb esetben, CPU 65-80%-os kihasználtság, GPU 60-70%-os kihasználtság, itt ami inkább zavaró, az a 30fps-körülre droppolás bizonyos forró helyzetekben. Néhány mapon viszont alapból max 30fps, ami szvsz nem valami élvezhető. Mantle-val, persze javul a helyzet, addig míg ki nem fagy.
Fent van még az Assassin's Creed 3, amiről tudom hogy optimalizáltság szempontjából nem a legjobb... FullHD-n minden max-on CPU 62%, GPU 45%, min fps 18, max fps 23, FHD minden min: CPU 70%, GPU 10-50% között minden, itt min fps 20, átlag 30. 1280x720-on sem javul nagyon a helyzet +2FPS kb.
Assassin's Creed 4: Black Flag, ami viszonylag már jobb optimalizáltságú, itt FullHD minden minumumon:
CPU 65%, GPU 55%, Min fps 37, átlag fps 51. Így játszok vele ez nekem így bőven elég. Minden maxon élsimítás nélkül: CPU 50% alatt, GPU 70% átlagban. Min fps 19, Átlag fps 25.
És ami nekem a legfontosabb, az a Counter-Strike:Global Offensive, ahol 1024x768-ban játszok minden minimumon. Így jó fps-em van 150+ általában, viszont deathmatch szervereken gyakran droppol 100 alá, ami még játszható, de eléggé zavaró. Így viszont CPU kihasználtsága 30-40%, GPU: 20-30%.
FullHD, minen maxon: CPU 45%, GPU 55%. Így viszont már az átlag fps jóval kevesebb.
Azt hiszem a Cod játékoknál is hasonló a helyzet, később azokra is ránézek.Remélem naggyából átlátható.
(#49307) do3om
Egyik során figyeltem az órajeleket, se a CPU, se a GPU órajele nem ugrált.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz scampolo84 #49447 üzenetére
Számít valamit? Nekem 70% alatt van kicsivel és tuningban viszi az 1100/1500-at az R9 270.
-
kovsol
titán
Nekem 58% -os a Sapphire 7870XT kártyám és mégis 1250/1725 -t viszi. Viszont 1000/1600@1,06V mellett használom.
[ Szerkesztve ]
-
BandiT85
aktív tag
válasz scampolo84 #49450 üzenetére
Sziasztok,nemrég beszereztem egy MSI 7870 Hawk-ot. Alapon performance 3dmark 11-ben nyomott egy 8300 körülit, feltoltam 1200/1300- ra, mark lefutott rendben 8900 pont környékén. Adtam neki egy furmarkot, hogy mennyi lesz a max hőfok, erre a teszt közepén újraindult a gép. Afterburnerben csak az órajelekhez nyúltam. i5 3570k 4,4-en. Lehet hogy kevés a táp, vagy kéne neki egy kis fesz? Ja víz van a kártyán (is), furmark alapon 37 fok. Tuninggal 39 volt amíg ment. Táp: FSP bluestorm 1 500W
[ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
Minnél kissebb az Asic Q annál nagyobb az okosok szerint a tuning potenciál benne a nagyobb fesz szivárgás miatt.
-
Steve198310
őstag
válasz scampolo84 #49624 üzenetére
Vettem tavaly decemberben a Dualt aztán meg térdelt és január 10 megkaptam a vaport mert hát jött a karácsony és egy hétig zárva voltak kb.
-
NyeTu
csendes tag
válasz scampolo84 #50200 üzenetére
Rendben, akkor esetleg, véleményed szerint, mit ajánlasz?
~NyeTu
-
NyeTu
csendes tag
válasz scampolo84 #50202 üzenetére
AMD Athlon II X2 631 Quad-Core 2.6 GHz
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz scampolo84 #50209 üzenetére
Amúgy csak a Dual-X-nél van ez a black screen és zizegés?
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz scampolo84 #50214 üzenetére
1 hónap múlva lesz 2 éves. Még egy darabig nem tervezem lecserélni, max nagyon kivételes esetben.
De majd meglátom"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz scampolo84 #50217 üzenetére
Persze, mint mindenki, én is mindig azt mondom, hogy jó ez amíg működik, meg nem kell más, de azért naponta, két naponta egyszer átnézem a boltokat, hogy mit is lehetne fejleszteni, vagy mit mire lehetne cserélni, stb...
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz scampolo84 #50676 üzenetére
Telepítetted volna win update-ről a drivert? Akkor valszeg az. Annak szokása kicsit elnézni, hogy milyen vga van a gépben.
Létezik ilyen, hogy AMD Autodetect.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz scampolo84 #50679 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni. Én még a 7770-nek próbáltam ki, ott sem azt írta, ami volt.
Véleményem szubjektív...
-
haypro
senior tag
válasz scampolo84 #50969 üzenetére
De, pontosan.
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
juve600
nagyúr
válasz scampolo84 #50969 üzenetére
akkor ua proci+vga kombónál a MANTLE a proci erejét pótolja ???
-
Richie0116
tag
válasz scampolo84 #52679 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Tehát akkor ez általános jelenség és nem nálam a hiba.
-
sunci_02
aktív tag
válasz scampolo84 #52679 üzenetére
60Hz és a V-sync számít LED tv-nél????
-
zozoz1
aktív tag
válasz scampolo84 #53529 üzenetére
Szia!
Nem igazán vágom hogy miért akarsz VGA-t cserélni. Nekem is 270X-em van csak ASUS-ban. A Fc4 amit majd hogy nem referencia játéknak vehetünk, simán fut 50 fps-el Ultra beállításokkal, szűrök bekapcsolva alapon. (tény hogy a 2x, 4x, 8x el kell felejteni).
Ha már az ASUS R9 290-en gondolkodsz akkor egy kis infó. A keresztfiamnak az van. Ami nálam 30-35fps-el megy az nála 50-55fps-el hasít. Ez jelentős különbség. Mint a hőtermelése és a fogyasztása is. Plusz 100W durván és el lehet felejteni a hangtalan VGA-t.Amúgy egy érdekesség. A keresztfiam tőle vette az R9 290 oc-t. Már vagy 4 hónapja. Hulla korrekt a pasas és hulla olcsó. Mint láthatod is.
De még egy észrevétel. Írod hogy "tudom hogy jön az új széria". Miért nem várod meg. Az új széria mindig letöri az árakat.
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
zozoz1
aktív tag
válasz scampolo84 #53533 üzenetére
Világos beszéd, értem én az eszmefuttatásod. De még mindig amondó vagyok hogy ha bejön az új széria a használt karik árát az minimálisan fogja befolyásolni egy ideig. Inkább az új raktárkészleten lévő kifutó szériát fogja lenyomni árban...
Az R9 290 egy jó választás, egy jó kari. És ha ASUS párti vagy akkor ne félj az ASUS-tól. Jogosan írják ugyan itt a topikban hogy az egyetlen gyártó aki nem hűti fizikailag a vrmjait. De az Asus meg leírja hogy jó az úgy ahogy van, ők ezt kitalálták hogy működjön. Lám működik. Nekem sosem volt még 70 fok felet egyik vrm sem, de a keresztfiamnál az R9290 sem volt 80 felett...
Hogy végül a fejlesztéssel merre indulsz el a te döntésed, de a ramjaidat is lehetne ennyi erővel megduplázni. A keresztfiamnál már két játék is beszaggatott mert a ram 90% felett telítődött.
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
zozoz1
aktív tag
válasz scampolo84 #53548 üzenetére
Nyugi szerintem jó azaz R9 290OC.
Ha azt szeretnéd nem egy rossz cucc. A k.fiamnál nagyon hozza az fps-eket. Driver gondok sem jelentkeztek nála. Egy tény hogy ha játszik akkor a ventik tudatják vele hogy működnek. Kettő közül az első venti a hangos aminek speciális a lapátprofilja. Viszont van hőtermelése. Írtad hogy házlimited van. Elég szellős az a ház?Azért az nV-t ne dobd el mint alternatíva. A GTX970 ahogy anno a teszteket néztem 5-10%-al átlagban gyorsabb. Miközben közel 100W-al kevesebbet fogyaszt. Ezáltal kevesebb hőt is disszipál.
Steve198310
Tedd össze a kezed hogy az egész kártyát cserélték cakk-pakk. A kollégámnak úgy gariztatták hogy levették a ventit műanyag merevítőházastúl az aluhűtőtestről, majd űgy rakták vissza az újat hogy az aluházba beleszakították a menetet plusz a venti kábeleket nem belül vezették el hanem kívül lifegett.
katt777
Ha már AMD meg driverhibát írsz akkor jó alany vagyok erre a témára.
Sosem fogom megérteni hogy egy zsír új kártya hogy jöhet ki tré driverrel.
Mindegy már megoldottam.A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
Ciccuka
veterán
válasz scampolo84 #54363 üzenetére
Sebességnövekedés végett például
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
csabi0805
senior tag
válasz scampolo84 #54482 üzenetére
Jó neked.
Nekem a VaporX most van harmadjára garanciáztatás alatt.
Artifactozik.
Múlt hét hétfőn küldték vissza megnéztem ugyanúgy csinálta,csütörtökön már ment is a háztól.
Szerintem nem fogják tudni megcsinálni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest