- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
V.Dave #55386 üzenetére
Közben elolvastam a linkelt tesztet, hiszen ennyire nem lehet elrontani tápellátást. Ahogy a tulajdonos is írta, a szóban forgó 7870 Black a Tahiti-re épül, egy csökkentett shader tartalmú 7950-es, ezért a többlet-fogyasztás. Elég szerencsétlen hogy megtartották a 7870-es nevet, elegánsabb lett volna a 7890-es elnevezés.
-
ArtMooney
tag
válasz
V.Dave #34938 üzenetére
Kicsit nyersen fogalmaztam
Úgy értem, próbálja ki mással is, olvastam régebben, hogy a chrome szeret összeomlani... nem tudom, sosem használtam. Csak lehetőségként, mivel gyakorlatilag, csak böngészés alatt szállt el neki, bár azt nem tudjuk, hogy milyen módon (fekete képernyő, csíkozódás, lefagy a kurzor..?) -
válasz
V.Dave #33751 üzenetére
Igen, ettől tartottam én is
Nem vagyok hülye gyerek, de az ilyen winfosos ventiállítgatástól hülyét kapok.
Régen milyen egyszerű volt, mert ott volt f@sza bios editáló szoft.
Most meg szivacs van, mert csak a hd6xxx-es kártyákhoz találok.Bezzeg tuningolni tudnám most is.
1150-et kényelmesen megy alapfeszen... De nem húzni akarom, mert bőven elég így is szinte mindenre. A ventijét akarom szabályozni. -
-
HSM
félisten
válasz
V.Dave #33189 üzenetére
Hát nem fagyizott.
Mielőtt publikáltam volna a logouton, hogy ezt is tudja, alaposan kiteszteltem, kb. egy napon keresztül járattam rajta mindenféle 3D terhelést, játékot. Teljesen stabilnak bizonyult 1200/1500-on. (Igen ennél a 3dmark tesztnél még úgy tűnt, hogy bírja az 1600-as memóriát, de később bebizonyosodott, hogy így már nagyritkán produkál képhibát, de 1500-on jó lett.)
Szóval azért, mert nem linekelek 500 képet, még nem hazudok.Hosszútávon nem hagytam így, mert semmi szükségem nem volt +10% sebességre +100% fogyasztás mellett, és így már elég hangos is volt a kevésbé durva tuninghoz képest.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
V.Dave #32081 üzenetére
Köszönöm!
Nem mértem külön őket.Fogtam és beraktam egyszerre a kettőt.Amikor megvettem gondoltam széthúzom őket,de teljesen felesleges,mert alapon is baromi erősek a rég kártyáim után.Valószínű,hogy ezekkel a beállításokkal mennek nyugdíjba,max még a feszből próbálok kicsit faragni lefelé.
-
HSM
félisten
válasz
V.Dave #30524 üzenetére
A GTA4-ben pont nem mész semmire X6-al, mivel max 3 programszálat tud használni.
(#30535) asdxv: Enyém is viszi a 4,5Gzh-et normális hőfokon, tök átlagos lapban és hűtéssel. Nem volt fél óra belőni.
A "fos" pasztás IHS ide vagy oda... Nyilván a tuningszerencse itt is valamennyire forgandó...
-
kovsol
titán
válasz
V.Dave #30533 üzenetére
Jó majd megmondom akkor a procimnak. 4800Mhz beton stabil, játékok alatt 60-65 fok.
Gondolom tied megy 5100-5200+ Mhz en, ott már gyorsabb lenne talán a 2500k, de kétlem, hogy hűvösebb, mitn az enyém.Most épp 4300@1,07V al használom. Biztos sok ilyen procid volt már.
De ez itt off.
-
kovsol
titán
válasz
V.Dave #30228 üzenetére
Nekem is ilyen kártyám volt. [link] Alap feszen. Ekkor még nem lehetett feszt állítgatni neki.
Eddig én csak jól tuningolható VGA kártyát fogtam ki, pedig jó sok kártyám volt már
Hétfőn vagy kedden jön meg a Sapphire 7870XT remélem ez se töri meg a sortMondjuk tervben az lenne, hogy 1050-1100Mhz körül megtalálni a legkisebb feszt ami elég neki és úgy használom.
-
kovsol
titán
válasz
V.Dave #30221 üzenetére
Nekem 3570k@4800+7870XT@1270/1725 ment egy FSP Aurum 400W táppal
Mondjuk azóta váltottam Corsair HX650 V2 -re.
Egy minőségi 400-450W os tápnak elég kell, hogy legyen egy kártyás rendszerekhez. Persze a tápok hatásfoka 50% on szokott lenni a legjobb így érdemesebb azért mondjuk egy 550W os tápot beszerezni. Elég best buy most itt az XFX 550 pro (Seasonic belsővel van szerelve) -
HSM
félisten
válasz
V.Dave #29681 üzenetére
Igen, jó táp sokat számít tuningnál, nyilván a kártyának se mindegy, mennyire stabil tápfeszültségből variálja meg a GPU-feszét. Én nem panaszkodom, elég jól teljesít a 625-ös Enermax Modu82+-om, pedig már jópár éves...
Korrekt eredmények amúgy.Gondolom, alulfeszelve úgy 10 fokkal hűvösebb, hogy közben sokkal kevésbé teker a hűtőn a venti...
-
-
popeye01
csendes tag
válasz
V.Dave #28953 üzenetére
Szerintem ezekkel nincs gond, de ha hazaérek megnézem még egyszer.
Külföldi fórumokon olvastam, hogy az XFX-nél van valami nagyon hasonló probléma a 64 bittes Ati driverekkel, de ott csak ezt a márkát említették. De igazán megoldás ott se volt.
32bit-en állítólag semmi gond, de ezt még nem próbáltam. -
válasz
V.Dave #28858 üzenetére
A kártya fél éves,én is használtan vettem,csak az előző tulaj el felejtette megemlíteni,hogy ez a példány sajna helikopter effektes.... A garanciáztatás hosszú macera,vagy elfogadják,vagy nem,így úgy döntöttem teszek rá egy ilyen hűtést ,a twin frozr 4 meg megy a dobozba....
Msi AB 1350mV-ig engedi állítani a feszt,de még nem próbáltam ki úgy... -
válasz
V.Dave #28556 üzenetére
7970-re is felteszik itt ni. De az is refdizájn. A Tahiti LE nyák meg egyáltalán nem referencia, sőt más, mint az összes többi. Nem tűnik túl valószínűnek a siker...
edit: bár most nézem a hátlapi lefogató elég nagy játékteret ad a csavaroknak. Számolgatni kell a meglevő kártyák adataiból és saccolni a sajátod alapján; más ötletem nincs...
-
HSM
félisten
válasz
V.Dave #27145 üzenetére
Próbáld újratenni a drivert, vagy visszatenni azt, amivel eddig jó volt a zerocore.
Annak a Tahiti-LE-vel is működnie kell, nálam is működött a 13.1 driverrel, fogyimérő is szépen mutatta.
Nem tudom, milyen órajelen próbálod, de azt hozzátenném, hogy nekem 1050Mhz-hez 1,08V kellett, bár úgy se volt még vészes a fogyasztása, de a gyári, 925Mhz-es BOOST 7950-et súrolta a sebessége, szóval ott nem lenne fair 7870 fogyasztást várni.
Nekem 850/1350-en hozta nagyjából az 1050/1200-as 7870-et, de ehhez elég volt neki 0,95V is, és így már kevesebbet evett nála. A 975/1500Mhz-hez 1,03V kellett, de még itt is alig-alig fogyasztott többet a 7870-nél, miközben gyorsabb volt nála jóval. De minden adat, mérési eredmény ott van a logout tesztemben.
-
HSM
félisten
válasz
V.Dave #27140 üzenetére
Olvasd el a logout tesztem, mielőtt butaságokat írsz... Fixált fesszel, alapórajelen alulfeszelve kemény 3W-al eszik többet, mint gyári viszavett fesszel. Összesen 6W-al eszik többet a gép üresjáratban, mint egy gyári pitcairn-al. A zerocore power meg ugyanúgy működik.
Többmonitoros esetben tényleg rosszabb lehet a Tahiti, azt nem mértem meg több monitor hiányában, de várható hogy az lenne, mert ott gyárilag is egy ~20W-al többet kér a netes tesztek alapján.
-
-
belinho
senior tag
válasz
V.Dave #26225 üzenetére
Magát egy kártyát akartam egy Myst-et jó áron volt, csak mikor bővebben utánnaolvastam letettem róla, fogyasztás, melegedés, meg ez az órajel ugrálás elvette tőle a kedvem!
Sondi!
A powertune szabályozza le az órajelet, ugyanez van a boost-os 7950-nél is, azért tesznek rá boost nélküli biost!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest