- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #31928 üzenetére
Elég hülye neve van amúgy, mert ugye a 7870 az Pitcairn-XT csip, tehát a 7870 XT így elég félreérthető név a Sapphire-től, és sajnos ez terjedt el. Bár az AMD-től kéne inkább megkérdezni, miért nem 7930-nak nevezték el, ha a korábbi elnevezések alapján ez lett volna ez a kártya.
Azért azt ne felejtsd el, hogy a két refi 6870 kifújta hátra a meleg 80%-át legalább, míg így +200-400W fogja fűteni belülről a házat, a beállított tuningtól és feszültségtől függően. Állatira nem mindegy...
Sajnos a felső kártya így az alsó által felmelegített levegőt fogja beszívni, és jócskán meg tud így nőni a hőfoka.(#31929) kovsol: Ha az alsó kártyától befűtött levegőt kapja, a Sapphire jobb hűtése se fog remekelni szvsz... Ez inkább a házhűtésen és a tuningon/alulfeszelésen fog múlni.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Milka 78 #31937 üzenetére
Én nem tudom
De aki segít benne lehet érdekli az így hogy a másik fő fogyasztó a CPU hogy megy nálad. Csak mert 4,9Ghz van az adatlapodon és az bizony jó sok. Szóval annyin is van és fesz?Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #31937 üzenetére
Ha nem tervezel komolyabb tuningot, akkor simán el fogja bírni. Ahogy a logout tesztemben is megmértem, olyan 150W körül fogyaszt darabja olyan 1050Mhz körül alulfeszelve játékokban. A procid mondjuk max +150W, szóval összesen max 500W-ot kell leadnia a tápodnak. Ellenbe ilyen 1200Mhz-es max-OC-vel simán elériheti a bő 200W/kártyát, ami kapásból +100-150W, az már azért sok lehet, ennyire nem jó kicentizni.
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #31940 üzenetére
Szerintem simán eljut, boot közben nincsenek terhelve, nem esznek sokat, hiába nem megy a powerplay... De ha gondolod, éppen akad a gépben 2DB BOOST 7900-as, egy 7970 OC meg egy 7950, szintén elég magas alapfesszel, megleshetem holnap, mennyit kérnek botolás közben, mert így ketten már többet esznek 100%, mint a két LE, amit kinéztél. De nem emlékszem boot közben ilyen csúnya magas értékekre régebbről...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #32080 üzenetére
A 7900 topicban DroiDMester lehet talált megoldást a BIOS-os okosításra. Érdemes figyelned szvsz azt a topicot is, mert inkább 7930 a kártyád, mint bármiféle 7870. Bár hivatalosan valamiért mégis ez lett a topicja.
Hát igen, az építési minőség.... Egy dolog, hogy nyeklik-nyaklik merevítés hiányában, de attól még abszolút minőségi komponensekből van összerakva. Vigyázni kell rá, ne legyen nagyon hajlítgatva, és akkor nem lesz vele baj. A 7950-em is ugyanilyen amúgy.
Amúgy bár a refi karik jó masszívak, de nyilván azért tudják ezt ennyiért adni, mert egyszerűbb konstrukció, mint mondjuk a vaporkamrás refi 7950....
Linx-kombustort úgy érdemes, hogy 4-magos procinál csak 3 szálat adsz neki, és egy szálon a Kombustor, csak úgy ér valamit. Elleneb játékban gyakorlatilag sosem fogsz hasonló étvágyat látni. Egy régi konfigommal csináltam ilyet, 500W körül kért így, míg a legdurvább játékban se ment 350W fölé.
-
SVLaller
senior tag
válasz Milka 78 #32088 üzenetére
ezt nekem is csinálta a gépem, bekacsolás után 1x vagy 2x egymás után, mintha megnyomtam volna a reset gombot. ha már "bemelegedett" nem volt gond, csak rögtön indulás után. én adtam a memóriának meg a proci Vtt-nek +0,05V-ot és úgy tűnik megoldotta mert azóta nem fordult elő.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #32112 üzenetére
Igen ám, de ha határon járatod, akkor tudomásul kell venni, hogy nincs biztonsági tartalék, tehát igazából bármikor hibázhat. A csipek már csak ilyen állatfajták.
Nekem is K-s procim van, és tuningos hűtőm, lapom, mégse húzom, pedig bír a cucc röhögve 4,5Ghz-et. Én úgy vagyok vele, majd akkor húzom, ha szükségem lesz valamihez arra a +25% sebességre, amivel gyorsabb a 4,5Ghz a gyári 3,6-nál, de amíg erre nincs szükségem, minek fogyasszon többet a gép, és melegedjen jobban, illetve vállaljak be esetleges instabilitásokat. Pedig van játék, amiben így néz ki az egyetlen 7950-em GPU-kihasználtsága: [link]. Mégse érdekel, mert tökéletesen fut a játék, bőven elég FPS-el. (Amúgy PlanetSide2, elég CPU-igényes game.) -
gyuszaa
őstag
válasz Milka 78 #32259 üzenetére
Meg kéne próbálni DroiDMester spéci bios megoldását, beállítani alulfeszelt értéket belőtt órajellel együtt, meg a 2d-s értékeket, nem kéne force constant-al állítani meg programokkal.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #32259 üzenetére
Nekem nem volt mikrolaggom semmivel a 7950, amivel mostanában játszottam. Se C3, se TR, se másban. Egyedül a GTA4 "döcögős", vagy erősen mikrolaggos, de ott annak sok más oka is lehet, de azért bőven játszható az is.
(Ugyanez igaz volt a 7870XT-re is, de azzal kevesebb címet próbáltam. A sima 7870 már nem volt nekem annyira meggyőző szvsz az 1200-as ramjai okán....)[ Szerkesztve ]
-
Tommee
aktív tag
válasz Milka 78 #32353 üzenetére
Próbáld, hogy feladatkezelőben a LINX-nek 3 szálat hagysz meg a 4 helyett, ekkor marad 1 mag mondjuk Furmark-nak
Sztem ez tápgyilkos kombó, de az OCCT nevű progi lehet még ennél is jobban terhel.
Vigyázni kell Furmark-al, meg hasonlókkal, nehogy kinyírja a hardvereket, hosszú távú használata nem tesz jót. -
HSM
félisten
válasz Milka 78 #32390 üzenetére
Settingsben "Number of Threads". Átkapcsolod 3-ra, és akkor marad egy proci szabadon a Heaven meghajtására.
Az, hogy 3 órát Linx stabi, nem sokat jelent. Attól még kisebb vagy más jellegű terhelések alatt ugyanúgy elhasalhat, akár percek alatt is. Te magad is írtad, hogy lightos terhelés alatt volt baj.635W 12V-on untig elégnek kellene lennie, ne viccelj már, csak okosan kell beosztani...
Mondjuk a procid így 4500-on saccra max 150W, a rendszer olyan bő 50W, tehát marad olyan 400W a VGA-knak. Én Azt tenném a helyedben, kitesztelném, mit bírnak olyan 1,05V körül max órajelre (Olyan 1000-1050 körül tippelek) +20% poweren, és úgy hagynám őket, akkor tuti nem lesz gond, nem fognak 180W fölé menni tapasztalatom szerint, marad a tápban is tartalék, halkabbak is lesznek és hűvösebbek a karik. -
Foxmulder89
senior tag
válasz Milka 78 #32549 üzenetére
Megéri 1100MHz mellett -20%on járatni ? 1.05 volt körül menne 1000MHz-et és jóval kevesebbet fogyasztana (ha ez tényleg gond). Biztos vagyok benne, hogy összevissza ugrál így az órajele..úgy pedig tök fix lenne +20% mellett és nem kérne többet.
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
belinho
senior tag
válasz Milka 78 #32585 üzenetére
A core-nak még adhatsz, a memó nem bírja nálam sem az 1600mhz-et, vedd vissza 1500-ra és csak a gpu-t emeld!
Bár a 83fok is sok, lehet amiatt nem bírja már tovább, de ez a hűtés ennyit bír, nálam is ilyen!
1200-ig próbáltam a core-t, azt vitte simán, viszont nagyon melegszik, a memó az 1575 körül már elkezdett pöttyözni, kéne tenni rá sünit, ami van is, de nem fér el a hűtőtől.
Ha sikerül majd olcsóba szerezni egy jó hűtőt, akkor cserélem majd, de jelenleg 1000/1500-on használom, elég mindenre, és így nem is melegszik annyira 1.019v-on![ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Milka 78 #32747 üzenetére
hát, próbáld ki, hátha Neked menne a CFfel is. viszont egy 7850el megy szépen 1080pben (5760x1080at ezek után már nem erőltettem), szóval legrosszabb esetben üsd ki a CFet és menni fog (legalábbis elvileg, amikor csak egy kártya volt a gépben akkor futott szépen, két kártyával meg három CAPpal se futott jól)
viszont ha Neked menne, szólj. igazából két órányi debug -videokártya + numpad támogatásának hiánya- után hagytam a fenébe.
ami nem tökéletes megoldás, de még mindig jobb, mint az előző 6950emmel, aminél a textúrákat sose töltötte be időre.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
SVLaller
senior tag
válasz Milka 78 #32686 üzenetére
Írod, hogy a felső kártyát nem lehet normálisan hűteni, az alsó kártya hogy alakul hőfokban, általában mennyivel hűvösebb mint a felső? Azért kérdezem mert a meglévő kártya elég jól meg van hűtve, ha az alsó kevésbé melegszik akkor azon lehet rajtahagynám a gyári bordát. Megvan amúgy a táp, egy használt CM 700W Silent Pro lett bizok benne hogy fogja bírni a strapát. A második kártyát amúgy akkor venném meg ha kijön a BF4 és 1 kártyán nagyon gyászosan menne, ez csak előkészület nálam.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
kovsol
titán
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #33056 üzenetére
Jó, hát az várható volt, hogy előbb utóbb szűkös lesz a 2GB.... Sima egyszerű játékok is simán megesznek manapság 1,5-1,8GB-ot....
Az 5850-emen is az 1GB ram fogyott el először. Nem véletlen téptem anno annyit a számat a topicban, hogy felejtős az 1GB-os 7850....[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #33064 üzenetére
Viszont bármikor dönthetsz úgy, hogy elcseréled a két kártyád egy 7950/7970-re, és némi készpénzre.
Bizonyos szempontból sokkal lassabbak lesznek, de ilyen speciális esetekben meg jóval gyorsabbak. Szóval a befektetett pénz nem veszett el szerencsére.(#33066) kovsol: Egy darabig működik ez a cserélgetős dolog, de nem sokáig. Abban a pillanatban, hogy nincs a ramban a képhez szükséges adat, és elő kell szedni, már indul is a mikrolagg játék. Nem like. Bár tény, azért eddig nagyjából el lehetett lenni minden játékkal 2GB-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- Szólánc.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.