Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #47007 üzenetére
Igen, a rendes XT gyorsabb.
De akkor megint csak ott tartunk, hogy gagyit (zóccsót) adnak drágán. De ha egy sima 7870 árában adják, akkor alternatíva lehet (már akinek).
Soxor leírták már itt, hogy sokat jelent a RAM sebessége is.Más:
Thief 2 (HD7870XT):
DirectX (FPS) :31,1(min)/56,6(max)/40(átlag)
Mantle (csak driver): 21/54,5/36,6
Mantle (CCC fenn): 22,2/51,9/34,8Csak gratulálni tudok az AMD-nek (meg azoknak, akik gondolkodás nélkül ezért vettek AMD kártyát).
Nem Rx kártyákon frankón le van tiltva a Mantle. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46932 üzenetére
Hát, az én kártyámon 2x6-os tápcsati van. XFX ezek szerint gyengébb alkatrészeket használ, ráadásul XFX oldalán nem ír külön 7870-et v. XT-t. Ennek a memória sebessége közelében sincs az XT-ének (még a Black is 1GHz-cel elmarad), tehát csak egy extra fesszel túlhajtott, sima 7870-ről van szó, XT-nél bizonyosan kisebb teljesítménnyel.
Mellesleg a 2x6 táppal, 1,1V-on (gyári fesz alatt) az XT 1100/1700-on hasít. -
Gstyler
senior tag
válasz
Sondi1986 #46930 üzenetére
Végeredményben tehát akkor nem csak órajel különbség van a 270 és 270X között?
Mert hha jól értem, akkor a 270X-et jobban lehet húzni (feltételezem, h ezért is van rajtuk 2 tápcsati, míg a legtöbb 270-en csak egy van).kat777: fél év után még mindig szar a driveres támogatás, hát ez nem jó hír...
-
Gstyler
senior tag
válasz
Sondi1986 #46918 üzenetére
Tehát akkor mégis van különbség a 270 és a 270X között?
Jelenleg egy ASUS 7850DCII-m van. Pár ezerért le tudnám cserélni egy 270-re.
Az előbbi infok alapján a 270-et simán tudnám használni az X órajelén.
A pros teszt alapján a 270X majdnem befogja a 7950-et és 25%-al többet tud, mint a 7850.Vélemények?
-
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46905 üzenetére
AB-vel marad a fesz takarékosság. 1.119V-os profil pl. 1.065V környéke max. Nézted HwInfo-val, hogy mennyi a valós fesz? Mert AB pl. csak a beállítottat jelzi, nem a valósat. Amúgy Trixx-ben nem tudsz olyan finombeállításokat eszközölni, mint AB-ben, tehát utóbbi lenne jobb. Szerencsére az ósdi, elavult 7870XT-met tökéletesen kezeli, még ha RAM sebességre marhaságokat ír is ki.
Ja, és AB-rel 0% PC mellett sem potyognak az órajelek, Trixx-szel mi a helyzet? -
Dany007
veterán
válasz
Sondi1986 #46907 üzenetére
Igen igen ez érdekes.
Mert ugye 7870=270x. Ahogy a 7970=280x. Ráadásul mivel a 280x nem nagyon kapható, ritka darab, nyilván a saját topikja se lesz olyan pörgős, mint mondjuk ez.Bár azt meg kell vallani, hogy egy ideje már csak olvasgatom a topikot. Ritkán van 1-1 érdekes eset, amihez érdemes hozzászólni. Mint pl pár napja az a túlmelegedő VGA problémája. Kíváncsi vagyok mi lett a történet vége... De amúgy meg rém unalmas ha lehet így nevezni. Szokásos lovaglás 3-4 fok hőmérséklet különbségeken, 5-7% fps növelés miatti szénnéhúzáson és így tovább... : ) Az ajánlások meg kb ugyanazok, mint 3 hónappal ezelőtt.
No, de végülis ennek is örülni kell, hiszen azt jelenti, hogy alapvetően nincs túl sok probléma ezekkel a kártyákkal. -
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46382 üzenetére
Az OK-s. Nálam 1V-ra van állítva, Hwinfo szerint 0.964-en megy, ahogy a biztonságilag 1.11-re állított 1100MHz is csak 1.069 körül. Viszont ígyy is melegedne rendesen, 65°C-os GPU-hoz 100%-ra kellett tennem a hűtést, hogy a VRM-ek ne menjenek 90°C fölé.
babicsbalu: Lassabb lesz pár %-kal. Másik lapban?
nanus: Én még egyetlen ATI/AMD kártyát sem láttam, amelynél terhelés alatt ne lett volna legalább 15-20°C-kal magasabb a VRM-hőmérséklet, főleg 80°C-os GPU-nál, ahová egy alap CCC beállításnál fel sem melegedne. Szóval elméletileg nincs kizárva, de én kételkednék ezekben, főleg, ha gyárilag nincs ott hűtés (mint pl. Sapphire-ön). Fizikai hőmérés többet mondana.
Zsohi: A leghalkabb és leghatékonyabb hűtést én eddig a Gigabyte-on tapasztaltam (windforce 2).
hackeeeee: Futtass HwInfo-t, az pontosabb képet ad, de a 3D terhelésben AB sem szokott tévedni. Ha 2 GPU-d van, egy BI nem olyan halálosan megterhelő progi, hogy ne fordulhasson elő CPU-limit. De ha a procit feljebb tudod vinni, úgyis kiderül. Természetesen energiagazd. is befolyásolhatja a teljesítményt.
-
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46369 üzenetére
Elméletileg 120°C-ig mehetnek már HD3870 óta, de inkább nem kockáztatom meg sem ezt, sem azt, hogy más hevüljön túl a rendszerben, mert az alaplap és az alkatrészei nem nagyon szereti ezt a hőtartományt, de még a proci sem. Stb.
bajzal: Aminek persze semmi értelme, mert éppen el is csalhatják. Volt olyan driverem (HD4870 idején), hogy default Markban VGA-limites voltam (értsd: CPU tuninggal nem gyorsult a rendszer), maxigrafikával meg hirtelen egyre gyorsult a megjelenítés, ahogy tuningoltam a proci, ami nonszensz, hiszen pont akkor nem lehetne CPU-limit. Ergo durva csalás volt a driverben, hogy "magas minőségben" (illetve amit te annak hiszel), gyors legyen a kártya.
Játékoknál is előfordulhat, hogy más grafikai beállítással tök ugyanaz a teljesítmény, mert a driver "optimalizálja" a megjelenítést, még ha esetleg nem is veszed észre, hogy 16xAF helyett 4x van, vagy 8XAA helyett 4XAA, kevésbé észrevehető apróságokról nem is beszélve.
-
válasz
Sondi1986 #46350 üzenetére
igazad van
akkor helyesbitek: pl. A zafir XT-nek gyarilag huzott a ramja es az többnyire az esszerü tuning kereten belül eleg is, raadasul egyeni mák kerdese, hogy tovabb lehet-e pörgetni (nalam pl. sajna nem).
(#46349) katt777@ mint epp kiderült, van amelyik gyarilag magsabban pörög, de van, amelyik nem.
-
válasz
Sondi1986 #46308 üzenetére
Nagyon sok pont
Beallitasok megegyeznek a demo default beallitasokkal? Mivel ez felteszem warez, az invalid resultsbol nezvenekem joval kisebb tuning es proci mellett ez van.
Viszont eletben meg nem tapasztaltam jelentös különbseget a szenne huzott versus enyhe tunigolt valtozat között; tehat 1-2 fps max.
-
-
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #46169 üzenetére
Csak a Texture filteringet tudnám 8x-ról 16-ra állítani, más minden be van kapcsolva, pipálva. Very High preset:
A Display fülön pedig Fullscreen, FHD, és Vsync off.
De ha gondolod, szívesen levideózom a beállításokat, és utána a bench-et.
Nekem sem alapon ment a kártya, hanem 1293/7280Mhz-en, proci 4,2Ghz-en. -
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #46158 üzenetére
Ez Very High beállítás, vagy mást is állítottál?
Én is lefuttattam mos hogy hazaértem melóból, és nekem is nagyon hasonló eredmény lett. -
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46102 üzenetére
És ennek mi értelme van? Mármint a P tesztnek, illetve VGA topicban a proci pontszámának?
bombibmw: Nézz egy benchmarkot. Nálam is bőven magasabb volt a min FPS játékban, mint a terhelőbb mérés alatt. ott most 40,2FPS alapon, 45,2FPS tuninggal.
n0tr3adY81: Talán nem kompatibilisek egymással. ASUS-nál nem ref. a kártya, illetve ált. csak az ASUS-os cuccok működnek együtt mindenben.
Tegnap nekem is bedobta a restartot a driver (ha az a hunyó).
Lesztedem a 13.12-t, megnézem, azzal megy-e, legföljebb nem lesz semmire sem használt mantle és dx11.2 támogatás. Végtére is béta verzió mindegyik 14-es, ami garantálja, hogy szarabb a refnél.
-
ST05
őstag
válasz
Sondi1986 #37470 üzenetére
csak aztán nehogy biosba legyen korlátozva mondjuk TDP limittel..
Meg ezt az új divatot sem értem, hogy 1 tápcsati ( tehát 75W+75W)
ezen a sima 270-en.. szerintetek előállítási költség miatt? vagy ezzel is
limitálják a teljesítményét?
(a korábbi vtx 7870-el neked volt igazadhogy 1 tápcsatis..ritka kivétel
)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sondi1986 #33114 üzenetére
Azért az elég meredek a kártyád!Nekem párban a memória 1590-ig megy,tesztre,de pl játéknál 1570 a max amit még kezelni tudok(nem tudom,hogy melegedés,vagy csak ennyi a vége).A magot még nem próbáltam fullra hajtani,eddig 1190-en próbáltam azt viszont bírja stabilan.
-
-
kovsol
titán
válasz
Sondi1986 #33112 üzenetére
Ezzel a venti profillal iszonyat hangos lehet. Nekem hangszigetelt házban volt és 50% felett engem már zavart.
Ehhez képest a sapphire kari ki se hallatszik a házamból és 40% fölé nem szokott menni automata vezérléssel és tartani szokta a 65 fokot. Gondolom úgy van belőve neki a saját venti profilja, hogy 65fok legyen a cél. -
do3om
addikt
válasz
Sondi1986 #33114 üzenetére
Oldalsó befúvó venti a gépházon ad egy kis hőmérséklet csökkenést.
Ha a burkolatot leszeded és ráraksz két ventit szerintem a képeken lévőkkel ellentétben érdemesebb kisebb ventiket használni. Sokkal erősebb és koncentráltabban fújnak és a nagyok úgy is lelógnak a bordáról ahol sok levegő meg rossz irányba. Nem tudom milyen széles az a borda de érdemesebb lehet minőségi 8, esetleg 9 cm-eseket venni. Szerintem javítana rajta -
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #33101 üzenetére
Ház hűtése rendben van, ezt már megnéztem a multkor egyesével kikapcsoltam a ventiket, és látszott, ahogyan fokozatosan nő minden alkatrész hőmérséklete.
A hangra eléggé allergiás vagyok, volt már pár kártya a gépben, de eddig ez a legrosszabb.
Ez eleve egy 7970-es chip, és ehhez van egy pici borda, és egy venti.
Hiába ott a közvetlen érintkezés a mag és a hőcsövek között, ez édeskevés.Akkor a csendes hűtésről más az elképzelésünk,
Nálam pont fordítva volt a helyzet, a ref EVGA gtx 670 terhelve is csendes volt, de ez....... -
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #33098 üzenetére
Neked hihetetlen jó kártyád lehet, mert szinte mindenki panaszkodik ennél a típusnál a zajra és a melegedésre, szerintem nem is alaptalanul.
Én is hangfalon játszok és hallom ahogy rákapcsol, pedig alul is van feszelve, és simán így is 70fok körül van, és már akkor kezd hangos lenni. Alapon hagyva, meg üvölt, mert elmelegszik a sok fesz miatt, nálad meg ráadásul tuningolva is van, és ha a ventit is feljebb vetted akkor az nem csendes
Ha meg lejjebb veszem a ventit, hogy ne üvöltsön akkor meg már 75fok.Olyan játékoknál, ahol szól a zene, ott kevésbé zavar, de ahol nincs ott süvít rendesen.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sondi1986 #32032 üzenetére
De nem használok AB-t már pár napja és ugyanúgy bugos pont ezt mondom.
(#32034) asdxv Én meg most már az egész amd bagást kezdem...amikor a 680 volt akkor szó szerint semmi bug nem volt tuning mellett itt bezzeg mindég van valami amiatt szív az ember. Ezt az ökör boost-ot is csak leakarták koppintani az NV-től, de úgy látszik nem sikerült...
-
-
Attix82
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged