- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vhw
addikt
Persze nem kell szándékosan tönkretenni, de a bios cserélgetés meg egyéb mókolás egy garanciás hardvernél? Ha megadja magát cseréljék ki.
Másfél év múlva ez a kártya valószínűleg egyébként is cserére érett lesz - már ami a teljesítményét illeti.
De ez csak az én véleményem... -
turkishzoli
tag
Nekem tegnap 92 ig ment fel. Adtam neki kézi venti állítást. Most 70-80 körül van. Ennek ilyen kafa a gyári vezérlése, gondolom, hogy a forrasztás hamarabb megadja magát. Más baja nem igen lesz, többet is bírna, ha a jó öreg ólmos forraztás lenne. Legalábbis én ilyeneket hallottam.
.
-
-
CirrMee
addikt
Jó kérdés. Nálam kétszer balhézott hasonló hibával a 270: az asszony előző gépében akkor csinált hasonlót, ha "alapjáraton" használtam. A legkisebb OC (akár BIOS mod miatt is, downclock is ) hatására is abbahagyta. A másik dolog amit nem szeretett, ha vbe7 alatt átírtam a venti profilját, ezért AB alatt van az megoldva a mai napig is.
-
Steve198310
őstag
Van értelme a cserélnek. Persze én is azt mondanám az x -es verzsönyre. Igaz jól meg lehet húzni a simát is de az kockázatosabb a hütetlen VRAM miatt. Meg jóval többet fog enni mint az 280x
Az x-es 280 közül ajánlott a Sapphire Vapor-x, Toxic, Tri-x.
A többin spóroltak a VRAM hütésèvel -
katt777
félisten
Nincs. Full HD-ben egyikkel sem lesz játszható maximális minőséged. Mindegyikből vissza kell venni, legföljebb 280-ból kevesebbet. Kicsit pontosabban.
-
miresz
veterán
Itt ~ 3e Ft-val drágább az X-es verzió.
Asus R9 270 2GB DDR5 R9270-DC2OC-2GD5
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
A húzás olyan dolog,hogy lehet,hogy egyiken sem tudsz húzni. Amúgy még a PCB-jük sem egyforma a két kártyának. A sima 270 a 7850 a 270X a 7870-ére épül.
Ha már sima 270,akkor én ezt venném. (ez viszont a 7870 pcb-jére épül)
-
rígel
őstag
nekem most 1280x1024 van, és alig 1-2 fps különbség van C3-ban. Amihez kevés az erő FHD-ban, nem lesz sokkal jobb a helyzet alacsonyabb felbontásban sem. Jelenleg minden flottul megy 1080-ban is, 2015-ös játékokhoz meg így is-úgy is gyengus lesz.
R3laX:
Teljes mértékben egyetértek, engem kifejezetten zavar az AA, és egy 21,5"-os FHD monitoron szebb a kép AA nélkül, mint egy 17"-os 4:3-as 1024-esen hiszen kb ugyanarra a magasságra több pixel jut. -
R3laX
addikt
Bőven ki lehet békülni egy FHD antialiasing nélküli beállításnál R9 270-el. Engem is zavar már a sok vibráló él 1680-ban. BF4-ben is már ráraktam a 2x-es antit 7850-es kártyával, ezért vettem a végén 7950-et, pedig antialiasing nélkül simán jól futott. Most már a 1440P-és felbontások terjednek, egy FHD nem árt legalább!
Szerk.: Egy ilyennel meglennék... Annyira meg nem is sok! Spórolni kell
.
-
Sajjaj
csendes tag
Nem mondtam hogy rossza a tápom, egyáltalán nem az
.
350-es 85+-os FSP csak a gigabyte 420-asként árulja.
Most megnéztem a PH tesztjét valoban igazad van, alig fogyaszt többet, érdekes anno TPU-n joval több fogyasztást olvastam.
Viszont a 270 7850 árkülönbözeten most legalább vehetek dvi vga kábelt h használni tudjam.
-
kaszas19
senior tag
Ab-ban van venti profilom.
Be akartam kukucskàlni a biosba de nem tudok mert nem tudom ezt a biost meg nyitni milyen programot hasznàlsz?
Windows 7 sp1 x64 mindig ezt hasznàltam és nem voltak gondjaim egy kàrtyàval sem, de ezt a kàrtyàt nem értem hogy miért muzsikàl ilyen vér szegènyen. -
kaszas19
senior tag
-
Steve198310
őstag
-
Zsohi
őstag
Nem létezik erre mindenkinek működő megoldás és sajnos az összes támogatott kártyát érinti kivétel nélkül. A jelenkor egyik legnagyobb rejtélye.
Van aki szerint driver hiba, de nálam még régen minden drive-rel jó volt, mások szerint, pedig a rendszerhez van köze, megint másik pedig valami háttérben futó programot emleget.
Nálam mikor még a 7950-em volt Win7-en nem működött, de Win 8.1-en igen és akkor most a 270X megint nem működik szintén 8.1-en.
-
Picturemaker
őstag
Gyorsan ránéztem a PH!-s tesztre. A 270 és a 270X között van minimumban 1-5, átlagban 2-7 fps.
Ahol a minimum 12 ott a nagyobb kártya megy 14-et - nincs értelme.
Ahol a minimum 45 ott a nagyobb kártya megy 53-at - nincs értelme.Persze hátránya nincs a dolognak, csak valóban érezhető előnye sincs teszteket kivéve.
Ha észrevehető különbség kell, akkor sajna nagyobb kártyát kell venni.
Ez persze kizárólag a saját véleményem és senkit nem akarok meggyőzni az igazamról.Én pl. proci tuning nélkül nem bírok meglenni!
-
Monya78
veterán
Furmarkot néztem az alap 960x540 felbontással, ott 1,162-1,176V között ugrált a GPU feszültség, kipróbáltam fullhd felbontással itt +5 fokkal több volt a hőmérséklet, és felment a ventilátor is 23%-ra, érdekes hogy a GPU feszültség itt stabilan (semmi ugrálás) 1,152V.
Ennyi a különbség a hűtőben: Msi 270x gaming: [link] , Msi 270 gaming: [link]
-
Monya78
veterán
Köszönjük a tapasztalat leírását...
Érdekes, nekem az MSI 270X-est szintén 1190Mhz-ig tudom tuningolni alap feszültségen
Nem is rossz a kistesótól...
A hűtőjének a bordája viszont nagyobb, furmark max hőmérséklete deltaT = 50fok azaz 21 fokos szobában 71fok a GPU...21% fordulaton.
-
Hanok
senior tag
Nah megjött tegnap a sapphire 7870, beraktam, elsö benyomásra elég jó, idle 25-27-fok terhelve nem megy 60 fölé, viszont az tény hogy tök fölöslegesen teker ennyire a venti, lehet ma megnézem ezt a BIOS profilt, szerintem nagyjából 40% elég bármire, csak abból gondolom hogy fixen hajtva 70 körül mozgott. Amúgy vicces hogy a nyák ugyan akkora mint a 7770-em volt. Szerintem 44k ért ez most elég jó vétel volt feltéve hogy nem lesz BS-es, ez majd ma kiderül talán több idöm lesz foglalkozni a témával..
-
törölt tag
" hogya topik néhány hsz-e alapján nem muszáj semelyiket "kihúzni" a listáról. Sok esetben szerintem felhasználói hiba és hozzá nem értés a gond, kókányolt windowsokkal, vagy rossz tápokkal, nem jól belőtt tuninggal. ( tapasztalat, sokkal találkoztam egy időben) "
Teljesen egyet értek! Sok esetben az a baj, hogy az user vesz egy ilyen kártyát,és egyből tuningal kezdi, feszt emel,és szénné égeti a VGA-t. És ugye azonnal jön a szöveg hogy hát baromi hangos, meg tiszta forró ilyen-olyan sz@r, stb blablabla. Csak épp azt felejti el a drága user hogy ezek a kategóriás kártyák nem az ő igényeire lettek gyártva. Nem fogja a BF4 -et fullhd-ban ultrán plafonig tolva a beállításokat szépen 150 fps-el vinni,még jól megcibálva sem.
Egyet meg kéne érteni! Ha valaki teljesítményre vágyik,az vegyen felső kategóriás kártyát,amit nem kell tunngolni hogy szépen fusson a játék. A közép kategória ezt tudja,erre lett tervezve a nyák,hűtés tápellátás stb. Ha ennek megfelelően használ valaki 270-270X VGA-t, biztos hogy nem lesz gondja melegedéssel,zajjal.Lehet szerencsés vagyok de még egyetlen VGA-val sem volt bajom. Nem melegedtek, nem voltak hangosak,és hozták a megfelelő teljesítményt.
-
lowzor
veterán
Szerintem egy jó 8-10 fokkal melegebb ezzel a hűtéssel, meg hangosabb is. Főleg fesz emeléssel. Akinek volt régi is, az szerintem nem nagyon tudja elfogadni ezt az újat. A régi hűtésnél alapfeszen nem ment 62 fok fölé a kártya és hihetetlen halk volt. Ennél ez már annyira nem mondható el.
-
lowzor
veterán
A Sapphire még akkor volt az ajánlottak között, mikor korrekt hűtés volt rajta. Bár először zörgött, utána BS-es volt, aztán kijött a spórolt verzió. De azt a műanyag burkolatot nem értem, miért nem tudják átrendezni rajta.A mai napig sok embernek zörög a Sapphire 7800, 7900-as szériájú kártyája.
-
Hanok
senior tag
Évek óta Sapphire kártyáim vannak, a jelenlegi is nagyon halkan végzi a dolgát. Tunning terén annyira nincsenek elvárásaim, 2 évig megint el leszek ezzel a teljesítménnyel aztán majd meglátjuk, ha pedig hangos még mindíg ott a lehetöség venni rá egy hütöt, egyébként idle a lényeg hogy halk legyen, játék közben annyira nem, viszont ha megjön majd tözetesebben átnézem mit érdemes rárakni a kellemesebb hangért load. A lehetöséget köszönöm, megrendeltem már, remélem holnap délután meglesz..
-
rígel
őstag
50 alatt vettem december közepén
Direkt nagyon halk megoldást kerestem, nem csalódtam. max. 30%-on pörgetem a hűtőt és C3 ban sem megy fel 65 C-nál magasabbra a gpu hőfoka.Brutál halk, és ezt nem azért mondom mert a cpu hűtő elnyomja (volt aki azért titulált halknak itt kártyát, mert nem hallotta a gyári AMD hűtő hangja mögött
)
Kényes vagyok a zajra, a CPU-mon egy Be Quiet Shadow Rock II csücsül, alapon passzívan 40 fok alatt tartja a phenom II 965 BE-t. Tehát nem mondanám nagy zajkeltőnek. Ezenkívűl még egy venti van a gépemben, a tápventi. Ezt is most cseréltem hogy halkabb legyen, egy arctic f12 pwm-re, ennek van legnagyobb hangja, csak éjszakai csöndben hallható.
A vga hangját még csak úgy hallottam, hogy direkt feltekertem a fordulatszámot hogy meghallgassam milyen.A nagyobb baj hogy gyári alapfeszen nem megy 1050 fölött. ha adok neki 1,25-öt akkor megy 1100-on, de az nem éri meg.
Pont ezt mondtam. Ha alapfeszen nem tudod húzni, akkor annak a gpu-ban nem igazán van sokkal több. Némi tuningot még fesz. emeléssel megjátszhatsz, de nincs értelme. ott van értelme fesz. Nekem alapfeszen is elég jól húzható, ha én rátolnék még feszt, lehet 1200+ MHz-t is ki tudnék sajtolni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam topic
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest