- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
-
sb
veterán
válasz
Chapel #13470 üzenetére
Így már érthető, ha saját fan profil van, hogy miért nem megy 20% fölé.
Sok a tartalék a kártyában és szerintem jól tették, hogy a hűtést is ehhez mérték.
Így jól jár az is aki tuningol és az is aki halk vga-t akar.Nekem Sapphire 7850 1GB-on is hasonlóak a hőfokok, venti %-ok. Alapon asszem 10%-on megy, terhelve pedig 20-30% között de még így is hangtalan.
Alapfesz 1.075V, 860MHz.
Alapfeszes tuninggal 1100MHz.
Feszemeléssel tuninggal pedig 1.175-1.2000V körül 1200MHz.Ezeken a beállításokon Heaven alatt a komplett konfig fogyasztás kb. úgy alakul, hogy 140-145W / 155-160W / 195-205W.
Látszik, hogy mennyire megugrik az alaphoz képest. Ez a melegedésben már rendesen odatesz neki.
(Mondjuk nekem a +9%-ért +25% fogyasztást konfig szinten nem is ér meg a dolog így ment vissza alapfeszes tuningra. Ill. még menne alulfeszelésbe is, ha működne a dolog.)
Így marad a 20-30% közötti fordulatszám. -
-
lowzor
veterán
válasz
Chapel #13410 üzenetére
Én már annak sem hiszek. A legjobb stabilítás teszt tényleg a játék, de úgy, hogy 99-en jár végig a GPU.
Amúgy nálam most meg már a táp fogyott elTegnap adtam feszt a 7950-nek, aztán szépen vedobta az unalmast a táp játék közben. Szóval már mindenképp marad alapfeszen. Nem költök többet a pénznyelőre
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Chapel #13209 üzenetére
Nagy valószínűséggel az új Xbox építeni fog nagyban a dx11.1-es felületre.(#13210) Tomix24: De van. lásd Xbox. Azt hiszem, hogy az Xbox dx-et használ, a PS3 meg talán OpenGL-t, de azt hiszem az IBM processzorai alkalmazták először a heterogén programozást, ezért még talán OpenCL is lehetséges.(#13236) kovsol:
-
Alpachino
veterán
válasz
Chapel #12997 üzenetére
Nem kell durcizni, pláne nem cinkoskodnod
csak egy kérdés volt részemről...semmi bántó, hátsó, vagy netalántán farokméregetős szándék
Ha jól tudom segítő szándékkal, minden adatot leírtam neked a tuningról, amit kértél
de ha tudtam volna, hogy azt szeretnéd kideríteni, hogy mely proci hogyan viszonyul a physics score-hoz akkor egy azonos órajel mellett is csinálhatunk procitesztet....
kovsol . tudom.......most már
-
jediweb
aktív tag
válasz
Chapel #12743 üzenetére
A processzor tesztnél állítottam le a HD7870 az bírta ekkor valt max 63 fokos a cpu-nál lőtem ki mert ott a gyári hűtő már már kevésnek bizonyult ( birta volna de leállítottam, így el is szállt az teszt egész eredmény )
nem értem miért kell ennyire és ennyi ideig ( mert sokáig tart ) ezt csinálni egy performancia tesztre ..
A 72736 hozzászólásban az a futtatás az bakfitty ... ( A sandrához képest ) -
Petyyyyy
addikt
válasz
Chapel #12524 üzenetére
darky@ példájánál maradva ha egy chip oc-ja elveszti stabilitását, vagy több feszt kér az minőségvesztést vagy méginkább minőség romlást jelenthet. Jobb minőség->kevesebb fesszel is megy, rosszabb minőség->magasabb fesz kell. De aztán meg lehet mégis nektek van igazatok. Végeredményben meg mindez nem változtat darky@ hsz.-ének lényegén.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Chapel #12518 üzenetére
Nem káromkodtam amúgy.
A chip ha sokáig nagyon magas feszültségen jár és magas a hőmérséklete is degradálódhat. Ami azt jelenti hogy az addig stabilnak hitt oc nem lesz már az és esetleg több feszt is kérhet. Ez a jelenség főleg a processzoroknál fordulhat elő ha a gyárilag maximálisan ajánlott feszt túlléped és huzamosabb ideig azon is használod. Phenom 2 prociknál elég annyi is ha 80 fok fölött járatod és degradálódhat meg van neki adva a max hőmérséklet is amin lehet használni 60 fok körül van annak.
-
válasz
Chapel #12371 üzenetére
valószínűleg nVidián kevesebb fps vesztesz a HBAO-val, mint AMD-n, és AMD-n kevesebbet vesztesz a HDAO-val, mint nVidián, de ahogy Abu is írta, a HDAO mindenképpen több fps-t zabál meg.
de látom 7870-esed van, csinálhatunk egy kontroll tesztet a FC3-ban. állj meg valahol (lehetőleg olyan helyen, ahol sok a fa), és nézd meg az fps-t SSAO, HBAO és HDAO mellett.@mrhitoshi: nagyon játéktól függ, mire vagy pontosan kíváncsi?
nagyon általánosan, SSAA > MSAA > MLAA ~= FXAA, mind minőség, mind erőforrásigény terén. driverből a játékra erőltetni már nem nagyon éri meg egyiket sem, esetleg régebbi UE3-as játékoknál (ahol semmilyen AA nincs) jó lehet az MLAA vagy az FXAA, de az is lehet, hogy iszonyú elmosott képet kapsz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Chapel #12371 üzenetére
Nem. A HDAO az AMD-nél is lassabb, mint a HBAO. A számításigényben van az eltérés, így a HDAO mindig lassabb lesz, de a valósághoz közelebb álló képet ad. Már amennyire ez lehetséges egy kamera szemszögéből dolgozó AO-val.
Az AO az létezik olyan formában is, hogy a valóságot tényleg szépen reprezentálja, de annyira nagy az erőforrásigénye, hogy jelenleg csak screen space formában érdemes implementálni egy játékba. Ez csak szimulálja a valósághoz közeli hatást, viszont azt nézik itt a fejlesztők, hogy az eredmény így is elég jó (főleg HDAO-val).
-
jediweb
aktív tag
válasz
Chapel #12211 üzenetére
Pesze , hogy szemre nézem ... én ezt nem a számok szerint használom, hanem amit látok, nem az a reáliasan logikus? De ha már téma , tényleg miért is nem veszek észre semmit? pl annó 640x780 és a 800x 600 az látható kül. volt ... Apropó és ha nem látok veszek észre különbséget akkor minek a full HD csak eszi a gépet ...(nem is abban futnak a játékok )
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Chapel #12179 üzenetére
Nekem erre az a megoldásom, hogy egy helyen veszem meg a cuccaim nagy részét általában. Hiába kicsit drágább, de párszor már garanciáztattam ott és pár nap volt az egész, emberi módon zajlott le. Ezért nem éri meg az olcsóbb nekem, kiadok többet, de ha gond van, akkor beviszem és tudom, hogy nem lesz tortúra.
-
seederking
őstag
válasz
Chapel #11935 üzenetére
Nem,nem azért írtam mert nem hihető csak gondoltam ha kb azon a területen méri ki valaki akkor szemmel látható a különbség.De így is oké és köszönöm.Ezek szerint mégsem olyan kevés a cpu-m vagy rosszul gondolom?
DeathAdder : Hát ha segít,,
dvd5 verzsönés win update most nekem úgy néz ki javított a helyzeten.A menü-t meg az átvezetők gyatra fps-ét + megpróbálom megszokni.Mivel már nincs több javulást elősegítő ötletem. (max win reinstall,de lusta vagyok hozzá,egyenlőre) -
LamaCube
addikt
válasz
Chapel #11905 üzenetére
Semmi gond, nekem is ez tűnik ésszerűnek. Nálam is anno a driver sweeper ütött be, de úgy hogy újra kellett tennem a rendszert. Ezért van a félelem bennem. Most az nvidia drivert kell lepucolnom, de ahhoz már kaptam segítséget. Jövőhét szerdára hozzák a vga-t szerintem felteszem a hozzá adottal és azután frissítek, ha úgy gondolom valami nem klappol
-
lowzor
veterán
válasz
Chapel #11821 üzenetére
Persze, csak az a vicc, hogy akkor az 1200-at sem viszi 1,3V-on
Komolyan mondom ez a kártya egy tuning zsákutca. Kb a régi 6870-emhez hasonlítható. Na majd veszek egy 7970-et, aztán azt majd alapon használom
Még azon gondolkodtam, hogy +256 stream miatt miért nőtt meg 45W-al a TDP?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Chapel #11835 üzenetére
Hát tényleg jó a kór miatt könnyen ki lehet száradni a kicsi tócsákból inni kell vizet stb. A helyzeted meghatározása is érdekes háromszögelős módszerrel történik. Nincs sok minden nálad csak iránytű óra egy napló stb. Nem sokat toltam még de majd érdekes lesz este közlekedni és menekülni az elől a valami elől ami ki akar nyírni. Kíváncsi leszek lesz e valamiféle fegyver a játékban. Én a penumbrákat imádtam szóval ez is adja majd. Sokkal nagyobb a felfedezni való nem csőjáték.
-
seederking
őstag
válasz
Chapel #11825 üzenetére
Jól megfogalmaztad,adott a válasz.Nem értettem én sem ha minden alk. és a játék is dx11 ír akkor miért is állítja,hogy az dx9.
Nincs tippetek,hogy miért jelentkezhet az az anomália,hogy pl cod bo2,hitman,farcry belépek és az fps kb 18-25 magyarán szaggat veszett mód.Újra indítom a gépet és minden faxa.Stabil fps,a kép meg se rezzen.
Ez eddig 2x fordult elő.Tegnap far cry telepítése után és multkor cod telepítése után.
Nem értem...Dealer95 : Miért kellene újra indítani?Nem drivert telepítek,hogy csak akkor frissülnek az összetevők ha reboot van.
csucsbicep : 12.11b8 Cseréljek drivert?
-
seederking
őstag
válasz
Chapel #11816 üzenetére
""Szóval akinek tuningolt 7850/7870 -el a fenti beállításon 50.FPS -ei vannak annak NEM DX11 -be fut!
""
Droidmester írása szerint gondoltam valóban lehet,hogy dx9-el indítja a game magát.De most,hogy jobban utána olvastam az általatok írtaknak.Nem feltétlenül helytálló ez az állítás és nem is kell megtapsikolni az embert mert balf@sz és azt hiszi,hogy dx11-ben indította.
Sajnos csak estefelé tudom magam is letesztelni...
-
kovsol
titán
válasz
Chapel #11816 üzenetére
Szerintem itt valami bug lehet a háttérben és azért lassú van ahol a játék. Én pl még a beta6 drivert használom. Lehet valami más driverre érzékeny a cucc.
Megnéztem amúgy very high beállítás mellett elég sokat gyorsul tovább és nem sokkal rondább, de a low beállítással 120fps és még úgy se mondanám rondának.Még egy kérdés: akinek kevés az fps az rendes bolti vagy virágbolti holmit használ? Mert én még utobbit, mert csak jövő héten jön a fizu addig meg csak leteszteltem hogyan fut a gépen, de jónak tűnik és így benevezek rá.
-
lowzor
veterán
válasz
Chapel #11680 üzenetére
Nem tudom, most nekiállok BF3-azni, aztán csak stabil lesz. A Heaven stabil volt az jó jel, de csak +20-as power limittel. Majd próbálok neki adni egy 1230-at 1,3V-al, azt csak viszi majd.
Kicsit zavar, hogy nem viszi az 1300-at, de sajnos van ilyen.(#11673) kockaharcos:
Még így is jobban örülök, hogy újonnan vettem. Jobb érzés, ha én üzemelem be először.
-
kovsol
titán
válasz
Chapel #11660 üzenetére
Patch rajta van. Átraktam SSAO -ra és 50-60fps lett belőle. AA nélkül. Volt már több lövöldözős rész is, úszkáltam vízben, voltam fent magaslaton, kocsikáztam és sehol nem zuhant be az fps. Szóval nem tudom hol mérték ezeket a teszteket, de a játék elején nem találkoztam olyan hellyel még ami így megenné a gépet.
Amúgy nekem tetszik ez a rajzos grafika. Nem olyan durván van rajzfilmestíve mint a Borderlands2 mondjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Path of Exile (ARPG)
- Synology NAS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Anime filmek és sorozatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged