- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #35094 üzenetére
A cikket nem ismerem, és a kereső sem segít ebben sokat. De végülis teljesen mindegy, a saját, többízben megtapasztalt, kiskeri lehetőségeikhez képesti teljesen korrekt hozzáállást amit megtapasztaltam, sokkal többet nyom a latba, mint hogy vadidegen emberek mit "panaszolnak" róluk. Mondjuk amilyen hozzáállásról tanúbizonyságot tett itt pár fórumozó, hogy fenyegetőzzünk egyből fogyasztóvédelemmel, meg borogassunk asztalt, mert "csak nekünk lehet igazunk" nem csodálom, hogy nem mindenkivel ilyen nagyvonalúak, mint amit én tapasztaltam....
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #35071 üzenetére
Nézőpont kérdése, te más oldalról közelíted meg.
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #35062 üzenetére
Szintetikus tesztek alatt, aha. Elvonatkoztatva haly jelenlegi problémájától, van olyan aki kifejezetten profitál belőle munkában is, ha nem alapon használunk egy 8350-et ilyen esetben egy 3770k ( ahogy őt sem) nem éppen nyerő ár/érték arányban.
De ez nem ide való egy videokártyás topicba.(#35067) dethroner
Hynx memóriával ellátott kártyák számára van azt írja, van olyan régebbi asus 7870 top verziós bios is, amivel kitolható 1,3-ig a feszültség, de az is csak hynx memóriás példánnyal működik.
-
válasz
PandaMonium #35062 üzenetére
Annyira azért nem vagyok laikus, hogy Vsync-el nézzem a kártya kihasználtságát. Alapból akkor el sem érném a 90fps-t. Itt meg átlag 80-akon megy, szinte az összes pályán. Viszont a proci 90%-ot sem éri el, sőt, legtöbbször mondom, 70-80% között van.
FullHD-n nem tudom sajnos próbálni, mivel 1680-as a monitorom felbontása.A ledes kérdésre senki sem tud választ? Van még valakinek ilyen kártyája? Neki is világít?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
PandaMonium #35013 üzenetére
Bocsi kicsit el vagyok tévedve.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #34958 üzenetére
Semmi gondom nem lett volna, ha egyszerűen azt írja, sz@rok rá...
De ez a "bocs, mobilról vagyok" duma kiborít, nemcsak itt, máshol is csomóan emögé bújnak.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
PandaMonium #34873 üzenetére
S miért lesz jó nekünk a 11.2?
-
=HG=
addikt
válasz
PandaMonium #34532 üzenetére
Már rég nem a 2600K 40 fps a téma....de tényleg elég az off-ból !
(#34533) marcusa : megy privi -
marcusa
addikt
válasz
PandaMonium #34532 üzenetére
+1 :k
pont ezért mert kb ugyan annyira van terhelve a proci grafikus beállítástól függetlenül, jön elő proci limit low-on előbb, mert ott jóval több az fps. -
do3om
addikt
válasz
PandaMonium #34251 üzenetére
Én csak azért írtam amikor az a kérdás hogy mot bir a proci adott vga-val nem ilyen 1024-es felbontáson kéne nézni hanem a vga-hoz igazítani a beállításokat. Tehát a kihacsa-e kérdésre ezek a linkelt tesztek nem jók!! Ezek pusztán cpu erőt mutatnak azt is egy olyan beállítással amit senki nem nem fog használni soha!!! Igy viszont számomra értelme nem sok marad. Figyelembe lehet venni proci vásárlásnál de erre hagyatkozni nem igazán lehet.
-
d@minator
addikt
válasz
PandaMonium #34162 üzenetére
Köszönöm! Nem nekem kell de valszeg több évre (rossz 4870 helyett). A 2GB-s nem fér bele az ár keretbe Szóval két versenyző maradt: 7790/1GB (ebből tényleg felesleges a 2GB) és 7850/1GB.
3GB az miért fog kelleni egy ilyen "lassú" GPU-nál? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
PandaMonium #34162 üzenetére
2 GB azért még általában elég. eddig egyszer nem volt elég, az is nagyon extrém körülmények között (stalker cop 5760x1080 dx11/ultra AAval, AAnélkül meg hasított)
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33959 üzenetére
Én csak azt mondtam, lehet valós az eredmény. Nem akarok én vakítani senkit.
Azért megnéznék egy Ghz Edition 7970-et egy 7850 ellen, tuning nélkül.... Én azért inkább a duplázásra tippelnék, mégha a 7970-et itt-ott vissza is fogja a ROP meg a setup...
De ez csak tipp. Ha valakinek van kedve összehasonlítani, szívesen mérek 7970-el egyet-kettőt mondjuk sniper v2-t.
-
juve600
nagyúr
válasz
PandaMonium #33953 üzenetére
nekem azonos beállitások mellett
sniper elite v2 benchasus hd 7850 1 gb 42 fps
vtx3d 7870 tahititi 88 fpsezek a méréséek 1920x1080 ultra, no AA mellett voltak
a 44 fps pedig AA bekapcsolásakor
remélem igymár érthető ....
[link] itt találsz egy csomo tesztet róla...
-
kovsol
titán
válasz
Nem írta sehol hogy a default beállítás. Szerintem a 7850 nem tol 44 fps -t, amihez hasonítja az alap beállításokkal.
-
HSM
félisten
válasz
Na de ha nálam az 1050/1200-as sima 7870 csinált 34-et, neki meg 44-et a 7850, akkor úgy vélem, nála más beállítások voltak.
Szval ettől még lehet jó a mérése, ha azonos beállításon nyomta mindkét karit.Azért az 1536 shader alapból vagy 50% előny azonos órajelen, és még van vagy 13% órajelelőny is, ami nem kevés a "gyári" 7850-hez képest....
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Ezért furcsálltam én is.
-
CJ3
senior tag
válasz
PandaMonium #33703 üzenetére
Én is kb pont ezen játékok alá használom a húzást, alapon 1050 re és hagy szoljon
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #33753 üzenetére
Nekem az fx6100 volt olyan játék ahol 4Ghz -en egy hd6850 -t nem hajtott meg maximálisan
Persze ott 1 vagy 2 magot használt csak a játék.
GW2 -t néha én is szoktam tolni, na ott egy komolyabb PvP ütközetben elkel a proci rendesen. -
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #33734 üzenetére
Van kb 150 képen amit random cserélget megadott időközönként.
-
rovid89
csendes tag
válasz
PandaMonium #33703 üzenetére
Koszi
Ahh azthittem vegre sikerult stabilizalni farcry3 1,5 ora game utan sem fagyott de a heaven 4.0 kifektette (az illesztokartya driver osszeomlott) na marmost 1,132v az alap fesz en most jarok 1,21 nel es 1,225 v a max amit lehet neki adni ha mar 1, 21 se stabil akkor torodjek bele hogy nem huzhato addig a kartya vagy eeetleg van meg remeny? Ja es most 1100/1250 rol beszelunk
-
aleister
veterán
válasz
PandaMonium #33690 üzenetére
A Felhő alapú Adobe CC-k már most is tudják.
-
válasz
PandaMonium #33690 üzenetére
Nem csak állítólag, hanem tudja. Ez volt az egyik oka, hogy váltottam AMD-re vissza
-
katt777
félisten
válasz
PandaMonium #33670 üzenetére
De DX11 meg nem tudja ugyanazt. Amúgy kamu az egész, mert szoftveres a dolog, csak minket szívatnak.
OGL-t illetően a szememnek hiszek, no meg a saját tesztjeimnek a saját játékaimmal, már ha van lehetőség különböző üzemmódokat benchelni. -
katt777
félisten
válasz
PandaMonium #33661 üzenetére
Persze, hogy lesz DX11.2, csak qrwa lassú. OGL-t, akármivel néztem eddig, hasonó beállításokkal sokkal lassabb volt DX-nél.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
PandaMonium #33424 üzenetére
Tulajdonképpen 7870 sebességét visszaveszi a 7850 sebességére. Stock órajelen megy a 7850 akkor 80%-on megy a 7870, 1050-re felhúzom a 7850est, (ami a stock órajele az én 7870-esemnek) akkor 90%-on megy a 7870. Tulajdonképpen egy 7850CF-et értem el ezzel, pedig reméltem, hogy nem így lesz... Ezek alapján nincs értelme két különböző kártya CF-be kötésének, csak ugyan azt a kártyát max más gyártótól, mert úgyis a lassabbik sebességén fog menni ... :\
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33411 üzenetére
Az 1100-as húzás 27% egy 7850-nek. Az a kifejezetten spórolós, költséghatékony 7850-ek ismeretében azért nem kevés szvsz.
Mert még egy 10-15% OC-ra látatlanban is rá lehet mondani, hogy 99% biztonságos, de 27% már azért sok ehhez.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33407 üzenetére
"MHz-ben bármeddig húzod biztonságos marad"
Ez így ebben a formában nem igaz. Az órajellel lineárisan nő a fogyasztás, 30% órajelemelés 30% fogyasztásnövekedés, illetve 30%-al nagyobb terhelés a VRM-nek, 30%-al nagyobb hűtendő teljesítmény, azonos feszültségen. Tény, a feszültségemelés sokkal nagyobb mértékben növeli a fogyasztást (négyzetesen, nem lineárisan) így lényegesen kisebb beavatkozással is sokkal nagyobb terhelésnövekedést lehet elérni, de attól még az órajelemelés is plussz megterhelés a kártyának.
(#33408) ZozzHUN: Akkor úgy tűnik a sync volt a baj... Bár nekem nagyon fura, hogy a HWiNFO nem látja, friss verzióval nézed? Látnia kellene.
Szerk.: Akkor ez volt a baj.A lényeg, hogy már megy minden.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33358 üzenetére
Nem-nem, ott nem volt. CPU-limitnél is kipróbáltam, mindkét kari 40% körül, és épp ugyanúgy volt a kihasználtságuk közt egy bő 10% difi, akármit csináltam, ez folyamatosan megvolt! Itt van kép is róla: [link]
(V-sync se volt a linkelt TR képen, és CPU-limit se, kegyetlenül rányomtam az SSAA-t meg az extra árnyékokat is, nesze neked Ultimate beállítás...)
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #33283 üzenetére
Szerintem is az, tisztába vagyok a dolgokkal és követem folyamatosan napi szinten. Már írtam, hogy kérdés nélkül megvenném a PS4-et megjelenéskor, ha megjelenne rá az említett gta5
, pc-s portra meg nem fogok fél évet várni, ezentúl nem nagyon érint a dolog, mert más címeket nem is nagyon vennék meg rá esetleg az exklúzív tartalmakon kívül.
Utána meg még mindig el lehet adni, mivel 3. generációst, garanciásan tervezem venni újonnan.
Konfig megmarad és visszatérek egy új vga-val később, ha már lesz pc-s port. -
Roxaar
tag
válasz
PandaMonium #33165 üzenetére
Csak iponon tudok cseregari ráfizetéssel .
-
V.Dave
senior tag
válasz
PandaMonium #33165 üzenetére
sapphire viszont nem igen megy 1200gpu-t, míg a powercolorok 75-80%-a tudja alapfeszültségen.
-
Attix82
addikt
válasz
PandaMonium #33054 üzenetére
Bf3 is szépen fut, egyedül a mikrolagtól féltem de nem látok ilyet egyenlőre.
Most belőttem 1.1V GPU 1100 Mhzen kényelmesen, nem is fogyaszt sokat és szépen is fut.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
PandaMonium #33014 üzenetére
Valamit félre értesz, én csak a magam nevében beszéltem.
A képekről állapítottam meg, hogy hangos lehet a VTX hűtése.Azt hogy mások miből állapították meg ugyanezt arról nem írtam, de attól még a véleményünk lehet azonos. Gondolom ezt nem akarod elvitatni.
-
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #32928 üzenetére
Nem csak én. Sokan irogatják is, hogy náluk is rezonált, meg páran eladásnál is kérdezték, hogy ugye a burkolat nem rezonál rajta? Mert ami volt nekik Sapphire kártyájuk, azon rezonált.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #32751 üzenetére
760
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #32612 üzenetére
Neked meg most nézem gtx 660-ad van?
-
bviktor93
tag
válasz
PandaMonium #32590 üzenetére
Beférni, befér, de mellette a kábeleket nemnagyon fogom tudni elvezetni, vagy legalábbis nagyon határesetes lesz, így meg inkább nem szeretném. Gigabyte sajnos ugyanígy lenne...
Egyéb ötlet esetleg? Nem tudom mi legyen... lehet kellene egy új ház
Vagy esetleg legyen megint MSI, amivel már egyszer besz*ptam? Mennyire gyakori MSI-nél ez a ventihiba? -
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #32359 üzenetére
Hmm... Lehet nem... Csak tudod a 7850 is addig kellett, míg be nem került a gépembe. Azóta ott van, most már kell a jobb.
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #32359 üzenetére
Full cover block nincs egyik tahiti-le kártyára se. Na meg nem csak a block drága a vízhűtésben
(nekem ha minden jól megy holnap lesz bevizezve a kis gtx650 ti boost karim)
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #32209 üzenetére
Kíváncsi leszek, mi lesz utána, és mik lesznek a tapasztalatok vele, főleg ami a mikrolaggokat és az idegesítő hibákat illeti.
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #31809 üzenetére
Ezen a behugyoz-o-meteren egy jót röhögtem
(#31811) DEV_NULL Neked mennyire fűti fel?
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #31754 üzenetére
Az alulfeszelés jó ötlet lehet, csak nem tudom, hogy mi fog történni, ha kevés a fesz neki.
Kifagy, vagy kékhalál? -
Apollo_21
addikt
válasz
PandaMonium #31754 üzenetére
Köszönöm az értékes hozzászólásodat!
De 7870 top-om van...2 alapórajelen..(párszor volt csak megcibálva)..3 mivel azért vagyunk ha bugyuta kérdést tenne fel vki eligazitsuk, ezért én feltettem a bugyuta kérdést, miszerint pasztázzuk-e ha nem tetszik...ennyi nemtöbb. -
SzlobiG
félisten
válasz
PandaMonium #31746 üzenetére
Inkább húzza le a tápkábelt.
-
SzlobiG
félisten
válasz
PandaMonium #31633 üzenetére
Annyira jól sikerült a bugfix, hogy a power tune-t elfelejti a ccc hiába írja a +20%-ot minden gép indításnál megint be kell állítani lehúzni majd vissza. Érdekes módon a sima 13.6-os betaval jó. Így szeretlek AMD.
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #31521 üzenetére
Igaz
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #31265 üzenetére
-
*Tata*
senior tag
válasz
PandaMonium #31175 üzenetére
Én is pont így jártam.
Mailban jött az aktíváló kód, de ha nem szólsz érte, nem tudom jár-e.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #31145 üzenetére
Van egy-két nagatívum a kártyában (bár ezek is csak gyártói hibák), de összeségén nincs baj vele.
(#31146) gyuszaa:
és?
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #31066 üzenetére
MSI AB?
Ha külön rakod a monitorozó ablakot, és mondjuk 2-3 secre a mérési intervallumot, akkor bő egy óra kifér egy fullhd monitorra.
(#31068) mcmike: Gondolom, a tesztek szerint legalább másfélszer gyorsabb 7850-en magasabb grafikai beállításokon játszol, mint a GTX560ti-n anno. Márpedig a magasabb grafikához általában több VRAM is kell. Ezért nincs értelme mondjuk egy 7770-re 2GB-ot tenni, mert úgyse tudsz olyan grafikát berakni, amihez szükséges lenne.
Azt esetleg megpróbálhatod, hogy ugyanazokkal a játékokkal teszel egy próbát, ugyanazokkal a beállításokkal, mint a GTX-en, akkor mi a pálya. -
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #31033 üzenetére
Igen, szerintem is az döntsön már a húzásról, akié a kártya.
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30899 üzenetére
Vagy hátulra egy 92mm-eset, még nem tudom.
De szerintem akkor már alulra a 120-as jobb. -
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30899 üzenetére
Venni fogok egy 120mm-eset alulra, és az pont a VGA-ra fogja fújni a levegőt, ahogy mondod!
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30889 üzenetére
Semmi vicc nem volt benne, egyszerűen csak rövidebb leírni GIGÁVAL, mint GIGABYTE-TAL. A másik dolog pedig, hogy én kedvelem is a gyártó termékeit, köszönhetően az ultra durable cuccoknak, egyedül a vga hűtéseik nem jönnek be.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
PandaMonium #30803 üzenetére
bétráról bétára?.. ez olyan "orgin béta" feelinget idéz nálam
-
válasz
PandaMonium #30783 üzenetére
Honnan van meg Nektek a Grid bench? Meg se jelent a játék
Linket kérek
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30777 üzenetére
Egy fx6300 talán nem is annyira rossz választás (tuninggal persze), csakhát a fogyasztás.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30769 üzenetére
mit mondtam az fxekről
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #30769 üzenetére
"Nálam 1100/1600-hoz 1160mV kell majdnem, szóval nagyon jót fogtál ki"
Ezt próbáljátok már elfelejteni, hogy amelyiknek kevesebb fesz kell, az a jobb....
Ugyanannyit számít, mennyire szivárog az a csip, lehet a tiéd még kevesebbet fogyaszt 1,16V-on, mint másnak 1,1V-on...
Ja, és marha sokat számít a kártya környezetének hűtése is, minél hűvösebb a GPU és a VRM, annál kisebb fesz kell neki. -
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #30705 üzenetére
Reklámot akkor betették, de a konzolos irányító gombokat nem tüntették már el.
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #30702 üzenetére
A többi dirt game ban is így va na mérés. Mivel egy normál futamot tol végig és az AI mindig máshogy viselkedik.
Képeket nem fordítve raktad? AVX el lassabb lenne ?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
PandaMonium #30691 üzenetére
Sima gtx 660 ezt tudja grid2 alatt! Nem túl sok de azon is teljesen játszható a játék. [link]
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30674 üzenetére
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30383 üzenetére
Na ja... 2.2.5 Beta 1-em volt eddig, abban nincs ilyen opció. Most települ a 2.3.1
-
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #30423 üzenetére
várható volt hogy magadra veszed...
a BF3 kihasznál több magot, ott el vannak az FX-ek, de 1-2 szálon gyengébbek és F1 az pont ilyen játék...
nem tudom mit kell sértődgetni senki nem mondta hogy szar a procid, azt írtam hogy a játék motorja elavult és nem kezel több magot ami nem fekszik az FX-nek ennyi nem több(#30424) scampolo84
ezt írtam: a gpu lehet bírna többet is keres rá a topikban az asus gpu tweak szavakra hogy hogy lehet megnövelni a max beállítható gpu órajelet
-
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #30413 üzenetére
nagyon rossz a játék motorja és nagyon kell neki az erős proci főleg 1-2 szálon amibe az fx gyenge, ennyi a megoldás
-
N_A_S
veterán
válasz
PandaMonium #30362 üzenetére
Igazából cserélni szeretnék, van egy elég tuningos 7970 dual-x em, ami 1200/7000-et megy 24/7-be gyári hűtővel.
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30189 üzenetére
Nem úgy értem, hanem ha bedugom a VGA-t a 6 pinesbe a helyére, és még a molexba is dugok molex-sata átalakítóval winyót, akkor az nem "veszi" el a VGA elől az áramot, azaz nem kap kevesebbet?
Mellesleg nézd meg a képet amit a PÜ-ben küldtem!
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30186 üzenetére
Hát van rajta, mert azzal használom...
De ha a molexot használom, azzal nem fogja vissza a vga 6 pines csatiját, ugye?
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30069 üzenetére
Tudsz legyszi linkelni egy 13.1 drivert ami mukodokepes?
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30069 üzenetére
Nekem is felébred, hiába kapcsolok mi mindent, és csak az uTorrent megy, akkor is fel-felébred.
13.5 beta 2-vel. De a 13.x driverekkel is csinálta, 13.1-et meg még nem próbáltam, de majd lehet kipróbálom. -
Steve198310
őstag
válasz
PandaMonium #29992 üzenetére
Ja ezt én is észre vettem. Nem lépek be 1-2 nap aztán 150-300 hsz nagy csaták
Apropó. A Metro LL -ben még mindig vannak helyek ahol eléggé be lassul. De a legtöbb helyen faszán megyen a games.
De van még min csiszolnimert nem a legjobb a patch 1-2
-
Dealer95
őstag
válasz
PandaMonium #29949 üzenetére
Ő az órajelre értette a "jobban menni"-t nem pedig a teljesítményre
-
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #29920 üzenetére
A legtöbbet már nem nagyon. Ilyen +100-200mhz-eket lehet belőlük kihozni. Úgy kb 10%-al jobb lesz egy tuningolt 7850-nél, aztán csá. Persze ha kicsi a felár,akkor az éri meg jobban.
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #29863 üzenetére
Sapphire-nál tudtommal csak még a dual X előtti verzióknál fordult elő, már nem is kapni olyat. Enyém biztos nem rezonál semmilyen fordulatszámnál.
-
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #29863 üzenetére
Tudom, hogy a Sapphire-nál is, ezért nem is veszek azt. Az ilyen fröccsöntött műanyagoknál sokkal gyakrabban előfordul, mint jobb minőségűeknél. Amúgy nem mindig segít a csavar meghúzása, meg ahoz le is kell szedni az egészet, hogy meg tudd húzni.
(#29864) polgi803:
Sanszos, hogy az AB miatt szarakodik. Töröld le és Trixx-el tuningolj.
-
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #29831 üzenetére
az tényleg érdekes, de én a 7850-es tapasztalatom írtam neki is 7850-e van, 7870 XT-ről nem nyilatkozok de 99.9% hogy így van ott is.
(#29832) Algotis
nincs gyári 1225 mV-os 7850 -
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #29807 üzenetére
csak a gpu feszt lehet állítani annak semmi köze a memória feszültségéhez ergo alacsony gpu fesz mellett is ugyan úgy húzható a vram frekvencia mint magasabb gpu feszkón.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
PandaMonium #29814 üzenetére
asus tweak lesz majd talán a segítségem...
CCC csak manuláis megoldást tud.. tudtommal. ami eléggé gáz 2013 felén....
evga egyelőre nincs még meg... regelős a gyári honlapról -
lowzor
veterán
válasz
Itt is tökéletes volt 1 évig, aztán 1-2 hónapja valamiért behülyült, de nem csak nálam.
-
Algotis
addikt
válasz
De nekemd 7870XT-d van, nekem meg 7850...
(#29808) - = Zk = - Tudom, írtam is, ezzel kapcsolatban, majd válaszol valaki okos
(#29807) PandaMonium Naaa, ne gonoszkodj
-
válasz
PandaMonium #29721 üzenetére
Köszönöm
Akkor kezdeném is. Milyen software-ket szerezzek be?
Tweak & monitoring:
- GPU-Z?
- MSI AB beta?Tesztelés:
- Heaven
- 3dmark legújabb?A hűtés félelmetes ezen a Sapphire 7870 Xt kártyán... Alapon gyakorlatilag nincs hangja. Nyomatom kb. 10 perce a furmark burnin tesztet és 70 fokos a GPU. A ventik 52-54%-on mennek, így azért már hallhatók, de egyáltalán nem vészes szerintem.
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #29721 üzenetére
Már megmutatta nekem TCK_MARCO, hogy hogyan engedélyezzem a fesz állítást, így a gpu tweak ment a kukába, és nagyon örülök, hogy az MSi AB-vel is meg tudom ezt oldani
Ezúttal is köszönöm neki!
-
válasz
PandaMonium #29640 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást
Többieknek is köszönöm az infókat.
Holnap megyek a kártyáért, remélem még este sikerül beraknom, alulfeszelnem.Tesztelni, mivel, hogyan érdemes?
-
válasz
Az AB spec nem tud feszt állítani nálam (csak úgy néz ki, mintha, de Gpu-Z szerint tolja neki a gyári feszt folyamatosan. És igen, minden szar ki van pipálva és be van ikszelve
)
Mindenkinek végig kell próbálnia az összes vacak tuningprogramocskát, melyikkel hajalndó a kártyája együtt élni...
(#29642) Atla@ az igen, nekem hosszú távra 1,137V kell ehhez
Lehet még egyszer kéne tesztelnem, mert korábban a ram is 1600-on ment, de nem láttam értelmét és mocskosul fűtötte a vrm-et...
-
Atla
senior tag
válasz
+1.De azert próbálja lejjebb is,mert nálam 1100/1500 1.075v al megy.
-
Steve198310
őstag
válasz
PandaMonium #29476 üzenetére
Talán vannak kivételek
Én játékra vettem. És tesztet csak 2 esetben futtattam. Megtudjam ,hogy mi a vége
És hogy mennyi hőt termel -
Sondi1986
addikt
válasz
Akik játékra veszik a kártyájukat nem itt cseszik el az idejüket játék helyett.
belinho Hát kíváncsi leszek hogy fog menni olyan driveren amin nincs optimalizálva a játékra.
De remélem megjelenés napjára csak kiadják.
Az is lehet hogy most az AMD töri a fejét hogy az nv miért jobb ebben. -
törölt tag
válasz
Mert ez nem game topik
Korábban már engem is felvilágosítottak hogy itt "csak" és kizárólag 7850-70-es eredmények jöhetnek szóba!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Mert nem non szoktak méricskélni az egyszeri userek mapponként átlag fps-eket.
-
MZsoltee
veterán
válasz
PandaMonium #29348 üzenetére
750-800-as lehet.
-
Sondi1986
addikt
válasz
PandaMonium #29267 üzenetére
Az oldalon elírják az megértem de a garancia papíron! [link]
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #29185 üzenetére
Nekem az FX6100@4Ghz még egy hd6850 -t se hajtott ki olyan játékokban ahol csak 1 vagy 2 mag volt használva. Az fx hajlamos arra, hogy a kevés magot használó játékok esetén szétdarabolja több magra a terhelést, de összeségében mégse megy gyorsabban, mert a teljes cpu terhelés nem lesz nagyobb és abba az illúzióba ringatja a felhasználót, itt bizony nincs is cpu limit.
Saját képek:
FX6100 +3870 CFX vs Starcraft2 full hd minden kimaxolva a gameban: [link] Ez úgy egy hd4850/70 szint körüli vga.3570k+7870 vs Starcraft2 [link]
Mind a kettőben CPU limit áll fenn, és jól látszik az inteles képen, hogy itt bizony egy magot terhel komolyabban a többit meg csak birizgálgatja a játék. Maximum 2 magnyi erőforrást tud felhasználni amúgy a játék, hiába osztja szét magok között a terhelést. Ezért van, hogy intelen sokkal jobban fut.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #29185 üzenetére
Nem nagy proci mizéria. A "régebbi" vagy nem kellően optimalizált játékmotorok alapvetően kevesebb, erősebb magot szeretik. Ez pont az FX-ek ellentéte, amik több, gyengébb maggal opreálnak. Ezekhez a megosztott erőforrásos procikhoz többszálra és megosztott magos felépítésre felkészített játékmotor kell, azzal viszont mennek, mint állat. A BF3 pl. tudtommal ilyen, szereti a HT-t meg ezt az AMD SMT-t is, vagy minek hívják.
A Tomb Raider nem egy túl CPU-intenzív program, nekem a gyári 3570k-val 25-50% körül volt végig a CPU, de inkább a 30-35 volt a jellemző, a GPU meg mint a cövek 99%-on...
FullHD max, +2X-es SSAA-val a gyári órajeles 7950-en. -
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #29177 üzenetére
Oké, de ugyanez a jelenség lehet a procid miatt is... Utána kéne nézni a játéknak, Intelesek panaszkodnak-e hasonlóra.
Ez a baj az FX-ekkel amúgy, ha a játékban nem figyeltek külön oda a támogatásra, akkor nem biztos, hogy az elvárható teljesítményt hozza. Ugyanaz az osztott erőforrás bonyodalom, mint az Intel HT. Nekem 3 évig volt I7 920-am, 3 évig volt a HT kikapcsolva, nem szerették a játékok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest