- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
válasz
RetepNyaraB #57134 üzenetére
Ebben segítséget kérnék Tőletek!
Esetleg egy linket a netről, hogy hol találok régi radeon drivereket...Ez az Afterburner hogy működik? Van róla valamilyen leírás?
-
sziku69
őstag
válasz
RetepNyaraB #57134 üzenetére
Ok. Köszi!
-
arcitec
addikt
válasz
RetepNyaraB #57063 üzenetére
Igen való igaz, de azok az első szériákból voltak... Egyébként nekem van egy kifogástalan
GHZ Edition ha valakit érdekel .. -
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #57098 üzenetére
Azt hiszem, az lesz. Úgy vagyok vele, hogy amíg megy, addig megy; egy 1x éves rendszerben van (P35 deszka + E5450 proci), egyedül a HDD lett ssd-re cserélve. 2 óra Crysis maxra téve és nem volt gond, bár szóltak a ventik rendesen :-)
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #57096 üzenetére
Lejjebb vettem a ram- és gpu órajelet és visszaraktam egy régebbi (19.3.3) drivert, ezzel most nem cisnál ilyesmit. Bár a héten elég hűvös volt, szóval lehet, ha megint beköszönt a meleg, akkor izzadni - és fagyni - fog a kicsike. Remélem nem lesz gond.
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #57092 üzenetére
A 3. rész egyszer EA-nél akcióban volt 5€-ért...hát még eddig nem játszottam végig, pedig nagyon szép. De ez és a Warhead, kiválóak. Elakadtam a Relic pálya végén, ahol elsőnek feltűnnek a nanoruhás koreaiak. A VTOL csak nem akar leszállni. Lehet, hogy hiba volt krekkelni, de csak azért csináltam, hogy ne kelljen bent hagyni a gyári lemezt. Ja igen, fps, azért az üres temetőben is leesik 4x-re, de azért ez már nem olyan rossz mint 1950 GT-n :-)
-
Monya78
veterán
válasz
RetepNyaraB #57083 üzenetére
Köszi!
Újra raktam a win10-et, de amint a videókari drivert rakom fel, telepítés közben elsötétül a kép...és utána semmi, többször próbáltam többféle driverrel, de egyik sem települ fel.
Úgy tűnik a 2D-s része működik valami winfos alap driverként, de amint a 3D részhez ér, fekete kép
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #57061 üzenetére
Abszolút nincs húzva; egy régi GB P35 deszka egy E5450 procival, 8GB 1066 DDR2 rammal. A VGA sincs. De ez jó ötlet, lejjebb veszem az értékeket. Ez egyébként nem okozhat problémát? Nem válhat instabillá a rendszer még a lefelé állítástól is? Arra gondoltam még, hogy januárban lett kiporszívózva a gép és újrapasztáztam (3 év után) a CPU-t, VGA-t, esetleg ez utóbbiba bekukkantok, hátha nem klappol valami. Ezt a VRAM tesztet kipróbálom, ha hazaértem, köszi!
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #57059 üzenetére
Ó, köszönöm. És mivel lehet/érdemes tesztelni?
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #57048 üzenetére
Valamiért úgy rémlett, hogy azon nem a Dual-X ventik díszelegnek, de valóban. Ellenben szerencsére a bordázat jóval korrektebb, mint a klasszik kiviteleken.
RAM..szerencse kérdése. Nekem anno a Myst hasonlóan végetért 1550en, de az Elpida chipek ezt előre sejtették..ugye a Hynix volt akkoriban a menő. -
mmdms
addikt
válasz
RetepNyaraB #57042 üzenetére
Az "uj" bétát állíthattam akárhova nem lett jó. a 4.5 tökéletesen működik még alapbeállítasokkal is.
Ezt mindig így löjem be? Force konstans voltédzs nálam sose volt még bekapcsolva, de überbrutál órajeleken soha nem is ment. 1070-re szoktam tenni ezért kell az extended oc, 1050-ig van különben skálázva a csúszka. a többit kb így szoktam. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #57033 üzenetére
Rendben,válaszod köszönöm!Örülök ha jónak számít ma is....Akkor nem adom el,mert gondolkoztam rajta még sem kell.
Full HD-n megy el rendesen ETS2 ill Far Cry 4.Én ilyen játékokkal tökéletesen elvagyok.
Azt tudom Vga-ról keveset ment,tényleg szép,jó állapotú és halk.
A táp Gigabyte 570es meghajtja rendesen.....A hőmérsékletet figyelem néha Vga alapból 40-45fok játéknál 70ig megy fel.
Ezt a húzás dolgot tudom van,de nem próbáltam még,nem tudom működését,de majd utána olvasok.
Reális áron vettem,nagysága nem zavar.
Van gépembe 1 Kingston Hyperx Savage 240gb-os ssd(red),Asus h81m-k alaplap,i4370es proci(legerősebb i3),Kingston Hyperx Ram 1db 8gb-os.Tehát gép sem erős gamer szerintem ehez összeállításhoz illik is ez a Vga. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #57031 üzenetére
Üdv.
Ha nem jó helyre írok akkor bocs,töröljétek:Gigabyte HD7870 OC 2GB 256bit GDDR5
Adott 1ilyen Vga....Tudom nem mai darab,meg látom paramétereit kérdésem annyi jó vga-nak számít?Akitől van szerinte igen,sajnos Én nem értek annyira hozzá eldöntsem.keveset használt,halk,rendben van.
Nem mai játékokat szeretnék játszani természetesen.Euro Truck 2,Far Cry 4 pl remekül elfut.
Ha van vagy volt valakinek ilyen kártyája érdekelne véleménye.
Köszönöm! -
zxLAZy
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #57028 üzenetére
Köszi a választ! És a gépcsere ha jól értem megoldotta? Tehát a vas többi részével lehet gond? Nem mai darabok de egy jól hűtött silent házban vannak gyakorlatilag túlnyomáson tehát még csak egy szem por sincs rajtuk. A driverek és firmwarek biosok a legújabbak, a táp meg több mint ami valaha is kellene ennek a konfignak.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #54767 üzenetére
GTA V támogatás is van benne pl.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
RetepNyaraB #54767 üzenetére
Helló! Igen 1 pillanat elsötétedés után, és a driver "nem válaszolása" után helyre tud állni!
Szóval az omegával semmi gond nem volt, ez párszor már leállt. De szerencsére nem fagy le a gép, csak 1 mp-re megáll, villan a kép, aztán írja azt..
Egyébként van benne gta 5 optimalizáció, meg gondolom még 1-2 + játéké. Bár én a gta 5-nél nem vettem észre javulást. Ha ezek egyikével nem játszol, akkor én nem javaslom az upgradet. Az omega 1 stabil driver.
Bár ez mind csak egyéni tapasztalat, vélemény. -
Ochocinco46
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #53782 üzenetére
Catalystal tavolitottam el az ok. De bf4 meg ment rendesen. Ujraraknam cst de most meg olyat csinal h elkezdi tolteni es barmit csinalok film, youtube, egyszer csak beall eger van de semmi nem reagal.rr gomb es akkor meg azt irja h nem talal bootolni valo es biosba lephetek,ha kikapcsolom tapot meg vissza akkor betolt win de ugyanugy par perc mulva beall.es kiirja h critical process died hiba volt.. A vinyo lehet a fos? Megneztem tnap es fura is volt h 2ora hasznalat utan a sentinel 89%os allapotot mutatott. Mit tudnek csinalni? Ha biztos h vinyo a rossz akkor viszem gariba.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53761 üzenetére
Nincs meg a játék még ismerősöknek sem. Egyébként laggol, vagy van vmi más problémája?
UHD pack-em Skyrimhez van, v. Oblivionhoz QTP3. Előbbi 2GB RAM-mal is szalad utóbbival eddig bármilyen kártyát kifektettem, de most nincs fent, mert olyan modokat tettem föl, amelyek nem komálják._András_: 50%
Sztem cserélik hasonlóra. Vagy kérd vissza az árát, és vedd meg az XT-met; amióta megvan, 1x volt ilyen hibám, egy hibás C telepítő miatt, se több (leszámítva a legelején a PC-energiagazdálkodást Inteles lapoknál, ami ugye 1 clickkel kikapcsolható, de jó ideje már az sem gond). Ráadásul jóval gyorsabb is. Vagy próbálkozhatsz Afterburenerrel.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53591 üzenetére
egészen eddig arról beszéltem, hogy 2048MB elég. Ha valóban többet igényelne, akkor rögtön laggolna bármelyik játék, de egyik sem teszi (amit eddig próbáltam).
Ergo NEM KELL több egyik játéknak sem, csak ha van, használják. Ettől még nem kell 3-4GB-os kártyákat venni (főleg azt hajtogatni, mekkora, Full HD-n belül egyébként nem létező előnyük van), legtöbben ezt nem értik meg, csak azt látják, hogy "hű, megzabál 2800MB RAM-ot, akkor biztosan 3GB-os kártya kell!!!' Persze ez a marketingesek célja.
asdxv: Párszor már leírtam, hogy nem akkor fogy(na) ki.
doboka98: '2V egy dolog, az meg egy másik, hogy ? A. Ha utóbbi hibádzik esetedben vsz. ingadozik, akkor jönnek ilyen hibák, akár visszavett fesszel is.
hambi80: Rossz RAM-beállítások, esetleg töredezett lapozófájl.
-
Balancee
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #53571 üzenetére
Köszönöm a vàlaszt. Neked is kovy29. 270x re valaki képet tud linkelni, hogy milyen grafikai beàllitàsokon jo tolni a bf4-et. Meg van értelme hasznàlni a morfologiai szüröt.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
RetepNyaraB #53571 üzenetére
A legújabb Afterburner már a CPU-t is monitorozza, nem kell mellé HWiNFO.
-
fasirTTT
őstag
válasz
RetepNyaraB #53565 üzenetére
Természetesen multi
Nem tudtok valami progit, tesztet,vagy akármit ahol ezt meg lehetne nézni ill. Kideríteni? AkárhogyUi AM3as foglalatba proci ami már elég neki, ill nagyobb vga alá?
Grave444 neked mennyi úgy az FPSed? És milyen beállításoknál
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53444 üzenetére
Vinyóról. Net stream faszán megy.
Akkor win frissítés tett be. Én GOM-ot használok, annak sem volt gondja semmivel, leszámítva az AMD codec-csomagjának hibáit pár hónapon keresztül a nyáron (előretekerésnél rendszeresel elmaradt a kép 1-2 percre a hangtól, csak utána jelent meg, és tunerben nem jelent meg teljes képre váltásnál v. vissza mp-ekig). De most WMP-ben is ue. a helyzet.No, de ezért most nem szidjuk az AMD-drivert. Ha csak azért nem, hogy már abban is mindenféle beállítást kipróbáltam, de egyik sem segített.
Érdekes lenne tudni, hogy nV-n is ez-e a helyzet, vagy a win az AMD-re érzékeny (v. fordítva).
-
betegphiu
senior tag
válasz
RetepNyaraB #53314 üzenetére
hol lehet windowsban max teljesítményre húzni ?
köszi -
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #53292 üzenetére
Nem lesz annak attól semmi baja. Volt olyan kolléga aki a 7950 et járatta 13xxmV. Ment is mint a barbár igaz egyPeterbá hűtőtte
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53177 üzenetére
Eddig minden ismerősöm krómmal szívott, kémprogramot meg elvből nem telepítek a gépemre.
Fox-szal semmi problémám, igaz, mindig mindent beállítok kézzel, és védekező kiegészítőket telepítettem, 3D gyorsítás meg AB-nek köszönhetően megint csak nem tud belecseszni a rendszerbe, mert AMD-drivereknél az órajel-ugrálás szokott problémát okozni.
Steve198310: Pár monitort használtam D-Sub-bal a jelenlegit is DVi és HDMI mellett), egyik sem hullámzott, de még a képük sem.
Rossz kábel/csati, esetleg öregedő monitor inkább a hibaforrás.
sunesz94: A tápon rajt van, hány A-t ad le. A ventilátort meg fizikailag ellenőrzöd. Értsd: ráfújsz. Ha pörög, OK, ha nem, az már kevésbé. Kézzel is megmozgathatod finoman, ha szinte ellenállás nélkül siklik és tovább pörög, OK, ha erőt kell adnod és leáll, gáz. Kosz ment bele.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53157 üzenetére
Elméletileg garanciálisan meg kellene csinálniuk, hiszen a gyártó által elismerten hibás a kártya.
zozoz1: Inkább az ASUS supportot kérdeztem volna meg, aztán azzal a válasszal megyek a kereskedésbe. De jó ezt tudni a PCX-ről.
-
DeSanto
őstag
válasz
RetepNyaraB #53079 üzenetére
Húhaaa... Ez egy Dungeon Defenders játék
3 állitási lehetőség van és ennyi... A DDE 30-60 fps közt van azzal nincs baj a DD2 is megy ahogy kell csak a DD a kedvencem.
Szóval lópikula. Nem támogatja a physx-et. Szóval lehet only nv játék.betegphiu:
A sör pont elég lettkb 6x néztem át mit irtam
katt777:
Téged birlak évek óta...Te megmondod a tutit
De mi a tököm az a szinprofil?
A másik meg az hogy a HDMI-n átfdolyó hangra gondolok. A venti nem érdekel.
Szóval a csikosodás annyira nem izgatna ha a DD menne megfelelően.
Am 4:4:4-en van. -
betegphiu
senior tag
válasz
RetepNyaraB #53049 üzenetére
tényleg csak szundikált a kártya :-)
kitettem 106 cm fhd-ba és ugyanúgy viszi,mint 1440-ben. majdnem minden ultrán. úgyhogy a proci kihajcsa kérdés is megoldódott :-) -
ricsi8800gt
addikt
válasz
RetepNyaraB #53039 üzenetére
Mindent be állitottam ugyan igy de nem engedi most sem a Core Voltage (mV) emelni
-
betegphiu
senior tag
válasz
RetepNyaraB #53037 üzenetére
na újraraktam a winfost.
minden oké most. valszeg az lehetett a hiba,hogy achi összeakadt a felelegesen feltett alaplapi driverekkel. most új windows van,drivereket nem raktam,csak a vga-nak. chromeot használok amúgy, és a media player us tökéletesen dolgozik,meg a vlc is. a vlc is szarakodott előtte,ez kimaradt.
kihajtásról meg annyit,hogy 1440-ben a far cry 4. ultrán,msaa kilőve és tükörsimán fut. metro last light redux is maxon megy egy röccenés nélkül :-)
fsb-n toltam 5-öt, a proci órajelet húztam mellé,most makd 3800-on van a cpu és a ram1640- en.
de hol van még a vége ? prici simán megy 4100-200-at.
de nem húzom,mert így is kihajtja a kártyát. kártya alapórajeleken van,szóval még ott is lenne bőven plusz kraft, de mivel nem fullhdban tolom,így nem kínzom a vasat. :-) -
kerekfej
őstag
válasz
RetepNyaraB #52886 üzenetére
Gigabyte Superb 460W az elég jó egy tápegység (FSP gyártmány a belseje).
-
Zsohi
őstag
válasz
RetepNyaraB #52886 üzenetére
FSP táp az.
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #52804 üzenetére
ha a tdp limitet be lővöd 20% akkor nincs ugrálás csak a boost órajelet használja
(#52802) katt777 Azt honnan veszed hogy fel veszi
Nem emel feszt a ccc
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #52759 üzenetére
Az MSI AB-s beállításodra gondoltam, amely erősen lassította a VGA-dat.
Neked eszerint 1,21V-os karid van, az 1. szériából? (+1 indok, hogy ne vegyünk gyorsan új AMD kártyát.)
Az enyém 1.144V-os kiadás (szóval nálam ez nem lenne alatta, főleg nem messze), és a tuning 1.1V-on fut. Alapértékek 1V-on, -20% profil 0.9V-on. A 2D profilom a gyári min. 0.795V-on fut, viszont ezen 305/470MHz stabil, így ha TV-t/videót nézek, nem kell UVD v. "low 3D" profil. Így természetesen az órajel- és fesz. ugrálások okozta hibák messzire elkerülnek. -
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #52750 üzenetére
Akkor a Beta-ban volt vagy is ki volt löve a vsync . Teljes verzióban nem lehet.
Bár elvagyok a szinte mozdulatlan 30fps bár a kártya el evickél 30-35% on ami nem izgat ezek után. Lehet mókolni vele de nincs kedvem -
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #52635 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem (és hogy pár év után, ilyen erős evolúciós túlélési kényszer hatására végre feltételezted, hogy nem beszélek hülyeségeket).
Elfogadom az erősen burkolt bocsánatkérést, és komolyan értékelem, hogy másokkal ellentétben képes voltál beismerni, hogy nálad volt a hiba.
Lényegében ingyen lecserélted a VGA-dat egy 2x (min. 3x) olyan gyorsra.
Elméletileg most már minden játékodnak vígan kell futnia (PX-t leszámítva, persze).
Vector 2D nem a legigénytelenebb, hanem a legkompatibilisebb (ráadásul driver-érzékeny), ha RivaTuner SS (és nem AB, de ez részletkérdés) beállításoknál fölé viszed az ikont, kiírja. Akkor ajánlja, ha "rendering problem" van 3D-ben (tehát nem arról van szó, hogy biztosan zűrös, nálam pl. sosem okozott hibát). Én nem is gondoltam, hogy ezt használod.
Az viszont látszik, hogy tuningolni sem kell a kártyát, hogy vigye a játékot. Csak GPU-t húzva úgyis erősen csökken a hatásfok (kb. 2/3-a a beállítottnak)Én még a videókat is AB-rel készítem, szinte semmit nem lassít a felvételen. Nálam sajna VRM-et nem mér, és GPU-feszt a beállítottat írja ki, nem a ténylegeset, ezekre HWInfo-t szoktam használni (AB az is kiírja OSD-re). HWInfo viszont tényleg laggolást tud okozni egyes játékoknál, még OSD nélkül is.
Jó játékot akkor végre!
joysefke: Minden program problémát okoz, ha rosszul állítják be (lásd fent).
Ha pl. meghibásodik a venti (v. tönkremegy a paszta) és elég a kártyád, cseszheted a log fájlt.
Minden grafikai lehetőség pluszt ad. Ha nem jelenik meg a képen, akkor a driver elcsalja. AMD-nél elég gyakori volt az ilyen, mostanában nem nagyon futottam bele (inkább van effekt, csak hibás). Ha az adott funkció driverből felülvezérelhető, akkor gyorsan kiderül (bugok tömkelege, lezuhanó FPS), de ha nem (ott is csak látszik a kívánt beállítás), akkor lassulást/gyorsulást érdemes figyelni. Ha nem követed le mindezt egy játékban, rá sem jössz. A többség persze így tesz.Amúgy meg miért vesz erős VGA-t az, aki nem használja ki a képességeit?
Aztán hányan jönnek ilyenek "CPU-limites" észrevételekkel.
Most tolom újra pl. Rage-et. Minden beállítást maxra téve 40-50% a GPU-kihasználtság ("papíron" CPU-limit). Ha driverből kiváló minőséget, Edge-Detect AA-t, Supersampling-et (stb.) választok, sokkal jobb a képminőség, volt-nincs CPU-limit, és a játék még mindig 40+FPS-szel fut. Ennyit az AMD profiljairól.
Állítsa csak maxra az ember, amit tud, vagy vegyen gyönge kártyát.
. -
joysefke
veterán
válasz
RetepNyaraB #52637 üzenetére
Nem, be van kapcsolva. ez a lenyeg
fölöslegesen zabálja a gépet és semmi pluszt nem ad.
AB azert jo, mert latom pl a vrm höfokot osd. Tuningnal nem baj ha tudod mikor izzik a cucc...
Minek? egyszer kiteszteled aztán jónapot, ha annyira érdekel, lehet logfájlba naplózni, utánna meg visszanézni. Ezzzel az MSI AB-vel ahogy olvasgattam a fórumot csak baj volt én kerülöm az ilyen vackokat...
Ha egyszer nekiállok játszani, akkor játék közben már nem az FPS-eket meg a hőfokokat akarom lesni.
-
joysefke
veterán
válasz
RetepNyaraB #52635 üzenetére
Witcher 2-ben volt egy übersampling opció. Azt mindenképpen ki kell kapcsolni, kb minden kártyát meg tud fektetni...
MSI AB-t meg ilyen vackokat már réges régen száműztem a rendszerből, ezek több problémát okoznak mint amit nyújtanak... CCC oszt j'ovan...
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #52547 üzenetére
Ááá meg lett a hiba. Juser error volt.
Megy faszán eddig legtöbb helyen de menten adok neki élsimitast is mert annelkilül megyElég erőltetetten megy 2x éllel és 30-45 fps között. Viszont 3-4x éllel már csak 15-22 fps
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #52544 üzenetére
Ebből az jön ki, hogy annyit megy mint a 280x
akkor menten le cserélem a 280x em 7870xt re.
Jelenleg nem tudom oda tenni a metrot.... Nem indul el -
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #52496 üzenetére
FullHD-ben kompromisszumok nélkül játszom 7870XT-vel és 2GB RAM-mal.
Ja, PX 280X-szel sem lesz, az is kifekszik, ha olyan játékot akarsz tolni. Szóval AMD-n nincs "kompromisszumok nélküll".
Pontosság kedvéért: XT-nek 2 generációja van. Az 1. 1.21V-os, a 2. 1.144V-os gyári fesszel. Utóbbi is 0.1V-tal csökkenthető.Barathrum: 7870XT is remek használtan. Bár, akinek van, nem nagyon adja el, mert ál.t még a driverekkel is jóval kevesebb a gond, mint R9-ek esetében. Tényleg, nem sokkal DX12 előtt miért akartok ennyien ÚJ, de hamarosan elavuló kártyákat venni?
Milo629: Kártyaválogatásra.
zsizsef:
Némelyik játék nem bírja.
F.B.I.: Metro Reduxot röhögve vitte a 7870XT.
doboka98: Próbáld eltácvolítani az AMD gyorsított videó kódolást>Én bő fél évig szoptam vele MINDEN videó lejátszó programban hardveres lejátszással. Feszen ugyan lehetett állítani, de pl léptetésnél a kép csak 0.5-1p késéssel követte a hangot.
papírzacsi: BF4 hibát az AMD garantálja a driverben (known issues). XT-vel is simán jelentkezett a kidobálós hivba, vagy néhol az artiufactelés. 11b-val még nem néztem, de azt feltelepíteni is komoly kihívás volt, mivel a 9.b1 nem távolítódott el nyomtalanul.
sephi: És 13.12-vel hogy szolgált a Mantle?
t1: Catalyst topicba nézz át, jellemző a probléma (driver). 14.4-et szokták javasolni. (Nálam abban is voklt videó gyorsítós probléma).
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #52513 üzenetére
Ezt nem offnak írtam,de megúntam hogy egy 270x toxical játszhatatlan volt a bf4.elötte is problémáim voltak az amd driverek miatt. Nem kell ezért megsértődni! Szép napot.
-
doboka98
tag
válasz
RetepNyaraB #52504 üzenetére
Nincs onboard VGA. Emlékszem, amikor megvettem figyelmeztettek, hogy keressek fel egy PH-st, aki ért ehhez, hogy írjon egy biost a kártyámra. Fel is kerestem, csak ehhez tesztelés szükséges, aztán elmaradt. Lehet ezt be kéne pótolni.
-
doboka98
tag
válasz
Nem hiszem ez lenne a gond, mert amikor filmezek (vga 50 fokon), akkor is megtörténik. Különösképpen játék közben SOSEM történt meg, csak az asztalon és filmezéskor.
-
Barathrum
tag
válasz
Köszönöm, hát akkor marad a maxolt High.... remélem.... Annyi pénzem nincs, hogy 280 X-et vegyek....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #52311 üzenetére
14.4et probald meg, ha az se akkor 14.9 is elvileg ok.
-
fisherx
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #46569 üzenetére
Üdv.
A Bio Infinite van csak felrakva a kártya vásárlása óta. Hangja azalatt nem nagyon van. Jelenleg ennyivel tudtam segíteni a kérdezőnek, ha más game lett volna akkor mást is írok. Remélem nem keltettem vele Bábeli zavart
-
jeni
félisten
válasz
RetepNyaraB #46539 üzenetére
mint írta ugyanaz van rajta amúgy a gyári BIOS felrakása ha nem megy tönkre amiatt és ha pont ugyanazt teszi fel, akkor az amúgy se garancia vesztés
szerintem ez nem számít buherálásnak,mert ez nem rootolásnak számít -
marquuard
veterán
válasz
RetepNyaraB #46393 üzenetére
Gigával se tudom mi a baj, én fesz. emeléssel 1200/1570-ig el tudtam vinni a kártyát. Crysis 3-al teszteltem, meg FurMark-al. Azóta visszaállítottam gyárira, 6 FPS-t hozott Crysis 3-ba, ami nem sok.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #46393 üzenetére
Miért van olyan MSi kártya ahol nem lehet állítani a feszt? Nekem a MSi 7850 tf3 kártyám volt amin a feszt az MSi AB -val nem tudtam állítani valamiért, de pl az Asus GPU Tweak simán állította a feszt.
Nekem amúgy az Elpida ramos 7870XT kártyám 1500helyett 1750 -t is viszi.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #46351 üzenetére
Ez nem cáfolja azt, amit mondtam. Ha ua. RAM-ok lennének rajta, akkor bármelyik sima 7870 járhatna 1700MHz-en. Hogy az XFX leszasbályozza a saját kártyáját, az csak arra bizonyíték, hogy gyengébb alkatrészeket használ, amelyek bizonyosan nem képesek komolyabb teljesítményre (vagy a hűtés nem bírná).
R3laX: Én is azt mondom: 4XAA = gagyi grafika. Fix 60-nál hogyan lesz 40?
Nálam 40 fölött volt végig full hd-ben ultrán (A10-6800K mellett).
Ismerős az érzés, én is apránként szedtem össze, de a végén minden OK lett. Igaz, csak 22'' a monitor, de legalább IPS.rvn_10: Akkor azért. Különösen "segíthet", ha telepítés után, de még restart előtt futtatsz egy rendszerpucolást.
Sondi1986: Ha nem emelsz feszt, az még nem nem lesz feltétlenül egészséges tuning, mert úgy is túlmelegedhet pl. egy kártya. Az én karim is jóval gyári fesz alatt viszi az 1100/1700-at, mégis pörgetni kell a hűtőjét, hogy egy igazán terhelő alkalmazás (pl. C3) alatt 90°C fölé ne melegedjenek a VRM-ek (ha CCC-ből hajtanám túl, akár 105°C-ig is elmennek). GPU persze el van 70°C max körül, de akiknél pl. nem méri a kártya a többit, könnyen hazavághatják azt egy látszólag jó tuninggal. Mindamellett a RAM-ok hőmérsékletét az enyém sem méri, és ha egy kártyán nincs hűtés rajtuk (VTX, Powercolor asszem és még pár másik), még rosszabb a helyzet. Ezekből lesznek aztán az efféle hsz-ok: "tök jól ment a kártyám hónapokig, most meg már alap órajelen is hibázik".
-
Sondi1986
addikt
válasz
RetepNyaraB #46348 üzenetére
Ha megnézzük a XFX 7870 tahiti le magos megoldását, ott a memória maradt a hagyományos 1250Mhz, viszont a GPU-n húztak még egy pöttyet 1000Mhz-re.
[link] -
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #46348 üzenetére
Persze, hogy a RAM-húzásnak kisebb a hasznossága, időzítésnek lenne, de VGA-nál ez nem játszik.
Nem húzott a RAM XT-ken, hanem más, amit jól mutat, hogy rendesen húzhatóak ezek is.
Az biztos, hogy ha a RAM-okat nem tuningolom, nincs meg a GPU-tuning okozta teljesítménynövekedés, tehát mindenképpen szükséges ezek túlhajtása is a max. telj. eléréséhez. -
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #46344 üzenetére
Amúgy biztos korlátoz a ram sávszél. Lásd 270(x) vs 7870 kártyák esetét. Ott is hozott a plusz ram sávszél, akkor a Tahiti-LE kártyáknál még jobban korlátoz.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #46341 üzenetére
Saját magadnak mondasz ellent azzal, hogy kijelented nem gyorsul a kártya a ram órajel növeléssel, utána meg leírod, hogy a ram sávszél a szűk keresztmetszet.
Ram sávszél amúgy szűrőknél számít igazán, és a játékok se egyformán reagálnak rá.
Nekem fix 1000/1600 -on fut a kártya, de kb 1250/1750 a vége. -
szimi57
őstag
válasz
RetepNyaraB #46327 üzenetére
A monitorod melyiken volt?
-
holapito
tag
válasz
Mi az a virtu ?
-
marquuard
veterán
válasz
1150/1500-ra van tuningolva.
-
Sondi1986
addikt
válasz
RetepNyaraB #46297 üzenetére
Nem fogom a Fire Strikel nyegtetni a kártyát mert csak 5500 pontot kapok rá ami elég silány. Már többször próbáltam.
itt láthatod mennyi feszt kapott a kártya.Tavaly még lefutott 1340Mhz-en is AMD procival: [link]
de idén nem volt olyan hideg idő. -
marquuard
veterán
válasz
RetepNyaraB #46222 üzenetére
Én nem ajánlom. BF4 multi Mantle alatt teljesen meghülyül, gyakori a mikrolagg, meg kidobál a kör felénél. DX-ben nincs probléma. Ha nincs Mantle játékod, akkor felesleges.
-
bitum3n
tag
válasz
RetepNyaraB #38425 üzenetére
Nekem nem baj, ha nem túl halk, az 5.1 elnyomja úgyis, csak szellőzzön, mert a 7870-en csak egy ventis hűtő van és eléggé melegszik.
-
bitum3n
tag
válasz
RetepNyaraB #38414 üzenetére
Igaz még mindig nem gépház topik, de a pro-ról is azt gondolod ratyi a szellőzése? Mert másik fórumon agyon dícsérték.
-
soultrapp
senior tag
válasz
RetepNyaraB #38420 üzenetére
Azt hittem,hogy kell valami komolyabb takarítást végezni.
Elég akkor letörölni,ha már az új kártya benne van?vagy még ezzel érdemes. -
lowzor
veterán
válasz
RetepNyaraB #37095 üzenetére
2sec alatt 85 fok az tényleg durva. Rendesen illeszkedik egyáltalán a GPU-ra a hűtés?
-
Pocok256
veterán
válasz
RetepNyaraB #37095 üzenetére
Pont ezt mondom én is
Ettől független ha végre normális lesz a kari tuti alul lesz feszelve.
Köszönöm a segítségeteket
-
richies
senior tag
válasz
RetepNyaraB #37067 üzenetére
guru3d-n van beta 3 is mar...probalkozunk akkor...
lazy AMD -
richies
senior tag
válasz
RetepNyaraB #37061 üzenetére
eredeti a win7 home s az is marad
r9 270x re az amd honlapjan csak azt az 1 drivert adja ki amugy....
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #37061 üzenetére
Merte szerinted a kiforratlan 8 jó?
Most vett te szerencsés. Hiányzik egy csomó segéd dll meg a többi szarja.
Nem a fényezés de legalább benne vannak a vackok ami kell. Itt nem egy lejátszóra vagy szemétre gondolok. De van mikor kézzel kell pótolni a dll-eket.
Friss gép nyavajogni is fog így is egy darabig
De te itt a KIRÁLY vagy adj neki épelméjű tanácsot -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #37053 üzenetére
Onnan, hogy még nem jelent meg. A 99% nem azt jelenti, hogy nem, hanem hogy van rá esély, hogy igen.
-
marci.weller
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36873 üzenetére
Szóval ezek bent voltak eddig is, csak senki nem tudta?
-
Thronks.90
tag
válasz
RetepNyaraB #36757 üzenetére
Itt jön képbe az a tény hogy pl. Word of warcraft című játékban, Dalaranban (100- 150 játékos viszonylag kis helyen) max 22-25 fps az én gépemen is. Ha sok player van, bizony megeszi a procit. Pedig, nem mai game, hanem vagy tíz éves.
-
Devid_81
félisten
válasz
RetepNyaraB #36742 üzenetére
Erdekelne, emiatt is vettem erosebb tapot, mert tudtam 1 nem lesz eleg sokaig.
Meg persze varok vele, de majd ha eljon az ido akkor konnyen egy 7970 lesz belole...az legalabb egy kartya es tutira megvan az ero ha kell, nincs egyeb komplikacio. -
Devid_81
félisten
válasz
RetepNyaraB #36740 üzenetére
huhh, ez nem hangzik ul jol!
-
Devid_81
félisten
válasz
RetepNyaraB #36738 üzenetére
Milyen amugy az a mikrolag, meg ez a skalazasi gond?
Mikent lathato-erezheto?
En is akartam egy tesot az enyem melle a jovo evben. -
Thronks.90
tag
válasz
RetepNyaraB #36143 üzenetére
Az egyik ugye adott mert van a tápon 1db 6pin csati, másikat meg12v- os ágról kapná. úgyrémlik tudok cput alulfeszelni, mástnem jár addig 4x 1.6Ghz- en
a vinyó satás, így sata csati van rádugva, Hajlékonylemez meghajtó nincs, szal az se jelent minusz tápot. majd kikisérletezem. csak erre lettem volna kíváncsi hogy megvalósítható e az elképzelésem vagy nem. bocs de teljesen sík vagyok táp témában.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #35741 üzenetére
"Még sose nyomott le semmilyen árat egy új széria megjelenése..." kék/zöld oldalon
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #35682 üzenetére
azért a 660TI-t meg az XT veri el
-
banderasz77
addikt
válasz
RetepNyaraB #35682 üzenetére
2 GB elég lesz? BF4 kicsit megijeszt.....
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #35530 üzenetére
Ja, értem.
Sose azt nézd, mennyit pörög X%-on, hanem hogy milyen hangos úgy, hogy meghűtse a karit.
A 7970-em pl. tök halk 100%-on a refi 7970-hez képest, ami úgy szerintem még a TF3-at is lepipálja, bár ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos, mindkettő szörnyen zajos.
A refi pl. 50%-on már elviselhetetlenül hangos, míg a Dual-X-eken még épp csendes.
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #35519 üzenetére
Hát nem tudom... Én kifejezetten elégedett voltam vele. Tuning nélkül alulfeszelve 1800rpm körül ilyen 65-70 fok körül volt a kari játék alatt.... Mondjuk a 7970-en ugyan más bordával, de ugyanat a venti, ott 1950-nél kezd szélzaja lenni, de 2200-2300-ig nálam még nappal jó, nem zavaró szerintem, bár nekem hangszigetelő habos a gép oldala, lehet az is segít.
Az MSI TF3 7870 után megváltás volt az a hűtő, sokkal halkabbnak találtam, erősebb hűtőképességgel.
(#35520) Bati0501: Egyszercsak használat közben felpörög, majd abbahagyja, amit sehogyan sem tudsz felülvezérelni vagy elkerülni. De te közben a frászt kapod, meg a fejed szétmegy, olyan hangos....
De amúgy is kuka az a hűtés, vagy csendes, vagy hűt... A borda még jó lenne, de az a venti rajta nagyon gyenge, cserébe hangos.
(#35522) Malibutom: Neked még ha jól tudom, korai darabod van, azok jók voltak mind. Idén január-februártól jöttek nagy számban ezek a helikopter-szindrómásak, de a TF3 7950-ek közt is sokan ebben szenvednek a mai napig...
-
Bati0501
őstag
válasz
RetepNyaraB #35517 üzenetére
De most szoftveresen szar vagy azért,mert hangos?
Tehát pár perc játék után felviszi ha kell,ha nem 100%-ra a fordulatot?Vagy csak 100%-on vagy akörül nagyon hangos?
Mert ha előbbi,akkor tényleg felejtős,ha utóbbi,akkor annyira talán nem... -
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #35517 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy a 100%-os venti igencsak brutális zajt jelent, 4500rpm-el süvít rajta olyankor a venti, a 7970 Dual-X-em ventijének max 3500-as fordulaton produkált zaja kifejezetten elbújhat a sarokban ahhoz képest.
-
Firkavadasz
tag
válasz
RetepNyaraB #35514 üzenetére
Megcsináltam amit a kolléga adott, remekül működik, nincs semmi baja sem.
Köszönöm mindenkinek.
-
Bati0501
őstag
válasz
RetepNyaraB #34700 üzenetére
Értem,köszi.
Az a felállás lehet,h vmennyire kiegyensúlyozatlan lenne,de most még 20-30-et egy másik procira nem akarok költeni,múlt Karácsonykor vettem meg az alaplap+cpu+gpu triót,szóval most még nem akarok majdnem ugyan annyit költeni...nanus:
Azt látom,h mindhárom különböző mértékben használja ki a hardvereket,de ennél többre nem jutottam.
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #34489 üzenetére
Bár az XFX Black-ról elég rosszakat hallottam... Nem az igazi.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
RetepNyaraB #34484 üzenetére
Ezenkívül driver cserénél is lehetnek gebasztok - ha esetleg most váltottál, akkor ez is magyarázhatja. Ezt én is tapasztaltam,csak pozitív viszonylatban,mert a legújabb bétával stabilabban működik a karim 1150/1400Mhz-en mint a korábbi driverekkel!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #34484 üzenetére
ja, vagy a driver egy picit jobban/máshogy használja a cuccot és amiatt omlik össze hamarab a kártya.
komoly degradálódásnál nem pár mhz különbség lesz csak (videokártyákra annyira nem emlékszem fórumokból, q9450/q6600 kapcsán viszont voltak eléggé érdekes tapasztalatok... jellemzően meleg és specifikációt túllépő fesz együtt csinált ilyet).
esetleg költözés (avagy a falból jövő áram) is tudja egyébként a feszeket befolyásolni valamennyire.
-
MZsoltee
veterán
válasz
RetepNyaraB #34464 üzenetére
Ez a gondom az egyik ezt tudj a másik meg azt olyan kellene amelyik mind2-t.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #34178 üzenetére
A VGA gyártók nem igy gondolják (HIS Radeon HD7850 4GB), és befolyásolják az ipar szereplőit. Előre tekintve a Witcher 3 és a BF4 megelégedhet 2GB VRAM-on, de CrossFire-ben talán kevésnek bizonyulhat élsimitással és High texturával. Az, hogy most még nem érezzük szükségét azon véleményünk változhat.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #34178 üzenetére
Irdatlan grafikai beállítások mellett még nem találtam olyan programot, amely 1.5GB-nál többet evett volna VRAM-ból, de leginkább 1GB alatt maradt minden. Szóval én a 3GB-os parasztvakításnak sem nagyon hiszek.
Amúgy megnéztem a "7%-os gyorsulás"-t Metro LL-ban: 13.4: 35.8FPS, 13.6B2: 35.8FPS, 13.8b 35,62FPS maximális grafikai beállításokkal, Px nélkül 1280x1024-ben, kihajtott VGA-val. Ennyit meg az új meghajtóról.
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #33787 üzenetére
A 7950-eknél a WOT volt ilyen játék, amire többeknek magasabb fesz kellett, mint amivel már régóta stabil volt a karijuk.
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #33724 üzenetére
"Ja, egyebkent az eddig atomstabilnak gondolt alulfeszelt proci is elszallt a Witcher alatt, de ott adtam egy pöccöt a VTT-nek es attol megjött az esze."
Ennyi. A GPU is észhez fog térni +0,01-0,03V-tól.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #33721 üzenetére
Vissza nézted, hogy mi volt az oka a kékhalálnak? Vagy miként fogy ki? Nem olyan biztos, hogy a vga a gond.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #33721 üzenetére
Sikerült degradálni a kártyát?
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #33707 üzenetére
drivert nem cseréltél ? az is befolyásolhatja a tuningot
-
belinho
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33707 üzenetére
Játéktól függ minden, nálam is stabil volt szinte mindenhol aztán jött a Dead island Riptilde ami alatt egyből elhasalt, pedig az nem egy grafikai csúcs program.
Kapcsold be a v-sync-et úgy tovább bírja sok esetben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest