- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa #38789 üzenetére
Azt nem írtam ez egy óra folyamatos terhelés alatt volt (kimaxolt bf4).
Az igaz, hogy fontos a ház szellőzése ezeknél a kártyáknál, na ezt nyugodtan beleszámolva is helytáll, tehát még ha nem is olyan jó a szellőzése, még nagyobb hátrányból indul a "kitűzött" célhoz.
(#38790) soultrapp
Ha megnézed milyen 7950-ek vannak jegelve (és a feladások idejét összehasonlítod), simán életképes az a 60 ezres árkitűzés mostanában, csak várnod kell picit. Pár hónapos kártyákról van szó (1-4) akár bolti garanciával.
-
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
gyuszaa #36781 üzenetére
kiegyeznék a cserével
Szerintem is a venti csere lesz a sanszos, remélem jól fog utána már muzsikálni, és csendben!!
Az enyém alulfeszelve volt, így normális hangja is volt, de eléggé vissza is volt fogva... Nálam már 50%on nagyon durva hangja volt, maga a szélzaj és a kattogás is irritáló volt.
A brutál downgrade amúgy teljesítményben nekem bőven megfelelő volt, ilyen hőfokot tudtam vele csinálni kb 1 1óra game után:
BF4-ben 74 fokos proci 1119RPM-es ventivel... a VGA 64 fokos 38% ventivel ami 1566RPM -
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa #35068 üzenetére
Ez valóban nem ide való, mindössze a probléma megoldása végett hoztam fel. Egyébként elég rosszul látod a témát, de sebaj. Visszatérve haly -ra azt tudom tanácsolni, hogy amíg szépen fut addig fölösleges ebbe energiát feccölnöd és idegeskedned miatta. Persze, az egyszerűbb dolgokat meg lehet, sőt, érdemes megpróbálnod de tovább civódnod ezen szerintem felesleges.
-
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa #35061 üzenetére
Csak azért nem állja meg a helyét amit mondasz mert szintetikus tesztek alatt is a FX-8xxx széria rosszabbul/hasonlóan teljesít mint az 3570K, pedig ugye az ilyen tesztek 100%-on pörgetik a procit. Hiába, skálázódás így vagy úgy, ez marad a helyzet. Ha azt mondja, hogy a CPU sem pörög százon és a GPU sem ott valami más gond lesz, mondjuk valóban jó volna megtudni, hogy nem-e a VSync lesz a "bűnös".
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #34865 üzenetére
Ez a 10-15 fok ez teljesen a városi legenda kategória. Nincs összefüggés a GPU és a VRM hőmérséklete között.
Mindkettőnek külön hűtése van (csak a venti közös, ami viszont csak a GPU hőfokát veszi figyelembe), más tényezőktől függ e melegedésük mértéke is. Elég ha megnézed a Logout Tahiti tesztemben a Sapphire XT-t gyári feszén, 80 fok GPU, 107 fok VRM, és ment volna még feljebb, mármint a VRM, pedig volt rajta méretes borda, de a túlterhelés miatt már nagyon sok hőt termelt már.
De meglesheted a 7950-emmel összehasonlítva is, 1050/1500-on alulfeszelve, 13A (~156W) áramfelvételnél a Saaphire XT 73 fok GPU, 93 fok VRM, míg a 7950 ugyanezen terhelésen (13A, 156W, 1050/1400 furmark kép) 76 fok GPU és 76 fok VRM... Pedig a 7950-en jóval kisebb borda volt a VRM-en, ennyit számít, mekkora terhelésre van méretezve, ami a borda alatt van.
Szerintem a VRM-hőmérő nélküli kártyák tuningjának egyetlen biztonságos módja, ha az ember alaposan ellenőrzi a VRM hőfokait egy normális minőségű infravörös hőmérővel üzemelés közben, praktikusan valami komolyabb terhelés (pl. kombustor) és egy átlagosabb játék alatt is.
Amikor a 120 foknál a védelem lekapcsol, régen rossz, tartós 100-110 fokos üzem kellemetlenül rövid idő alatt ki tudja nyírni a kártyát.
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #34862 üzenetére
De, éppen annyira, arányaiban.
Itt ugyanakkora mértékben nő a gyári méretezésű tápkör teljesítményéhez képest a fogyasztás egy magas szivárgású 7850 esetén, mint a nagytesónál.
Nem a GPU miatt aggódom én, inkább a VRM miatt. A Tahiti-knél is kevés kivételtől eltekintve azok kezdtek jóval hamarabb izzadni. Mondjuk 56 fok ígéretes, de láttam már szélsőséges eseteket, pláne egy olyan olcsó kártyánál, mint a 7850, nem is nagyon méretezik túl a VRM-et.
-
dethroner
veterán
válasz
gyuszaa #34852 üzenetére
A 12.11 beta6 volt a nagy ugrás, vagy a 12.11 beta11? Mert az amd szerint ez utóbbi tartalmazza az előző beták összes javítását? Nekem a memória és a fesz csökkentése volt a lényeg 2D-ben, és a 6-os ezt tudja.És a zerocore is működik. Lehet holnap kipróbálom az összegző verziót is.
-
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
gyuszaa #34635 üzenetére
most hogy mondod, azon gondolkodtam, hogy az asus ugye adja hozzá a saját gpu tweak programját. meg a 9.0-ás whql drivert. van egy olyna érzésem, hogy a kettő között van összefüggés, és kétségeim afelől, hogy a gpu tweak az újabb driverekkel is probléma mentesen müködjön.
azt mondod az msi afterburner mindig naprakész? tehát elvileg alakítják az ujabb és ujabb AMD gyári driverekhez (13.4)? -
HUNgaroczel
tag
válasz
gyuszaa #34617 üzenetére
Csak újraindítással lehet visszahozni... :/ Nem lehet hogy annak a hibája hogy próbálgattam húzni? :/
RAM/CPU alapon megy. Igen mint a videóban, egyszer csak fogja magát és lelövi, nem is akkor amikor új pályát tölt vagy sokan vagy sok minden mozog, csak szimplán paff és kész.
Júli. 2. vettem az iPon-nál.
Elég gyakran, Crysis 3, Bioshock... -
törölt tag
válasz
gyuszaa #34558 üzenetére
A hsz.-ban a tuningot meg sem emlitettem. Egyébként a jobban sikerült csipek a tuningot is jobban viselik, ezért öket válogatják egy OC-s VGA-ra. Azért választottam a Sapphire-tól az OC-s kiadást, ami nálam alapfeszültségen (1.138V) 1GHz-et megy hibátlanul, elég jól hűvösen tartva a gépházban. Nekem ez elég és nem kell tartanom hibáktól és jelentős degradálodástól.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
gyuszaa #34565 üzenetére
Köszi! Nekem gyárilag 1.21v-ot ír, ennél feljebb nem húznám (nem is engedi a trixx). 1100/1250-re húztam, szépen végigment egy 65 perces BF3 multi kört, úgyhogy sikeresnek titulálom a tuningot.
Egyedül a hőfokok aggasztanak kicsit, windows alatt 39-41°C-os, játék közben viszont felment 75°C-ig. A venti olyankor kb 70%-ra tolta magát.
-
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa #33749 üzenetére
Nálam is az FX-6100 -al és Sapphire HD7870XT -vel mindenhol 99% -ot írt GPU-ra, multiban is meg mindenhol. Mindenki azért van megőrülve, hogy BF3 -at még egy i5 3770K is alig hajtja ki, ennek ellenére az FX-6100-al és az említett VGA-val 90+fps -em volt sokszor 64 fős, teli szervereken (jó, nyilván akció közben csak 50 körül volt, de akkor is a VGA fogyott el). Azok akik ezen a "nem hajcsa ki" témán lovagolnak általában 2500K -val, vagy 3570K -val, FX-8350el a s@ggük alatt kezdték, a gyengébb procikkal semmi személyes tapasztalatuk nincs. Én most váltottam 3570K -ra, 4GHz -en használom és eddig egyedül Guild Wars 2 alatt éreztem érezhető különbséget (bár mostanában nem játszom sokat), ott azért van 10-25fps különbség is sokszor, de nem is csoda a 70-80 fős ostromok alatt.
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #33676 üzenetére
Nekem hibátlanul ment analógon az 5850-em is, a HD4000 IGP is, meg a 7970-em is, se szellemkép, se vibrálás.
Igaz, normális monitor, normális kábel, normális átlakító, nem fillérek hulladékok. No, meg frankón be kell állítani a monitort, nem mindegyiknek sikerül jól az automata kalibrálás.
Persze, jobb a digitális átvitel, ez vitán felüli.Hallottam gondokat a Pitcairn GPU-val, azzal viszont én nem próbáltam, így nem tudok hozzászólni.
-
válasz
gyuszaa #33676 üzenetére
Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? A jelenség nálam is fent áll 4850-es karival, és ha jól emlékszem régebben ez jó volt, nem vibrált meg semmi. A vibráláson kívül én még azt is észrevettem, hogy a monitor szellemképes. 1-2 miliméterrel odébb megjelenik ugyan az, csak nagyon halványan. Elég zavaró, és monitort nem tervezek most újat venni, de új kártya az lesz a közeljövőben. Szóval semmilyen megoldás nincs rá?
-
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa #33278 üzenetére
Szerény véleményem szerint már butaság mostani generációs konzolokat venni, még akkor is ha ezt a két játékot szívesen kipróbálnád rajta. Nekem is volt PS3-am (eladtam), tudom miről beszélek: Akárhányszor leültem elé játszani egy PC-s játék után a hányinger kerülgetett a recés élektől és a 720p -s felbontástól. Nem hiába, lassan már 6 éves a vas amit belepakoltak és már megjelenéskor sem ért fel egy high-end PC-vel. Persze, engem is csábítanak vissza az olyan címek mint az Uncharted, God of War, LittleBigPlanet, stb. de a helyedben tuti megvárnám a PS4 release-t, még ha drágának is találod, van időd rá gyűjtögetni.
-
HSM
félisten
-
fsb1000
nagyúr
válasz
gyuszaa #32893 üzenetére
Nem kavarok én semmit. Csak válaszoltam egy hsz-re a legjobb tudásom szerint, aminek az alapja a fórumokon olvasott autentikus információk.
(#32896) proci985: A véleményemet írtam le a Gigabitről. Az csak véletlen (vagy lehet mégsem véletlen), hogy több fórumban is előkerült a téma mások által. Nem én hoztam szóba, csak válaszoltam a feltett kérdésekre. Senkit nem akarok félrevezetni, megértettem az elmúlt napok moderátori intézkedésit.
Sem neked, sem a májsztimnek nem szeretnék ellentmondani. -
Gstyler
senior tag
válasz
gyuszaa #32857 üzenetére
Igen a legfrissebbet tettem fel, azzal sem megy feljebb a fesz.
Többek tanácsára megpróbálom majd az AB-t, hátha...
Hha MSI-vel tweeket használtok, akkor én miért ne húzhatnám az ASUS-t AB-vel?7végén leszek csak gépközelben, de jelentkezem majd, h sikerült-e. Mindenesetre köszi a tippeket!
-
kovsol
titán
válasz
gyuszaa #32654 üzenetére
Catalyst 13.3 beta3
Annyira ne ma legújabb, de igazából ez a driver óta nem túl sok változott. a 13.4whql is a 13.3 beta kiadva újra whql minősítéssel.(#32655) belinho gondolom majd még 10 másik ember is be fogja írni ugyan ezt. Szépen meg lehet nézni egyesével is a játékokat. Mindenki válassza ki melyikkel szokott játszani. Én pl sokat tolom a Dirt sorozattal.
-
PandaMonium
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged