- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ano
senior tag
-
válasz
Kaci84 #40140 üzenetére
nekem három ilyen van
... nincs vele gondom meglepően csendesek terhelés alatt bár 65%-os venti fordulat felett már van hangja ... nálam a táp a leghangosabb fsp raider 750 illetve a box-os amd hűtő volt a legdurvább...
a feszültségét lefele nem nagyon lehet állítani sajnos, pedig én akartam kicsit optimalizálni a gép fogyasztását ...
-
Ano
senior tag
válasz
Kaci84 #40140 üzenetére
nekem az X nélküli van, de a kollégám az X-eset vette ... alap különbség, az hogy az X-esnek nagyobb picit az órajele és nagyobb a nyák (tehát méretes PC ház kell neki) és nagyobb a hűtője és 3 venti van rajta, így állítása szerint szinte nulla hangot ad ki még game közben is!
-
Dany007
veterán
válasz
Kaci84 #39265 üzenetére
Fontos, hogy mennyi időre veszel kártyát? Ha csak pár hónapra majd cseréled akkor tényleg mindegy.
De ha hosszútávra tervezel, akkor szerintem nem szabad, hogy pár ezer forint meggátoljon abban, hogy az egyik legjobb minőséget vedd. Inkább spórolj rá még egy hónapot, de én is az Asus-t pártolom minden téren.
Arról még igazán rosszat sehol nem hallottam nem olvastam. Ellenben kb az összes többiről igen.
Az XFX is odavan a dupla cooleres hűtésétől aztán külföldi tesztben olvastam, hogy az egyik legmelegebb és leghangosabb kártya! Nagyobb gpu hőfokot ért el az XFX duplahűtős 7870-ese (méghozzá vagy 10-15fokkal), mint a Sapphire egyhűtős modellje és mindössze 1-2%-kal volt gyorsabb az XFX black OC edition.Tényleg azt vallom ha már kiadsz valamire egy rakás pénzt, akkor már tényleg jót vegyél és ne pár ezer forinton kelljen spórolni.
Off.: Nekem az egész gépfrissítős buli úgy indult, hogy vegyünk valami olcsó monitort, hogy tudjak input lag nélkül játszani. Most egy 42-es LG tévén tolom, nagy az input lag, fps-t képtelenség játszani. Aztán eszembe jutott hogyha már van monitor akkor érdemes lenne újabb játékokkal is játszani, mert amik elfutna a Trinity IGP-jén azok már ezeréves lejárt játékok, mindegyiket kitoltam már százszor.
Okés, akkor vegyünk valami közepes VGA-t is hozzá. Így jött a 7870 a képbe. No de ahhoz, hogy a Trinity kihajtsa a VGA-t fel kell húznom elég rendesen a procit. Ahhoz meg erősebb hűtés kell. No, hát vettem egy 4 hőcsöves toronyhűtőt. Aztán megláttam egy nagyon olcsó fejhallgató erősítős hangkártyát. Ami képes 3D hangzást produkálni sztereo fejhallgatón. Nosza ha lúd legyen kövér, vegyük meg azt is.
Ja és időközben kinéztem egy VA paneles 24 colos Benq monitort 50k-ért.
Tehát így, ha meglesz minden cucc, közel 110-120 ezer forintot fogok költeni a rendszerre a játék miatt, miközben az egész egy olcsó aprós monitorból indult.
Na igenám, de akkor lesz egy erős középkategóriás monitorom, aminek olyan fekete szintje és kontrasztaránya van amiről az IPS panelesek csak álmodhatnak. Lesz egy erős középkategóriás VGA-m, amivel - gyakorlati tapasztalat alapján - elfut a BF4 (az én procim mellett is) 1080p-ben fullon 50-60fps-sel, mindezt elég brutál virtuális Dolby hangzásban.
Tehát azt az elvet vallom, hogyha már "lúd legyen kövér". Persze tény, hogy ritkán veszek "ludat", de akkor igyekszem kövéret. És pénzem sincs még meg mindenre, ezért van az, hogy pár hónapja csak nézelődök érdeklődök, mert gyűjtök. Jövő év elején talán összejön és akkor meglesz minden.
És mégis megfogja érni hónapokat várni rá, mintha csak egy gagyi hardveraprós monitort vettem volna.
Bocsánat az offért. -
Steve198310
őstag
válasz
Kaci84 #39256 üzenetére
teljesen jók a zafírok is. korrekt a hűtése annak is. nekem volt DC-DCII is. volt asusos korszakom is. most megint zafírom van. annó a hd4850 vapor-x et cseréltem egy giga hd4890 re ami meg gyulladt a melegtől a gagyi zalman hűtővel. dual-x vagy inkább egy jó vapor-x. sima vetélytársa a DC-nek
-
miresz
veterán
válasz
Kaci84 #39252 üzenetére
Na ez viszont marha hangos,ha nem a leghangosabb 7870.
2e Ft-al drágább a már fentebb is linkelt Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2 az jó.
-
Algotis
addikt
válasz
Kaci84 #39237 üzenetére
Én se értem de mindenki a gigabyte-ot nem javasolja, pedig az az egyetlen olyan kártya aminek nincsen semmi tipikus baja, csak olcsóbb az anyaghasználata a hűtő terén de még így is az egyik legjobb hűtő a WindForce!
(#39239) miresz Miért is? Nézz már hőfokokat, a WF-nél a rendkívül alacsonyak a hőfokok!
-
-
miresz
veterán
válasz
Kaci84 #39229 üzenetére
Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2
De én ezt venném a helyedben:
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kaci84 #38094 üzenetére
Nem nézlek hülyének, de nálam nem ment 1100rpm alá ugyanaz a kártya.
A 7% az milyen fordulat volt? Mi az hogy meg is állt a ventillátora? Nekem is be van állítva nem nagy újdonság hogy grafikonon lehet szabályozni.mexel Valaki a 30%-ra is azt állítja hogy hangtalan. Mindenkinek más a halk, engem "zavart" netezés alatt a 30%-os 1600-1700rpm és egyből levettem 20%-ra.
-
mexel
veterán
válasz
Kaci84 #38094 üzenetére
Röviden: nekem a sapphire 20%-on nem hallható idle-ben, a gépem pedig majdnem passzív. A HIS az hallhatóbb volt (az is nagyon halk volt, de más volt)
Az újabb kártya (sapphire) 30-on ment, a biosában levittem 20%-ra mint az előzőt. Keress rá ahsz-eimre és ott leírtam azt hiszem. Most mennem kell. Jó éjt -
Grave_444
nagyúr
-
szumo
senior tag
válasz
Kaci84 #38060 üzenetére
25% on megy a fordulat, nekem annál lentebb nem engedte.
Azaz a %-ot lentebb vehetem, de a fordulatszámra nincs hatással.Más: Mitől van az, hogy egyes játékoknál beáll a 60FPS körüli állapot, és se fentebb se lentebb. Néhány játéknál, viszont megy a 150FPS vagy rosszabb esetben a 30 körüli állapot. Ötletek?
-
HSM
félisten
válasz
Kaci84 #36268 üzenetére
Nem az elterjedés a gond... Hanem a működési mód, hogy egyik képkockát az egyik GPU számolja, a rákövetkezőt a másik. Így a képek nem függhetnek egymástól például, nem használhatják egymás adatait túlzottan, mert ha mégis, akkor nem fog skálázódni a CF, egy GPU sebességét se fogod kapni, ha nem kapcsolod ki. Ez a működési mód miatt (AFR) miatt romlik jelentősen a késleltetés is az FPS-hez képest, mert ugyanannyi a késletetés, mint egy GPU-val, csak az FPS "tűnik" duplának, így a késleltetés nem javul, csak az animáció folyamatossága.
-
Steve198310
őstag
-
válasz
Kaci84 #36050 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy amikor az új generációs konzolok már a boltokban lesznek, és kijön rájuk a GTA5 is, akkor fogják kiadni PC-re is.
Ha esetleg nem adnák ki PC-re egyáltalán, akkor viszont teljesen értetlenül fogok én nézni a dolgokra, mivel nem látom értelmét a konzol exlúzív játékoknak. Ami azt illeti a PC exklúzív játékokénak sem, de szerintem ebből kevesebb van. Nagyon nagy kedvencem a Midnight Club Los Angeles lett volna még anno, ha kijött volna PC-re. Szerintem GTA5-el is legalább ekkorát fogunk csalódni.
-
válasz
Kaci84 #36048 üzenetére
Ezzel tökéletesen tisztába vagyok. Igazából pont erre akartam utalni az előző hsz-omban, hogy mennyire egy fosul optimalizált játékról beszélünk, és nem a grafikája miatt nem megy. 5 éves játékot szerintem nem tudsz mutatni, ami ne menne maxon ezen a konfigon, kivéve a GTA4-et.
Ezek után nem tudom miért várnak egyesek csodát az 5-től.
-
Devid_81
félisten
válasz
Kaci84 #36042 üzenetére
En nagyon kivancsi leszek ra, mennyire lesz jo.
Biztos menni fog valamennyire, max meglepodunk ha "nagyon jol megy"
A regi konzolokbol kihoztak a 110%-ot az biztos, es azok a konfigok mar evek ota elavultaknak szamitanak ebbol kiindulva mehetne akar PC-n szepen, de mint elottem irtak is, nem tudjuk milyen motorra epul, lehet bedurvulnak es a PC vonalra raknak egy hiper-szuper-gyonyoru-de rosszul-optimalizalt motort, es csak lesunk, hogy a 7970-es tulajok is majd panaszkodnak... -
Steve198310
őstag
válasz
Kaci84 #36002 üzenetére
Ha olyan kis ember mint én akkor havonta vagy kéthavonta vettem valamit a géphez. Tavaly szeptemberben eladtam az Asrock P43De3+E8400+6GB ram (1333) 35e be ebből vettem egy i5 2400. maszekból ( egy kis réz,vas,alu) a lap. A kártya a régi asus hd6870 dc + 10e most sapphire hd7850 és ez kb 4 hónapomba került eddig. Családom van így a gép csak hobbi
ritka éjszakai álmatlanság ellen
Majd vesz erősebbet ha nem bírja az iramot -
HSM
félisten
válasz
Kaci84 #35973 üzenetére
Az nem sokat jelent, hogy monitoroztad a proci terhelését.
A VGA terhelését kell figyelni, illetve különböző órajeleken mérni, és kiszámolni a skálázódást.
A Crysis3 amúgy se túl durva CPU-gyilkos, emlékeim szerint. Ellentétben pl. egy GTA4-el, ami alatt még az 5850-em mellé is közel 4Ghz-en kellett járassam az I7 920-asom anno.
(#35974) mexel: A 7850 azért combosabb kari.
Alapból ott a 256bites memória, és tuning szempontból is sokkal több benne a tartalék.
Bár nyilván kalkulálni kell az árral is.
(#35976) haly: Szerintem 40-60FPS között már remekül lehet multizni, ha normális a játék motorja. Persze, ízlések és pofonok. Ami sokkal fontosabb szerintem, hogy 40 alá még pillanatokra se szaggasson be. Mert ha mikrolaggos, vagy input lagos, akkor nekem még a 60 is játszhatatlan.
(#35986) haly: Ezek az utólagos 60FPS-re tuningoló programok meg TV-k borzalmasak... Kell venni normális monitort/TV-t, és natív képfrissítésen nézni a filmet.
(#35989) DEV_NULL: A Sapphire ventiket pl. általában le lehet húzni a hűtő GPU-ról való leszedése nélkül. Kártyafüggő.
(#35982) mexel:"A procilimit az az, ha a proci full terhelésen van és nem tudod tovább hajtani mert egyszerűen "elfogy" a teljesítmény. Ha egy proci 70-80%-on megy akkor az még nem proci limit szvsz."
Ez nem így van. Amit írsz, az kizárólag egymagos proci esetében érvényes. Gondolj bele, van egy játék, ami egy magon tud csak számolni a procin, akkor egy 4 magos HT-s I7-en már 12% prociterhelésen procilimited van.És nagyon sok olyan játék van, aminek van egy kritikus szála, ami egymagon limites, és még mondjuk ezenkívül használ 1-2 magot erre-arra, akkor meg mondjuk egy négymagoson látsz 40-60%-ot, mégis CPU-limited lehet.
-
válasz
Kaci84 #35991 üzenetére
Tévedsz! A legtöbben multit úgy játszanak, hogy legyen fps dögivel. Bárkit megkérdezhetsz bármilyen multis játék topikban, a többség ezt fogja válaszolni. Én egyébként a 7870-el ultrán játszom, 3 dolgot vettem le. 1. élsimítás, 2. ambient occlusion, 3. motion blur. Ezek közül az utóbbi nem hoz + fps-t, de zavaró, az első kettő nélkül meg vígan lehet élni, de rengeteg fps-t megesznek. Ezen kívül minden maxon van. Bf3-ról beszélünk egyébként. Így van szinte mindenhol 80+ fps-em. TDM pici pályákon 120-140 átlagosan. Nagyon sok helyzetben előny, folyamatos még heves forgolászás, lövöldözés közben is. A legtöbb játékban egyébként csak élsimítást veszem le, és máris 60-80-100 fps-eim vannak.
-
kovsol
titán
válasz
Kaci84 #35981 üzenetére
Mert az i5 -t lehet tuningolni. i3 -t soha nem viszed fel 4Ghz fölé.
Amúgy én nem írtam, hogy bárki vegyen i5 -t. Magasról letojom ki mit rak a gépébe. Én boldogan használom az én i5 procimat több mint egy éve. Van aki meg az i3 -t használja boldogan, vagy az AMD prociját. Mindenki a saját igényeihez alakítsa a gépét. Én több olyan játékkal is játszok ami 1-2 magot használ és kell neki a magas órajel és ezért vettem 3570k procit. Egy szálas teljesítményre ez volt akkor a legjobb választás a piacon. -
válasz
Kaci84 #35970 üzenetére
Ez emberfüggő. Nálam igenis nagybetűs minimum és szerintem ezzel a topiklakók többsége így van.
Az, hogy nálad elég volt a 750K, arra meg csak annyit mondok, hogy 30-40fps-nél szinte bármilyen proci elég, mivel ott VGA limit van. De aki normálisan akar játszani, 60-70-80-100 fps-ekkel, mert bizony multihoz ez kell, annak baromira nem elég egy i3, de van, hogy még az i5 is szűkös lehet, alapórajelen mindenképp.mexel: Naná, hogy nem láttad a procit 90%-on tekerni, mivel, mint fentebb írtam, ez tévhit, hogy procilimitnél a proci 90-99%-on dolgozik. Én is simán be tudom limitálni az i5-öt még 4.3GHz-en is, akár hiszitek akár nem még egy 7870-el is meg lehet fogni bizonyos grafikai beállítások mellett, és 80% fölé nem láttam menni a procit.
-
-
Foxmulder89
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASRock lapok általában
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megújult a PROHARDVER!
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE RTX 3060TI 8GB VISION OC
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest