- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
-
aleister
veterán
válasz
MiklosSaS #27780 üzenetére
(#27778) asdxv:
Biztos igazad van, de a 7950 nekem árban már sok. A 60k-s lélektani határt nem szeretném átlépni.Bár általában én is az xx50-ek híve vagyok, mert tuningban, ár/értékben általában jobbak az xx70-nél. Nem is tudom most miért 70-est néztem ki. Tán öregszem.
-
aleister
veterán
válasz
MiklosSaS #27775 üzenetére
Igen, bennem is volt kisördög bőven. Kipróbáltam, és tényleg jó volt a CF, csak az általam nagynéha futtatott játékok tökéletesen futottak egy vga-val is.
De egyébként én is kütyübuzi vagyok, meg jó dolog a határokat feszegetni, csak épp a gyakorlati hasznában kételkedem.Most is ezért tökölök, mert ugye a vörösbe öltözött hw geek ördög azt súgja a bal fülembe, hogy Tahiti LE, mert az a kraftos; a fehér rucis józanész angyalka meg hogy Asus DirectCU, mert felesleges annyi teljesítmény, de csend és kis fogyasztás jól jön.
-
-
- = Zk = -
félisten
-
Anaren91
senior tag
válasz
MiklosSaS #26827 üzenetére
köszi a választ akkor szerintem ez el is dőlt
Bár ahogy olvasgattam a lapom nem valami oc barát de a 6200 as procimat is fel tudtam húzni 3.8 ról 4.4 re csak a hűtőm nem bírja... Majd később talán veszek egy jobb lapot is de egyenlőre akkor ez is megfelel ha alapon is kihajtja a 8350 a kártyámat
-
maxxxboy
tag
-
-
-
-
válasz
MiklosSaS #21425 üzenetére
Szerintem, legalábbis én azt fogom csinálni, ha meglesz a plusz lecsó rá én is eladom a 7870-es kártyámat és veszek egy 7970-es kártyát, elvileg jobb az 1 kártyás rendszer mint a 2 kártyás. De ha van rá annyi pénzed akkor van a 7970es kártyából 6gigás verzió 160.000ft ért.
Ui: referencia kártyát? hát te tudod
-
Arkennys
addikt
válasz
MiklosSaS #20995 üzenetére
Táp a maximális teljesítményen igényeltnek több mint kétszerese (rákérdezés után mondom a mennyit fogyaszt a gépem topik alapján). Alaplap? Fogalmam sincs, ahogyan CPU-val kapcsolatban sem. Ami meg futott közben háttérben, az a torrent, és a catalyst, meg a webcam programja, tudtommal. Ezen kívül a sima rendszer háttérprogramok, még vírusírtót is kilőttem egy órára. Igazából nem is fontos, csak érdekelt, de ez már sose derül ki nyilván
Mert ezek olyan "ráfogjuk" jellegű dolgok kicsit, amiket összehoztak
Szóval egyetértek veled, hogy szerinted se ezek a gondok.
Amúgy az számít itt, hogy az ember monitora milyen?
(leírás után már tudni vélem, hogy hülye kérdés mert nem, de azért meghagyom
)
Apollo_21: Hát, itt a proci órajel azt mondták, kevéssé számít, jobbára magát a VGA-t nyúzza, az súlyozottabb, ha jól vettem ki a dolgot
-
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS #20982 üzenetére
GPU kihasználtság maxon megy tuning után is? Na meg nem 100% a hatásfoka a CF -nek.
(#20983) gyuribácsi88 SLI az NV találmány, AMD oldalon Crossfire van. Amúgy egy kártyás rendszerek mindig jól hasítanak, addig a CF rendszereknél előfordulhat, hogy az adott alkalmazás nem támogatja rendesen őket és nem használja ki a két kártya erejét.
3570 7870CF mellé már kevés lesz. Jobban elboldogul az egy kártyás rendszerrel.
Ez amúgy miért lenne off ?És a jelenlegi alaplapodban nem érdemes CF -t használni, mert a második PCI-E foglalat csak x4 sebességre képes.
-
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
válasz
MiklosSaS #20927 üzenetére
Örülök neki, és köszönöm. Mindenesetre játékokban is észreveszem a változást előző megoldáshoz képest. Elleszek vele egy ideig
Egyébként, van ötleted rá, miért nem fut le nekem is a darky@ által említett beállítással rendesen? Mostmár érdekel, bár nem vagyok egy teszthajhász
-
Arkennys
addikt
válasz
MiklosSaS #20767 üzenetére
Igen, ezt nem mondtam bele előző hsz-embe, de egyetértek. Az APU és egy említett 6670 amivel max képes együtt dolgozni a grafikus része (huszonpár ezer ft maximum, de inkább 20 körül a kártya), árérték aránypárban eléggé hatákony szerintem
Ez volt az én alaptervezetem is egy tervezésre néha játékra használt géphez.
-
Arkennys
addikt
válasz
MiklosSaS #20765 üzenetére
Lehet igen, de elgondolkodtam, és tudtam 40k ért szerezni új, 3 év (plusz pár hónap kicsikarható lehetőséggel) garis 7850-est. Amúgy én is egy jóféle asus GDDR5 ös 6670-en gondolkoztam, de nekem speciel így alakult, és nem bánom
Erősebb így, mind CF-el lenne szerintem. Viszont igen, az elébb mondott kombó sem túl drága, mégis az árához képest szerintem egész jó teljesítményt hozna. (és gondolom majd jönnek a véleményem cáfoló posztok, de hát mind mást gondolunk
)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MiklosSaS #20641 üzenetére
Uraim, megvan a valasz.
Zart hazoldal, zart ablak: (furmark) sapphire = 65 fok, XFX = 84 fok es fagyas, dirt3 minden maxon kb 5-6 perc es fagyas.
Hazoldal nelkul, ablak nyitva: 4 furmark teszt, par kor dirt3, sapphire 57 fok, XFX = 73 fok, minden rendben, tokeletesen mukodik.
Otletek ?
Otlet 1: a ket kartya megcserelese
Otlet 2: oldal ventilator felszerelese -
Speed®
titán
válasz
MiklosSaS #20638 üzenetére
Ha szimpla cs. CF felállásban 6°Ct buktál csak, az nem vészes. Egyébként a 83 sem az, főleg, hogy Furmark alatt mérted. Ettől függetlenül a fagyi nem okés, szóval valami nem smakkol. Lehet, hogy nem a GPU szórakozik, hanem mondjuk a VRMnek sok már az a +6°C..egyébként, ha játékok alatt minden oké, sokat ne makkolj vele..bár az is igaz, van olyan játék, ami keményebben is adja a terhelést..egy helycserés támadást még megnéznék mondjuk, ha ilyen szituban lennék.
-
szijartg
őstag
válasz
MiklosSaS #3171 üzenetére
nekem megy a sapphire 7870-es tegnap kezdte... de csak akkor ha kikapcsol a képernyő és csak idle a gép.
akkor az egyik ventijének van egy érdekes kattogós hangja.
olyan percenként kattant egyet.de miután használni kezdem a gépet, akkor helyrejön.
gondolom, nem bír megbirkózni azzal a fordulattal, vagy a p@cs tudja.
-
válasz
MiklosSaS #2973 üzenetére
nem sok értelme lenne egy 7850 alapórajel vs 7870 alapórajel, mert ugye az 50 -es lényegesen kisebb órajelen jár, volt már nálam 7870 es kari és megnéztem hogy pontosan mennyi az eltérés ha felhúzom egyforma órajelre 1000/1200.ra ekkor 10.% al volt erősebb a 7870 tehát azért van némi értelme a +25.% (256.db) Shader nak de árban jóval drágább a 70 es így a kistesó éri meg jobban az árát!
-
válasz
MiklosSaS #2967 üzenetére
Hát havernak 7950.ese van abból is szinte a legjobb (PowerColor PCS+)
az én 7850 em így 1200/1500.on pont azt tudja(több játékkal és teszt progival néztük) mint aza 7950 alapjáraton!
egyébként nagytesó(7870) kártyák mindég jóval kisebb tuning potenciállal rendelkeznek én eddig csak a HD5870.es szériát tapasztaltam hogy közel olyan jól húzható mint a kistesó 5850
a lényegre térve a 7870 esek sem mennek 1200/1500 nál többet tehát nem kell meglepődni ha alig van eltérés egy ugyan ilyen órajelen járó 7850.en! mert ugye itt már csak a +256.db Shader amiben több a 7870.
-
válasz
MiklosSaS #2967 üzenetére
Jó kérdés
A tesztek alapértékeken igazak. Minden kártyát lehet húzni, ha két tuningos példányt fogsz ki, az arány nagyjából megmarad (illetve a 7850 mindig jobban közelít, mert nagyobb százalékot lehet rajta húzni, mint a nagy testvéren).
Ha egyik jól húzható, a másik meg esetleg nem, akkor az arány vagy romlik, avagy javul egyik, ill. másik javára/kárára. Remélem elég homályos voltam -
-
-
válasz
MiklosSaS #2940 üzenetére
ennél a tesztednél? mennyin járt a 7870 -es?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
MiklosSaS #2894 üzenetére
Blackplate már az ASUS 6870-en is volt, és amúgy nincs semmi haszna. Minőségre uo. mint a többi, teljesítményben meg átlagos. Aki csak a dizájnért hajlandó fizetni, az meg is érdemli.
Gippo: és azon még nincs ÁFA.
Amúgy nekem tökmind1 mennyiért nem venném meg, mivel 82k-ért már van ASUS HD7870 is.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
MiklosSaS #2153 üzenetére
A technológia lényege az, ha abszolúte nincs használva a gép (!) lekapcsolja a VGA-t, és megáll a veti is. Te viszont böngészel, tehát kell képed adnia a kártyának, vagy akár hwesen gyorsítani ha azt a beállítást nem kapcsoltad ki. Hogy tudna így működésbe lépni a ZeroCore-Power tehnology?
Egyébként úgy tudom, hogy ezt hardveresen tudja, azaz semmi sem kell hozzá, hogy használat nélküli állapotban aktiválódjon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest