- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ipadipad
tag
sziasztok
érdeklödnék hogy 400w-os táp elég egy 7850 2gb OC videokártyához?processzorom i5 2400s [ 65w eszik ]
akkor 1 ssd-m van még [ nemtudom hány w eszik ]
és 2x2gb ddr3 1333mhz ramom
gondolom ez igy kompletten nem lehet több 200w-nál
és ahogy elnéztem 7850 max 200W-ot eszik
-----
7850 2gb és 7850 2gb Oc között szemmel látható a sebesség külömbség ? vagy max 1-2fps ?
vagy inkább gyüjtsek még egy 7870 OC 2gb-osra ? de akkor oda ha jol tudom 500W táp kellelöre is köszönöm a segitséget
L26bKz
-
Ipadipad
tag
válasz Steve198310 #35100 üzenetére
1080p
nem kell nekem ultra high csilliom billió élsimitás
3d be szeretnék néha játszani
ezért vettem elsönek LG 3d monitort (passziv)ugytudom hogy ha 3d-be szeretnék játszani akkor az olyan mintha 2monitor lenne rádugva a VGA-ra
mert ügye 2 kép van egymásra helyezve [vagy javitson ki valaki ha tévedek ] és videok alapján 3monitoral simán boldogul a 7850 ezért szerintem 3d-t is elbirná [ami olyan mintha 2monitor]videotesztek alapján manapság HD7790 böven elég a játékokra meg a 650Ti
és mivel ez a 7850 2gb verzio teljesitménybe jobb mint a 2 kártya ezért gondoltam hosszutávra jo lesz a 7850anno régen 4850 kártyám böven elég volt 2-3 évig
L26bKz
-
Ipadipad
tag
látom vannak itt proci tesztek
csak hogy tisztán lássak az én I5 2400s proceszorom meik 2 processzor közé sorolnátok ?L26bKz
-
Ipadipad
tag
Ha egyszer valamit kihozol a boltból akkor netto árnál többet nem ér.... még ha 1 napos sincs
1-2 eladó tényleg kicsit elvan szállva a földtől
én szerintem pont ez a lényege a használt kereskedésnek
pl: ha egy 10millios autóval kigurulsz a szalonból már nem fog 10 milliót érni még ha 0napos isL26bKz
-
Ipadipad
tag
hmm
lehet nekem ujdonság de ha minden igaz eddig ezek a hd 8000-es kártyák lesznek ?
AMD Radeon™ HD 8570 Graphics
HD 8970 (OEM)
HD 8950 (OEM)850MHz Engine Clock (Up to 925MHz with Boost)
3GB GDDR5 Memory
1250MHz Memory Clock (5.0 Gbps GDDR5)
240GB/s memory bandwidth
2.87 TFLOPS Single Precision compute power
717 GFLOPs Double Precision compute power
GCN Architecture
28 Compute Units (1792 Stream Processors)
112 Texture Units
128 Z/Stencil ROP Units
32 Color ROP Units
Dual geometry units
Dual Asynchronous Compute Engines (ACE)
PCI Express 3.0 x16 bus interface
DirectX® 11.1-capable graphics
9th generation programmable hardware tessellation units
Shader Model 5.0
DirectCompute 11
stb...[ Szerkesztve ]
L26bKz
-
Ipadipad
tag
ezen csodálkozok én is
se itt se máshol nem láttam hogy akkor most mien uj kártyák lesznek és most jobban megnézve ezek lesznek eleinteAMD Radeon™ HD 8670 GPU
AMD Radeon™ HD 8570 GPU
AMD Radeon™ HD 8970 GPU
AMD Radeon™ HD 8950 GPU
...
bár gondolom idövel csak lesz 87xx meg 88xxL26bKz
-
Ipadipad
tag
de akkor h-h idehaza nem lehet kapni ?
L26bKz
-
Ipadipad
tag
üdv mindenkinek
olyan kérdésem volna hogy a tahiti LE miben jobb mint a GHZ edition ?
tuningolni meg feszegetni nem fogok csupán csak néha játszaniSAPPHIRE HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION DUAL-X (11199-16-20G) 48.990Ft
VTX3D HD7870 BLACK 2GB GDDR5 [Tahiti LE] (VX7870 2GBD5-2DHV3E) 52.990FtAMD 7870 jobb mint a sima gtx660oc? vagy netán a 7870 majdnem felér egy 660ti szintjére ?
[off: csupán kiváncsiságbol i5 2400s 2.5ghz processzort ha jol tudom semmikép nem lehet tuningolni ? legalább 3ghz-re ]
L26bKz
-
Ipadipad
tag
nah ma én is 1 szerencsés AMD 7870 PowerColor (pitcairn)Tulajdonos lettem [41.000ft]
Eddig csak Grid 2 vel tudtam tesztelni és minden maxon [élsimitás is ]
tökéletesen megy full HD-ba [ i5 2400s ]megkell hagyni böszme nagy vga az 1x biztos alig félrt bele a kisházikomba
jelenleg 8.982.0.0 [2012.07.27] driver van fent [ netlimit miatt mire lejönne az uj 1 hétbe is eltelne ]
esetleg azt valaki tudja hogy ha van passziv 3d monitorom hol tudom beállitani hogy a játékok 3d-be jelenjenek meg ? ne pedig 2d->3d modba
L26bKz
-
Ipadipad
tag
sziasztok
battlefield 3 ban vagy a splinter cell blacklist-ben hogy tudom aktiválni a 3d-t ?
HD 7870 kártyával rendelkezem de a catalysbe nem találtam ilyen lehetöséget ..
iZ3D programmal is probáltam de azzal se lesz 3d-s :S[monitoron 2D-3D müködik... de én nem ezt szeretném ]
L26bKz
-
Ipadipad
tag
7870 esetén mekkora GPU és memoria órajelet érdemes beállitani ?
maximum eddig engedi
GPU: 1400
memoria: 1450Jelenleg ennyin van:
gpu: 1030
memoria: 1450nos ha netán mind2 öt lehuznám pl 500-ra
az ártana valamit a videokártyának ? [ gondolom sebeségben jó lassu lenne játékok terén]
de ezen kivül mást nem okozna ?gondoltam kiprobálom gpu és memoria orajelet maxra állitani 10-15percre csak aztán fejembe pattant hogy nehogy aztán elszáljon ... igy inkább megse probáltam föleg nem 450W táppal
L26bKz
-
Ipadipad
tag
válasz Devid_81 #36340 üzenetére
gondolom ha magasabbra rakom több W-ot igényel a tápból
és mivel alapból 500w vagy nagyobb tápot igényel ez a vga ezért nem merem feljebb rakni
alap beállításokkal maga a catalyst álitotta igy begondolom a videokártya tuning is ugymegy mint a cpu tuning
szoval nem jó beállitások mellet elszálhat a videokártya..videokártya pontos tipusa: HD7870 PowerColor
Pitcaim GPU
Bios Verzio: 015.032.000.002.000000
Texture Fillrate : 82.4GTexel/s
Bandwidth: 153.6Gb/sFentebb láttam valakinél hogy a Texture és a Bandwidth kicsivel nagyobb volt
ez a memoria és gpu emelése miatt volt ? vagy más miatt?L26bKz
-
Ipadipad
tag
sziasztok
kedden megvettem a Battlefield 3-mat hogy végre megnézem mire képes a 7870 kártya
eleinte minden frankón ment
aztán elkezdett kicsit sisteregni a videokártya
utána néztem és láttam hogy youtube-on is volt már valakinek hasonló sistergő hangja a VGA-nak
de ott benchmark teszteknél
gondoltam ez kárt nem okozhat...
tegnap ujra játszottam a BF3-mal és 10-15perc játék után kikapcsol a gép [ mintha áramszünet lenne ]
ma kiprobáltam még a Splinter cell BlackList játékot és ott csak 1x fordult elö ez..gondoltam hátha a táppal van a gond[450w]... igy haver áthozta a 600w-os tápját chiftek vagy minek hivják nem értek hozzá BF3 ugyan ugy kikapcsol... egyszerüen ilyet még nem láttam
mindenböl a legfrissebb driver..kivettem a videokártyát integrált HD2000 kártyával 1óráig futattam a BF3-mat és nem okozott ilyen gondot
Most ilyenkor mit tudunk csinálni ?
[intel i5 2400s ]
[2x2gb ddr3 1333mhz]
[90gb ocz vertex 3 ssd]L26bKz
-
Ipadipad
tag
válasz Steve198310 #36376 üzenetére
amig nem vettem meg a 7870-et addig nem volt ilyen gond
kb 3honapja van meg a gép [vadi uj]
integrált HD2000vga-val ment netezés/filmezés és ott nem volt ilyen gond
esetleg ha videokártya sebességét lejebb veszem akkor megoldodhat a gond?
igy netezés és filmezés közbe nem történik ujra indulás a hd7870es kártyávalL26bKz
-
Ipadipad
tag
-
Ipadipad
tag
system stability test - AIDA64
ezzel 15percig terheltem a gépetközbe figyeltem a "TechPowerUp GPU-Z"
és nem történt ujraindulás
pedig direkt hagytam hátha BF3 nagy terhelése miatt indul ujra a gép
de nem ...
gondolkozok rajta hogy 15perc helyet 30percig futassam a stressz tesztet AIDA64-el
csak félek hogy kárt okozna a gépbeL26bKz
-
Ipadipad
tag
most azon gondolkodok hogy vissza vigyem a kártyát és cseréltesem ki ? vagy ha kicseréltetem akkor is ez fog történi ? netán felejtsem el a BF3-4-et ? [ bár annyira nem fogott meg ... csak kitudja közeljövöben valami más játék is ezt fogja okozni akkor mi lesz velem ? ... ]
L26bKz
-
Ipadipad
tag
-
Ipadipad
tag
VGA Benchmark közül meiket érdemes kiprobálni ?
láttam van 1 pár darab... egyszerüen kiváncsi vagyok valojában mire is képes ez a PowerColor verzioL26bKz
-
Ipadipad
tag
Heaven és Valley benchmark esetén az ingyenes verzio is megfelelő a célra ?
L26bKz
-
Ipadipad
tag
no ma reggel lefutattam a 3dmark 13-mat
beállitásokhoz nem nyultamszerintetek jó ? vagy valami nem koser ?
L26bKz
-
Ipadipad
tag
GPU Clock: 1030Mhz
memory: 1200mhzGPU Clock: 1200Mhz
memory: 1400mhzahogy elnézem nem nagyon van értelme tuningolni részemröl pár fps miatt
L26bKz
-
Ipadipad
tag
szerintetek mitöl lehet az hogy
kiprobáltam 4 játékot és mindegyik tökéletesen megy orákon keresztül...(minden maxon)
(dirt 3 ,,, remember me ,,, BeamNG-DRIVE Alpha ...nba 14 )
kivéve a BF3 ? az 10-15perc után áramtalanitja a gépet :S
mint amikor áramszünet van... probáltam windows ablakba futattni akkor is... probáltam mindent low-on akkor is [pedig maxon se akad ]L26bKz
-
Ipadipad
tag
hát akkor ezek szerint a táp lesz a bibi
500W-os elég volna ?(jelenleg ESAC MPT-460P 460W-os táp van )
nem szeretnék milliokat (több tiz ezret) kiadni tápraszerintetek miet érdemes venni maximum 10.000ft ig (bár lehet 10.000ft ig nem kapnék semmit? )
L26bKz
-
Ipadipad
tag
esetleg ehez mit szoltok ? (sokan ajánlodták már a chieftec-et) nah meg az fsp-t
[link]L26bKz
-
Ipadipad
tag
válasz benikeee #36746 üzenetére
épp ma probáltam ki a Metro last light játékot
legfrissebb update-velelsö pálya(tutorial féleség) ott 17fps-nél több sehogy se akar lenni se full maxon le low-on
aztán már csak azért is kicsit tovább vittem
amint kiérek a nyilt terepre max grafikán FHD-be felugrik 70-80fps-re
nah mondom biztos valami bug volt vagy én nem tudom
aztán eljutok oda mikor elkapnak és ismét párbeszéd jön.. nah megint leugrik 17fps-re ...
szoval szerintem a játék bugos ..probáltam még a Remember Me játékot
ott maxon FHD lazán megyGTA 4 hd textura packra leszek még kiváncsi (legfrissebb verzio)
lehet hülyeséget kérdezek de hogy lehet a videokártya teljesitményével videot konvertálni ?
L26bKz
-
Ipadipad
tag
szép jó estét
sikerült videora vennem 1 hibát
ezt hivják BS-nek ? vagy ez a tápom miatt van ?
videoL26bKz
-
Ipadipad
tag
esetleg egy 500w-os chiftec táp is jó lenne ?
munkatársam elcserélné velem (GeForce GTS 450) mert ő nem játszik igy jó lenne neki a mostani tápom is(jelenlegi tápommal ha nem próbálkozok a BF 3-4 el akkor nem csinál ilyen problémát)
L26bKz
-
Ipadipad
tag
sziasztok
1 kis segitséget szeretnék kérni
történet:
kb 1 honapja kezdődött az egész
nettezek vagy filmet nézek és hirtelen a monitor elsötétül és kiirja hogy NO-signal ( mint mikor nincs rákötve a vga-ra )
és ezt igy random szokta produkálni de közbe megy tovább a gépen az éppen aktuális dolog (zene/film)
mikor újraindítom ugyan úgy van kép... hetente 1x-2x szokta csinálniAMD 7870 2gb PowerColor
catalys: 13.9monitorral nem hiszem hogy gond lenne mert még fél éves sincs
L26bKz
-
Ipadipad
tag
válasz Algotis #45674 üzenetére
hmm de eddig nem volt semmi gond
(garancia nincs sajnos mert kéz alól vettem bontatlanul.. elég olcsón és kb 5 honapja van meg)hmm attol nem lehet hogy a TELJESITMÉNY VEZÉRLÖ -20%-ra raktam + GPU(850mhz és a másik meg 900mhz re raktam ?) és hogy mért raktam ennyire ? mert még nem volt annyi pénzem hogy vegyek egy minöségi tápot... plusz igy 5 honapig simán eldöcögött és minden ment full hd-n
L26bKz
-
Ipadipad
tag
hmm nézegettem youtube-on blackscreen videokat.. de ott a hang + egész gép is behal a BS-töl..
nekem is igy fekete lesz a képernyö de a zene/film megy tovább nincs olyan összeomlás mint a 2 video esetén ... egyszerüen olyan mintha kihuztam volna a kábelt a vga-bol..ellenben a BS-hiba esetén itt mást produkál:
Video 1 YT(elnézést lejárt a modositás gomb)
L26bKz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest