- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
katt777 #40402 üzenetére
A venti hány százalékon megy ilyenkor?Nálam 2db VTX 7870 Black van aminek híresen rossz a hűtése,de 1.200v 1200/1600/20%PT-n sem megy 72 fok fölé a gpu és 71 nél megáll a VRM(ez a felső melegebb karira vonatkozik). Mondjuk hozzátartozik,hogy saját ventiprofilt használok(a gyárival elhasalt egy pillanat alatt) és 85-90%-nál fogja meg a kártyákat a fenti hőmérsékleten.Ilyenkor egy diszkrét fűrésztelep(pontosabban 2 fűrésztelep) hangjával ér fel
Én inkább a memóriák melegedésével küzdök,mert lespórolták a süniket róluk,a gyári alá meg nem fér el semmi.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #39921 üzenetére
Na ez érdekes,mert nekem vga limitem van míg a procim lóbálja a lábát,de a Sub Zero féle topickba átjöhetnél,ott rêszletezem az érthetetlen problémámat.
->[link]
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol #39917 üzenetére
Ez tény,de ezzel eggyüt kell élni.Pl a Skyrim hónapokig játszhatatlan volt cf-el.Bezzeg most mintha taknyon csúszna.Megjelenés után kb. 3-4 hónap mire kialakul normálisan a játék.Nagyobb gáz,hogy itt a 2 kari a gépben,de a mezei ETS2 persze cseszik támogatni a CF/SLI rendszereket,pedig elég izgin megfekteti a vga-t,húzott 7970 kell a teljes pompához,olyan jól sikerült össze rakni a játék motorját.
=HG= : No problem
ricshard444 : Mármint az ETS2 ben?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #39877 üzenetére
Érdeklődve várom a fejleményeket
Anno BF3 multi alatt 4.5-ös 3570k is hátráltatott,bár csak ránéztem,mert nem vagyok nagy multi fps őrült.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol #39759 üzenetére
Na ezért vadászok használt Twin Turbo II-est.Az a fájdalmas,hogy a gpu nem megy 70 fok fölé ês a mem. vezérlő is megáll 68 fok körül.Bárhonnan is nézem,ezek a hőfokok rendben vannak,de egy idő után elkezd szemetelni játékok alatt.Ha rácsavarok még hűtést,akkor megjavul.Ebből a ram sünik hiányára tudok csak gondolni,bàr lehet hiába vergődök,mert a VTX álltalában 1650-1680-on elfekszik.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #39506 üzenetére
Igazad lehet,mert én 7-essel nyomom,valószínű ezért nem találkoztam ilyen problémáva.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #39499 üzenetére
Ez egyre jobb
Basszus a végén úgy bele fogsz bonyolódni mint én.Egy teljes hétig szenvedtem(elszállt a rendszer firefox alól,antitunig lett a kari,stb...),majd legyalultam az egész rendszert.Feldobtam a 13.9-et és azóta jó(nem is merek drivert frissíteni)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #39496 üzenetére
Szerintem valami frixi lehet a karival.Az ipon fórumon is vígan bf3-aztak a te kariddal(2013.09.15-ös hsz).Aprórol vetted?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
belinho #39101 üzenetére
Nálam ez volt az elképzelés,de sajna elvitték előlem az Apróról az összeset.Újonnan meg nem éri meg,mert ha eladom a két karit és rádobom a két hűtés árát vehetek egy 290-est is.Ha lesz egy kis időm betesztelem,de hasra ütés szerűen 1.210v-n simán vitte az 1180-at csak rohadtul forró volt.Most szerintem simán össze fog jönni a 1200-is,de még az 1.200v-t sem teszteltem ki igazán,hogy mit is bír.
asdxv : Ahogy megboldogult Hofi is mondta " Izgalomra vágytam...
"
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #39091 üzenetére
Megedződtem a 6870 ref hűtéses CF-el
Ez egy nagyon jó kártya,csak sajnos ez a hűtés elég hangos tud lenni,ha elkezded pakolni neki.Most lepasztáztam a másikat is.Ott nem hozott ennyit a hőfokon(saját venti profil ami inkább hangosra van belőve,de hűtsön),de beállt 69 és 67 fokra a két kártya,viszont a ventik fordulata tovább csökkent 77 illetve 71%-ra.Ez a korábbi forró és 100%-os hangzavarhoz képest már-már üdítően halk
Szerencsére van lopakodó kis gépem ez meg csak játékra van,ilyenkor meg elnyomja a játék hangja,de alapon netezésre a 2 vga full hangtalan(32 fokon).
isizakhi03 : Elég jófajta anyag,de próbaképpen ki lehet próbálni a kártya tetejére(hátlapjára a gpu fölé) egy kis 8cm-es ventit ráapplikálni.Most tesztelgetem és jelen pillanatban úgy fest,hogy a fölső kártya nyugalmi állapotban hűvösebb mint az alsó,ami igen érdekes,mert cf-nél alap szabály,hogy a a felső kártya durván10 fokkal melegebb mint az alsó.A R9 290-eseknél is most olvastam,hogy a elég gagyira sikerült hűtést is így tuningolják és a gpu vagy a memória vezérlő hátára plusz ventit tesznek.
-
Milka 78
nagyúr
Aki VTX 7870 (tahiti-le)-t használ és szimplán vagy CF-be érdemes újrapasztázni a hűtését(ami amúgy sem túl acélos). Nálam a felső kártya Heaven Bench alatt 80-81 fokra melegedett (és még ment volna tovább),mindezt 100%-on pörgő ventivel(1150/1600/20%PT/1.200v). Konkrétan megfőtt a felső kártyám,míg az alsó 69-70 fokon üzemelt.Szimpla kártyával ahol az alsó nem fűti a felső kártyát még számottevőbb különbség is lehet.
Újrapasztáztam MX 4-es pasztával és a teszt végére 70-72 fokra csökkent a hőmérséklet 87-91% venti fordulatszámon,és 73 fokon stabilizálódott is.Nem mondom,hogy ettől pingvinek költöztek a gépházba és hangtalan sem lett a vga,de jóval barátibb lett az összképe az egésznek.A gyári paszta a rágógumi és az ablakgitt között lehet valahol félúton,szerintem érdemes rászánni az időt az eltávolítására. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Turbolada II #37395 üzenetére
Nekem CF-be szőrös fánk alatt volt 95fok a felső kártya(amit az alsó fűt),de ott gyári fesz + 20 PT volt ráküldve és ott irreális terhelést kapott.Ott valami nem gömbölyű az tuti
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Tamas7 #35608 üzenetére
Azért erős túlzás a nem ajánlott kijelentés
Nekem 2db is van,tehát hatványozott a hőterhelés(egyik fűti a másikat),e megy,nem füstöl,teszi a dolgát.Az tény,hogy hangos a hűtője és van tőle jobb(mint a fent említett kártyák),de ha jó áron tudod beszerezni(PH-n 48 körül mennek) akkor megérheti.Az tény,hogy a Tahiti-magvas 7870-eseket célszerű alulfeszelni,de ez ha jól rémlik az összes ilyen vga-ra jellemző,de erről van HMS kollégának egy szép írása,hogy hogy is lehet ezen karika belőni szépen.Én is alulfeszelve+húzva használom őket és hasítanak,ráadásul így bőven bírják a ventik a tempót is.Viszont ha tényleg nem akarsz "babrálni" akkor sima Pitcrain magos 7870-est ajánlok,de ezek kicsivel lassabbak.
HSM : Sort kerítek rá csak jussak haza,mert külhonba vagyok és itt csak tabletem/kis gépem van.Nem kötekedésből írtam pusztán egy kis észrevétel volt
Mint írtam én is hajlok most már az 1 vga felé,de ez a játékfejlesztőknek köszönhetem és az ő AFR ellenes hozzájárulásuknak
.
-
Milka 78
nagyúr
Ezt szerintem már megbeszéltük(de az adatlapomból kiindulva ami 8gb híján majd egyforma az általad említettel lehet van fogalmam miről beszélek
) egyszer.3.6-on tesztelni egy 7950 cf-et több mint vicces és mondom ezt 6 év (nem 6 óra)és 3 CF rendszer után.Kb. olyanok az eredményeid mint amikor a 6870CF-et akartam kihajtani egy majd 4ghz-s 955be-vel,persze(esetenként) sikertelenül,de itt is nyomon érhető volt a 3.8ghz vs. 4 ghz-s játékélmény,pedig egy nyavalyás x4-ről beszélünk,de a nem hiszem,hogy az a +25% számítana sor,ugye nem igazolt lévén nem volt erre utaló próbálkozás.
Ezen felül több CF-es kolléga egyből jelezte,hogy nálad valami nem gömbölyű aminek ezer oka lehet,de erről nem szólt a fáma...
Az már más tészta,hogy igen is vannak betegségei a dolognak amit folyamatosan próbálnak javítani,de közel sem olyan mértékbe mint azt itt ecseteled(konkrétan használhatatlanak állítod be,bár ezt szó szerint nem írtad le).Az is igaz,hogy jelenleg érzésem szerint is már-már keresztes háború folyik a dupla karis rendszerek ellen,de ez egy másik sztori. -
-
Milka 78
nagyúr
Bizony igaz!
Nem mondom,hogy rossz táp,de én inkább egy FSP Raider 550-est ajánlanék.Az 42A-t tud(a Giga 36A-ot és azt is csak kombiba),de egy ágon adja le ami baromi jól jön tuning terén és ha jól emlékszem egy hajszállal olcsóbb a Superb 620-tól(ami ugye egy átmatricázott FSP GHN 500W 80+ belső.),az 5 év gariról már nem is beszélve(Giga 2 év).
-
Milka 78
nagyúr
Na igen...ha jól emlékszem van egy 14A és egy 15A-es ág ami nagyon hurka.Lehet valamelyik ág védelme zavar be(ez esetben lehet gáz lesz),de ha alulfeszeled a karit akkor jó lehet.Nálam 1.088v-n mennek a kártyák 1060/1560/20%PT-vel.
Az órajeleket hiába fogod vissza.Vagy Trixx vagy AB(én ezt használom).A 620-as már bőven jó leszNekem egy 650-es visz 2db-t egy szétfeszelt procival.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
necrobin #34377 üzenetére
De jó,hogy kérdeztem...Én már megsütöttem egy ilyen lapot egy 4 magosított X3 450-es Athlon II-essel.Adtam neki 1.43v-t és már durrant is el a FET rajta.A C2-es X3 720be 4 magosítva már túl is van a 95w-s határon amit tud a lap(simán 125w-s ),így én már nagyon nem mernék plusz feszt adni.A 720-asosk nálam az istenért sem mentek 3.8 ghz fölé és simán 1.45v körül kértek.Abban a lapban maradnék 1.400v-alatt(inkább 1.3600v körül),bár így ezt látatlanba nehéz megjósolni.
Egy szó mint száz,csak óvatosan a tuningal,mert a lap táprésze harmat gyenge a proci meg elég feszelős darab(bár van egy két kivétel,de a C2-esekre jellemző a sok fesz és a melegedés).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
necrobin #34368 üzenetére
Mondjuk a 6870-et egy 955Be 3.5ghz körül hajtott ki FHD-ban.A 7870 Black erősebb mint egy 6870CF,amit 4ghz-n nem hajtott ki ugyan ezen proci.Ezekből kiindulva a 2.8ghz baromi kevés lesz ami alacsony min fps-ekbe és mikrolagokba fog megnyilvánulni.Úgy durván 3.8 ghz nem ártana annak a kártyának,hogy valamennyire jól mozogjon.Mondjuk mivel kis felbontáson fogsz játszani az alacsony FPS gond nagyjából ki lesz küszöbölve,de a procidat már látatlanba el is kezdheted húzni addig ami a csövön kifér.
-
Milka 78
nagyúr
Érdekes.Nekem 68 fokos a felső kártya 1070/1560/20%PT@1.088v-n és az alsó kártya alapból fűti.Se nem forró és alul is feszelhető elég rendesen.CF és 28 fokos panel kecó lévén ez szerintem elég jó eredmény.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi #33932 üzenetére
Uhhh..el is írtam,de látom levágtad a lényegét
Én is a 9970-ről beszéltem.Itt a H-s hírekből kiindulva erősebb lesz mint a Titan,(hogy mennyivel azt nem vágom),viszont rendesen megkérik az árát.
A hírek alapján a teljesítménye igen erős, de ennek meg lesz az ára is, hiszen a vállalat inkább 1000 dollárhoz közelítő árcédulában gondolkodik, mintsem a megszokott 500-600 dollár körüliben.Ezzel gyakorlatilag a VGA-piac egy újabb változáson megy át, így a Radeon HD 7970 megjelenésével szabott magasabb árszintek újra növekedésbe kezdenek. Úgy néz ki, hogy a leggyorsabb egy GPU-s kártyák esetében 700-900 dollár lesz az új árazás. Ennek köszönhetően az elődnek számító Tahiti cGPU továbbra is a termékskála része marad, méghozzá az aktuális árszinten(nem is csodálom,ha ilyen drága lesz az utód). Arról még nincs adat, hogy ez később mennyire változik.
Az új Hawaii kódnevű cGPU esetében nem számít meglepetésnek, hogy a GCN architektúra megmaradt, így gyakorlatilag csak a feldolgozók számának növelése volt a cél pár extra funkció beépítése mellett.
Persze az architektúra nem változott, így olyan radikális előrelépésre nem érdemes számítani, mint az előző körben.Ennek tükrében szerintem nem lesz meg a 30%(legalább is a király kategórián kívül nem hiszem) és még drágább is lesz,de ez megint csak jóslás.Minden esetre a 7970-sem volt éppen olcsó kártya(ma sem az),de ezt még megtoldják egy kicsivel így egy kicsit borúlátó vagyok a jövőt illetően.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BomiBoogie #33934 üzenetére
Valami ilyesmi lehet a háttérben
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BomiBoogie #33920 üzenetére
Ne parázz Turbó Csiga!
Nekem a 650-es A-Data viszi a széthúzott 3570k-t és 2db 7870 Black-et.A fogyasztással sem lesz bajod,mert belövöd fix 1.088v-ra 1060/1560/20%PT(tehát alulfeszelsz és tuningolsz,de alap értékeken még ettől kevesebbel is beéri) és tiéd a világ
Az új 9xxx-es széria,meg nem lesz nagy durr csak finomítgatnak a meglévő rendszeren,viszont az ára(legalább is a 9890-nek)igen meredek lesz(800-1000 dodo).Igaz ez jóslás,de úgy fest a következő széria magasabbról kezd mint a jelenlegi és nem lesz akkor erőlelépés mint a 6-os-7-es széria közt.
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
->Raizen<- #33233 üzenetére
És milyen 50%?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sondi1986 #33114 üzenetére
Azért az elég meredek a kártyád!Nekem párban a memória 1590-ig megy,tesztre,de pl játéknál 1570 a max amit még kezelni tudok(nem tudom,hogy melegedés,vagy csak ennyi a vége).A magot még nem próbáltam fullra hajtani,eddig 1190-en próbáltam azt viszont bírja stabilan.
-
Milka 78
nagyúr
Parancsoljatok!
Amikor olvastam azt hittem rosszul látok.CF profil is volt az új driverben,de az utolsó pillanatba a játék fejlesztő tiltotta le,mert herótos volt nekik melózni...Azt még beveszi a gyomrom,hogy az Euro Truck Sim 2 (jobban belegondolva ezt sem veszi be) nem támogatja a CF/SLI rendszereket,még kényszerítve sem,mert egy kis fejlesztő csapat gyöngyszeme,na de azért ez nem kis név.Pazar érzés,hogy az egygik kártyám csak a fűtés szerepét tölti be
HSM : Ezért volt a csere,mert a 6870CF jó volt,de ilyen esetekben elvérzett se perc alatt egymagában és az 1gb vram is elégtelen volt.Mondjuk az is vicc,hogy amire 2gb-s kártyám van már 3gbs az ajánlott FHD-ban.
asdxv : Nálam csak ezért.A mindenki által említett mikrolag messze kerüli a gépem,pedig vájt szemű vagyok és volt is ilyen problémám,még kezdő CF-es koromba.Ez a 3-ik CF rendszerem(4870->6870->7870 Black) és igen elégedett vagyok vele
-
Milka 78
nagyúr
Mondjuk alapon a 3570k nálam is laggol a Metro alatt,de mindjárt más volt a fekvése 4.5ghz-n.A másik,hogy nem is álltam volna neki tesztelni egy alap órajeles 3570-el komoly CF-tesztnek.Ez pont olyan volt mikor megvolt a 6870CF+955BE@3840mhz és nem értettem miért fáj a szemem és émelygek.A 2500k val 4.5-en mindjárt más volt a helyzet(amíg el nem fogyott az 1gb vram
).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SVLaller #32834 üzenetére
Durván 8-10 fok a különbség használattól függően.Az az érdekes,hogy gondoltam a két kártya hőmérséklete beáll majd egy szintre,mert ugye a ha a venti rákapcsol akkor jobba is hűt így ellensúlyozva a felső kártya magasabb hőfokát,de a különbség szinte mindig megvan(üresben/terhelve).
Ha alulfeszeled akkor semmi gond nem lesz(nekem majd ugyan olyan gépem van mint neked és 53A-ból gazdálkodom),bár én tuti olyan tápot választottam volna ami tud 60A-t 12v-s ágon(Pl : Corsair TX750). -
Milka 78
nagyúr
válasz
SVLaller #32682 üzenetére
Ebben minden benne van
Ha szépen alulfeszeled akkor nem lesz gáz+ a procid is kevesebbet eszik,de pl brutál tuning felejtős lesz(értsd gyári fesz,20%PT és amit szól a kártya),mondjuk ezen a feszen úgy sem lehet normálisan hűteni a felső kártyát.Azóta még tesztelgettem kicsit és durván 1.150v-t 20%PT mellett simán adhatsz a kártyáknak(és amennyit ezen a feszen hajlandóak menni) és akkor még egy kis procituning is belefér és a tápod is bírni fogja(legalább is az enyém bírja).Viszont ha most vásárolnék tápot simán Corsair 750TX kaliberű tápot raknék alá ami 12v-n 720w-t(60A) ad le,így tuti lenne tartalék a tápban.
-
Milka 78
nagyúr
Itt a vége fuss el véle.1190/1600/20%PT@1.250v.E felett már elkezd hibázni a cuccos,el el szál egy pixel és néha villózik,így nem volt értelme tovább erőltetni.Azt mondjuk nem vágom,hogy a memória kezdett túlmelegedni,vagy a mag nem bírta a strapát,de kinyírni meg nem akarom a cuccot.Mondjuk a büdös életben nem fogom ezt a beállítást használni,mert bőven elég mindenre az 1050/1550@1.100v-n.Ráadásul hiába tologatom a proci karcsú egy kicsit alá.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #32550 üzenetére
Elírtam
Természetesen +20PT.Valószínű 1050/1600/20%PT/1.100v-lesz a vége,de most még kíváncsi vagyok mit bírnak a karik.
-
Milka 78
nagyúr
Jelen pillanatban itt tartok a 24/7-es beállításokkal,de még reszelgetek egy kicsit rajta.Ezt még bírja a táp és a hőmérséklet is elfogadható(1.150v-20%PT).
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
Na végre volt egy kis időm méricskélni.2500K@4500/1.360v 2x 7870XT alapon 0%powertune(minden gyári beállításon).A teszt Linx AVX 3 szálon engedélyezve+Heaven 4.0 együtt 15 percen keresztül,tápoldalról konnektoros mérővel.
Na itt brutális étvágya van a rendszernek ami 650-700w között kajált,de volt 2-3 pillanat amikor 750w-t zabált fel.Ez utóbbi azért már feszegeti a tápom határait,mert ugye 635-w-t tud leadni 12v-s ágon és ha ezt 80%-os hatékonysággal számolom akkor durván 755w a vége.
Ezek után AB-vel 1050/1550mhz/20%Powertune beállításokkal ugyan ezt a tesztet engedtem rá.Itt már jóval barátibb fogyasztás fogadott ami 540-590w-t jelent és a itt is volt 1-2 pillanati csúcs ami 620w-ban nyilvánult meg.A gpu-k 80-97% körül tekertek amit annak tudok be,hogy a maradék egy száll kevéske volt a Heaven-nek(rángatózott is láthatóan,de ha tévednék javítsatok ki légyszi).Ennek tükrében nem hiszem,hogy a táp lenen a bibi,főleg,hogy mindig nyugalmi állapotban szállt el a gép netezés(PH) közben,de most rászalajtottam az asszonyt,hogy nyúzza egy kicsit
Ha így stabil a cucc akkor még finomítok a feszeken,de a kérdésem az lenne,hogy a Heaven jó a tesztelésre?Annyiba tetszik,hogy beindítom és otthagyhatom órákon át és gondolom a játékokhoz jobban hasonlít a terhelés ügyileg mint a Kombustor.
-
Milka 78
nagyúr
Megnézem ezt a linx 3 szálat(bár lövésem sincs,hogy hol tudom beállítani
)és megpróbálok egy Heavent ráindítani. Közben ment a linx 3 órát beton stabilan 1.360v-n visszavéve 4500mhz-re.Az a félelmem,hogy a táp nem fogja bírni.A táp 635w-t tud leadni 12v-n.Ha ezt 80%-os hatékonysággal számolom a akkor durván 750w a vége tápoldalról mérve.
-
Milka 78
nagyúr
A Heaven bench egy dekát sem terheli a procit? Tegnap megint restartolt alapon a gép.Elsőképpen újrahúztam a rendszert,mert az előző telepítése alatt volt egy megállásom amit csak reset-tel tudtam megoldani(1. hiba). Ezután tegnap rá kellett döbbennem,hogy a 1 éve használt Linx 2 óra stabil proci beállításom az új kártyák beállítása után a prime 95 alatt 30mp-alatt elhasalt kék halállal(2.hiba). Miután a fenti két hibát javítottam 20 percig Heaven-ne terheltem a két kártyát(gyári beállításokkal,0%powertune),hogy zabálja az áramot és melegedjen) és nem volt semmi gond velük.A fogyasztás mérő 550-620w-t mutatott.Indítsak egy Aida proci tesztet+Heavent?Linx mellett szinte semmit sem tudok indítani,így valami reálisabb metódus kéne vagy ha tudtok olyan tesztet ami egyszerre terheli a vga-t és a procit hosszú távon(1-2 óra)az nem lenne rossz.
-
Milka 78
nagyúr
Ez a mikrolag+AB másnál is előjött,mert akkor gázban vagyok
A Trixx hülyül ezért azt nem nagyon szeretném használni,viszont a 2db XT-t csak alul kell feszelnem.A kérdés azért,mert még nem volt időm tesztelni komolyabban...
Ezen felül találtam egy érdekes 7870XT-s fogyasztási hsz-t,hátha valakinek jól jön.
zserbox : Megnyugtattál,köszönöm!
Nekem a 6870cf-nél volt néha mikrolag,de azt az 1gb vram szűkösségére tudtam visszavezetni.Kardomba dőlnék,ha most a váltás után is ugyan ilyen problémám lenne.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol #32159 üzenetére
Viszont ez a HT-s cikk is elgondolkoztató.Basszus ha ennyire nem használják az új játékok a és a multi a HT-t ?Sandy-s vonalon is így alakul a HT-használat?Szegről végről ilyen teljesítményem van vga-ban,gondoltam megtoldom egy 2600k-val,pont a HT-miatt,hátha jól jön az a plusz 4 szál,de így ez elég karcsú,sőt még ront is a helyzeten.
-
Milka 78
nagyúr
Konkrétan pont a multi és a HT-t támogató játékok miatt menne a 2600k.Nagyon úgy fest,hogy végre a játékfejlesztők is rájönnek,hogy 4 mag felett is van élet.Jó példa az FX 83xx-es sorozat.Régi játékokban simán le tudtam őket lépni,de multiba és az újabb nagy neveknél amik használnak 6-8 szálat is mennek mint a veszedelem.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #32113 üzenetére
2600k tervbe van véve,de van bennem egy kis félsz,hogy lehet a lap a ludas,de ha ez igaz az életben nem tudom bizonyítani,mert ugye OC-ra nincs gari,alapon meg nincs baja.
HSM : Ez is igaz,bár egy cf-rendszerhez elég karcsú lenne oc-nélkül használnom a procit.Egy mezei 6870CF-alatt a 3.9ghz-s 955BE-esem simán elbukott.A 2500k alapon tudta azt ami a fenti procinak nem ment és 4.2-ön teljesen kimaxolta a kártyákat vga limitig(6870CF is szét volt feszelve).Azért egy 7870cf alá nem árt az oc,de az is tény,hogy alkalmazás függő.PL az ETS2 érezhetően jobban ment 4.5-ön mint 4-en.
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #32104 üzenetére
Na ez az de ezt mint mondtam PH-s hsz-írás közben 140w-s fogyasztásnál produkálta.Most 2 órát bohóckodtam vele és eddig nem jött elő,de -20mhz-t(fsb) visszavettem a prociból(ez utóbbival kikísérletezem az elmúlt hetekbe és lehet,hogy ez okozta a gebaszt)+ a Trixx-et töröltem és AB-t használok inkább,mert az előbbi érdekes dolgokat művelt.
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zserbox #32085 üzenetére
145w-t eszik a gép netezés közben(itt szált el) és jég hideg a levegő ami kijön belőle.635-öt ad le 12V-s ágon és 80%-os.Akkor lenen indokolt a lekapcsolás,ha 700w-t felett szipkázna tápoldalról.Ráadásul úgy alul van feszelve,hogy a feltúrt 6870-is elkért ennyit.Viszont lövésem sincs,hogy mi volt ez
-
Milka 78
nagyúr
válasz
V.Dave #32081 üzenetére
Köszönöm!
Nem mértem külön őket.Fogtam és beraktam egyszerre a kettőt.Amikor megvettem gondoltam széthúzom őket,de teljesen felesleges,mert alapon is baromi erősek a rég kártyáim után.Valószínű,hogy ezekkel a beállításokkal mennek nyugdíjba,max még a feszből próbálok kicsit faragni lefelé.
-
Milka 78
nagyúr
Ma beléptem a klubba 2db VTX 7870 Black-el.Kezdés képen 1050/1550/1.088v-vel indítottam(+20% Powertune) és ráeresztettem a Kombustor 2.5.2-t (kockás golyó tesztet).10 perc után az alsó kártya 64 míg a felső 69 fokos volt egy 28 fokos panel kecóban mérve.Majd ráeresztettem a "szőrös fánkot",ahol érezhetően jobban melegedett a kártya,de 10 perc után itt is 71/83 fokos volt a két kari.Itt már volt hangja a hűtőnek,de még mindig halkabb a 6870 ref-től.Isten igazából gond nélkül ment az egész váltás,leszámítva azt,hogy a Trixx teljesen megbolondult és össze vissza szabályzott,nem tartotta a feszeket és hibaüzizet,míg a regedit-ben manuálisan le nem tiltottam az ULPS-t(mondjuk ez a hiba a 6870CF-nél is játszott nálam).Ezen felül a CF. hibátlanul működik és a kártya hangjával sincs semmi gondom.Ellenben a 6870-ref-hez képest ezeknek a kártyáknak a felépítése egy forintot sem ér.Nyeklik-nyaklik és rendesen féltem,hogy eltörik mire betuszkoltam a házba.Ami viszont fájó számomra az az,hogy rá vagyok kényszerülve a Trixx-re,mert a kártya alap feszen kezelhetetlenül melegszik és hangosodik.Nem is értem miért kellet ezt így kiadni,de egy javított bios nem lenne rossz húzás a gyártótól.Összességében eddig kellemes csalódás a két kártya,mert nagyon féltem a hőfokoktól és egyéb gpu kihasználtság és Boost ugrálástól,de lekopogom eddig minden rendbe.A táp meg simán bírta a Linx+kombustor kettősét és a határának a közelébe sem jártam.
-
Milka 78
nagyúr
Na még egy...gondolom egy PowerColor PCS+ HD 7870 MYST Edition menne együtt egy VTX Black-el(tehát nincs órajel és semmilyen eltérés). Amúgy a Mystről tud valaki nyilatkozni?
-
Milka 78
nagyúr
4555mhz/1.360v-n,megy a gép 24/7-be,tehát isten igazából nincs agyonfeszelve.Viszont itt van egy nagyon hasonló gép(2600k 4.4ghz+Powercolor PCS+ HD 7870 Myst Edition CF) és itt alapon 578w-t kér a gép a konnektor felől.
HSM : És a fenti teszt tükrében?Az itt a kérdés,hogy eljutok e egyáltalán az OP-rendszerig,mert ugye a Trixx-es profil,csak akkor töltődik be,jól tudom?
-
Milka 78
nagyúr
Újabb probléma...Létezik,hogy az A-Data 650-es tápom(12v 635w/53A)nem fogja bírni az iramot a két Tahiti-le-vel?
-
Milka 78
nagyúr
Akkor erre majd figyelek.Szerencsére vizimotty van a procin és az elég jótékonyan hatott a házban a belső hőmérsékletére.Most olvasgattam az írásod.Tehát Trix és Force constant voltage.Ezzel gondolom fixálom a feszt,ami azzal jár,hogy nem is veszi vissza a feszt 2d-ben?Ez mondjuk nem is zavarna,mert a gép csak játékra van használva másra nem.Isten igazából 1100/1500-as értéken használnám,de több mint valószínű,hogy alapon menne,mert úgy is bőven elég lesz mindenre.
kovsol : Láttam ám
Elég izgik a paraméterei
Viszont 2 db egyforma kari kell(modolás alatt áll a kuckó kívül belül) és lehet ki tudok sírni egy páros flottakedvezményt ahonnan lenne.
-
Milka 78
nagyúr
Meglesem
Igen arra gondoltam
kovsol :.A ref. 6870-es is meg volt feszelve és bírta az iramot,miután kapott 2db 12-es ventit .Mennyi a max hőfok amire figyelnem kéne.A 6870 90 fok körül már el is dobta magát nálam.
-
Milka 78
nagyúr
Helló Urak!
VTX 6870cf-ről váltok VTX 7870XT CF-re.Tuning terén kell valamire figyelnem,vagy minden ugyan úgy működik,mint a 6870-nél(magyarán a CCC-ben tolom a mag és a memória csúszkát és kész).?Konkrétan ez a Power Tune,Boost zavart meg és ez az órajel visszavétel is új nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Mass Effect
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hobby rádiós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Geforce RTX 3090 Zotac Gaming Trinity OC edition
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest