Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vunter87
csendes tag
Sziasztok. Nos en kb 1 honap elteltevel vissza kaptam a Sapphire HD 7850 2gb oc kartyam amit vissza vittem gariztatni, Penteken hoztam haza, amikor betettem ra kb egy ora serious sam 3 utan volt 1 blackscreen azota viszont egy game alatt sem jott elo a hiba.
Ellenben ami nem tetszik 1. hogy volt egy blackscreen es nemtudom hogy a tovabbiakban is lesz e vagy csak valami mas volt, 2. nekem 2DVI csatis modellem volt, ezzel szemben ezen 1dvi van, 3. 90%ig biztos vagyok benne hogy javitott kartya mivel itt ott porreszecskek lathatoak voltak rajta :/ 4. szerintem ez a kartya matrica alapjan legalabbis sima HD 7850 gb mert ha jol emlekszem az OC-n felvolt tuntetve a hatlapon a matrican az OC jelzo is, az orajel azonos az elozo kartyaeval egyebkent szoval gyanitom sima-ra rahuztak egy OC biost es 5. a zacsiba amibe vissza kaptam, egy joval regebbi driver van feltuntetve amit a sapphire mondta hogy ezt toltsem le es hasznaljam mert garantalt a mukodese (12.4)
Szoval reszemrol eddig elege negativ a sapphire hozza allasa a dologhoz, mostmar a kerdes csak az hogy esetleg ellehet e igy adni ezt a kartyat valamerre, es ha igen mennyiert
ja es meg szerkesztes ahogy nezegettem az is feltunt hogy ahol a hutorajta van a GPU-n mellete egy jo adag paszta kivan kb folyva.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #22897 üzenetére
Ha valaki megteheti sem teszi meg, mert nincs rá szüksége. A felhasználók 1% játszik 5760x1080-ba, és a grafikát nem muszáj maxon tolni amúgy sem. De ez nem igazán tartozik a 7870 topicba, ahol 70k-s kártyákról van szó ..
-
Tommy1982
tag
válasz
gyuribácsi88 #22897 üzenetére
Nekünk marad a jó kis tuning.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #22894 üzenetére
Ahoz hogy egy jo verda arat videokartyakba verd hogy hiper-szuper minosegben menjen a krajzsis3, szerintem nemi orultseg/elmebetegseg kell.
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuribácsi88 #22894 üzenetére
Mellé az ötös lottó nyerőszámokat is linkeld pls.
-
Na hát akkor NA !!!
Crysis 3 témát rövidre zárva, itt a megoldás hogy mivel lehet full-full grafikán futtatni, egy 3 monitoros rendszeren.
-
Tommy1982
tag
No...
Crysis 2-vel jó esős időjárással
GPU 1100-on alap feszültséggel 61-62-fok, de csak pár percet toltam. FPS átlag 39, min-max. 23-61. Lesz ez még jobb is de csak holnap
Szerk.:
azt nem írtam oda, hogy legmagasabb beállítással 1080p-ben. -
Arkennys
addikt
-
-
emiki6
veterán
válasz
gyuribácsi88 #22860 üzenetére
Van az optionsban olyan hogy Unlock voltage controll az ki van pipálva?
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #22882 üzenetére
Nos, mivel játszom? Nem a legújabbakkal. Olcsón tudtam ilyen kártyát szerezni, amúgy is az 1GB-os verzióm van, ami itteni vélemények szerint szegényes. Nekem még bőven jó
Nem azért vettem a kártyát, mert max ki akarom mindenkor használni. Hanem, hogy végre olyan is legyen, hogy vígan kitolok mindent maxra annál, amivel épp játszok, és ne nagyon kelljen kompromisszumozni. Ez a kártya jó áron lett, ezért ilyet vettem.(Egyébként mostanság crysis 2 max edition, left4dead 2 mindenkor, brütal legends amikkel főleg. Ebből mind vagy nem mai név azért, vagy nem annyira brutál VGA evős.
)
Dealer95: Hát, VGA fesz állításhoz nincs is fent programom, de nem is bánom, elég tényleg, ha alapfeszen eljutok az említett lépcsőig. Később esetleg majd szórakozok feszültséggel is, esetleg, ha szükségessé válik. Most csak tapasztalatszerzés és érdeklődés a fő motivációm a témában.
szerk: crysis 2-n minden maxon van most pl, ahogyan játszom, és nincs vele semmi gond
szerk2: Rendben, akkor az lesz a tesztelési program majd második körben.
Azért jó érzés volt azzal is maxon játszani, eléggé szép.
-
-
-
Arkennys
addikt
válasz
Dealer95 #22878 üzenetére
Hát, feszültségeket én nem bántanám.
Alapon amennyi a max, az nekem elégséges lesz. Azt hiszem 1050 ami catalystban a csúszka végén szerepel. Ha azt elérné és stabil, már boldogan úgy hagynám.
zserbox: nekem 3dmark és uni. heaven amikkel kipróbálom majd a dolgot. Az általad említett játékok egyike sincs meg
Ezek a tesztek meg szerintem elegek stabilitás ellenőrzésre. C3-al ha játszok is, nem mostanság még. Ha akkor kiderül, valami nem frankó, meg lejjebb pöccentem az értéket megint.
-
HSM
félisten
Amiket linkeltem képek, a saját házamban, azonos körülmények között készültek....
Természetesen simán lehet, hogy másnál egy jobban sikerült GPU-s példánynál jobban szellőző házban jobb a helyzet.Írtam is, hogy nagyjából azért nálam is sikerült élhetővé tenni.
De nem fogok mást írni, mint amit tapasztaltam.
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #22875 üzenetére
Hát, nem bánnám.
Bajt nem okoz ez a túlhajtás, amennyire utánanéztem, akkor meg már kihoznám belőle, amit bír. Csak kicsit kedvem szegte a kép elszállás jelensége. Bár nem tudom, melyik órajel emelése okozta a dolgot, mert mindkettőt visszább vettem, hogy megszüntessem. Remélem GPU-t akkor bírom fentebb vinni úgy, hogy stabil legyen. Majd eljátszom vele az emelek-tesztet futtatok dolgot.
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #22872 üzenetére
Hát, azt tudja, igazad van. Én fogalmaztam rosszul
Vagy nagyon antituning példány, vagy valami van, amit rosszul csinálok, de másoknak többet szokott bírni
Mindenesetre ha annál a gépnél leszek, kipróbálom majd a GPU órajelet kicsit rugdosni feljebb, legrosszabb esetben megy vissza mostanira.
-
zserbox
őstag
-
Tommy1982
tag
Nah ez érdekes, Furmark tuning nélkül pontosan 70 FPS, ha felhúzom 1050-re a GPU-t fesz emelés nélkül, akkor 74-75-re változik az FPS, de ha elkezdem emelni a feszt 1.188-ra, akkor az FPS lemegy 65-re
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #22869 üzenetére
Hát, igazából memóriával is többet kellene bírnia papírforma szerint, de hát...
Mikor elkezdte a kép elmenős marháskodást (emelések után futtattam 3dmarkot tesztképp), akkor visszább vettem mindkettőn. Ez volt, ahol már nyugiban volt. Külön GPU val akkor nem volt türelmem cicózni.
-
-
zserbox
őstag
válasz
Arkennys #22864 üzenetére
gpu órajel emelés sokkal drasztikusabb teljesítmény növekedést okoz mert a mem sávszél alapon se szűk keresztmetszet.
(#22865) macy
ja hogy egyszerre két átalakítón vinnéd a monitorra a képet?
ha most jól értem akkor az merész és ne csodálkozz hogy nem megy ha nem így van akkor meg késő van és alszom -
-
macy
addikt
válasz
emiki6 #22858 üzenetére
Asus GPU TWeak-ben meg az órajelet nem tudom felvenni 1050-fölé. Azt meg csak MSI AB-ben lehet?
Más.
Két monitort szeretnék használni. LCD TV-n játszok, DVI to VGA átalakítóval van összekötve a cucc. A 19"-os monitorra HDMI to DVI, plusz még egy DVI to VGA átalakítóval akartam átvinni a képet. Ez így nem működik vagy valami gebasz van a kártyával és nem ad jelet a HDMI csatin. -
emiki6
veterán
válasz
gyuribácsi88 #22856 üzenetére
Apply, aztán save
-
zserbox
őstag
válasz
gyuribácsi88 #22856 üzenetére
próbáld asus gpu tweak-el
-
Én például, még mindig nem tudom, hogy a feszt miért nem tudom emelni
Mindent tudok de ha a feszt emelem (MSI AB) és ütök egy entert, visszarakja alapra.
-
Tommy1982
tag
Szisztok,
MSI HD7850 TFIII-as szeretnék tuningolni, mik azok az értékek amit még a kártya általában stabilan elbír? MSI Afterburnerben és a Catalyst-ben is ugyanazok a beállítások vannak, és egyikben sem lehet feszültséget állítani, csak +-20% teljesítményt. Létezik esetleg olyan progi, amivel a feszültséget is meg tudom változtani?
GPU-Z szerint a fesz 1.138V, ha lehúzom pl. -10%-ra, akkor a nem változik semmit, de a Furmark kb. 7 FPS-t esik.Köszi
-
plekk
tag
Nos, szerintem a videókártya hűtések összehasonlítása nem ott kezdődik hogy mindenki leírja a véleményét meg a tapasztalatait (melyeket az otthoni számítógépén egy XY hűtésű házban XY darab, XY légszállítású ventivel mért ja és XY stb).
Egyszerűen nem lesznek hitelesek az eredmények mert nem azonos tesztkörnyezetben lettek mérve.
Majd ha ugyanolyan tesztkörnyezetben készít valaki egy tesztet a fent megnevezett videókártyák hűtéséről akkor azt majd valóban mérvadónak tekinthetjük.De addig sajnos ezek a feltevések alaptalanok lesznek.
(tapasztalatból beszélek hisz egy ismerősömnél ugyanaz a kártya van mint nálam csak neki HAF 912+ -ban míg nekem egy CM Elite K350 -ben és nekem jó 5-6 fokkal melegebb a kari mint nála)
-
emiki6
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
A tesztekről annyit, hogy olvastam olyat is, ahol leírták hogy a TF hűtés szar mert a 7870 80 fokos volt vele.
Nos az enyém le van szabályozva, 48%-ra hogy halk legyen és igy sem volt még 65 fok felett játékban, nagyon max tesztben 70. Egyébként a gyári profillal is ritkán érte el nekem az 50%-ot.
Szóval hol ezt írnak hol azt. Részemről mindenkinek aki kérdezi leírom, hogy 50%-tól hangosodik a TF, de nekem azt szinte sosem érte el. -
törölt tag
válasz
szasanyi #22836 üzenetére
" MOD - röviden, a gyengébbek kedvéért: a teszt azt állapította meg, hogy ez egy viszonylag látványos ám de gyenge hűtő, melynek sem a teljesítménye sem a zajszintje nem elég jó. Nem foglalkozik olyan nüansznyi eltérésekkel, amik sok kísérlet után ezen kicsit javíthatnak. "
Ezen jót nevettem!!
Ha azt nézem hogy az előd (sapphire 6870) alapon 40°C volt, terhelésen meg túllépte a 80°C-ot (igaz így baromi csendes volt, ha meg úgy állítottam a venti profilt hogy 65-70°C-nál ne melegedjen jobban akkor meg porszívó hangja volt,kb 2600rpm) Nem hiszem hogy annyira gyenge lenne az Twin Forz III.
De tényleg hagyjuk!
Kinek mi tetszik! Én csak ellen példákat mondtam egyes hozzászólásokhoz! -
Alpachino
veterán
Miért ne "úsznám" meg ?
Crysis3-at ezen ventiprofillal vittem végig amit belinkeltem korábban
gond és probléma nélkül....
de mint azt korábban szintén közöltem, az előző ASUS DC2-V2-es hűtéshez képest valóban hangosabb egy kicsit, ( és ugyanazon ventifordulaton pár fokkal meegebb is) de nem olyan vészesem, mint ahogyan azt itt most be van harangozva
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #22831 üzenetére
Nem arról van szó, hogy a 7870 xt-m el akarom adni és fényezem. Elég régóta vagyok itt PH-n ahhoz, hogy ne járassam le magam ilyen kamureklámokkal. Megjegyzem, a 7950-et is azért mertem megvenni, mert kvázi ugyanaz a venti van rajta, és majdhogynem ugyaza a hűtőborda.
Másfelől, nem is rendelkezel a karival, amiről írtam, de biztos jobban tudod.Itt vannak konkrét mérési adatok, tessék:
Gyári ventivezérlés, megsüketülsz mellette, 2800rpm felett tolja, 66 fok, ~263W fogyi a konnektorból [link].
Az XT: 282W , tehát 20W-al többet kellett itt hűteni a cuccnak, gyári vezérlés szintén, és abszolút tolerálható 1980-as ventifordulat: [link]Tökmindegy, hogy alul volt feszelve, most a hűtésről beszéltünk, aminek így is több hőt kellett elvezetnie. Szerintem ez elég szignifikáns különbség, nem gondolod? Gondold végig, melyik hűtésben mennyi tartalék volt, mert szerintem a kis TwinFrozr eléggé kapálózott azért a 66 fokért, a Sapphire meg röhögve hozta a 69-et.
(#22837) Alpachino: Egy idő után nem úszod meg a venti tekerését, mert légáramlat nélkül a legjobb hűtő is felmelegszik. Márpedig ha rendes légáramlat kell, akkor a TF hangos.
A francia teszt meg azért van linkelve, mert ha megnézed a hőkamerás felvételeket, a Sapphire OC semmivel se melegebb [link] ellenben 34dBA, míg a hasonló hőfokú TF 48dBA, ami brutális különbség.... -
zserbox
őstag
válasz
szasanyi #22836 üzenetére
már bocs de a nyelismereti listámon nem szerepel a francia
a google fordító meg vicc.és kikérem magamnak ezt a gyengébbek kedvéért...
egyszere volt sapphire és msi 7850 és pont ugyan olyan halkak voltak.
talán neked kéne olvasni mert a kolléga sapphire 7870XT-ről beszél.
de az XT az sehol nem halk és csöndes(gyári beállításokkal) és ebben a tesztben sehol se szerepel.... -
Ha tudom hogy egy egyszerű kérdéssel ilyen vitalavinát indítok el, inkább nem kérdeztem volna semmit.
Beszéljünk másról ...
-
szasanyi
félisten
válasz
zserbox #22835 üzenetére
Talán olvasni kellene, a pattalan győzködés helyett. Úgyis mindeni azt állítja, az ő kártyája/hűtése jobb. Ez a teszt méréseken alapul, és nagyon messze van ettől az állítástól! gondoltam hitelesebb, mint a de igen, nem ez a frankó, nem az nem jó, stb.
MOD - röviden, a gyengébbek kedvéért: a teszt azt állapította meg, hogy ez egy viszonylag látványos ám de gyenge hűtő, melynek sem a teljesítménye sem a zajszintje nem elég jó. Nem foglalkozik olyan nüansznyi eltérésekkel, amik sok kísérlet után ezen kicsit javíthatnak.
-
szasanyi
félisten
-
zserbox
őstag
sztem már elég lesz ez a téma.
amúgy kb két gombnyomás a venti profil átállítása... 7850 is tuningal 1.21V-on nem a gyári 1.138-on csöndes és 60 fokos egy cm silencio 550 házba a crysis 3 alatt!(2000RPM)
neked nem jött be ennyi nem kell rajta rugózni meg most nagyon elakarod adni a sapphire XT és itt dicsőíted... amit ugye alulfeszelve használsz
ha annyira fasza lenne tuti nem adnád el. -
HSM
félisten
válasz
#77081088 #22829 üzenetére
Hahaha... Nehogymár üresben hasonlítsuk össze a hűtőket, úgy persze, halk, hűvös. Csak amikor komolyabb terhelést kap a VGA, akkor lesz a vacak gyári vezérléssel marha hangos. Tehát elkezdtem játszani, és nem volt éppen halk. Mondom, no tuning, gyárilag mindenáron 60 fok alatt akarta tartani, és nem volt ritka a 2200-2400-as fordulatszám, ami nekem már sok volt.
Meg azért az árér, amit fizettem érte, egy tuning mellett is viszonylag halk hűtő lett volna az elvárásom, de mivel alapon is nehézkesen boldogult, így ezt inkább nem erőltettem. Egyébként igazából a ventivel szúrták el, nem képes halkan normális légáramlatot csinálni, cserébe amikor megjön a hangja, egy idegesítő amolyan sípoló magas hangszíne van, ami nagyon nem jött be. Maga a hűtőborda meg a kártya kialakítása amúgy példás. Szóval az egyik legdrágább 7870-től ennél többet vártam volna, minthogy a ventin bukjon az egész.
Utána a Sapphire XT kész megváltás volt, szuper vezérlés gyárilag, és ha jobban kellett a venti se lett idegtépő visító hangja, sokkal inkább a szél morajlása hallatszik rajta. -
-
törölt tag
" Jó, hát a TwinFrozr vagy halk, vagy hűt " ezt is szeretném megcáfolni!
Nekem szerencsére mindkettő egyszerre létező opció!
" 60%-os TwinFrozr számomra már borzasztó hangos lenne... Olyan 48%-ig volt tűrhető a hangja "
Nekem pl fel sem megy 60%-ig auto venti vezérléssel. Max 45%...ha nagyon meleg van a szobában akkor esetleg nagyon max 50% a venti használat ami kb 1800rpm MSI AB szerint, és GPU-Z szerint is. És ebben a tartományban semmi hangja nincs,még szél zajt is csak akkor hallani ha leveszem az oldallapot és közel hajolok a VGA-hoz, vagy én vagyok tök süket! -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #22795 üzenetére
Na nekem ez van beállítva:
1% = 40 RPM; 55°C fölé nem nagyon megy.
Tehát alapjáraton 1200 RPM (hangtalan a géphez képest) 55°C-on 2000 RPM (így már van egy kis hangja, de játék közben fejhallgatóval nem zavaró)
(MSI R7870 Twin Frozr III 1050/1200 Mhz 1219 mV helyett 1081 mV) -
Alpachino
veterán
válasz
Pandavec82 #22815 üzenetére
4GHz-en ?....
ha eddig meg tudod húzni a Q9550-et, akkor esetleg.
HSM : Mint mondottam, a jelenlegi 7950-emen sem veszélyes az MSI TFIII-as hatékonysága és hangja sem
egy kis okos ventivezérléssel szépen össze lehet hozni, hogy csendes és hatékony is legyen
-
Alpachino
veterán
válasz
Pandavec82 #22812 üzenetére
Oda már min. egy 3GHz fölötti Sandy/Ivy I5 dukál...
-
HSM
félisten
válasz
Alpachino #22808 üzenetére
Jó, hát a TwinFrozr vagy halk, vagy hűt, a kettő nem mgy egyszerre neki...
60%-os TwinFrozr számomra már borzasztó hangos lenne... Olyan 48%-ig volt tűrhető a hangja.
Én a 7870 XT-met végig igyekeztem 1800rpm alatt tartani, ez olyan 44-45% venti volt, de az legalább hűtött is ennyivel rendesen. -
Alpachino
veterán
válasz
Turbolada II #22804 üzenetére
Egyetértek
Inkább 70 fok környékére engedem a hőfokokat, mint sem egy turbina mellett üljek egy szobában...
-
HSM
félisten
válasz
Turbolada II #22802 üzenetére
A környező alkatrészeknek egészségesebb sokkal a 60 fok, mint a 80.
Nézd meg jobban, 55 fokon csak 70%, tehát ha ennél nem melegebb, ami alulfeszelve számomra nem elképzelhetetlen, akkor az már csak 2100rpm, ami még simán nem túlzottan hangos, ha jóminőségű az a venti. -
-
polgi803
őstag
Hát az Asus 7870 V2 nem jött össze, viszont Macka kolléga Giga 7870 OC-ját viszem...
Jó kis kari az is remélem! Nagyon jókat írnak róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android szakmai topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest