- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wjbhbdux
veterán
1-2 korábbi driverrel is ez van, sajnos 370-el nincs túl sok lehetőség megnézni régebbieket.
Egy olyan megoldást olvastam valahol, hogy a 2. monitort az intel IGP-re lehet kötni, és akkor az amd leveszi az órajelet, alapvetően működik de mintha lenne egy kis mikroakadás így játék közben.
-
python1
veterán
-
-
lajthabalazs
senior tag
Kicsit hihetetlennek tűnt a 200W egy HD7870-től, de a VTX mérnökei nekifeküdtek, és tényleg megcsinálták! Azért egy egyszerűbb 7870-essel meg kell bírkóznia még egy Phenom mellett is annak a tápnak.
-
doooo
veterán
Oké, nem az ő teljesítményére gondoltam, rossz megfogalmazás.
De a lényeget azért értetted.
A procim egy AMD A10-5700-as, + 8 GB RAM van mellette.
Hát.. a játékokat felesleges sorolnom, mert egy 16 éves játéktól kezdve egy Unity-ig, mindenfélét lehet találni a gépemen. Tehát úgy általánosságban érdekel a dolog, hogy nagyobb mértékű FPS-romlás jelentkezne-e? Persze az újabbakat nyilván nem ultra beállításokkal játszanám.
A monitort meg nem újanta venném, hanem használtan, egy ismerőstől, szinte ingyen.. ezért nem 1920x1080-as..Zeratul, vlevi köszönöm a válaszokat
-
mihione
őstag
Na asszem akkor beruházok egy 7870-re,gondolom így is jelentős javulást fog hozni a 5850-hez képest mivel az új játékok a dx11 miatt nem fekszenek neki annyira.Ma probálkoztam a 4ghz-es órajellel de emelni kéne még a feszen hozzá,viszont csak 0,025-ös lépcsők vannak az 1,5 voltal meg már nem indul a gép.Gondolom nem annyira OC-ra lett kitalálva az alaplapom,így 3,9-en betonstabil és a north bridge,HT is kapott 200 mhz pluszt ezzel is javítottam a procin lehet még 200-at elvisel ha meglesznek a házhűtők.
Köszönöm a tanácsokat,tapasztalatokat!
-
HopeckoR
aktív tag
C3-as.. Egy ideig (kb fél év) 3.8Ghz-n használtam 1.45V-n de az elmúlt 1 hétben folyamatosan hibákat dobáltak a programok, Prime-al is teszteltem 1-2 perc Prime után a 4. mag hibázott mindig a 4. mag száll el, szal visszavettem alapórajelre azóta hibátlanul megy.
De az-az érdekes, hogy mondom akkor kicsit elkezdem alulfeszelni csak a próba kedvéért. Régen egyáltalán nem lehetett a 3.4Ghz-hez fixen kellett neki az 1.325V, most meg 1.3V-n megy és atom stabil.. Hogy mi okozhatta ezt a változás fogalmam sincs.. Most húzni nem lehet csak alulfeszelni szal nem értem... -
joysefke
veterán
Nem elég. Én sem azért vettem drágább procit, hogy jól mutasson az adatlapomon, hanem mert saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyit mikrolaggban jelent egy erősebb proci.
Ha adott keret áll rendelkezésre természetesen a VGA felé érdemes súlyozni és abből drágábbat venni, de ettől függetlenül ne ringassuk magunkat olyan tévképzetekben, hogy játékélményben nem jelentene egy masszív minőségi ugrást egy gyorsabb proci (ugyanazon a felbontáson meg beállításokon)
Én jelen pillanatban két olyan játékkal is játszom, amelyek nem lennének hálásak a Phenomnak:
-X-Com The Bureau (kúrva jó játék)
-SC2J.
-
Clemi
veterán
-
katt777
félisten
-
törölt tag
Nálad is szépen teljesit a HD7870 és a Phenom IIx4 párosa még ezen a felbontáson is. Nálam is jó, igaz Full HD-n... Másoknak már ez nem elég.
CPU-d NB órajelét hányas szorzóval használod (10-11 vagy 12) ezen a 3600 MHz-es beállitások mellett? Nálam 1.328V CPU feszültség, 2200 Mhz NB órajel (+0.2V) és jó időzítésű DDR3 RAM-ok viszik az alapórajeles 3500MHz-en a Phenom II x4 970-et. A HD7850 OC-t már egy kisebb tuning után is megfelelőnek láttam, de 1000/1250 MHz főlé feleslegesnek találtam emelni. Fogyasztás/teljesitmény arányban nem érte meg tovább hajtani, ezért csak rövid tesztek idejére hajtottam ki. Ekkor a CPU-t már 3800MHz-ig (1.38V) emeltem, de a GPU 1100 MHz-es órajelen ment még stabillan, de eddig is mértem gyorsulást rendesen. Megnéztem ilyenkor mások eredményeit és eléggé elcsodálkoztam... Most akkor nálam miért ennyire jó és másoknak miért kell ehez 4 GHz-es Intel és mellé szénné húzott VGA. Ja kérem, mert tán nem elég a kétszeres élsimitás használata ekkora felbontásra és a High és Ultra beállitások közt megtalálni az egészséges egyensúlyt. A teszterek kihasználhatják a maximális élsimitás beállitásait, de nem a játszható szintet keresik, hanem a hardverek teljesitményére kiváncsiak. Én a játszhatósági élvezeti faktoron belül maradva szeretném a legtöbbet kihozni a rendszerből. Ezért igen valószinűleg elég sok fórumozótól eltérő véleményt fogok kijelenteni ilyen esetekben.
Adott játékokban és benchmarkokban magasabb felbontásban és beállitásokkal emelnem kell a CPU és rendszer teljesitményét is, még ha a VGA-t ilyenkor nagyobb terhelés is éri, de mégis mindent kihozok a HD7850-ből amiben nem sok tartalékot hagyok benne. Ami visszafogja a gépet most, az most egy jó AMD Catalyst driver.
-
nomad138
tag
Ezt gondolom én is! Alig van különbség még is ezt csinálja. Az eladó azt mondja hogy nálam van a hiba én meg nem így gondolom. Csak halkan súgom meg hogy egy 9600GT 1Gb 256bit ( Messze nem támogatja a DX11-et meg az anyám tudja miket aztán az órajele sem 1150Mhz még is vitte 1080P-ben a BF4 lagg nélkül. Persze Low-on de valamivel játszani kellett amíg nem jött meg az MSI Gaming R9 270)
Nanus!
A Teljesítmény vezérlő beállításokra gondolsz a Catalyst-ban? -
Steve198310
őstag
Sziasztok
Most ez eléggé témához vág. Meleg. Feszlelés.
Szerintem szerény véleményem szerint semmit sem ér vagy nem tudom : alul feszlelés.
Meg is mondom miért. Igaz nekem nem Tahitim van de akkor nálam is hűvösödnie kellett volna. 1263mV alap fesz. Le vettem 1200mV re és láss csodát ugyanúgy játékok alatt 50-55 fok teszt alatt 60-64 fok. Fel baszatam. 1300mV re meg 1235/1580MHz re de nem ment feljebb a hőmérséklete
Akkor ez most hogy is van.
Ha drasztikusan le veszem az óra jelet akkor megy lejjebb Pl 1000/1500 mellet 1263mV on. Is 40-45 fok
Ekkor igen látszik hogy lejjebb van húzva de csak orajelekenEzeket tapasztaltam
-
F e Z o
veterán
Ne félgázos képet linkelj, annak mi értelme van? Nyilván azért vesz valaki ilyen kártyát, mert az előzőt se félgázon hajtotta. Én legalábbis nem ezért cseréltem le a 6950-em se.
(#47345) aleister : VTX3D Taiti-LEvel itt sincs gond teljesítményben, szépen megy 1150/1600@1,156V-on, igaz a hangja elég erős már 60%-os ventifordulatnál.
-
-
MZsoltee
veterán
-
kona005
senior tag
Nem tudom igazából, szerintem bőven vinnie kéne 50 vagy 80 vagy akármennyi százalék CPU terheltség ide vagy oda szerintem rengeteg van még ebben a kártyában, csak kéne neki egy erősebb CPU.
E8400+GTX 285-ből kiindulva, ott is azt hittem hogy vége van a GPU-nak, aztán egy hónapja került hozzám egy XFX (itt pihen a polcon ha kell valakinek, full dobozos
) , és leesett az állam rendesen, sok mindenre képes még ma is ha 4 maggal etetik
-
kona005
senior tag
Most akkor ha jól értelmezem akkor kb 50%-on ment a proci Ghost alatt?
GPU 100%-on ment?Általában BF3 multit nyomom, nem tudom a procim mennyin megy, de néha ilyen 40% a GPU kihasználtság, és olyan 35-40 FPS. Mondták nekem hogy nem kér többet, mondom nem a lóf@...t nem akkor miért 35 FPS?
1440*900 nyomom, tudom itt többet dolgozik a CPU mint FHD-ban. -
zserbox
őstag
senki nem mondta hogy nem számít jobban, de mondjuk a memóriát se 25Mhz kell megemelni meg mondjuk nem a 3Dmark pontokat kell nézegetni amikor 2x lefutattva ugyanazokkal a beállításokkal is más pontokat ad.
a gpu-k clock jobban számít de mivel a tahitis 7870 kb 7950 ami 384biten vakerál addig a 7870 csak 256 és ez a gpu mellé már nem árt a magasabb memó órajel, de az egész tuningnak semmi értelme ha amúgy is cpu limites a téma. -
mikka07
tag
Igen a gtx470-et cseréltem le.Direkt gigabyte 7870 oc-s kártyát vettem eddig az összes kártyám oc-s volt soha egyikkel sem volt gond elég érdekes lenne hogy az első radeon kártyámmal amit ujonnan veszek előfordulna egy ilyen hiba.Soha nem romlott még el videokártyám pedig az elmúlt 10 évben jó pár darab megfordult a gépemben ,és a gigabyte jó márkának számít. Esetleg egy driver csere nem segít a dolgon? Az órajelet hol tudom lejjebb venni a catalyst control center paneljén?Nem értek hozzá eddig csak nvidia kártyáim voltak.Most próbáltam a tombraidert is 2 perc után kifagyott!A gtx 470-el végigvittem azóta nem volt csak a vga cserélve és tettem a gépbe még egy vinyot,de az nem okozhat hibát. A ház jól szellőzik vannak benne plusz ventillátorok.A black screen hiba igy jelentkezik hogy kiirja hogy gond van illesztőprogram telepítésével és kifagy? Lehet hogy kicsit sok a kérdés csak kezdek kicsit ideges lenni két hetet vártam a kártyára aztán kapok egy hibásat....
-
HSM
félisten
Ez sokkal jobb a kari egészsége szempontjából, amikor a GPU hűtése kevesebb a VRM-énél.
A fordított eset veszélyesebb sokkal, mert ugye a ventit a GPU-hőfok vezérli, így nem eléggé gondos tuningnál hamar megsülhet a VRM, míg a te esetdben szépen elvan, mert úgyis lejjebb veszed a tuningot, ha már süketülsz a ventitől, és 90 fokos már a GPU.(#34870) ricshard444: Igen, itt jön ki nagyon, hogy a Tahiti mennyire ALU teljesítményre lett kigyúrva, ami mondjuk a jövő fejlődési vonalát tekintve nem rossz. Gondolj bele, a Tahiti-ben duplaannyi shader mellett ugyanez a setup, ROP kapacitás, meg jópár "grafikus" képessé azonos C2C. Nem véletlen, hogy sok korai tesztben csak lestek, mikor az 1Ghz-es 7870 bizonyos játékokban alaposan lehagyta a 800Mhz-es 7950, míg másokban meg az húzott el kövéren....
-
dethroner
veterán
De jót töltöttem le. Leszedtem az F5_A jelüt is, az sok fájlt és egy mappákat is tartalmazott, benne egy bios file nevüt, amiben volt a bios. Azt minden gond nélkül elfogadta, pedig a neve ugyanolyan felépítésű mint az F31-es. De az F31 zippet ha kicsomagolom csak 1 fájl van benne, ellenben az F5_A-val, ami nem hiszem hogy lényeges lenne. Szóval a letöltés biztos hogy jó, de nem fogadja el.
-
dethroner
veterán
Köszi a tippet, de szopat a program, vagy a letöltött bios fájl
Leszedtem a biost, kibontottam, majd a program flash gombja alatt betallóztam. De azt kapom hogy a verzió nem stimmel. Kíváncsiságból lementettem a kártyámon lévő biost és összehasonlítottam a fájlneveket és persze hogy nem stimmel. A kártyámon lévő neve: GV-R7850OC-2GD.F4 A letöltötté pedig: R78502GD.F31
Pedig tuti hogy a kártyámhoz tartozó letöltésekből választottam. Elcseszték a nevet és ez a gond? Nevezzem át úgy ahogy a régi biosnál is van? -
Beretvás
veterán
ugyanarról. másikra nem nagyon tudom mert hdmi kábellel nagyon fosomák volt a kép mivel gyaníthatóan ócska volt a kábel és visszacseréltettem a boltban..így most dvi-n megy.. de eddig is azzal volt a régi monitorhoz kötve. most minden tuningot leszedtem cpu/gpu és akkor jó lett.. na most akkor mi is van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest