- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
-
-
-
-
mexel
veterán
Én csak annyit mondtam hogy létezik ilyen hogy dvi-n kijön a hang. Én nem használom, csak a tévhitek miatt leírtam. Egyébként van olyan átalakító amin átmegy a hang. Jópárat el is adtam itt a ph-n és van is itthon. Mindegy, a lényeg hogy van hang a dvi-n.
De ez talán nem ennek a topiknak a témája. -
marci.weller
csendes tag
-
proci985
MODERÁTOR
az elsőgen i5öm kb a 83x0ák szintjén mozog szálankénti tempót nézve, 7850 OC CF alá kb elég.
van pár helyzet, ahol gyanús, hogy CPUlimitem van, de jellemzően spec beállítások mellett (pl Bioshock 3 5760ban).
--
más: ARMA3mat tol valaki más is rajtam kívül? esetleg több kártyával is?
-
HSM
félisten
Nem hiszem, hogy sokat vesztessz vele... A VGA-d nem lesz tőle erősebb, nyilvánvalóan. Ha lehetne javítani a sebességén, az AMD már kiadta volna rá a friss drivert. Persze, a tesztet átvágja a félkész, le nem rednerelt képek eldobálásval a Virtu, de attól neked nem fog nőni az élmény. A virtualizálás miatti hátrányokról nem is beszélve.
(#35559) =HG=: Nekem se jött meg a kedvem... Itt volt 4-5 hónapig 2 7900 a gépben, gondoltam akkor már kipróbálom, de összesen kb. 6 órát mentek CF-ben, amíg teszteltem...
Ha jobb játékélményt akartam, jobban jártam, a kicsit jobban meghúztam a 7950-em...
-
HSM
félisten
El kell adni, és venni egy jóféle 7950-et.
De amúgy van akinek bejön a CF, van aki nagyon utálja. Én utóbbiak táborát gyarapítom.
Én erre jutottam: [link] [link]De mondom, van aki meg tökéletesen elégedett a CF-ével, szóval csak akkor fogod tudni ezt tutira eldönteni, ha kipróbáltad valahol, valakinél...
-
HSM
félisten
FPS-ben biztos leveri, ha megy a CF és skálázódik, és a 2GB RAM se fogy el. Innen még levesz az élményből a CF magasabb input lagja, és egyéb nyűgjei. Ha meg nem megy jól a CF bármi miatt, akkor van egy dupla áras 7850-ed. Nekem nem kéne 7950/70 helyett, az 100%. Esetleg sokmonitorhoz lehet jobb, ahol a dupla ROP kapacitás előny lehet, de ebben nem vagyok 100%.
-
Akkor ő ezek szerint nem mond igazat?
Ha olyan erős a procid, h meg se kottyan neki a felvétel, akkor nem esne be a gpu kihasználtság 80%-ra akkor sem, ha épp nem veszel fel. A vgad ugyanaz, mint az enyém, a procid is erősebb vmivel, tehát nem értem. Nálam felvétel nélkül konstans 99-100%-on pörög a vga és átlag 90-110 fpst produkál ezeken a beállításokon: 1600x900, mesh quality kivételével (ultra) minden medium, 2x-es simítás, csicsa effektek offon.
Procija egy i5 760 4GHz-en.Az a durva amúgy, hogy az én procim sem megy 75-80% fölé. Ha végig 95% körül tekerne, még meg is érteném a dolgot, így viszont nem. Most felraktam 4.4GHz-re, ahol nyáron már sajnos nem hűthető az én igényeimnek megfelelően, és így is 85%-os GPU kihasználtságra leugrik a játék. Amúgy ezt úgy kell érteni, hogy kiállok egy pontra, és egyre megy lejjebb a GPU. Tehát sok helyen 99%-on megy, de egy bizonyos pontra beállok nézelődni, és folyamatosan megy le 95-90-85%-ra. Aztán megáll.
Én amúgy azt nehezen hiszem el, hogy BF-hez ilyen bitang erős proci kéne. Az én i5-öm, kb a 2500K 4.5GHz-en húzott teljesítményével egyenlő. Ha ez nem elég ennek a játéknak, akkor semmi.
Ledes dologra visszatérve. A win8-nak ezt a tulajdonságát tudtam, de azt nem, hogy a gépet is tulajdonképpen működésben tartja. Ledek igazából csak idegesítenek. Viszont ha BIOS-ba belépek, majd kikapcsolom a gépet, az után is pik-pak betölt a rendszer, tehát szerintem egyáltalán nem szükséges, hogy világítson leállítás után. Lehet ezzel valamit kezdeni? -
Pocok77
tag
Köszönöm a válaszokat. Sajnálom, hogy csak most tudok reagálni.
Nem tudtam megoldani a dolgot. Windows újratelepítés kellett. HT ki volt kapcsolva. Most telepítés után 13.8 as driverrel tökéletesen fut. Viszont akadt egy másik idegesítő probléma, pontosabban 2.
1. Néha a Gpu 99% os használtságra felugrik játékok alatt és eszméletlen szaggatásba kezd (dota2, Bf3, Crysis 3) Ez nem a szokványos "normális" maximumon járás mert egy újraindítás után tökéletesen fut a játék.
2. Gyakran hallom, hogy a gép állandóan le/fel csatlakoztat valamit. Mintha egy pendriveot dugnék a gépbe.
-
PandaMonium
őstag
Valóban ideje lenne már ezt a rengeteg baromságot befejezni. Nincs az az ég, hogy a 2600K 40fps -t adjon neki low-on mikor az FX-6100-am 90FPS -re simán képes volt meghajtani a játékot ultrán.
Egyébként el vagy tévedve mert ahogy írtam már sokszor a topikban a processzor pont ugyan annyira van megterhelve low-on mint ultra-n. A processzor mindössze a pályák betöltéséért, VBO -k generálásáért, pályán történő események (beleértve a játékosok mozgását, épületek sérülését, stb.) kliensre való szinkronizációjáért felelős (ezeket még kalkulálnia sem kell mert ezért a szerver a felelős).
-
marcusa
addikt
Nem.
pont hogy low grafikán a 7870 olyan sok fps-t tud adni, amennyihez már a proci nem tud eleget előszámolni. Ahogy egy régi i5 nem lenne elég egy 7970 kihajtásához full grafikán, mert a kártya tudna 100fps átlagot, ugyan így a 7870 tud low grafon Ennyit vagy többet, a proci ugyan ugy keves hozzá, mig full beállításon tud 60-at, azt a proci még lehet hogy kiszolgálja.
:k
Mod.: most csináltam is egy gyors tesztet, bf3 minden ultra, 4x msaa, hbao fhd, vga végig 100%, proci 80-100% között
low beállítás, alig Nőtt az fps, proci majdnem végig 100%, vga 60-80% között. -
-
zserbox
őstag
kezdjük ott hogy szóba se jött volna az AMD-Intel vita tekintve hogy az egész egy felfújt hülyeség mindkettő teljesen jó, ha nem jön az iróniás megjegyzés. itt nem a proci kevés hanem valami más baj van mert egy klasszisokkal gyengébb procinak is több fps-t kéne adni egy húzott 7870 mellett low beállítások mellett.
de nem tudom miért mentünk el AMD-Intel vitába amikor ez nem erről szól.(és maga a vita sose fog eredményt hozni)
-
zserbox
őstag
napi szinten játszok a BF3-al multiba elég nagy pályákon és nem egyedül kóricálva és az adatlapomon lévő konfig mellett 70-90fps-em van és ez nem mendemonda tettem is fel anno tesztet róla sőt 7850 CF-et is hajtott a 2500k 4.2Ghz-en szóval erről ennyit (pontos grafikai beállítást is írtam) high-ultra keverék 4xMSAA-val
szerk: nem mondom hogy mind2 GPU maxon pörgött de nem sokat hagyott benne, a kollégának meg konkrétan játszhatatlan...ezt a procira vagy a HT-ra fogni elég elvadult AMD hozzálásnak tűnik...mindent a helyén kell kezelni nem kell itt egyből procicserét javasolgatni.
-
Nézd, ez saját vélemény. Nem törvényszerű, hogy mindenkinek így kéne gondolnia. Én ha veszek monitort, azt hosszútávra veszem. Amit meg hosszútávra tervez az ember, abból általában egy jó minőségű általában sajnos drágább darabot keres. Még egyszer mondom, saját vélemény, nincs értelme ezen tovább lovagolni
-
Egyszerűbb sokkal. Csak egyszer kell megvenned, és jó ideig nyugi van. Azt azért hadd kérdezzem meg, hogy hol veszel te 20 ezerért boltban monitort? Mert IPS paneles monitort, boltban láttam már 40-50-ért, de használtan meg még olcsóbb (bár attól én óckodom). Másrészt meg, most pár év után már megérett a csere, és csak a D-SUB miatt. Egyébként meg semmi szükség 2 évente 20 ezret kiadni monitorra. DE ha már veszek monitort, nem fogok egy 20 ezres sz@rt venni, amivel majd rengeteget szívok. Pár alkatrész után már megtanultam, hogy nem szabad a minőségből alább adni. Inkább kiadok plusz tízezret, de az olyan is, amilyennek lennie kell.
-
katt777
félisten
Netán hálózaton?
Netán több fájlt használ? Mert van úgy, hogy egy játék indul x.exével, de indít egy y.exét (tipikus esetben launcher-es gamák), és akkor mindegyiket "virtualizálni" kell. Ha lenne BF3-am, szívesen megnézném (ha valakinek van Szhely környékén, szóljon, és segítek), de ha amúgy csak 1-2 játéknak van baja vele, még mindig lehet használni a többihez. Amíg amúgy a legtöbb Virtu-val próbálkozónak arról sincs fogalma, melyik VGA-csatira kell dugni a kábelt, én nem nagyon csodálkozom.
RetepNyaraB: Ja, hát nem állt a tűréshatárokat is beállítani.
Hiába állítod be, hogy 60°C-nál emelkedjen a venti fordulata, ha a hysteresis meg X°C. Amíg azt el nem éri, nem fog emelkedni 60+X°C-ig.
ImI87: Nézz körül aprón, hátha akad hullakártya jó hűtéssel. TF-nek is jónak kellene lennie, de lehet, hogy kifogtál egy olyat, mint én anno HIS3870-nel, hiába volt alapból jó a hűtése: valami 50°C-os raktárban tárolhatták az ügyes és hozzáértő magyar forgalmazónál, és amikor leszedtem a hűtőjét, kőpor hullott alóla.
-
katt777
félisten
Én mindig nem láttam semmiféle problémát, bármelyik játékomat próbáltam is, pedig van egy pár, ráadásul anno Intel + nV konfigon hasonlóképp vígan elvoltam vele.
Amúgy sem erőltetem, nem ezért járok ide, csak azt jeleztem (amiből aztán egymás melletti elbeszélés lett), hogy milyen előnyei vannak (mivel nem sok hátrányával találkoztam). Ha megtalálom valahol, hogyan módosítható a CCC profil, még az a kevés sem lesz.
-
-
kovsol
titán
Visszaraktam 4400Mhz -re ezt bírja 1,08V mellett, de 4800 ig 24/7 képes a vízhűtésemmel.
4400Mhz -enTombraider, Hitman, Dirt showdown, Crysis 3 amit próbáltam eddig rajta és mindegyikben maxon tekert az első gpu, a második 95-99%. Majd tolok egy BF3 -t is, új End Game dlc mappokat még nem igazán lestem meg, de mivel hajnali 4 ig buliztam így most inkább még hanyagolom.(#26355) Aszi10 1920x1080 very high, SMAA MGPU (2X) 50-65fps volt akcióban külső területen, nem zárt térben. De csak kb 5 percet toltam vele.
-
-
szasanyi
félisten
Igen, de hát ez most az újdonság és szerencsére olyan grafikával amiről van mit beszélni, tesztelni. Azt nézte már vki, hogy 1080p-ben HIGH garfikával a konkrét FPS értékek hogyan alakulnak?
Én VeryHigh-ban tolom ahol víz iszonyat jól néz ki, és mikor előttem békák is ugráltak a kis tóban az tényleg szuper volt látványnak.Gaboman: láttam én is, hogy már 60k-ért van új, számlás áron. Aztán megnéztem a teszteket és a fogyasztási adatokat és úgy döntöttem nem kell. Nem nagyon értem mi a fenéért zabál az többet, mint egy 7950 OC kártya...
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Nekem is sapphire 7850 2 GB OC van november óta...eddig nem volt vele gond, bár nem fullhd-s a monitorom, így gondolom nincs annyira terhelve...megnéztem a catalist-ban a kártya bios dátumát:2012/07/18
Lehet csak azért nem volt BS nálam, mert nincs igazán terhelve, vagy ennyi idő alatt már kisebb terhelésen is ki kellett volna jönnie a hibának???....már ha "hajlamos rá"????
-
-
-
Arkennys
addikt
Hát, 7850 ből egy 1 gigás gigabyte OC-s jön majd, amit sikerült olcsóbban megszereznem, ezért lett ez az eredetileg tervezett 7770-helyett. De elbizonytalanított kicsit az azóta folyt beszélgetés, hogy mennyire tudná kihasználni a gép az előnyeit. Ugyanakkor mondta valaki azt is, hogy nem baj ah ezt rendeltem, később proci és lap cserével maradhat ez a kártya már, ennyiből tekinthető befektetésnek. Most viszont már azt látom itt, mennyire kevés az 1 giga ram benne. Szóval ezért érdeklődök, és még gondolkozok ezen is, megtartsam e a 7850 et avagy elbizniszeljük egy 7770-re.
-
BRIKLY
veterán
van mikor 2 perc játék után történik,van mikor órákat bír.
De mondom,holnap itt az i5,majd azzal tesztelem,mert a phenom alapórajelen nem hajtsa ki a kártyát,ha tuningolom,akkor meg az is hibázhat.Ha azzal is csinálja úgy,hogy a kártyát sem húzom,akkor megy gariba,és addig küzdök,míg nem kapok helyette egy ASUS-t.Nem fullHD, 1440*900. Az alaplapi FET-ekre,és a az NB-re mondom,hogy langyos.A kártya 50 fok sem volt
-
BRIKLY
veterán
Az alaplappal tuti nincs gond,most kapott egy óra prime95 blend tesztet.A proci nincs húzva,a teszt közben max 43 fok volt,játékok közben a 40-et sem éri el. Majd holnap az i5-ös géppel nekiugrok tesztelni a kártyát komolyabban.Ha alap órajel,és alap feszen is csinálja,akkor gari.
-
Sabre
őstag
-
Tomix24
addikt
Nincs pariban, nincs pariban.. de az övével igen. Ezért volt a szemléltetés. Intel Quad procija van az adatlapja szerint. Így már jogos nem?
Amúgy 28K körül -ért vettem idén a 3870-et 3.1Ghz-es(3.5ig húzható), az Intelt pedig 30.500ért 3.1Ghz-es(3.4Ghz a turbo-ja) Miért is nincsenek pariban?
4 mag 4 mag, egyenlő Mhz, majdnem egyenlő ár. De teljesítményben összetapossa az Intel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mobil flották
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest