Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkennys
addikt
válasz
kucseranor #21097 üzenetére
Microlagot a driver is okozhat, párszor itt ott kitárgyaltuk, és nem egy embernek megoldotta a csere. Nekem 13.1 amivel minden tökéletesen működik most, 13.2 bétával voltak gondjaim. De ahogy észreveszem, egyén és kártyafüggő dolog
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kucseranor #21097 üzenetére
Nekem a 7870 nem mikrolaggol. Az 5850-el viszont csinálta, szerintem ott is csak az 1GB videomemória volt kevés a felbontáshoz. 13.2 beta amúgy.
(#21099) Arkennys: csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a betával mi volt a gondod?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kucseranor #21093 üzenetére
Crysis 2 singleplayer is megzabálja teljesen, fullHD - max beállításokon. (80-100% között ingadozik)
-
kucseranor
tag
Nektek mennyire használják a játékok a gpu-t? Eddig csak a Crysis 3 Beta ette meg 99%-on végig. BF3 változó, Skyrim 40-től 70-80%-ig. 13.2 Beta 4 driver van most fent.
-
Arkennys
addikt
válasz
Bogyó bá' #21089 üzenetére
Nem voltam én olyan gazdag hogy tobbszázezer ft os gépeim legyenek
Nekem elég sokat ment, és akkoriban pár éve elég normálisnak számító videokártyával használtam. Egyik itteni szerviz is aki cégeknek dolgozik, codegent szerel be az oda rendelt gépekbe, elég vegyes összeállításokba.
Tegnap pont voltam bent beszélgetni, és ott volt egy nagy doboz, benne tápok. A cégtől jött, a bent található gépekből kiszedett elromlott tápok voltak benne. Kíváncsiságból áttúrtam, és az eredmény az volt, hogy a codegenekből volt pár 2-3 éves, ugyanennyi 5-6 éves, egy 2 éves cooler master, és kb 3-4 vegyes gyártási évszámú chieftec (többnyire 2 éves). És ők is azt mondják több tucat "próba" alapján, hogy semmi gond nincs a codegennel. Nem egy FSP, de azért nem annyira a legalja mindennek, hogy le "kodegányoljuk"
Félreértés ne essék, nem ajánlgatom, mindenki vesz amilyet akar-amire futja. De sokan úgy leszólják, hogy semmi tapasztalatuk nincs vele.
Bocsi az offért, tudom, nem ide való, de pörög annyira a fórum, hogy tán ne kövezzenek meg
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
bandras54 #21090 üzenetére
Szerintem olyan nagy különbség nem lehet. Legalábbis ebből a cikkből kiemelve ezt:
"A PowerColor, a Club 3D és a VTX3D kártyái – a matricákat leszámítva – lényegében azonosak, és elmondható, hogy mindegyik termék a TUL gyárában készül."
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Arkennys #21088 üzenetére
Persze, valami irodai gépet, alaplapi integrált VGA-val, egyetlen vinyóval. A gond az szokott lenni, hogy egy ilyen Codegen-féle noname táp már letérdel egy közép-, vagy felső-közép kategóriás VGA-tól, és mivel alapvető védelmek hiányoznak belőlük, így jó esetben viszik magukkal a fél gépet. Azon kívül a hatásfokuk is jellemzően pocsék, napi rendszeres használat mellett egy év alatt elköltöd villanyszámlára a bóvli és az olcsó, de normális táp közötti vételár különbségét. Amúgy sem szabad egy 100-200-300 ezer forintos gép testi épségét kockáztatni 5000,- forint megspórolásának reményében.
-
Arkennys
addikt
Jópár évig használtam codegent két gépemben is (amit nagy divat kodegánynak hívni, báh
) nekem nem volt vele bajom, de nagy divat szidni
Egyébként én kártyám gyártói oldala is 500w igényt ír, de röhögve elviszi a rendszert egy 450-es. Ott a referencia érték nagyon túl van lőve mindig úgy vettem észre-látom.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
bandras54 #21083 üzenetére
Én is épp azzal szemezek, de ami tesztet láttam róla, ott iszonyat nagy volt a fogyasztása...
Különben darky@ ezt írta róla:
"A hűtést és a zajszintet is meg kell vizsgálnod meg a teljesítményt is ezeket mérlegre téve el kell döntened melyik a jobb.
-Valamivel erősebb gpu de nagyobb zajszint és melegedés
-Duál ventis hűtő alacsonyabb zajszint és melegedés több gari."Szerintem én egy ASUS mellett fogok dönteni.
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Vtx 7870 black-rol mi a velemenyetek?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #21023 üzenetére
Na, üsse kavics, veled is örülünk, sőt már arra is készülünk, hátha a mai nap után is örülni kell.
-
->Raizen<-
veterán
Találtam még pár dolgot a hwinfo64-ben a cpu hőmérsékletét is kiíratom vele OSD-vel valamint az összes mag aktuális sebességét is.
-
RVR400
veterán
válasz
Kean_Sorbo #21062 üzenetére
Jól mutatja sajnos, mivel a Trixxet úgy kell leszedni, hogy előbb visszaállítasz benne mindent defaultra.
-
Sondi1986
addikt
válasz
->Raizen<- #21068 üzenetére
Heavent miért ilyen picibe tolja? azt is extreme kell nyomni?
-
Sondi1986
addikt
Akkor ez így most jó?
-
Chapel
addikt
No lám, csak megszaladtak a Valley tesztek
Ahogy látom darky kolléga viszi eddig a prímet. Kíváncsiságból majd lefuttatom 1680 helyett 1920-ban is, vajon az 1392 mennyivel csökken ilyen minimális felbontás difi esetén.
Na eddig ok, akkor ehhez kell még egy reális víz, hogy barangolás közben ha elkezd szakadni az eső akkor kezdjen patakokban folyna le a hegyről, közben dörög az ég, menedéket keresek....álmodozom
-
Sondi1986
addikt
válasz
->Raizen<- #21059 üzenetére
én is le akarom tesztelni mire kell rámennem a RUN-ra? mert végig megy és előröl elkezdi?
-
Kean_Sorbo
őstag
Uraim!
Tegnap feltettem a trixx nevű szarságot. Le is szedtem vissza, de azóta a GPU-Z az 2D feszültséget rosszul mutatja. Eddig a 3D 1.225, míg a 2D 0.825 volt. Érdekes, hogy az ASUS Tweak programja pontosan mutatja.
Van valami ötlet erre?Még egy érdekesség. Ha beállítom a 3D-s feszültséget pl. 1.250-re, és leszedem a TRIXX-et, akkor is ezen a feszültségen működik tovább. Olyan mintha valamit a BIOS-ban állítana át.
-
GergoHD
tag
Az miért lehet hogy a Far Cry 3 csak 20 FPS-el megy lowon? amikor a Battlefield 3 60FPS-el megy highon ?
-
Pferi
senior tag
Én is a tápra gyanakszom, de sajnos mivel vidéki vagyok, és nemrég költöztem, nincs ismerősöm akitől kölcsön kérhetnék egy erősebb tápot. Az itteni boltokban meg ami tápot készleten tartanak, azt inkább nem raknám be a gépembe. A szokásos Kodegeny meg társai tápok, nyócezeré haccáz vattos, jó az a gépedbe jelszóval. Egyenlőre elvagyok a két maggal, 1-2 hónapon belül úgyis lecserélem az alaplap+procit, és akkor a tápegység is egy erősebbre lesz kicserélve.
-
V.Dave
senior tag
válasz
->Raizen<- #21055 üzenetére
a valleyban nincs is olyan
-
Apollo_21
addikt
válasz
->Raizen<- #21053 üzenetére
Már töltődik
Amint hazaérek nézemSzép eredmény!
-
V.Dave
senior tag
most akkor milyen beállításokkal futtassam le a heavent hogy még összehasonlítható is legyen?
-
->Raizen<-
veterán
Unigine valley 1200\5800 fullhd 4x aa. Szögletesek a kavicsok kimaradt a tesszalállás?
:
[link] -
plekk
tag
Ha önmagától kikapcsolt játékok közben akkor az egyet jelent azzal hogy a kis 400 W os FSP tápod már nem elég a gépednek. Mert játék közben a VGA étvágya is megnő és ezt már nem birja a tápod.
Próbáld ki egy erősebb tápegységgel is és ha azzal minden rendben akkor venned kell egy nagyobb tápot.
Egyébként a HD7870 nek eleve 500 W os táp kell, a gyártói oldalt meg kellett volna nézned mielőtt veszel egy ilyen kátyát.
Szinte tuti h a tápod a kevés hozzá. -
Syz
senior tag
Ma megjön a másik 7870 is.Melyik drivert használjátok?A 13.1-et vagy a .2 bétát?
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
mostani és akkor majd jön a 7870 eredménye.
-
Arkennys
addikt
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuribácsi88 #21043 üzenetére
Ez amit linkeltem már nagyon a max. keret ami rászánok, azért kérdeztem, egyébként ez van kinézve már, sok helyen olvastam hogy jó, illetve kérdeztem olyat is akinek már volt pont ugyanez, csak jókat írt róla:
[link]Szóval inkább a 7850-ek között nézelődök, szerintem az egy 2 évig biztos elég lesz (tekintve hogy még az 5850 is elég volt a számomra, csak most lehetőségem van váltani
)
A linkelt boltból veszem majd mindenképp a garancia miatt. -
válasz
Trebron09 #21042 üzenetére
Maradj az ASUS DC2V2-nél, nekem is az van, meg még sokaknak.
Nincs BS hiba, lehet húzni is, a jó hűtésnek köszönhetően egyáltalán nem melegszik.
Ráadásul egy kolléga árulja is az aprón, elég jó áron. (linket nem rakok be mert azért bünti jár) de megtalálod sztem te is.
-
Trebron09
őstag
Na elvitték az 5850-et, úgyhogy már csak egy 2 hetet kell várnom
Ez is jó lehet, mint alternatíva: [link] ? -
-
Chapel
addikt
High vga topic, tele eredményekkel, gondoltam elfér
Ha már költök, akkor szeretem látni az eredményt, ami nem csak Crysis3, hanem ezek is.
Biztos van akinek új és - úgy mint én - örömmel megcsodálja.Persze minden csoda 3 napig tart, nyílván párszor még meglesem,de persze egy FC3-at nem helyettesít.
Az eredményt nekem sem nyitja, itt van screenben.
-
MiklosSaS
nagyúr
Uraim, elfelejtettem megirni ma hogy megcsereltem a kartyakat. Oldalventit csak max holnap rakok be (pofatlan futar), de minden rendbe jott. Tehat vagy a VRM vagy a gpu (XFX) nem birja a 84 foknal nagyobb hot.
Kartya csere utan, a Sapphire maxim 71 fok, az XFX meg 73. Elotte az XFX elerte a 85 is. De mostmar lemegy rendesen a furmark. Tehat stabil, meg egy kisebb OC-nel is (1100 mhz).
Nagy piros pont a Sapphire-nak, egy qrva nagy fekete az XFX-nek (pedig milyen szepen nez ki).HG@ : Kinek a pap, kinek a papne.
-
RVR400
veterán
válasz
->Raizen<- #20876 üzenetére
-
-
Anaren91
senior tag
VGA t hogy érdemes húzni? Milyen léptekben? 50 Mhz enként aztán stressztesztet neki h stabil e vagy mehet nagyobb léptekben is? Tesztelni miben érdemes hogy stabil e?
-
Solesz84
aktív tag
válasz
BomiBoogie #21022 üzenetére
Köszi!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
BomiBoogie #21022 üzenetére
Velem is pls.... elég gáz napom volt -.-
-
Solesz84
aktív tag
Sikerült megoldanom a problémámat h 99%-ban kihasználjam az ASUS HD 7870 DC2 V2 karimat!
Az volt a probléma h nem full HD-ben használtam hanem csak a monitoron 1280x1024-ben. XD Kipróbáltam a TV-n és bizony ott már 99%-on ment mindig szinte, és kihajtotta a 3570K alapon is 3.4 GHz-en.Így is elegendő a teljesítménye az F1 2012-ben ennyi volt az FPS minden maxon volt.
2013-02-14 19:55:09 - f1_2012 HD
Frames: 17760 - Time: 228339ms - Avg: 77.779 - Min: 58 - Max: 93 -
janes1976
őstag
-
kovsol
titán
válasz
gyuribácsi88 #21018 üzenetére
A mostani nem referencia vga hűtések nagyon hatékonyak nem nagyon érdemes most már vizezni, hacsak nem akarsz extremé tuningot.
Amúgy ha vizezeni akarod a vga kártyát akkor érdemes mindig a referencia nyákos megoldásokat választani.
Vízhűtés amúgy nem az olcsóságáról híres, hanem hatékonyan meg lehet vele növelni a hőátadó felületet, halkabbá is lehet tenni a rendszer, na meg saját két kezeddel építed meg és jó érzés mikor beüzemeled a saját magad által épített egyedi rendszert. -
válasz
viperabácsi #21016 üzenetére
Csak 1 baj van ezzel a megoldással, ha jól jártam utána akkor egy olyan megoldás ami KOMPLETT vízhűtés, proci+vga, az kb 80.000ft.
Gondolom ezért barkácsolnak inkább ilyen zárt rendszereket a vga-ra + 1 ventit.
Mert egy zárt rendszert már kapsz 16-20K-ért.
Csak semmi értelme a zárt rendszernek + a ventinek mert pont az lenne a lényeg hogy a venti ne zajongjon.
Ördögi kör, na mind1, szépen lassan majd összehozok egyet, de nem lesz olcsó mulatság.
-
viperabácsi
addikt
válasz
gyuribácsi88 #21013 üzenetére
Az adatlapodon lévőre NINCS.
-
viperabácsi
addikt
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Bocs a birka kérdésért,de hogyan rakjátok ki ide a bencs képeket? -
-
Arkennys
addikt
válasz
Apollo_21 #21010 üzenetére
Engem is minben, maxban nem. Végeredményben meg kicsit jobbra hozta ki nálam. Nem tudom mondjuk, mi alapján számol. De sztem neked sincs okod sírni
egyébként alattam észrevételre: windowed-ban kb ugyanannyi FPS-t adott ki nekem (közben leellenőriztem), mikor úgy futott ezeken a beállításokon, úgy emlékszem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #21009 üzenetére
Hogy a fenébe lett a tiéd kevesebb, mint az enyém? Proci alapon megy talán?
Várj, a tiéd nem teljes képernyős módban futott, ha jól látom... -
Apollo_21
addikt
válasz
Kean_Sorbo #21009 üzenetére
Hát igen
Min fps-ben lepipál az Intel
-
Arkennys
addikt
-
gyuszaa
őstag
válasz
Arkennys #21002 üzenetére
Valóban hamarabb fogy el a kártya, mint hogy a processzor legyen a szűk keresztmetszet. Az már más tészta, hogy a szintetikus tesztek csak arra jók, hogy egy képet alkossál magadban különböző tényezők alapján vagy nyers erőben összehasonlítani a dolgokat. Azért gyakorlatban máshogy alakul eléggé. Illetve mint említettem a memória befolyásolhatja még a minimum fps-t főleg.
-
Arkennys
addikt
válasz
GergoHD #21000 üzenetére
Nekem 3,4-en adta azt az eredményt, amit linkeltem. Látszik, tényleg nagyon minimálisan befolyásolja az az órajel az eredményt
Köszi a tesztképet!
szerk:
miklosss2012: Hát, köszönöm és viszontEgyébként tényleg eléggé pofás eredmények lettek, eleinte tartottam tőle, hogy mivel nem "i5" dobog a gépben, röhejesen lemarad az enyém. Kellemesen csalódtam, és bírom ezt a kártyát
Halk, nem melegszik, és szépen teljesít. Megérte váltanom, bár foghúzós volt kifizetni.
-
törölt tag
válasz
#16729600 #20932 üzenetére
Szia!
Érdeklődnék hogy mi miatt is jobb ez a bios?Illetve " UEFI GOP-os VRAM bios, de az az új verziós ( nem próbáltam még ki )" ez pontosan mit is jelent? Milyen verzióról van szó? Bocs de nem vagyok otthon ebben a témában!
Nekem "csak" annyi gondom van hogy alapon a ventik 1360 körüli rpm-en mennek,ettől nem tudom lejjebb állítani. És nem tudom hogy mi okozhatja,illetve probléma e...olyat vettem észre hogy terhelés nélkül néha 1-2 mp-re felugrik a gpu használat. Mikor milyen százalékra,50-80%-ig. De ezt csak az MSI AB-ben látni a monitor diagramban. Ez probléma? ha igen van rá orvosság? Egyébként nem panaszkodom a karira, minden egyéb tökéletes rajta. Terhelve nem hangos 40-45%-nál nem megy fentebb a venti használat,és max 50-52 °c-os a gpu. Tökéletes,ha a fentebb említett "hibákat" nem nézem!Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest