- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaci84
őstag
Inkább az ASUSt ajánlották. Én elhiszem, hogy baromira jó meg minden, de 4-5 ezerrel drágább
Hát köszi. -
Kaci84
őstag
Van valakinek Gigabyte R9 270X VGA-ja? Ilyenen töröm az agyam, de sokan nem ajánlják.
-
Kaci84
őstag
válasz
FragMaster #39280 üzenetére
nekem is volt három nem volt gondom vele, bár tényleg többen is inkább a sapphiret ajánlják az ASUSt meg még többen csak hát az a +6e az
-
Kaci84
őstag
válasz
rayoliviero #39263 üzenetére
Jó allergiás, de nem mindegy mennyiért. Csak a nagyon nem ajánlottról mondok le vagy a nagyon hangosról. Az átlagos még belefér. Csak a termék miatt linkeltem a PCX-ről, hogy meg lehessen nézni, de egyik-másik máshol olcsóbb.
pl. R9 270X Giga és Sapphire van kb. 50-ért ASUS, MSI kb. 56e7870 Saphire, MSI (a hangos hűtős) kb. 45e ASUS kb. 52e
Érted a dilemmát? Nálam a lélektani határ 50e volt 7870 és 270x is van 50-ig kb. Reméltem ezek között lesz majd ajánlott vétel. ha elmegyek 56-ig +7-8ért már ott a GTX 760
De azért köszönöm a tanácsot még majd vásárlás előtt megfontolom!
-
Kaci84
őstag
válasz
rayoliviero #39261 üzenetére
Nem mondtam még, hogy nem választom még érdeklődöm. Meg mint mondtam kicsit drága. Akkor már valóban az MSI 270x gaming. De ha a Saphirre DualX-re nincs nagy panasz akkor lehet azt játszanám meg, mert jóval olcsóbb!
-
Kaci84
őstag
válasz
miresz #39259 üzenetére
Jól van mondtam, hogy nem kötözködni akarok. Persze értettem és ha úgy alakul vásárlás előtt mérlegelem az itt halottakat, de azért reméltem, hogy 50-be beleférek.
Az MSI-től a Hawk vagy a Gamingnek jobb a hűtője vagy ugyanaz? Mitől jobb a gaming?
A giga felé azért húzott a szívem, mert volt 7850-em és nagyon halk volt a hűtője és nem melegedett. Pedig én a zajra nagyon allergiás vagyok. Azért érdekel, hogy mitől nem ajánlott? -
Kaci84
őstag
Erre van vélemény ha már a Gigát senki nem ajánlja!
-
Kaci84
őstag
válasz
miresz #39236 üzenetére
Miért utáljátok ennyire a Gigabyte-ot? Nekem volt 3 is és egyikkel se volt probléma!
Max 50-ig szerettem volna elmenni árban.
Ebben a topikban irkálták 1-2 oldallal odébb, hogy 2-3 embernek is probléma volt az új szériával és még írták is, hogy türelem amíg kijönnek a rendesebb driverek!
Ehhez mit szóltók -
-
Kaci84
őstag
Sziasztok!
Melyik 7870-et érdemes megvenni? A halk hűtés a szempont, meg, hogy nem legyen hirhedten rossz vagy hibás széria! -
Kaci84
őstag
válasz
Grave_444 #38098 üzenetére
Most melyik kártyáról beszélünk?
Nekem a Gigabyte 7850 1GB Windforce kártyánál volt. Mondjuk rpm-re nem emlékszem, csak %-ra, de az tuti, hogy halkabb volt mint ez. Sajnos jelenleg a VGA hűtöm a leghangosabb pedig még a többi csak 800-900rpm-en forog. És ezt még lejebb veszem ha megjön a ventiszabályzóm.MSI Afterburner progival kivettem az auto jelet és lehúztam 15% alá, mert ügye az auto 15% engedi. Jó lehet 10% volt, mindegy is.
Beálítottam valami 60C alatt a legkisebb fordulatot és 60C fölé meg nagyobbat a grafikonon.
Na plexi falu a házam azt egyik nap nézem, basszus nem megy a venti. Közelebb megyek nézem megy. Akkor minde ok. Késöbb nézem megint nem megy. Mi a szar van mondom. Megint nézem, elindul, várok kicsit megint megáll. Kicsit később megint elindul. Ennyi... -
Kaci84
őstag
válasz
Grave_444 #38092 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam. Allig halható. Már majdnem jól vagyok. A 12cm ventik hűtenek mindent 600rpm körül már nincs hangjuk, netezéskor letekerem, játékor fel.
A régi 7850-en valóban lement a fordulat, azért nem kell hülyének nézni, nézem Aidán, sőt beállítottam, hány foknál mennyi legyen a fordulat és amikor lejjebb volt meg is állt aztán 1 perc múlva elindult.
Szóval mindegy is, de annak fordulat ide vagy oda, hangtalan volt az, de ez nem sajnos.
Azért kérdezem ennél a kártyánál a tapasztalatokat. -
Kaci84
őstag
Nem találom leírnád a tapasztalataidat!
Főleg azért is gondolkodom új kártyán, mert van, hogy éjszaka olvasgatok és szeretném úgy megcsinálni a gépem, hogy teljesen hangtalan legyen.
A mostani GTX 650Ti Boost Gigabyte Windforce hütője nem rossz, de nem tusom lejjebb állítani 1000-1200rpm alá.
Régen volt egy Giga 7850-em annak le lehetett állítani egészen 7% alá a fordulatot.
Na valami hasonlót szeretnék... -
Kaci84
őstag
SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 (11199-16-20G)
Ezt a cuccot használja valaki? Hűtés halksága és hatékonysága szempontjából írjon valaki infót!
-
Kaci84
őstag
SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 (11199-16-20G)
Ezt a cuccot használja valaki? Hűtés halksága és hatékonysága szempontjából írjon valaki infót!
-
Kaci84
őstag
Van ilyen valakinek? Főleg a hűtés érdekel, mennyire lehet MSI Afterburnerrel vagy mással levenni a fordulatot.
XFX HD 7850 1GB DDR5 FX-785A-ZNFC
-
Kaci84
őstag
válasz
STC Speed #36113 üzenetére
Azért akartam tudni a crisys3-at, mert a legeslő pályát amit bead ott mászkáltam oda vissza pár lépést maxon és néztem az fps-t. Utánna rögtön léptem ki nyomtam a VGA-ra kis tuningot aztán néztem megont stb.
Azért érdekelt, hogy a Te CPU-d mennyivel gynegébben viszi.
Persze nem lenne teljesen reális, mert játék közben többször van töltés gondolom, meg váltakoznakma CPU igényes számítások, de azért érdekelne, valami képet csak adna. -
Kaci84
őstag
Valóban helytállók amit írsz. Csak az a baj aki kérdezte meg általában sokunknál, ha drágább CPU-t vesz az a pénz elmegy a VGA-tól. És igen vannak proci gyilkos játékok, de a srác nem írt játékot sem se multit így általánosságban tudtam fogalmazni és egy játszható 40 fps-re konkretizálni a véleményem ami továbbra is az:
hogy nem mindig, de többször fogy el a VGA mint a CPU (rohadt sok konfigot láttam és profikat kivéve ez a helyzet) és, hogy singleben a legtöbb ember meg van elégedve 40fps-el. Továbbá nagy általánosságban a az ÁTLAG felhasználóknál egy 7850-es VGA -t ki tud szolgálni egy i3 vagy egy X4 750k vagy hozzá hasolnó CPU.
Persze nem teljesen és mindig, ezért jobb lenne valami brutál sokmagos, csakhogy az pénzbe kerül, de ő már elköltötte 7850-re. Amit szerintem jól tett ez egyszeri ember. -
Kaci84
őstag
Ebben meg pont igazat kell adnom márpedig abban (én is pont írni akartam) ha lejjebb veszi a felbontást épp akkor menne feljebb az fps, mert a VGA jobban fogja bírni viszont a CPU már nem.
Bár az elöbb se nem azért nem adtam igazat, mert helyenként nem jó amit írsz vagy egészében. Hanem ő az i3 7850 vagy 7790,7770-en vontakozásában írta. Nem is írt mutit. Ha meg singlet játszik a 60-70 fps-t hiába bírná az i5 ha a 7850 meg nem. (plánbe nem a 7770 meg a 7790) Ha meg bírja, akkor meg feljebb lehet tenni a részletességet.
Szerintem single-ben jobb a Full Max 40 fps mint a medium 60 fps Szerintem legtöbben így játszanak inkább. -
Kaci84
őstag
Ezt tisztelettel vitatnám, mert jó dolog a 60fps de azért nem nagybetűs minimum.
Másfelöl meg nem is lenne azzal baj ha valaki drága procit vesz hanem az, hogy nincs egyensúlyban a CPU VGA páros.
Az erős proci jegyében akar venni egy i5-t aztán vesz hozzá egy 7770-et mondjuk. -
Kaci84
őstag
válasz
Foxmulder89 #35937 üzenetére
Igaz!
Hál isten nekem még VGA-m sose döglött be, volt egy hütő darálóvá alakulás Inno3D 6600GT-ben. Jajj, de rég is volt, de így se melegedett túlzottan, szóval hatékony maradt a hűtés.
2004-2013
Radeon 9000 64/64
Abit Radeon 9550 128/128
Inno 3D GeForce 6600GT 128/128
Radeon 9600 128/64
Radeon 9600 XT 128/128
Gigabyte 7600GS 128/128
Gainward 8600 GT 256/128
Gigabyte 9600 GT 256/256
Captiva GTX 460 768/256
VTX 3D 6770 512/128
Gigabyte HD 7850 1GB/256Ezek közül egy se döglött be, lehet ezért is alakult ki bennem, hogy nem adok ki több pénzt jobb minőségű VGA-ra. Az olcsóbbak se döglöttek be. Bár lehet csak szerencsém volt.
-
-
Kaci84
őstag
MSI Afterbuner program nagyon jó a hütő állítgatására.
-
Kaci84
őstag
válasz
Foxmulder89 #35924 üzenetére
Lehetséges. Én eddig így tapasztaltam a dolgokat. Ha nem kerül sokkal drágábba, akkor bár legyen. A piac dönti el. Ahogy nézegettem most nem sokkal olcsóbbak a 1GB-os modellek. Így más a helyzet.
-
Kaci84
őstag
válasz
STC Speed #35919 üzenetére
Szia ha segít nálam ez volt.
Gigabyte HD 7850 1GB OCNagyon halk volt tényleg és jól tette a dolgát brutál játék alatt sem melegedett igazán és nem gyorsult hallhatóra a venti. Ezzel a hütővel vedd szerintem felsleges a 2GB. Sokszor járt már nálam Gigabyte termék és mindig meg voltam elégedve.
-
Kaci84
őstag
válasz
123sylaar #35918 üzenetére
Egy AsRock FM2 A75 Pro4-M lappal a 750k sikerült egy kis tuningot adni neki. Az alábbi képen láthatod a cihinebench 11.5 eredményeket.
A felső 5 kivételével a többi CPU mind járt nálam illetve használtam.
Láthatod milyen eredményt ért el a 750k valós otthoni körülmények között.
Így össze tudod hasonlítani más CPU-kal. -
Kaci84
őstag
válasz
123sylaar #35914 üzenetére
Szia!
Nekem volt 750k és Gigabyte 7850 1GB
Teljesen meg voltam vele elégedve. a Crisys 3 maxon kiváve szűrők és Vyns (vagy mi? :-)) és 30-40 fps közt ment bár nem játszottam végig csak az első pályán teszteltem.
A többi játék meg hasonló beállításokkal 40-60fps.
Szerintem nagyon sok embernél, de szinte törvényszerű, hogy állandóan túl akarják méretezni a procit. Nem tusom miért mindenki prociból akar drágát venni és a VGA-t kicsit jobban hanyagolja. A Te összeállításod véleményem szerint teljesen össze fog passzolni.
Tapasztalataim szerint CPU limit inkább akkor szokott előfordulni ha a VGA már bírná mondjuk 60fps- el a játékot, de a CPU már nem. És nem pedig mondjuk crisys 3 nál, hogy a VGA tudná 35-el de a CPU csak 25-el.
Nyugodtan vedd csak meg!Üdv:
Kaci84
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest