- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbi73
senior tag
válasz
DEV_NULL #51480 üzenetére
Igen mert aki kevés pénzből szeretne viszonylag nagyobb teljesítményt , az csak azt az eszközt cseréli le ,. amit nagyon muszáj .
Pl , én is így tettem , de nem is bántam meg hogy nem költöttem többet a gépemre , mert ilyen játék felhozatal mellet nem érte volna meg . Amivel meg jelenleg is játszok ( BF4 - Watch Dogs ) az meg tökéletesen fut rajta . -
nomad138
tag
válasz
DEV_NULL #47483 üzenetére
Így van! Előtte egy garanciáztatásból kapott új MSI R9 270 Gaming volt aminek a MAX órajele a gaming app-al húzva 975Mhz volt. Gyönyörű szépen vitte a Battlefield 4-et Ultran és ott nem voltak laggolási, droppolási problémák problémák. A processzort és a kártyát is sajnálnál ha elkerülne. A kártya az zsír új garanciás de ha állításotok szerint ez CPU limit akkor meg van kötve a kezem. Az Asrock Extrem TUning Utili programban tegnap kicsinyenként felhúztam a processzort aztán kék képernyő lett a vége. Most annyit emeltem hogy 3,8 fölé ment de 3,9 alatt van. Ezeknél a kártyáknál számít hogy melyik állásban van a Bios kapcsoló?
-
Sanyi2134
csendes tag
válasz
DEV_NULL #47483 üzenetére
Csak az órajel miatt javasoltam mert ha megnézed és elolvasod,hogy az órajelet akarta felhúzni 4.2re és a 6100as nem bírta így azért javasoltam egy 6300ast mert árba nincs nagy különbség de órajelbe már szinte alapon hozza a 4ghz-et,amit fel lehet húzni 4.4ghz is nekem is ez van.
Természetesen ha van lehetősége akkor egyértelmű,egy 8magos beszerzése(de itt most nem is erről volt szó) bár szerintem egy 6100asnak ki kell hajtanija egy 270xet simán! -
katt777
félisten
válasz
DEV_NULL #46263 üzenetére
Attól függ, mennyire.
Ha azokból kihozok +5-10% teljesítményt ehhez képest, azért +15.000Ft-ot fizettem volna, de mire? Ha csak 20FPS-em lenne, nem lesz 25, ha meg 50, akkor 55 lesz, ergo teljesen értelmetlen lenne erre egyetlen fillért is költeni, mert a teljesítmény gyakorlati értékét nézve pontosan ugyanazt kapom.
Sztem drágább kártyát akkor éri meg venni, ha azért értelmes szolgáltatást is kapok. jelenleg a 7870XT mindent visz maxon full hd-ben (non-nV miatt PX Metro LL-nál sajna kizárt), és mindemellett a legjobb ár/érték arányú kártya.
trufa12: Elég régóta így van, csak tájékozatlanok a vásárlók. Nekem is volt vevőm, aki 1 hét próbagart kért 1,5-2,5 év garos cuccokra, én meg kérdeztem, hogy mi a francnak, és nem értette.
-
jeni
félisten
válasz
DEV_NULL #46210 üzenetére
veled van a baj!!
ezt se tudod értelmezni?
skacok nagy segítség kellene van egy ismerősnek giga 7850vga és sajna nincs meg a gar papír kb 6hónapos a kari.de ez a kisebbik baj de azt sem tudja honnét vette csak ez az infó van a kariról be lehet valahogy azonosítani a gar miatt fontos lenne mert ha kell intézni akkor mi a teendő?
miért kell erre sütős módszerrel elő állnod?
és erre reagáltam a le a dolgot,ha már segíteni nem tudsz akkor légszi lépj tovább !!!
nekem is volt már a kezemben bizonytalan eredetű cucc,s nem valós gari jeggyel,mi a megoldás erre?
megtartom és vállalom annak következményeit,vele járó kellemetlenségével együtt vagy tovább adom gari nélkül!és nem jövök elő valamiféle Lacikonyha megoldással!
-
-
katt777
félisten
válasz
DEV_NULL #45924 üzenetére
Hát, a rókának sztem mindenki...
No de elhoztam egy képmentést az adatbázisomból, lehet nézni a teszteredményeket. Ahol HQ jelölés van, azt a tesztet Extrém fölé toltam maxra, mert szemantikailag ez jelenti az extrémet, nem egy közepesen magas beállítás, amivel pl. 3DMark-ok utaznak. Játékokban minden maxra volt tolva, természetesen AA, AF, stb. is. Ráadásul ezzel hamarabb ki lehet deríteni egy tuning stabilitását, mint default, vagy bármi más, kevésbé megterhelő beálíltással. Az összehasonlító eredmények is érdekesek (sztem), pl. "elég e AMD proci" témában.
Ha valamit még meg kellene nézni, szóljatok. Ha tudok progit szerezni hozzá, és időm is engedi, megnézem.
-
-
scampolo84
aktív tag
válasz
DEV_NULL #36253 üzenetére
Engem is éppen ez ejtett gondolkozóba. Jelenleg egy Sapphire HD7850 1Gb tulaj vagyok 1080p-ben az igényemnek megfelelően egyelőre szépen teszi a kártya a dolgát. Most néztem az árát IPON-on 42K. Nem nézegettem mostanában a használt piacot, de hamarosan valamit lépnem kell. Két dolog ugrott be elsőre, csak nem tudom melyik lenne a jobb alternatíva.
1. ha 30k körül meg tudnék szabadulni a karitól az áresés után egy 7950 jó csere alternatíva lenne, kérdés a 11 hónapos garis kártyámért reális-e ez az összeg?! (sapp. 7950 most 65k)
2. megtartani a kártyát és az "olcsósodás" után venni még egy 7850-et és összedobni egy CF-et (teszteket nézegettem, kb 7950 szint, van ahol gyorsabb is)
Szakik véleménye érdekelne, melyik, miért lenne jobb/rosszabb +oldás!
-
Devid_81
félisten
-
Pepe78
őstag
válasz
DEV_NULL #36128 üzenetére
Kevés a körítés amit adnak hozzá. Ennyi kb.
A nyák fekete és hibátlannak néz ki, mármint én semmit sem veszek észre rajta.Volt már vagy 50-60 db VGA-m az utóbbi pár évben. Volt már vtx3D is nálam korábban.
Ott esztétikailag voltak gondjaim , mármint az hogy a hűtést borító műanyag áttetsző volt.
Ennyi.Nem akarok én kardoskodni a cég mellett mert nem az én tulajdonom.
Csak szeretném kicsit kinyitni az emberek szemét , hogy ha a Powercolor , Club 3D VGA-nak számít akkor bizony ez is.
-
STC Speed
őstag
válasz
DEV_NULL #36089 üzenetére
Húznám,de elég csak az fsb-t növelni?
Elég jó hűtőm is van,de én nem értek a voltmodhoz,és nem merek belevágni komoly tuningba.
most 2,6 ról van 3.0 ghz re huzva,de csak fsb vel,így fasza.Meddig lehetne szerinted?Kaci84 Nem toltam még a crysis 3 mal,a 6850 el nagyon rosszul ment.
Kérdés mindenkitől!
Ha jól értem az a jó,ha a cpu-m nincs 100% on,de a vga 99% megy végig akkor a vga jól kivan hajtva.
na most bf3 fullhd ben,mediumon 60% környékén megy a vga,de ha ultrára teszem akkor 99% körül.
Ilyenkor mi a helyzet?vagy lehet a medium beállítás ennyire félválról megy neki? -
-
HSM
félisten
válasz
DEV_NULL #35997 üzenetére
Van, ahol leragasztgatják olyan matricával, amit jobb nem megpróbálni leszedni.
De nem túl gyakori.
(#35998) haly: Nem meglepő, ugyanis amit 24FPS-el vettek fel, az 24FPS marad, senki soha többet nem fogja tudni kitalálni a hiányzó részeket. Ezek a "zseniális" algoritmusok és okostévék sem.
Viszont, ha jó élményt szeretnél ilyen filmejnél, akkor mindig egész számú többszörösére állítsd a TV-t, monitort. Én pl. ha 24-es filmet nézek, akkor 72Hz-re rakom a moncsim (éppen 3-szor ad be így minden képet) 25FPS-nél 50hz-re (éppen 2X-ese) 30FPS-nél meg tökéletes a gyári 60Hz. Ugyanis pl. 24FPS csak úgy mehet 60Hz-en hogy bizonyos képeket hosszabb, bizonyos képeket rövidebb ideig mutat, mint kellene.
Hogy hogyan is mutat ez a gyakorlatban: [link] -
Gabor8634
tag
válasz
DEV_NULL #35936 üzenetére
Halli azt szeretném kérdezi hogy milyen progival érdemes ilyen profilt csinálni illetve milyen értékekre érdemes állítani mert nekem van egy gigabyte hd7850 oc 2gb ami játékok allatt 60-70 c között mozog nyáron még van hogy fölé is megy bár azt mondták az nem gáz ezeknek a kártyáknak !
-
DEV_NULL
őstag
válasz
DEV_NULL #35707 üzenetére
Annyi még szintén hozzátartozik a dologhoz, hogy nekem nem valami szellős a házam. "Csak" egy Antec P182-m van 2db 12-es 800-as Scythe Slyp Stream ventivel 7,5V-on (elől-hátul). Nálam az alcsony zajszint dominál, a hőfok másodlagos, persze próbálom azt is minnél lejjebb tartani.
-
-
Audifan
tag
-
-
Steve198310
őstag
-
-
mysuAF
csendes tag
válasz
DEV_NULL #33425 üzenetére
Tulajdonképpen a játék közben 3 perc normális játék minden megy ahogy kell majd egyszercsak egy 30 másodperces atomlagg következik
és igazából nem tudom hogy a tápellátás hibája-e mert ugye nem 2 rendese 6 pinesről megy de mégcsak nemis 2 molex to 6 pinről ( vettem már 2 darabot ebből de hála az égnek mind a 2 selejt volt)
hanem csak ugye molex to 6 pin
és ugye vagy a procinál van a bibi vagy a vga-nál és mondták hogy lehet ez a kínja hogy nincs elég áram a molexből -
blade zte
őstag
válasz
DEV_NULL #33429 üzenetére
Legalább azt megnézték volna, nem-e ugyanaz a hibája ennek is mielött ideadják. De élvezetes lesz további 2x gariztatni... mert ugye szinte biztos hibás lesz, és még ennyi kell ahhoz, hogy mást kapjak. Volt olyan, aki ezt végigvárta? Vagy azóta valamilyen lehetöség a black screen javítására?
-
belinho
senior tag
válasz
DEV_NULL #33333 üzenetére
Ha alulfeszeled, és megelégszel 1000/1500mhz-el 1.025v- körül akkor teljesen jó a gyári is.
Itt nem fogyaszt olyan sokat, és kevésbé melegszik, és így max 70fok körül van, és a venti sem ordít.
Lehet hajtani 1150 vagy felette is, de ahhoz már több fesz kell, és nyilván jobban fog melegedni is, és a hűtő egy orkán lesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Okos Otthon / Smart Home
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest