- MWC 2026: Kezünkben a frissen bemutatott Motorola Edge 70 Fusion
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Megérkezett a Nubia Air Pro változata
- MWC 2026: Megérkezett a NXTPaper AMOLED
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
Nyersnél kb. a duplájáig mehet, picit alá. A tápra mindenképp isznak vizet, így az ami ki van mérve utána sokkal nehezebb lesz a valóságban a gyomorban. Pl. 200g tápra simán megisznak 2-3 deci vizet így a valós súlya 400-500g lesz. Így lehet számolni a nyersetetést kb. Picit alá inkább, mert azért a nyersre is ihat vizet.
Nyerskajával a 2x300 az szerintem maradhat az úgy pont jó.Tápokban a gabona is szeret dagadni ráadásul. Van aki vízzel feldagasztja és úgy adja enni, de akkor meg nem rágnak semennyit, nekem az úgy nem jött be végül.
-
j.bravo
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Az 500g-öt inkább 3 felé kéne osztani elv nyers kajára is igaz? Az ugye kevésbé dagad meg odabent, mivel eleve nem száraz.
Azért kérdem, mert nálam a nagy (38-39 kg) jelenleg 2x300-at kap, (farhát-aprított marha (vagy szarvas, mikor mi van) és marha belsőség kombóban. Sőt erre még jön 60-70g reszelt zöldség.
Szét kéne szedni 2x200g-ra? Akkor nem lenne gond ha mondjuk délben nincs benne csontos? -
Alusky
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
A kajamennyiségtől függ, hogy kétszer vagy háromszor érdemes. Egy adag ne legyen sok egyszerre. Így ha keveset eszik akkor mehet kétszer, ha sokat eszik akkor háromszor.
Amelyik beéri 300g-mal azt lehet 2x150-nel etetni, amelyiknek kell 500g annak már inkább a 3x165.Amelyik extrémen hajlamos rá annak üres gyomorral is át tud fordulni azzal nem lehet mit tenni, de a kiugró esetek azok a túlevéskor jönnek amikor labda alakú lesz a gyomor és az a mozgástól ami lehet egyszerű házban sétálgatás is, labdaként elfordul.
Ha felfújódik az a gond, mert elnyomja a tüdő és szívereket, ha nem fújódik fel akkor meg a tapasztalt ember is későn veszi észre, mert nincs egyértelmű tünet ami a felfújódás lenne. A kedvtelenség ezer ok miatt jelentkezhet, ki a fene gondolja, hogy az egy részleges gyomorcsavarodás miatt van.
1-6 órán belül halálos hiába van életben, átlagban max 4-6 órával még meg lehet menteni ez sok mindentől függ, 6 óra felett már alig van remény. Elhalt gyomorral altatás van a műtét közben, az értelem szerűen túlélhetetlen, az elhalt szerv bomlástermékei a keringésbe jutva vergődős kínhalállal érnek véget egy, másfél nap alatt.
Mivel egy bonyolult és időigényes műtét sok helyről le is passzolnak még ha nyitva is vannak aztán lehet autókázni újabb órát a következő helyig.
És még ha minden jól megy lehet maradandó keringési probléma amibe belehal a műtét után. Nem biztos, hogy beindul a keringés a gyomorfalban hiába forgatják vissza és él a szövet, ezért van a 48 órás kritikus szakasz. Ha 48 órával utána jól van akkor biztosan beindult a vérkeringés, mert már halott lenne. Nagyon magas a halálozási ráta ezek együttese miatt. -
Erwinke
aktív tag
-
Chris0321
veterán
válasz
falabu88
üzenetére
Hello.
Jobbást a kutyádnak. Nekem sem szokta a foxi mindig azonnal megenni a kaját amit kap, de később megeszi. Nagyon ritkán fordul elő, hogy etetéskor ott az előző adag nagyja, olyankor nem öntök neki újat és következő etetéskor már üres a tálja. Mivel etetéskor csak az előírt adag felét kapja, így nem tud bezabálni sem. -
jézusom
addikt
Na most hallgattam rátok. Reggel adtam tápot, most napközben hoztam keszeg fejeket, amit fogtam, befalta nem volt panasz
Este kap még két nagy farhátat.A kicsinek (16Kg) nem osztottam ketté, szerintem ő majd ha kap este akkor utána ugyis fekszik bent.
A másik meg hogy szerintem a nagyot rá fogom szoktatni, legyen bent esti kaja után, az a biztos.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Alusky
üzenetére
Etetném én többször, de nem hajlandó nyáron, de télen se enne sokat reggel. Kicsiként nagyon mohó volt, de már nem ugrik rá a kajára és nem is tolja be fél perc alatt az egészet. Mindenesetre a fél kiló táp esténként biztos nem tett jót hosszútávon.. Szerencsétlennek 2 évesen már több műtétje volt mint a legtöbb kutyának egész élete során.. Remélhetőleg mostmár túl van mindenen.
Ha leveszem a gallért akkor már most is megbolondul, rohangál és játszani akar, de még 1 hétig jó lenne pihentetni. Könyök műtét után pár nappal is már ugrált/futott. -
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Rég jártam erre..
Este lefekvés előtt mindig nézzetek rá a kinti kutyákra!
A hétfő reggelt csak azért élte meg Mex, mert az asszony még vasalt 10 körül, ezért lefekvés előtt még kimentem a kukát kirakni.. Ott görnyedt és kapargatott a szakadó esőben a kutya, és nem tudtam magamhoz se hívni.
Éjfél előtt már szerencsére műtőben volt. Már 5 napja történt, úgyhogy úgy néz ki túl vagyunk a nehezén. Időben elkaptuk, de a lépe azért oda lett.
Iszonyat szerencsénk volt, mert Debrecenben a Bartók állatorvosi rendelő volt az ügyeletes ami nagyon jól felszerelt, és mellé árban ia iszonyat korrekt a többi nagyhoz képest (240-ben állt meg ügyeleti díjjal +30 másnap infúziók és gyógyszerek otthonra. Máshol a városban 400 alatt nemigen ússzuk meg)Sajnos nyár óta egyszer kapott enni mert nem volt hajlandó reggel hozzá se nyúlni a kajához. Most pont csak féladagot evett meg, de valószínű már megnyúltak a gyomrot tartó szalagok.
Ha lesz később még nagytestű kutyám, tuti, hogy levarratom laparoszkóppal a gyomrát, mert soha többé nem akarom ezt átélni.
A kisállat biztosítás meg egy vicc, 2 év alatt 14 ezer volt a kutyára és eddig 170ezer körül fizettek vissza.. Kíváncsi leszek mikor mondja fel a Signal.
-
vendingo
veterán
válasz
Alusky
üzenetére
Nemrég dobálta face a hirdetést, hogy nagy zsákos (12-15kg) táp csak 5000ft. Összetevők: 5% állati eredetű melléktermék, a maradék meg gabona. Kommenteltem, hogy ez sertéstáp, és én voltam a fasz.
Én is gabonás tápot adok, de figyelek rá, hogy mi a többi összetevő, főleg az allergiák miatt. Nekem fontos az ár is, mert 2 nagy zsákkal fogy havonta. Tervben van váltás jobb tápra, csk jobb munka is kellene hozzá. -
Alusky
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Én már a kukoricát is elviselem, de csak max 10-15%. Ezekben a tápokban meg van legalább 30% és a másik gond, hogy a kukoricánál is rosszabb búza, árpa is benne van, ezt takarja a gabonafélék megnevezés. Malomipari hulladék, ők maguk sem tudják mi van benne, ami kiszóródik a földre a feldolgozáskor aztán összesöprik mindennel együtt és mehet a tápba.
850 Ft-ért ezt kapni, ma már 1000 Ft alatt nincs semmi normális, csak olyanok ami valamivel jobb a takarmányboltos vackoknál. Pl. a Darling szutyok a Tescoban 800 Ft szintén, ahhoz képest sokkal jobb az Alfa, de ez csak azoknak megoldás akik tényleg max ennyit tudnak rá költeni.
1200-1300-ért vannak olyanok amit már nyugodt szívvel lehet ajánlani. -
Alusky
senior tag
válasz
Erwinke
üzenetére
Sok benne a gabona, ráadásul pont az olcsó, nem emészthető szar gabonák. Jobb, mint egy Chappy, Darling, de tényleg csak ennyit tud, hogy azoknál egy polccal magasabban van.
A kukorica és a gabonafélék szó nem kéne a listára úgy rendben lenne. A rizs oké. Mivel 32% a hús, a maradék 60% tartalmat a keverék gabona és kukorica teszi ki, ebből pont a legkevesebb benne a rizs ami az elfogadható és a legnagyobb részét az emészthetetlen gabonák adják, talán a zsák fele abból áll.
Szóval igen, azért van ennél jobb. Viszont meg kell kapaszkodni, mert amiben az emészthetőbb gabonafélék vannak vagy krumpli és kicsit több hús annak az ára is bizony magasabb, ma már talán nem is kapni normális tápot 20k alatt. Meg hát másik gond, hogy azok nem 20 Kilósak, hanem 15, 12 Kg, úgyhogy mindkét végén drágul. Vagy másképp fogalmazva ennek a 850Ft/Kg áránál jóval feljebb megy amiben nincs vagy csak minimális az emészthetetlen gabonák mennyisége.
Önmagában a fehérje, zsír százalékos tartalma nem mérvadó, mert ezeket lehet növelni más anyagokkal is, ha rá van öntve a gabonára. -
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Próbáltam vissza keresni, h ki milyen kutyatápot használ. Igyekeztem odafigyelni az összetevőkre.
Viszont olyan kérdés maradt bennem, h a hús milyensége: nyers vagy száritott számit e, ha a protein tartlom, akkor is megvan az a 30%? Illetve hogy maga a táp ugyanúgy marha és egyebek.
Mert most kezdtük járatni a kutyát kutyasuliba és mutattam az oktatónak, h milyen tápot[link] kap a kutya de nem tetszését fejezte ki. Pedig úgy voltam vele nem rossz, h ennyi fehérje van benne illetve nem tartalmaz csirkét. Illetve a zsiroknak mennyinek kell lennie? Néztem, h van amelyik csak 8 - 10% ot tartalmaz, vagy az a jó?Köszönöm!
Tiszteletem
-
jézusom
addikt
válasz
Major Lion
üzenetére
Ja kb így. Plusz iskolákban, ovodákban a kölyköknek elmondani mindent.
-
Major Lion
senior tag
Az allatvedelmet a tenyesztoknel kellene kezdeni, nagyon szigoruan szabalyozni milyen fajtabol mennyit lehet szaporitani, kovethetove tenni a kutyak eletutjat, a gazdiknak valamifele jogsit stb, amig barki barmikor hozzajuthat egy kolyok kutyahoz majd ket honap mulva szelnek eresztheti mert nem bir vele es semmi kovetkezmenye nincs addig nem lesz megoldva semmi ezen a téren… a menhely helyzet mar az utolso allomas itt, persze azokat is fejleszteni kell tamogatni de en mashova önteném a penzt, nem mint maganember persze, ez az állam dolga lenne.
-
jézusom
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Amúgy ezt a wegerát tényleg a kiégett csajok követik
de szerintem full meleg
pár éve olyan sÍró hisztit levert egy állatorvos előtt, hogy neki fizetnie kell valamit.Amúgy nekem tesóm meg sógorom is mentenek egyeseületben, sokat járok én is. Nem igazán látunk ebből pénzt, benzint időt senki nem fizeti meg. Nyilván pályázatokon nyernek néha de szerintem el is megy orvosokra, stb.
Menhelyekről tényleg sok rosszat hallani. Sajnos az állatvédelem kimerül annyiban, hogy pózerkednek állami oldalon, hogy menhelyeknek mennyit adtak. Valójában csak a szarnak a pofont.
Nincs igazi állatvédelem. Törvények vannak lehetséges büntetési tételekkel, minden féle komolyabb következmények nélkül.
-
Alusky
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Fingom sincs ki ez a pózerkedő faszi a Google képek alapján, de biztos nem olyan akire bármit is rábíznék.
Én messze kerülök mindent ami mentéssel, menhelyekkel, ilyen alapítványokkal kapcsolatos, mert lelki sérült lepkeagyú nácik gyűjtőhelye. Vagy dörzsöltek. Ezért nem is ismerem, nekem ezek a nevek semmit se mondanak. Van épp elég dolgom a saját kutyáimmal, nem ilyenekkel foglalkozni. Meghagyom a kiégett életű középkorú nőknek ezt a folyamatos állatvédelmen ugrálást, miközben a háttérben a saját kutyája fonja a nyaka köré a kötelet.
-
j.bravo
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Hát, tekintve hogy az egész szerencsétlen ország gyakorlatilag egy egybefüggő vadászterület a települések belterületét kivéve, az erdőben egész biztos hogy ráteszem a pórázt, mert egy önfeledt erdei szag után nekiiramodás dupla adrenalinfröccsénél (egy a kutyának, egy közvetve nekem) többet ér nekem hogy haza is tudjak menni a kutyával együtt.
Szóval +1.
Értem hogy ő mint sztártréner mindig minden körülmények között be tudta/tudja hívni mindegyik kutyáját, mindennemű késedelem nélkül, de a városban, parkban, mezőn, bárhol póráz nélkül sétáltatott nembántkák gazdáiról ez nem mondható el. Másképpen mondva, a hazai kutyás társadalom átlagát, mediánját vagy akár simán statisztikai többségét alapul véve, a póráz nélküli séta propagálása kifejezetten káros; ha ezen felbátorodva még több nem behívható lesz elégedve, az tovább ront a jelenleg is épp elég szar helyzeten. -
jézusom
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Ezért nem tudok haragudni rá. Gondom abból indul ki, hogy ő be tudja hÍvni a kutyát, meg aki hozzá jár, az is... Mindenkinek a saját kutyája mindig behÍvható, persze utólag kiderül nem Így van...
De legalább nem tarhál direkt fogyatékos kutyákkal, meg nem halnak meg érdekes körülmények között a kutyái...
-
Alusky
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
A tükrös faszi /Korom Gábor/ is veregeti nálam a biztosítékot ezzel a hülye beszólásaival, hogy elszomorító egyre több kutyán póráz van az erdőben is.
Én értem, hogy ez a kutya bizonyos szempontjai alapján szar, viszont más szempontjai alapján meg az élete múlik rajta, meg a másik kutyással való konfliktus elkerülése és egy plusz biztonsági vonal alapból is. Szóval nagyon is rendben van, hogy pórázon vannak.Ja és persze törvény is előírja, de direkt a végén említem csak, mert sok az idióta törvény vagy amit idiótákra méreteztek, így vannak esetek amikor egyszerűen le kell szarni a törvényt. A póráztörvény az viszont nem ilyen.
-
j.bravo
addikt
-
-
j.bravo
addikt
Szvsz ez az ő repont appjukból egy screenshot. Lehet hogy ez erősen le van egyszerűsítve, de gondolom a végeredményt tekintve az.
Ha legközelebb megpróbálod lecsippantani ezt és annak megfelelően üdvözöl az automata, akkor bingó.Mint ötlet zseniális egyébként. Most ugrott be hogy hasonlóan jár el haver, csak az egyik fajtamentés alapítványával.
-
Sziasztok!
Szeretnénk a repont automatáknál visszaváltott összeggel is támogatni a wegera féle Kutyasegélyszolgálat Alapítványt. A támogatási lehetőségek - repont oldalon van egy qr kód. Ezt kellene lefotózni és becsippantani az automatánál, vagy hogy tudna ez működni? A repont alkalmazásban nincs lehetőség beállítani támogatni kívánt szervezetet.
Köszönöm szépen!
-
vendingo
veterán
válasz
Richard!
üzenetére
Enyém azt se engedi meg, hogy felhúzzam a pofáján a bőrt, száját kinyitni kb lehetetlen, meg akkora fogai vannak hogy már gyökérkefe kellene hozzá. :)
A staffbullomnak viszont 1 év alatt 3 fogát kihúzták, meg rengeteg fogkövet eltávolítottak. Nem rág semmit, egybe nyeli le a szárazat is. -
Louies
aktív tag
Sziasztok! Fog tisztitásra mi az ami bevált. Vizslámnak a hátsó foggai elégé el vannak színeződve (barnás). Az ujjbegyre huzható fogkefe felejtős, Volt valami folyadék amit az ivóvizébe tettünk annak sem láttam hatását. Kávébot kölyök korától van, nem igazán izgatja már.
Rágcsálni azt szeret. Trixie fogtisztitó és társai is napi szinten nyuzza, de az elszineződés az még mindig megvan. -
H-Zol
őstag
válasz
Alusky
üzenetére
Na akkor oda jobban összpontosítok ahol nincs kerítés ( 10-12 méter hosszú ) , ott van a behatolások nagyrésze , oda teszek négy öt, de akár hat szál vezetéket , azt majd a csinálásnál látom meg!! Ilyen [link] üvegszálas oszlopok és ilyen [link] a vezeték tartó , ezzel olyan sűrűn és olyan távolságra testem ahogy akarom !
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Ez jó hír , hogy más is használja
, igen impulzusokban ráz ( szerintem masodparcenként ) és a dobozban van egy kattogo relé, itt nem fogják hallani mert az bent lessz egy épületben és magasfeszültségű kábelen vezetem ki az áramot a kerítésig ahonnan indul majd a buli , és onnan lessz 85 méter amit védeni kell , itt nem fogják átugrani , mert rövid a táv és teszek 4 sor vezetéket ahol nincs semmi kerítés , mert azon van kerítés ( szedett vedett , tldott foldott , ott csak lyukak vannak ott elég a két sor , de majd lefotózóm ha kész lessz ( ma megrendelem ) ! -
jézusom
addikt
Megtanulják hamar. Nekem volt itt, mert a kicsi kiszokött régen, de a nagyot ahonnan elhoztam ott is volt villanypásztor. Szegény kicsik tudtak vinnyogni 😄 de de nagyon vagányan tűrték ahhoz képest 😄 többet nem próbálkoznak nem hülyék.
Viszont olyat hallottam, hogy rájönnek, csak szakaszosan ráz, ezt hallják is mert van hangja, és képesek pont akkor átugrani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kigolyózta magát a Netflix a Warner-csatából
- MWC 2026: Kezünkben a frissen bemutatott Motorola Edge 70 Fusion
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó egy megkímélt elektromos roller PURE AIR 3
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Új autó elsősegély doboz 2030 augusztusig jó
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- LG 27G850A - 27" Nano IPS - UHD 4K - 240~480Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- iKing.hu Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB / 1TB használt, karcmentes 83% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Este kap még két nagy farhátat.
jobbulást!
Kiírja a nevet és már csak a banki utalás opció van kint és nekik fut be az összeg.
, igen impulzusokban ráz ( szerintem masodparcenként ) és a dobozban van egy kattogo relé, itt nem fogják hallani mert az bent lessz egy épületben és magasfeszültségű kábelen vezetem ki az áramot a kerítésig ahonnan indul majd a buli , és onnan lessz 85 méter amit védeni kell , itt nem fogják átugrani , mert rövid a táv és teszek 4 sor vezetéket ahol nincs semmi kerítés , mert azon van kerítés ( szedett vedett , tldott foldott , ott csak lyukak vannak ott elég a két sor , de majd lefotózóm ha kész lessz ( ma megrendelem ) !