- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
zserbox #41851 üzenetére
Pedig de. Vagy 8+8, vagy 16+4 sáv marad (enyém is ilyen). CF-re mindenképpen 8+8-at érdemes nézni, de nem csak x79, hanem X58 is jó hozzá, nyilván utóbbit venni már senki nem fog, de ha van, jó (nekem volt).
8+4-es CF nincsen, ha csak nem CFX-re gondolsz, de az akkor 8+4+4.
bajzal: A megfelelő sávszél miatt nem nagyon tapasztalni lassulást.
-
ZBobek
csendes tag
válasz
zserbox #41825 üzenetére
Az idegesít már, hogy nem tudom mekkora a kártya sebesség igénye, közbe rájöttem hogy a bandwidth rossz feltételezés volt.
Az idegesít fel, hogy google nem hoz fel semmit " requirements speed pci-e" kifejezésekre, és nem hiszem el, hogy nem lehet kiszámolni, vagy akár egy táblázatban megnézni, hogy mennyi sebesség kell neki...
-
Dany007
veterán
válasz
zserbox #41708 üzenetére
1080p-ben full grafikán egy APU is kihajt egy 270x-et. A 7850 meg bő 30-35%-kal gyengébb mint a 270x.
Előbb meg kéne tudni az illető milyen grafikán szeretne játszani és mivel, illetve hogy single vagy multi?
Mert low grafikán alacsony felbontásban azért kijöhet a cpu limit. Vagy ha épp köztudottan proci igényes játékokkal szeretné tolni... -
BogyóBP
addikt
válasz
zserbox #41161 üzenetére
Ez az a krapek. Ha lenne pénzem bizisten visszamennék intelre. Nagyon kevés olyan VGA-t láttam amit egy új fajta 1155 ös i5 ös ne birna kihajtani teljesen. Megnéztem, bőven földhöz vágja az fx 4100 amat.
Csak sajnos nagyon drága.
-
BogyóBP
addikt
válasz
zserbox #41159 üzenetére
Nem megérzés, van egy faszi aki ilyen VGA kat szokott tesztelgetni, nemtudom melyik rovatban, most hirtelen nem rémlik de teljesen korrekten érthetően mindig elmond mindent hogy mi az ami van és mi az ami nincs, és ő mondta azt hogy folyton beigazoltnak látja azt a teoriáját hogy bizony az AMD kártyák alá erős vas is kell míg az Nvidia alá nem olyan fontos.
-
-
r00r1
aktív tag
válasz
zserbox #38913 üzenetére
Mondjuk mire a 4k-hoz érek, addigra kb ajtókitámasztónak lesz jó a gépem, de ahogy itt írják ( http://www.tweaktown.com/reviews/4798/his_radeon_hd_7850_iceq_x_turbox_2gb_in_crossfire_video_card_review/index11.html ), a 2560x1600-as felbontás oké...
No nem is szaporítom a szót, elvileg a szomszéd már át is vette, hétvégén meg mehet a menet -
BullZeye
veterán
válasz
zserbox #38136 üzenetére
Azért kérdeztem, mert DVIon nekem is tökéletes a kép (minden klappol), HDMIn meg mivel nincs másik kábel itthon nem tudom tesztelni mással, és nem is tudok honnan keríteni másikat, ezért kérdezek, mert ezek szerint nem kötötted rá HDMI-re a MONITOR-t.
Az viszont tény, hogy te kezded fikázni a kábelt, amit 50ezer ember megvett és nem panaszkodnak ilyenre, nem mondom, hogy kizáró ok, de akkor is.
Ami érdekes, hogy ilyen fura rácsok jelennek meg HDMIn keresztül a monitoron ami alapból homogén fehér (bal felül látható jobban). És mivel alapból nem rakta ki full screenbe, a kártyából kijövő jelet, gondolom valami CCC hiba lesz, ami kártyához tartozik, mert akkor valamit rosszul állít be magától a CCC. Ezért nem hiszem, hogy kábel hiba lenne, hisz akkor vagy nem lenne kép, vagy legalább durva hibák lennének rajta, de nem ilyen , hogy felbontás nem 1080p, monitor előbb lesz ludas, mint kábel, sztem (2494HS).
-
BullZeye
veterán
válasz
zserbox #38131 üzenetére
HDMI-nél nem úgy van, hogy VAGY van jel, VAGY nincs (pöttyös) az, hogy nem megfelelő a felbontás, nem hiszem, hogy a kábel hibája.
10méteren még nem kell aktív kábel, szóval kétlem, hogy ez lenne a bibi, és 8k-ért nem nagyon találtam 10 méteres kábelt, ami kitolná a full HD aktív 3D-t itthon.
Használsz otthon HDMI kábelt monitorhoz?
-
Kroni1
veterán
válasz
zserbox #37633 üzenetére
Boldogan jelentem, hogy a Displayportok is kiadják az audio jelet HD7850-en!
Tehát a korábbi kijelentés, miszerint ezen a karin tuti nem tud audiót átvinni a DP teljesen hamis, az én kártytámon van 1xDVI port ami nem visz hangot, de ezen kívül mind a HDMI, mind pedig a 2xminiDP port is vígan átviszi a hangot! A monitoromon nincs DP, így egy 2m-es mini Displayport - HDMI kábellel kötöttem rá a kártyát, ami 3e ft volt tehát a HDMI-hez képest különösebben drágának se mondható a dolog, és a sztereo 3D támogatás is megvan ugyanúgy, ahogy egy 1.4 HDMI kábellel..
-
Kroni1
veterán
válasz
zserbox #37640 üzenetére
érdekes ez a leírás, a DP alatt is írja, hogy high bitrate audio:
◾Cutting-edge integrated display support ◦DisplayPort 1.2
•Max resolution: 4096x2160 @ 60 Hz per display
•Multi-Stream
•21.6 Gbps bandwidth (HBR2)
•High bit-rate audioaztán alatta meg ahogy irtad azt sugallja, hogy csak HDMI-n van hang.
Jó lenne tudni, de asszem veszek egy miniDP HDMI kábelt és kipróbálom, más esélyem ugy se nagyon van, ha meg nem lesz hang hát egye-fene.. Úgyis jobb lenne a DP-t használni mert a monitorom 3D-s de a jelenleg rákötött DVI-on most nem tudja a nativ 3D játékokat, a DP meg elvileg ebben is többet tud még a HDMI-nél is..
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #37633 üzenetére
Már DVI porton is ki lehet vinni audiót lásd HD3870, és a DP port se akadály.
DP esetén támogatott audio:
Audio signal
Optional; 1–8 channels, 16 or 24-bit linear PCM; 32 to 192 KHz sampling rate; maximum bitrate 36,864 kbit/s (4.608 MB/s)Jelenleg a DP a legfejlettebb megoldás, szép lenne ha nem tudna Audiót a HDMI meg igen.
-
mexel
veterán
válasz
zserbox #37550 üzenetére
Már írtam: Bontott volt, és én mániákusan csak bontatlan és sértetlen csomagolású termékeket szoktam venni.
A boltban viszont előre kellett fizetni, és mivel jön itt a szabad 3 nap gondoltam akkor elhozom és legalább kipróbálom milyen hangos és jó egy ilyen Sapphire mert nagyon ellentmondóak a hírek ezekről. mivel úgyis bontott volt így nem tartottam gusztustalannak hogy kipróbálom és visszaviszem. Ezt már a boltban is mondtam azonnal, és helyeseltek hogy nem akkor akarom stornóztatni mert éppen be akartak más zárni valami forgatás miatt.
Tetszeni tetszik, ilyet fogok venni valószínűleg mert nagyon halkHirdetés: elnézést, nem hirdetésnek szántam, mert nem eladni akarom, csak inkább a fórum olvasóknak akartam segíteni azzal hogy olcsóbban van új darab. De akkor stornózzuk innen ha lehet, kérem törölni ha muszáj. Sajnos a szerkesztési időből kifutottam.
-
Devid_81
félisten
válasz
zserbox #36574 üzenetére
Ertem, vagyis nem, egy kicsit sem, de nem erdekes.
Miert lenne bajom az ATIval? Nem veletlenul vettem ilyet, es regebben amikor volt gepem akkor se volt veletlen, hogy ATI-m volt.
Es a kovetkezo is ATI lesz, legalabbis addig a pillanatig amig arban Ok tudjak a jobb teljesitmenyt, mert nekem csak az szamit mit kapok a penzemert, nem a gyarto/markahuseg. -
pityu6
tag
válasz
zserbox #36546 üzenetére
A proci húzva volt/van.
Van amikor net közben,van amikor játék közben.Mindíg más a hibakód,de ideírom Neked,0x00000124,0x000000D1, 0x0000003B, 0x00000101.
ezek csak amiket le is fényképeztem,de most rendben van,amíg szerintem fel nem teszem a 13.9-es drivert,
Az 5GHz csak próba erejéig ment,24/7 4.5-ön 1.26V-on. -
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #36530 üzenetére
Én az xfx -t választanám. Jó ára ellenére is kitűnő táp.
(#36532) zserbox mikor CF -re váltottam annó gondolkoztam az XFX tápokon én is, de végül sikerült kifognom egy jóárasított Corsair HX650 v2 -t. Félpasszív kivitele miatt idle nem is forog a ventije ami nekem tök tetszik
Csak ha elér egy bizonyos hőfokot akkor kezdi el pörgetni.
-
seederking
őstag
válasz
zserbox #36476 üzenetére
Elnézést,elfelejtettem off topicba rakni.
Azért írtam ide egyébként mert sok megbízható fórumozóval társalogtam pl 7850 és 70-ről egyaránt.így gondoltam megkérek egy hozzáértőt hogy segítsen.scampolo84 : Ne foglalkozz vele,sok ilyen van.Már láttam 1-2 segítő hsz írását.Tipikus magyar mentalitás.
-
Devid_81
félisten
válasz
zserbox #36412 üzenetére
Nem rossz, sot kifejezetten szeretem, ambar a szobam kicsi...kb 2.5 meterrol nezem...es azert nem tu eles a kep, de ugye ez ertheto akkora kepatlo mellett.
Szeretnek cserelni FHD ra, de pont 3 uj HD ledes projector araert van jelenleg...ilyenkor a "jol van ez" uzemmod aktiv nalamCsak azert kerdeztem mert latom megy itt a Battlefield 3-4 + egyeb jatekok, kinek hogy megy stb dolog, de felbontast nem igazan irnak sokan, en sem sajnos, es nehez osszehasonlitani a dolgokat.
Minden esetre bizom benne, hogy kozel egy evig elleszek ezzel a kartyaval, szandekosan vettem ilyet, mert ilyen felbontasnal "felesleges" a 79xx szeria szvsz. -
HSM
félisten
válasz
zserbox #36121 üzenetére
Nincs itt semmiféle hátha. 860Mhz-re EGÉSZEN BIZTOSAN jóval kevesebb feszültség elég lesz, mint a gyári 1Ghz-hez. Ezenkívül a 70-es erősebb, jobbminőségű tápköre miatt mégkevesebb feszültség elég lesz neki, illetve a 70-esekre komolyabban válogatott, szigorúbb előírásoknak megfelelő csipek kerülnek. Ezzel a sok fogyasztáscsökkentő tényezővel egyetlen dolog áll szemben, éspedig a plussz számolóegységek fogyasztása, amik csak akkor fogyasztanak, ha dolgoznak, de akkor a sebesség is jobb lesz, vagy mégjobban vissza lehet venni az órajelet, mégkedvezőbb fogyasztást elérve.
(#36122) Foxmulder89: Így van. Ez az egy dolog fontos, hogy állítható feszültségű, jóminőségű 70-es legyen.
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #36107 üzenetére
Nem lesz pariban, mert a 7870-ben több számolóegység van, tehát azonos órajelen és feszültségen gyorsabb lesz. Arról nem beszélve, hogy általában még a gagyibb 70-esekre is erősebb hűtőt szoktak tenni, mint egy átlagos 50-esre... Árban persze, az 50-es a nyerő, de nem ez volt a kérdés...
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
zserbox #36103 üzenetére
Nem nekem lesz és rendes ventiprofillal kétlem, hogy ne lenne tűrhető, öcsém sem olyan érzékeny erre, ráadásul fülessel játszik.
Nem lenne hangosabb, mint a mostani egy ventis sapphire 6870-ese.
Max alulfeszelve lesz, nem húzva, ezért is érdekelne, hogy lehet e rajta állitani -
lowzor
veterán
válasz
zserbox #35950 üzenetére
Kétlem. Én is főleg akkor hallottam, mikor épp alig volt hang a játékban, vagy épp töltött (de akkor nagyon idegesítő volt a süvítés). Ha meg hangfallal játszottam, úgy meg aztán pláne kész voltam tőle. Alapfeszen amúgy nem volt gond vele, de amint 1,2V fölé vittem, előszeretettel elkezdett zenélni, mikor visszavettem a ventit, akkor meg nagyon 70 fok fölé szaladt, azt meg nem szeretem. Mikor megjött a melegebb idő, akkor kezdett el hangoskodni, addig én is megvoltam elégedve a hangjával. Amúgy megnézném nyáron, fesz emeléssel a 65 fokos GPU-t. Max ha van klímád, akkor hiszem el, bár még úgy is meredek. CF-ben volt nálam Sapphire+MSI, tehát együtt is megtapasztaltam a 2 kártya hűtését. A Sapphire hűtője akár hiszed, akár nem jóval halkabb azonos fordulaton (RPM, nem százalék) és hűvösebben is tartja a kártyát. Az tény viszont, hogy az MSI sokkal jobb minőségű.
A TF3 hűtőt amúgy sokkal jobban megcsinálták GTX 660-ra (nagyobb ventik, hőcsövek), na ott már az Asus-t is majdnem utoléri hatékonyságban és halkságban. -
perecKING
senior tag
válasz
zserbox #35904 üzenetére
sajna nem fogják!
lapát repedt vagy törött!
nekem ugyan ez a helyzet...vagyis én így vettem...de még az eladás előtt elküldte a srác gariba......onnan egyből nekem küldték! nem cserélték! gondolom nem tudod bizonyítani hogy nem te tetted tönkre...
külföldi fórumok is tele vannak hasonlókkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest