- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Tomix24 #20378 üzenetére
Pedig nagyon is értem a dolgokat! Meg ha megnézed a ph másképpen tesztel mint a legtöbb oldal nézd csak meg a maxos beállításokat. A ph-n meglévő teszt a valóságot tükrözi azoknál a játékoknál amiket ők teszteltek le az újabb játékok az már más tészta. Szerinted viccből van inteles rendszerem? Évekig AMD-s voltam. Gondoltam a jövőre és bejött az intel ivy konfig jelentősen gyorsabb min fps-t nézve a legújabb játékoknál mint az egykori phenom 2 x6 procis gépem. Meg amíg AAA-s címeknél az amd szoftver mérnök gárda olyan jó munkát végez hogy 50-80%-os teljesítmény javulás tapasztalható új driverekkel (crysis 3 beta) addig egy szavam sem lehet a 7870-el.
-
Tomix24
addikt
Pedig ha bel dobálnának pár másik AAA játékot is, akkor lenne sírás.
Egy kis Need For Speed AC3 , Arma II starcraft 2 Far Cry 3 .. F1 planetside shogun 2 Might and Magic elég is... pár perc alatt ennyi találat 1080p-re.Bár már annyit nem játszok mint rég. Szóval annyira nem érint ki mit vesz. Tanuljon mindenki a saját kárából
-
- = Zk = -
félisten
-
XaraX
addikt
válasz
->Raizen<- #20391 üzenetére
Bolti garis, 52 k-ért.
Nem tudom, eredeti terv egy Asus V2 volt, ez csak úgy jött.
Lehet, jobban járok, ha marad az eredeti elképzelés. -
Bogyó bá'
nagyúr
Mivel 7870, mivel Sapphire, így nem zárható ki, főleg ha használtan veszed egy korábbi szériából. Engem többek között ezért győztek meg - pedig szerettem a Sapphire kártyákat - hogy inkább MSI-t vagy ASUS-t rendeljek (MSI lett, talán kedden fogom kézhez kapni) Ráadásul nem 2, hanem 3 év a gyári garancia rá.
szerk: akkor pont nem ajánlanám, bár ha megmurdel, akkor majd garanciában javítják / cserélik! (Vagy nem)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #20377 üzenetére
A total gpu usage:-->Total cpu usage akart lenni. -
Tomix24
addikt
válasz
csucsbicep #20381 üzenetére
És még sorolhatnád. Hisz AMD barát játékokat próbáltak a tesztekbe rakni. Ami nem gond csak félre vezető.
-
XaraX
addikt
Kicsit off kérdés, a Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb FleX -ekre mennyire jellemző a BS?
-
Bull1
aktív tag
válasz
i3-3220 > FX8150.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Szerinte az, biztos végigtesztelte!
Tomix24 Ahogy érzed, bocs de én inkább nekik hiszek mint neked!
Mivel én csak singlében játszom nem multizok nekem teljesen megfelelő. -
Tomix24
addikt
válasz
Gaboman #20376 üzenetére
Ugyanazon pár játékkal tesztelnek, ráadásként válogatottan. Dirt... BF Single player. STB Vicc az egész..
Ezek benne vannak abban a ~10 játékban amiknek pont a VGA számít jobban, és még a Bull proci tulajoknak is jó napjuk lesz.. BF3 multit már nem rakják bele persze, még a végén dőlne ez a leírt marhaság. Bár lehetne sorolni a jobbnál jobb játékokat ahol a CPU-d 1080p-n is fekszik sajna.(#20377) darky@ - Hagyjuk... Te is jössz a Dirt-el ... Azt hittem jobban vágod a témát
(#20379) Gaboman - Semmi gond. Ez a te dolgod. Így legalább erős VGA-hoz és játékokhoz több AMD fogy
-
->Raizen<-
veterán
-
Gaboman
nagyúr
válasz
MZsoltee #20372 üzenetére
Ennyi!
"A Radeon HD 7970-nel párosítva, játékok alatt nem láttunk különösebb meglepetést. Alacsonyabb felbontás, valamint részletesség mellett meglehetősen nagy volt a differencia az Intel és az AMD processzorai között, ami alól csak a Battlefield 3 képzett kivételt. Full HD-re kapcsolva ez a differencia a Far Cry 2 kivételével szinte tejesen elolvadt, így mindegyik processzor képes volt játszható szintet produkálni. Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
-
XaraX
addikt
válasz
->Raizen<- #20366 üzenetére
Halkabb, kevésbé melegszik, kevesebbet fogyaszt.
Teljesítményben szintetikus tesztek alapján erősebb, egyébként még nem tudom, nem nagyon játszottam még vele.
De sejtem, nem gyengébb.
Van még egy gtx-em, ha ráveszem magam egyszer, lehet, letesztelem őket ugyanazon körülmények között.
Igaz, cserélni készülök azt is egy 7870-re. -
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #20366 üzenetére
fogyasztásba gondolom a felénél
teljesítmény így húzva 1:1 nem? -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #20354 üzenetére
Attól, hogy vágod az elektronikát még látszólag nem értesz a tápegységekhez. És te se ismersz engem. Ne is válaszolj rá, itt abbahagytam. Szerintem simán elképzelhető, hogy a CPU és a VGA jelenleg ugyan azt az ágát használja nála a tápnak és kevés.
De mind1 ezek után nem írok ide semmit, úgyis elég hozzáértő van már a topicban. -
aya
addikt
Régebben Crysis 1 meg a rudy techdemo ( ahol helikopterből kiugorva siklik le egy barlangba )
volt nálam a stress teszt. a 2900xt-net volt hogy megfektette tuningnál, mert amit bírt dx9-en azt nem biztos hogy dx10 alatt is.
De kinek mi.
Mindkettő dx10.
Kártyára ott van még a furmark, bár az inkább csak melegíti. -
Beretvás
veterán
válasz
->Raizen<- #20348 üzenetére
Akkor már inkább worms..annak grafikája jobb kicsit..
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #20349 üzenetére
Ott van az adatlapján: Gigabyte suberb 460w
Neten rákeresve látszik, hogy 14A és 15A 12V -os ága van neki, ami elég harmatos. És még minőséginek se nevezném így ki tudja mit tud a valóságban ehhez képest. (megjegyezném hogy egy átlagos 400W -os táp is többet tud)
Nem tudom van-e rajta PCI-E 6 pin csatlakozó gyárilag, mert ha átalakítóval van rajta akkor lehet ugyan azt az ágat terheli épp, mint a proci.
Amúgy a te hozzáértésedet is minősíti, hogy a tápnak egy adata alapján, hogy 460W, be tudod lőni a valós értékét. Nem egy 500W -os táp van ami kevesebbet tud mint egy normálisabb 400-as. -
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #20344 üzenetére
Mikor bebootolna a gép akkor hirtelen nagy áramot vesz fel és ilyenkor van az, hogy nem ad képet. Ha már betöltött utána már legtöbbször nem lesz gond. Ez tapasztalatból mondom. És ez csak akkor lehet ha határon dolgozik a táp és egy peak esetén lépi túl csak azt a határt ahova kevés. Persze nem mondom, hogy tuti a táppal van neki gondja, de egy próbát megérhet esetleg egy ismerőstől kérni egy próba erejéig egy másik tápot.
És nem tudom miért beszélsz BS -ről, mert az ő esetében nem egy tipikus BS hibáról van szó. Tudom itt már amint elfeketedik a monitor BS BS BS más nem is létezik ezen kívül. -
Beretvás
veterán
mivel nem foglalkoztatott ez a dolog eddig nem tudom hogy pl egy crysis warhead-ban nézett arány mennyire helytálló, vagy ahány játék annyi féle cpu/gpu arány jön ki..Megkérdezem mert nem tudom, erre jön és trollkodik...
-
Beretvás
veterán
Milyen játéknál érdemes nézni a gpu/cpu kihasználtságot?
-
-
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gyuszaa #20330 üzenetére
Jövő héten, ha nem vágnak át, már egy 1100T hajtja majd(csak AM3-as a lapom).És az miért van hogy nem rég a kártya élményindexe 7.9 volt most "csak" 7.7 frissítettem megint 7.9?Vagy ahogy a Win7 frissíti magát(ha engedem)gondolom már mások a követelmények?!(2év múlva mikor régen nem lesz meg, csak nem kap akkora jutalom pontokat?)
-
Cartmenn
aktív tag
-
gyuszaa
őstag
válasz
Cartmenn #20326 üzenetére
Első kérdésedben nem említetted, hogy mióta van meg. Volt már arra is példa, hogy 3 hónap után jelentkezett itt egy tagnak. Nem hiszem, hogy a monitor lenne a ludas. Előtte más kártya volt a konfigodban? Nincs húzva semmi?
Garanciában elég nehéz lenne így bizonyítani, hogy van valami baja a kártyának szervizben valószínűleg ráeresztenek egy szintetikus tesztet. Nyüstöljed a kártyát, ha van lehetőséged később másik konfigurációban is használjad, hogy ott előjön-e és milyen körülmények között.
-
Cartmenn
aktív tag
Ja és Sapphire.
-
Cartmenn
aktív tag
2012 júliusi,de nálam 2 hónapja van,játékok alatt még nem volt,csak amit leírtam!!.2 hónap alatt a mostani a 3.eset csak.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Cartmenn #20324 üzenetére
Igen, valószínű, hogy ez blackscreen.
video
Játékok alatt beragad a hang mint a videón? Sapphire a kártya, mióta van meg?Látom írtad, hogy játékban még nem fordult elő de ha az asztalon megtörtént mialatt neteztél akkor ez egyértelmű.
Ha van lehetőség próbáld ki másik számítógépben, és utána garancia.
-
Cartmenn
aktív tag
Azt kérdezném tőletek a 7850es 2GB-os(nem OC) videókártyával felszerelt gépemnél fordult már elő vagy 2szer hogy bekapcsolás után nem volt kép csak újraindítás után.Valamint most volt hogy a sima netezés alatt(max 5 perc míg ment a gép) kikapcsolt a monitor---újraindítás----pár perc megint kikapcsolt----3szor újra indít,nem kapcsol be a monitor(ekkor áramtalanítva megmozgattam minden csatit belül kontakt hibára gyanakodva)ez után indult a monitor is(persze nem biztos a belső mozgatásra)a win7 csökkentett módra felhívással.Lehet ez a bizonyos FEKETEHALÁL előjele?Húzva sose volt a kártya(csak 1280x1024es monitort hajt),játékok alatt(MW3.Crysis3) nem produkált ilyet!Előre is köszönöm,a tanácsokat is.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20292 üzenetére
Szintén használom ezeket a progikat,kivéve a frapsot. Nem tapasztaltam semmi rendelleneset! (kop-kop)
-
menyoronc
aktív tag
Akkor frozr:-P
Ok Köszönöm... gondoltam csak mondom megkérdezem mielőtt rendelem:-) -
LicskaiJ
aktív tag
válasz
LicskaiJ #20304 üzenetére
kb 40 perc játék után sem fagyott ki.
Eddig 1000/1250 -et próbáltam alapfeszen (1135mV), holnap majd folytatom tovább.
1228mV-ot lehet max a Tweak-kel adni neki, tolhatom max-ra vagy nem érdemes addig elmenni?menyoronc: Szerintem elég, bár ez játék és beállítás függő is persze.
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Egy i5 3470 elég lenne az Msi hd 7850 twin frazor mellé? Akár még kicsit tuningolthoz is.
-
odorgg
addikt
válasz
patex1983 #20300 üzenetére
Itt van Xfire mint irtam szinte nonstop, illetve COD4+BF3 legtöbbször és ezek a programok szivattak már meg game közben. Xfire +AB monitoring gtx480-580-680-7970-el is crashelt játékok alatt..
Konkluzió: nálam kékhalált, és hirtelen fagyást okozhatnak, ezért nem használom őket, csak ha nagyon kellenek valamihez. -
Sondi1986
addikt
válasz
->Raizen<- #20309 üzenetére
Ház: COOLERMASTER RC-430-KWN1 Elite 430 + a tetején kettő venti kifele fúj + 1 hátul is.
hűtő: ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro
-
hidegleves
csendes tag
a cpu hűtőjében pedig ezt néztem... NOCTUA NH-D14
-
hidegleves
csendes tag
thermaltake mk-1 a ház..
cpu hűtúőt még nem néztem.. egyenlőre a gyáriKöszi a segítséget, akkor nem tépem le a szemöldököm
Már meg van minden.. hétfön jön a proci, ssd és a lap -
zserbox
őstag
válasz
hidegleves #20308 üzenetére
hülyeség amit hallottál, de teljesen jó lesz a párosítás
-
hidegleves
csendes tag
Sziasztok.
Egy gyors kérdésem lenne.
Msi Radeon 7870 twin frozr oc , Asus P8Z77-M és i5 3570 jó választás együtt?
Úgy hallottam, hogy a vidkarit lehet párosítani Intel cuccokkal, de az Inteles vkarit fordítva nem. Ez remélem, h fedi a valóságot...
Köszi az infót előre is. -
-
zserbox
őstag
az mi már hogy az MSI Twin Frozr 7850-es kártyám feszültségét msi AB-vel nem lehet állítani csak asus gpu tweakkel?
-
LicskaiJ
aktív tag
válasz
patex1983 #20300 üzenetére
Tuningolod a kártyát?
Nálam tegnap volt egy kék képernyő WoT alatt, MSI AB + HWinfo + GPU Tweak futott egyszerre...
Tweak-kel tuningoltam, MSI AB-vel meg kiírattam a képernyőre a számomra fontos adatokat.
Utána csak tweak futott a tuning miatt, és nem fagyott ki a játék.Most megpróbálom MSI AB-vel húzni + monitorozni egyszerre...
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<- #20301 üzenetére
Nálam sincs semmi ilyen, pedig zafírom van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Automobilista 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest