Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #23895 üzenetére
baszki én pedig épp a guild wars 2 menüjében kerestem, mert ilyen szép hajat akartam a karakteremnek
-
RMZ250
senior tag
Srácok ezt a tres fx-t hol kell bekapcsolni
-
emiki6
veterán
BF3 CQ Ziba Tower:
VSync off:
-FPS: ~100
-CPU: Max 85%
-GPU: 100%
VSync on:
-FPS: 60
-CPU: Max 65%
-GPU: 60-85%
CPU: 3,3GHz | Max 51°C
GPU: 1050/1200 MHz | Max 52°CSzerintem érdemes bekapcsolni a VSync-et! (aki nem tudja (pontosan), hogy mi írjon)
Caspian-on kicsit más a helyzet, ott vsync off-al kevesebb az FPS, és igen, oda kell a proci, bár nekem 95% fölé nem ment. vsync on- ban, viszont elég volt a proci, viszont, amikor a GPU felment 99%-ra, akkor az FPS leesett max 45-re.
Természetesen minden ULTRA, motion blur: off
Várjá, most jut eszembe, hogy a monitorom 1280x1024-es, ezért 1280x960-ban játszom, de legalább szinte minden megy tökéletesen
Nem tudom ez most off topic e vagy sem. -
bombibmw
veterán
válasz
kovsol #23885 üzenetére
Igen nem egy szint,de azért 5GHz-en még szépen bootolt a gép.
Azért ezzel a lappal nem rossz,ráadásul állítólag a Costa Rica-i procik jobban mennek8ez van) és gondoltam megkérdem,bírná-e.
Tápos totyikban kis tuningot is megelőlegeztek neki.
De most mindent szénné húznék egyszer,aztán gondoltam megkérdem. -
kovsol
titán
válasz
bombibmw #23881 üzenetére
Most látom, hogy nekem is címeztél:
Nekem az FSP Aurum 400 bírta még a 3570k@4800Mhz + 7870XT@1270/1725 -t is384W 12V ágon és ez a táp már van olyan okos, hogy terhelés függvényében elosztja az ágak között, szóval nem gond az se, hogy ketté van osztva. Tiéd azért nem egy szinten van ezzel a táppal ami nekem van, hiába az van ráírva, hogy 400W. Egy Chiftec ctg-500 tud 16W al többet mint az enyém, aztán arra rá merik írni, hogy 500W
-
bombibmw
veterán
válasz
- = Zk = - #23872 üzenetére
Én nemrégen visszavettem 4GHz-re és úgy tapasztaltam,hogy ez mindenhol elég.
Nem igazán vagyok a monitorozgatás,benchelés híve és sehol nem vettem észre,hogy droppolt,laggolt,vagy mit tudom én mit csinált volna bármilyen program.
Csak a VGA-nak szoktam odapakolni,ha esetleg játszom,de ahhoz is elég 4GHz szerintem.
1100-on szoktam játszadozni,de bír még sokkal többet is,csak ugye minek?(#23882) kovsol :Látom 400-as FSP van Neked.
Bírta eddig mindíg,nem volt olyan helyzet,hogy megcsuklott volna?
Csak,mert gondolkodom egy egyszeri minden max. beállításon. -
dav<3
tag
Helló!
Az lenne a problémám hogy ha teljesen leterhelem a vga-m (7870XT) akkor meghal a gép pontosabban a Furmark nevű programot indítom el sima 800x600 alapban mihelyst bejönne a kép azonnal leáll a gépem de nem csak simán leáll hanem a bekapcsoló gomb világít folyamatosan és a billentyű is világít. Ezután bekapcsolni csak kín keservesen lehet azaz táp le táp vissza próba ilyenkor is több dolog szokott történni: - Egyáltalán nem bootol be és kép sincs. - Nem bootol ugyan úgy csak emellett még a vga fanokat elkezdi 100%-on pörgetni. -Vagy legvégső esetben eljutok a win7 üdvözlő kiírásáig aztán pedig a megszűnik a jel a vga felől tehát elekzd villogni a monitor mintha nem kapna jelet és ugye megint resetelni kell. Megpróbáltam jóval a gyári beállítások alá tornázni a gpu és memo órajelét és úgy fut mind a Furmark és nincsenek is problémák bootolással sem úgy stabil a gép. A vga-t én személy szerint kizárnám ugyanis nem régen jött vissza iPont-tól szervizről és megállapították hogy semmi baja. Előre is köszönök minden segítséget. Táp: Asus 550W P-55GA.
Üdv.: Dávid
-
kovsol
titán
válasz
emiki6 #23874 üzenetére
ezt a procit tuningold meg gyorsa, mert ez harmatos
(#23877) emiki6 sokan az input lag megnövekedésétől tartanak BF3 és egyéb játékok alatt bekapcsolt vsync melett, de pl a bf3 ban konzolból is lehet maximalizálni az fps -t mint a régebbi cod játékokban, és ilyenkor nincs ilyen gond.
-
emiki6
veterán
Nekem ennyit bírt a 3D Mark Preformance-ban:
-
HSM
félisten
Kedves érdeklődők! Mivel kértétek, hogy írjak, ha fennlesz, így írok, hogy a mai napon megjelent a Tahiti-LE fogyasztását elemző cikkem, aki kíváncsi rá, logouton megtalálja! Van benne sima 7870 is referenciának.
[link] -
-
malacka87
őstag
Crysis 3 bétához képest sokat változott ott 1250/1400-on meg 4.6 ghz-en ment a gép most meg 4ghz meg 1150/1300 kell mert különben állandóan kifagy!
Vagy csak én csinálok rosszul valamit?
-
noby
aktív tag
válasz
zserbox #23852 üzenetére
elötte normálisan működött a kisebb 500wos noname táppal.a proci x6os amd.bármilyen programmal nézi terhelés alatt van a kártya és 1000megy mintha fullos játék alatt menne alapban is úgy pörög.de csak az ujj táppal
én még olyanról nem halottam,hogy tul erős lenne a táp neki.alaplap msi 760gm-e51
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuribácsi88 #23798 üzenetére
Ilyen információkat valóban meg lehet nézni hwinfoban később, szerintem se feltétlen szükséges, hogy folyamatosan monitorozva legyen játék alatt.
Dokumentáció miatt megint más, de ha nem mutogatni akarod nem éppen optimális ekkora felületet lefedni.
-
noby
aktív tag
minap vett egy ismerősőm sapphire 7850oc karit és egy uj táp került a gépbe tx850v2.az uj táppal a kari pörög maxon 90pár százalékon és a hőfok is 60on megy de csak amióta az ujj chorsaír táp van a gépben a régi kisebb táppal ezt nem produkálja a kari mi lehet a probléma segítsetek én nem tudtam rá magyarázatot adni.
-
Sondi1986
addikt
Az új procimalla csináltam ismét egy 3D márk 11 tesztet: [link]
ja most a VGA csak 1300/1700 ment, mert hát itt a tavasz. -
Exelsior
őstag
Jó neked hogy ilyen hűvös. Igaz hogy nekem a 7870-em van de már most is látom hogy a 80-85 fok 99% terheltség mellett gondjaim vannak a VGA-val. Vissza kellett vennem 20% a kártya teljesítményét hogy ne ugorjon fel a hőfok 75 foknál magasabbra. Csak tudnám mitől melegszik ennyire egy 28Nm VGA.
-
nubreed
veterán
Trebron09, Csucsbicep köszönöm!
-
Johnny001
senior tag
válasz
Trebron09 #23841 üzenetére
Hi!
Afterburnerrel csak egy kicsit néztem, a kártyát, de Asus Tweak progival (ez a szimpatikusabb) is tökéletesen lehet állítani. GPU-Z szerint is visszaveszi, most néztem meg. Simát vettem, mert az OC nem ér meg plusz pénzt, annyival mindegyik ilyen kártya megy, rá is lehet tenni az OC-s biost, de teljesen felesleges.
By.: Johnny
-
nubreed
veterán
Biztosan ki lett ez fejtve, de olvasva ezen az oldalon is a HSZ-eket, felmerült benne a kérdés, hogy miért jó/érdemes alulfeszelni a kártyát? Csak simán a kissebb fogyasztás/hőtermelés miatt?
-
emiki6
veterán
válasz
gyuribácsi88 #23815 üzenetére
A RAM használtság kijelzése igen is fontos!
Én arról láttam, hogy valami progi telepakolta mind a 8 giga ramom. (4x fordult elő -3x Crysis3 alatt- nem tudom mi lehet az.) Könnyebb úgy ujraindítani a gépet, hogy még nem lassúlt le teljesen. -
Trebron09
őstag
válasz
Johnny001 #23833 üzenetére
mivel/mennyire feszeled alul? (Nálam 78,3% az asic)
alulfeszelésnél neked is 2D-ben a gpu-z (aida64 is) a VDDC-nek 1,213V-ot ír 0,825 helyett? Én csak ezért nem feszelem alul, mert az oké hogy hűvösebb marad 3D-ben viszont így meg 2D-ben lesz melegebb és nekem azért még mindig többet megy a gép 2D-ben egy nap. -
Gtaati
őstag
válasz
syberia #23730 üzenetére
Én is csak csatlakozni tudok darky-hoz és többiekhez akik giga 7870-et használnak, hibátlanul csendben megbízhatóan teszi dolgát, semmi panasz kifogásom nincs rá, se bs, se hőfokra, se fagyás se hangosság levett ház oldal mellett állnadóan, lehet h korábban voltka gyengén sikerült szériára gyártónak mint ahogy most van más gyártónál, de nem hinném h ezért előítélettel kell lenni, érdemes az általunk mezei felhazsnálók véleményére tapasztalataira hagyatkozni!
-
Zigi
senior tag
válasz
Trailblazer #23829 üzenetére
Igen azzal szabályozom én is. A fesz. állítás viszont nem megy hiába engedélyezem a settings-nél
Ahhoz másik progi kell vagy nem mindegyiken lehet állítani? -
Trebron09
őstag
válasz
csucsbicep #23826 üzenetére
Ja.. a múltkor azthittem a Blikk új számát olvasom.
-
törölt tag
válasz
papírzacsi #23825 üzenetére
Nem. De egyszer valaki írta itt hogy a sapphire által fejlesztett trixxben pl ha nem állítasz mindent vissza gyári alap értékekre és úgy törlöd a progit, akkor azokat az értékeket használja a rendszer.
-
-
törölt tag
válasz
gyuribácsi88 #23824 üzenetére
" de akit kérdeztem az nem tudott rá válaszolni "
Mert első körben nem akartam erre reagálni!
Nézd csak!!! katt
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #23826 üzenetére
Vagy legalább linkeljétek.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #23824 üzenetére
Könyörgöm ezeket a képeket hanyagoljátok már.
-
Na, még mielőtt megköveznétek, én kérdeztem valamit valakitől, majd mindenki hurrog, de akit kérdeztem az nem tudott rá válaszolni
Mondja azt hogy menjek a picsába, vagy valami, de ne mások mondják már meg neki a választ, mert ez így nem ér
Na OFF vége:
-
törölt tag
Monitorozásról jutott eszembe.
Ha kikapcsolom az MSI AB-t akkor is az abban beállított fesz és GPU MHz értékeket használja a rendszer.
Ez normális? -
Zigi
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy vtx3d 7850 1G x-edition-t. 1000/4900-on megy gyárilag 1.219V-on. Eddig minden ok semmi fagyást vagy bs-t nem tapasztaltam. A hűtője nem nagy cucc, de idile-ben halk viszont terhelve elég hangos cserébe 60-65 fok a gpu. Meddig engedhetem fel a hőfokot biztonsággal 70-75 , hogy halkítsak a hűtőn?
Üdv. -
zserbox
őstag
válasz
1. arra nem gondoltál hogy nem így játszik csak tesztelés céljából irat ki mindet?
2. ha neki úgy tetszik akár az időjárásjelentést is kiírathatná
pistike... -
brd
nagyúr
válasz
Na akkor tudatlanoknak:
Az, hogy az alaplap hány fokos, pl. azért lehet lényeges, hogy jól működik-e a hűtés, a RAM használat azért, mert a háttérben más is futhat játék alatt, akár videokonvertálás is, és úgy már elfogyhat a RAM. Multitasking OS-eknél a több program futtatása már nem akkora probléma, a DOS óta volt egy kis fejlődés.
-
törölt tag
válasz
Még mindig itt tartasz??
na ne szójjjá bee!
Egyébként csak hogy tudd,vérpistie jelzőt ki kérem magamnak!!!
Heti szinten jó ha játszok kb 1-2 órát, van hogy még annyit sem. Egyszer beállítottam a monitorozást, azóta így van. Engem nem zavar! -
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #23811 üzenetére
Nekem Advancednél minden highon van és szépen viszi. A többi egyezik.
gyuribácsi88: Lehet, hogy kíváncsi volt rá és megnézte. Mi a baj ezzel? Mellesleg a magonkénti terhelésből lehet megnézni, hogy hány szálat használ normálisan a játék.
-
Na akkor vérpistikéknek.
Az hogy az alaplap hány fokos, meg mennyi ram van használatban teljesen felesleges a játékok alatt.
Egy játékot sem láttam mág ami 4 giga ramnál többet használt volna, sőt ...
A proci is nálam videórenderelésnél pörög 100% és a ram kihasználtság itt is maximumon van.
De játékok alatt?
Teljesen felesleges.
-
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #23811 üzenetére
Ez az, köszönöm!
-
nubreed
veterán
válasz
csucsbicep #23810 üzenetére
Persze, ez nyilvánvaló, nem is rosszból írtam, sőt maradtam ugyanezen gyártó ugyanezen típusánál.
-
->Raizen<-
veterán
-
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #23802 üzenetére
"Az én custom beállításaimmal screenshot" alatt úgy érzem kéne lennie valami képnek vagy linknek de most az én böngészőm rossz vagy tényleg hiányzik onnan valami, mert hogy nekem ott nincs semmi.
Pedig nagyon is érdekelnének a beállításaid.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #23802 üzenetére
A szemét szar képhostot most használtam utoljára a ph-s tárhelyem meg betelt.
Kép megnyitása: Jobb click megnyitás új lapon.
-
nubreed
veterán
válasz
csucsbicep #23267 üzenetére
Én voltam az a szerencsétlen aki belefutott egy hibás darabba.
Ha minden igaz ma zárul le a dolog és este már az új kártya domborít a gépemben és nem lesz azzal már semmi gond. kopp-kopp
-
->Raizen<-
veterán
válasz
nubreed #23795 üzenetére
Itt vannak a beállításaim. Összehasonlítottunk very high meg az én beállításaimmal ugyan azt a jelenetet screenshottal és nem láttam semmi különbséget a két beállítás között de a sebesség sokkal jobb!!! Ezt használom multizáshoz is!
Beállításaim:
Very high screenshot: [link]
Az én custom beállításaimmal screenshot:
-
brd
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #23798 üzenetére
Gondolom, lehessen tudni, hogy mitől akad a túloptimalizált játék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Robot fűnyírók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest