- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Üdvözletem!
Szeretnék új VGA-t beszerezni. A kérdésem elég összetett, ezért lehet nem is kérdés formájában fogalmazom meg inkább.
Tehát szeretnék venni valami új kártyát 50e Ft környékén. Eddig úgy tűnik, hogy egy 7850 lesz a befutó, mert szeretem az innovációt, és a Windows 8-ban debütáló sok új funkció, csak dx11.1-es kártyával lesz elérhető, illetve dx11-el. Viszont anno kiderült, hogy a referencia 6950-nél fel lehet oldani szoftveresen a nyugvó shadereket, így kreálni belőle egy 6970-et.
A lényeg, hogy: megéri e venni egy referencia 6950-et, és 6970-et csinálni belőle, vagy pedig válasszam az újat, ami ráadásul kevesebbet is fogyaszt. Tisztában vagyok, hogy ezeknek a kártyáknak mekkora a teljesítményük, illetve szeretném általános számításokra is használni a VGA-t (azt pedig tudom, hogy ehhez jobb lenne egy 7850). Amit viszont nem tudok elolvasni az a tapasztalat, hogy megéri e vajon vesződni a 6950-el, illetve nyerek e vele valamit is.
Szóval, mint 7850/70 tulajok, kérném a véleményeket ez ügyben.PS4
-
mrhitoshi
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Mikor még Április környékén néztem, akkor nem volt ilyen kedvező ára, hiszen akkor még nem rég jelent meg, de most úgy gondolom, ennyit megér.(#3644) synthattik: Nem tudom, még csak azt döntöttem el, hogy akkor 7850 lesz a befutó, de hogy melyik gyártótól veszek még nem tudom. Valószínűleg valami használtat veszek. Gondolom ezeknek a kártyáknak még nem sok bajuk lehet 3-5 hónap használat miatt.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
Van itt valaki, aki Phenom II X4-es procival hajt egy 7850-es kártyát ?
Azért kérdezem, mert most nálam B55-ös processzor dolgozik alap órajelen ~ 3,2 GHz, de egy icipici fesz emeléssel simán meg van a ~3,8 GHz, amit meg lehet jobban szeretne a VGA. Szóval egy optimális értéket szeretnék belőni.(#3826) DroiDMester: Na király. Múlt héten vettem meg. Mindig így járok ezekkel a rohadt VGA-kal. A GTX 460-al is pont így jártam.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz csucsbicep #3854 üzenetére
Anno kikísérleteztem, hogyan bírja a proci a terhelést, szóval csak vissza kell majd keresnem az értékeket. Ezek szerint a ~ 3,8 GHz pont jó lesz.
A 4 GHz-hez már brutális fesz. emelés kellett.(#3846) seederking:
(#3855) KAMELOT: Platform váltás felesleges egyelőre szerintem. Maradok még egy jó ideig a Phenom II-es platformnál, bár AM3+-os alaplapot majd tervezek venni, de a processzor egy jó ideig még elég. Ugye nagyon sok játék nem processzor limites, hanem VGA limites.
És most hogy kezd terjedni az OpenCL, egyre jobban hangsúlyosabb lesz majd a videó kártya.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz csucsbicep #3860 üzenetére
Nem hiszem, hogy a benchmark pontokért fogok küzdeni.
Vissza térve az előző hsz.-emhez. Míg szignifikáns különbségek nincsenek játékok alatt ugyan olyan VGA-val, különböző CPU-kal, addig nem hiszem hogy komolyabban erre kellene pénzt fordítanom. Persze értem, hogy nem a legújabb széria a Phenom II, de négy mag játékok alatt elégnek kell hogy legyen.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Zeratul #3878 üzenetére
Úgy tűnik, hogy 3,8 GHz-en stabil marad egy picike fesz. emelést melett. (~0,05 V-ot emeltem, bár lehet beéri kevesebbel is.) 3D mark 11 alatt processzor tesztnél ez a +600MHz, 10 %-os teljesítmény emelkedést okozott. Mindjárt megnézem, hogy mekkora hatással van a VGA-ra, bár tuti megugrik majd az is. Olyan 15-20%-os emelkedést simán el tudnék képzelni.
Aztán ha bírja a CPU megnézem, hogy 4GHz mellett meddig tudja hajtani a 7850-et, csak a játék kedvéért.PS4
-
mrhitoshi
veterán
Valahol itt van a vége az én karimnak alapfeszen. Most már nyugodtabban alszok, hogy tudom hol vannak a határok.
Az tisztán látszik a kombinált tesztben, hogy azért vissza van fogva a kártya.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Apollo_21 #3894 üzenetére
A kombinált tesztben dupla ennyit. A többi teszt nagyjából rendben van. A Processzorom olyan 4100-3900-3800 között ingázott. Ami viszont durva, hogy alapfeszen a 7850-em simán lenyomja a 6970-et. Mi lenne ha feszt is adnék neki?
Szerk.: Szerencsére azért nincsen olyan játék, ami ennyire alkalmazná a fizikát, így nem lesz gondom játékoknál, csak itt ilyen teszteknél tűnik fel.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Apollo_21 #3900 üzenetére
Full HD felbontáson szerintem már egy 7870-el sem lesz gond, bár kompromisszumos a dolog. Viszont nem azt nem tudom, hogy hogyan viszonyulnak a kártyák és processzorok egymáshoz számszerűen, de sanszos hogy Full HD-ben többet számít a VGA, és FPS téren szignifikáns szemmel látható változás nem történik. De azt sem tudom, hogy Bulldozer mellett hogyan viselkednek ezek a kártyák. Ugye a Bulldozer egy jó alap, mert AM3+-ba belemegy a Deneb is.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
Ez alapján Link alap regerencia órajeleken olyan ~15%-os az eltérés. Ha azt nézzük, hogy én alapból OC verziójú 7850 vettem, és még erre is tuningoltam, akkor simán behozható az a 15%, főleg úgy hogy nézegettem a tuningos eredményeket és a 69xx-eken nem tudnak sokat húzni. A 3D Mark ilyen szempontból tökéletes összehasonlítási alap, mert valós a környezet úgy ahogy. Persze nem eget verő a különbség, sőt játékban tuti nem lehetne észre venni. Mondjuk egy példa: Mindkét VGA 100 FPS fölött futtatja az adott játékot, és ennél a szintnél úgy gondolom, hogy 10 vagy akár 20 +/- FPS nem jelent gondot, ami már azért elég nagy különbség is lehetne, de én mondjuk tuti nem venném észre. Megint jó sokat tudok rizsázni.
(#3915) szasanyi : Csak jönnének már azok a címek. A Codokkal nem lehet kihasználni ezeket a kártyákat.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz seederking #3928 üzenetére
Rossz példa. Legyen 40-50FPS és +/- 5-8 FPS, csak hogy a mértékek egyezzenek.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Stan648 #3950 üzenetére
Azt nem mondanám, vagyis nem jelenteném ki, hogy mindegyik menne 1GHz felett, de azt elmondhatom, hogy a nemrég vásárolt Sapphire 7850-en ledöbbentem. Felhúztam 1100MHz fölé a GPU órajelét alapfeszültségen! Utána futattam pár tesztet, de a ventillátorok nem nagyon mentek 60%-on se, és max olyan 60 fokos lehetett a GPU. Szóval én ajánlani tudom a Sapphire-t. Anno egy MSI GTX 460-am volt, na ahhoz képest a mostani 7850 egy luxus autó. Fogyasztásról nem is beszélve, de ez ugye mindegyik 7850-re igaz.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
Ez érdekes. Nem fut le az Unigine Heaven bench., ezt írja ki.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz szasanyi #3979 üzenetére
Passzolom. Mint most kiderült, ez a hiba akkor jön elő, ha 1150MHz-re állítom a GPU órajelét, viszont 1100-on nem jelentkezik. Ami azért is érdekes, mert a 3DMark 11 lefutott hibák nélkül úgy, hogy 1150-en volt a GPU. Lehet van ebben a Heaven bench.-ben olyan kód, ami kiakasztja a VGA-t ekkora órajelen, ami viszont nincs benne a 3D Mark-ban.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz torma1981 #3989 üzenetére
Full HD-n lévén szó, ha meg tudod engedni azt a +15e-20e Ft-ot, akkor 7950 jobb választás.
(#3990) pokkos: A videokártyák általában jobban bírják a hőt. Tudod állítani a ventilátor vezérlést, ha ez zavar, bár szerintem normális, főleg ilyen melegben. Túlmelegedés esetén úgyis leállna, ha jól tudom.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #3994 üzenetére
Igen valószínűleg. Azért lepődtem meg, mert 3D mark alatt stabil volt, de így legalább kiderült, hogy még sem annyira stabil.
Nekem 1,138 V-on van, tehát ennyi az alapfesz. Azt viszont nem tudtam, hogy ennél jóval nagyobb feszültségen mennek a referencia kártyák. Ha felemelném 1,2V-ra, tuti menne az 1200MHz is, vagy még több.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #3996 üzenetére
Hát kárt nem is hinném. Viszont most megfogtál, mert akkor lehet egy kis fesz. emeléssel beállítok valami komolyabb órajelet 24/7-re. A Procit sikeresen belőttem már, de a VGA-t még csak most ismerem ki.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz seederking #4032 üzenetére
Mennyin fut a GPU ?
Amúgy 3.8 GHz-en, ha futna a CPU, akkor azzal nem lenne gond.PS4
-
mrhitoshi
veterán
Mondjuk én hamarabb halnék meg, mint hogy érzekeljem a 60-70 vs 45-50 fps közötti különbséget.
Viszont mivel LED-LCD tv-n van csak FHD-m, így alapból nem tudnék játszani így, mert nagy az input lag is egy TFT monitorhoz képest. Ha plazma lenne, ilyenen nem problémáznék, viszont single-ben játszható.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz seederking #4622 üzenetére
Minden maxon, 1440x900-as felbontáson olyan 45-50 FPS-el megy nálam.
PS4
-
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
válasz _gabber_ #5058 üzenetére
Szerintem ezen érték alapján lövik be a gyári feszültséget.
Nekem 78.2 az ASIC Quality, és akkora a gyári feszültség, amennyit leírtál, szóval 78.2 -> 1.138V. Szóval amolyan minőség biztosítási arány, és erre az arányra lövik be a kártyát, és erre vállalnak garanciát. (Gondolom én. )
Amúgy nekem 78.2 ez az érték, és 1.138V-on simán ment 1150MHz-et a mag, és mivel Elpida ramos az enyém, így az meg 1300MHz-et.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz szasanyi #5076 üzenetére
Igen, a VDDC lenne a magfeszültség.
Más téma: Megnéztem BF3 alatt, hogy egyáltalán ki van e használva a VGA, és szerintem nem igazán van CPU limitem, ha folyamatosan 100%-on megy a VGA, és szinte folyamatosan 60 FPS-em 1440x900-as felbontáson.
Ha van is, akkor sem tűnik fel.[ Szerkesztve ]
PS4
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest