- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #55698 üzenetére
Ez ilyen neverending story!
-
raubisoda
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #55696 üzenetére
A reball nem végleges.Tuti kell venned de F27 egy jó hírnevű srác tuti megoldja.
-
Giot
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #55694 üzenetére
Hőfokokat nézted? Nem volt gond a hűtéssel?
-
raubisoda
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #55691 üzenetére
Reballozni kell.F27 nevű mestert megkeresed PH-n és pár ezerért megmenti ha meglehet.
-
Turbolada II
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #55691 üzenetére
Ha a Bios-nál is csíkoz akkor menthetetlen.
-
Turbolada II
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #55689 üzenetére
Inkább a memória a hibás.
-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #50238 üzenetére
Igazából az a legjobb, ha trükkösen átfújsz mindig két lapát között, a pumpával is úgy szoktam.
-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #50236 üzenetére
Csak a ventilátorra vigyázz, ha jól belefújsz, azt nem szereti. Nem érdemes a tövébe, a forgórész alá fújni, és amíg takarítod, érdemes óvatosan lefogni, nem tudjon pörögni, akkor nem lesz baja.
-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #50232 üzenetére
Felesleges szétszedni a hűtőt. Egy méretes körtepumpával teljesen kielégítően ki lehet tisztítani. (Ha nincsenek rajta különböző zsíros, ragadós szennyeződések, amik jó esetben nincsenek egy megfelelő körülmények között üzemelő PC-nél.
)
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50232 üzenetére
A legtöbb kártyán nem kell leszedni a hűtő blokkját, elég csak a vetit, illetve a műanyag keretét leszedni. Blokkot leszedni leginkább akkor kell, ha újra akarod pasztázni.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50216 üzenetére
Ha nincs vele probléma nem is kell! Én sem terveztem a cserét, csak pórul jártam.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50213 üzenetére
Nincs mit! Nem tudom mióta van meg a kártya, de lehet te is jobban jársz ha elpasszolod időben bukta nélkül.
Én is Steve198310 fórumtárssal való egyeztetés után döntöttem a Vapor mellett másodjára!
-
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50210 üzenetére
Én koptattam egy Sapphire 7850-et másfél évig (Dual-X), BS soha nem volt, nem is cicergett, ellenben a hűtő felfogatás szó szerint önmagától DARABJAIRA hullott! Nagyon jó kártya volt imádtam, de anyagminőségre sajnos egy nulla volt.
Így lett nekem is Vapor a 270x és nem Dual, az egy életre való lecke volt!
Szerencsére el tudtam adni így is, persze bukóval....
-
Steve198310
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #50210 üzenetére
Ciripelés van minden gyártónál és minden karinál. Ez természetes jelenség. Ahogy írták vagy CCC ben korlátozod 60 FPS-re vagy játékok alatt (vSync)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
J0shu4M1ll3r #50190 üzenetére
Játékokon belül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
J0shu4M1ll3r #50188 üzenetére
Arra a következtetésre jutottam, hogy Catalyst-ban hiába állítom be, hogy "mindig be", ettől függetlenül a legtöbbször külön be kell kapcsolni külön is, mert olyan, mintha nem lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
J0shu4M1ll3r #50186 üzenetére
Sokszor FPS függő is.
Nekem pl, ha nincs vsync akkor ciripel, ha van, akkor nem.
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50184 üzenetére
Tekercsek szoktak zenélni.
Nálam is van zene a kártyán, de csak ritkán találkozok vele, jellemzően akkor, amikor valami játék előre renderelt animot játszik le. -
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50182 üzenetére
Ha nem ventitől származik, akkor maradni fog.
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50180 üzenetére
Ha a venti adja a hangot, akkor az jellemzően mechanikai eredetű. Ellenőrizni könnyen tudod: mikor olyan fordulatszámmal megy, egy pillanatra próbáld meg kézzel megállítani, csak lehetőleg ne a lapátoknál...
Ha netán a venti lesz, akár meg is próbálhatod gariztatni, ha a hiba reprodukálható. Egyéb esetben lehet játszani pl Afterburner -el, készíteni egy másik hűtőprofilt. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50179 üzenetére
Közben még egy gyors kérdés:
Ha csak simán növelem a ventilátor fordulatszámát, akkor nem zizeg. Azért mert akkor nincs terhelve a kártya, és nem keletkezik mágneses tér...? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50178 üzenetére
Na hát csak nem hagyott nyugodni, játszottam kicsit a crysis 3-mal, sima high beállításokkal.
Itt is zizeg, de akadás mentesen ment a játék, a hőmérséklet olyan 60 fokig ment fel, a ventilátor pedig automatán 20%-ról olyan 30%-ra ment fel, ami kb 1800-as fordulat volt.
Most akkor tényleg csak annyi a szitu, hogy ha nagyobb terhelés éri a kártyát (pl játék alatt felugrik ~90%-ra) akkor felgyorsul a ventilátor, és a több levegő zizegteti a bordákat?
Akkor lehet, hogy az a kondi hangot meg a villogást csak behaluztam, vagy véletlen egybeesés, mindenesetre kicsit zavaró. A kondikat azért megnéztem, de egyik se tűnik rossznak.Az iponos garanciatémához még annyi kérdésem lenne, hogyha a doboza nincs meg, akkor kb ne is tervezzem, hogy gariztatom a kártyát?
-
R3laX
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #49967 üzenetére
Hi!
Nyomass le egy AMD Clean Uninstall Utility-t, aztán tedd fel az új drivert. De valszeg csak a registryben maradt meg ez a verzió, ezt orvosolni lehet registryben a verzió átírásával(korábban nekem is volt ilyen problémám), egyébként nincs jelentősége. Nyomasd le a celanert, aztán mehet az új driver, ha nagyon zavar kérdezz rá az AMD Catalyst™ driverek topik-ban. -
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #49963 üzenetére
Driver csere volt mostanában, DDU (vagy hasonló proggi) használata nélkül...?
-
Steve198310
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #49944 üzenetére
(#49947) katt777
A zizegés a tekercs körüli levegö rezgése a mágneses térnek köszönhetően. Magas FPS hatására elő jön. Vannak kivételes tekercsek de még az enyémnél is van zizegés nagyon ritkán és borított tekercsek vannak a Vaporomon. Nem kell meg ijedni természetes.
Viszont az akadások azok sajnos több esetben Driver és maga a Game megírásából erednek
-
katt777
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #49944 üzenetére
Zizegés a szar lakkozás eredménye. Az akadozás ált. azé, hogy az AMD avultatja a drivereket, így idővel egyre több régi játék fog egyre szarabbul menni. De nincs kizárva, hogy a tekercsek nem bírják már a terhelést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest