Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
emiki6
üzenetére
Butított Tahiti GPU van rajta pitcairn helyett. 1280 shader helyett 1536, textúrázókban is több, plussz 1200Mhz ram helyett 1500Mhz gyárilag. Kicsit tesztelgetve, alulfeszelve 850/1350Mhz-en hajtva hozta kb az 1050/1200-on hajtott gyári 7870 sebességét, kisebb fogyival. Ehhez képest röhögve viszi az 1050/1500-as órajeleket alulfeszelve, akármilyen helyzetben.
Ha ezt meg akarnád közelíteni egy sima 7870-el, akkor szénné feszelve, 1300Mhz fölött kéne legyen, amit az tuti nem szeretne már, meg nagyon tuningos memóriás példányt kellene bemákolnod, ami bírja az 1500 körüli órajeleket... -
HSM
félisten
válasz
janes1976
üzenetére
Szabad, persze... Az ok, hogy nagyon megtetszett ez a Tahiti GPU, és volt egy jó ajánlatom egy garantáltan tuti, jóféle 7950-re. Hasonló szuper hűtés, jó halk az is. Nagyon kíváncsi voltam, mennyit lehet kihozni a nagytesóból. Kicsit többet vártam, de inkább marad a nagy, maximalista vagyok és jó áron volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De amúgy nagyobb ugrás volt a 7870 XT a sima 7870-ről, mint erről a 7950, legalábbis ahol próbáltam őket.
-
HSM
félisten
válasz
Turbolada II
üzenetére
Lehet, hogy az ő kártyáján ez teljesen jó... Attól függ, nála a százalékok hogyan alakulnak valós fordulatszámmá, meg mennyire melegszik a GPU a hűtő alatt.

-
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ne feszegessük ezt szerintem

-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Viszont ami nagyon szuper, hogy nagyon-nagyon jól alulfeszelhető, legalábbis az én példányom, úgy pedig veri a 7870 gyári fogyasztását, úgyértem, még kevesebbet is fogyaszt.

Annyiért állati jó vétel volt.
Én sajnos már csak drágábban jutottam hozzá. Még janes1976 áránál is többért, de marhára örültem, hogy egyáltalán vehettem, mert már eltűnt a shopból,, és még egy utolsó darab visszajött, amire gyorsan lecsaptam, rendelésem után már nem is volt egy darabig.... 
-
-
Gaboman
nagyúr
Mindenesetre az 7870XT tényleg inkább a 7900 szériához tartozik teljesítmény, fogyasztás, melegedés szempontjából.
Az ára viszont a 7870 szériához áll közelebb.VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ OC (11199-03-20G): 57.990,-
VGA GIGABYTE ATi Radeon HD7950 3Gb (GV-R795WF3-3GD): 74.500,-Én pedig 61800Ftért veszem a Sapphire 7870XT-t.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Látszik a képeken, direkt azonos, 1050Mhz core, az XT-nek 1500-as memóriával, a 7950-nél csak 1400-on, ott ugye a +128bit szélesség miatt így is sokkal több a sávszél.

De kb. hasonlóan viselkednek tuning alatt, ahogy írtam, mindkettővel olyan 1000-1100, amit érdemes minél kisebb fesszel megcélozni, ha a maximumot akarod kihozni belőlük a mindennapokan, különben nagyon durván emelkedni kezd a fogyasztás és melegedés, és ezáltal a zajuk is. -
Gaboman
nagyúr
Tudod itt nem az számít hogy 10%, hanem hogy az 2.5FPS a másiknál meg 1.3FPS.
Ha az egyik fekszik akkor a másik is mert nincs benne annyival nagyon potenciál hogy elbírná rendesen a játékot.
Én ezért nem látom értelmét hogy 1Ft-ot is ráfizessek XTről 7950re.
És milyen órajelen ment mind a kettő? -
N3gro
aktív tag
Üdv!
Tudtok olyan boltot ajánlani, ahol az Asus 7870-es kártya részt vesz a Never settle reloaded játékban? Az edigitalban nincs ilyen kártya, a PCX-et e-mailen kérdeztem, náluk nincs akció.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Az a pár FPS körübelül 10% sebesség, persze, az se a világ. Nálam is nagy dilemma volt, 7950 vagy ez, már mikor megvolt a 7950, és kipróbáltam utána is, de végül inkább mégis azt tartom meg. Elég hasonlóak ár/értékben szerintem amúgy, és jó áron jutottam hozzá végülis mindkettőhöz. Az volt a jó, hogy előre tudható volt, hogy egy jóféle szériából kapok 7950-et, amiket ott olvasni néha egy-két kártyáról, ahhoz képest szuper hawaii ez a kis Tahiti-LE, egy ismeretlen 7950-re tuti nem cseréltem volna.

-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Nem nagyon hasonlítgatom, de a 7950 többet fogyaszt, cserébe valamivel gyorsabb.

Crysis-t néztem fullHD maxon, SMAA2XT, egy helybe nézve egy darabig, majd screenshot, azonos GPU-clock:
7870 XT: 250W komplett fogyi a gépnek, konnektorból mérve, 29,7FPS [link]
Másik hely: 230W, 22,4FPS [link]7950: 302W fogyi, 32,2FPS [link]
Másik: [link]
Itt ugrált az FPS 22 és 25 között, a fogyi 270W +/-10W tartományban mozgott.A 7870XT a végletekig finomhangolva volt, a 7950 talán picit kisebb feszt bírt volna, de nem sokkal. Azért az látszik, hogy ahol a 7870 elfogy, ott a 7950 is bajban van. A 7950 is hasonló OC-ban, 1000-1100 felett annak is elszáll a fogyasztása és melegedése, szóval nekem az már piros zóna, ahogy a 7870XT-vel is úgy volt.
Szóval kb. a papírforma, +5-20% a 7950 előnye azonos órajelen, úgy érzésre szituácitól függően, amíg elég a 7870 2GB ramja, bár eddig mindenhova bőségesen elég volt.
-
gyuszaa
őstag
válasz
férfiállat
üzenetére
Ismerősömnél raktam össze vadi új konfigot, asrock h77 mvp + 7850, enermax táppal. Ugyan ez a jelenség... megcseréltem a 6 pines csatlakozót, ami másik ágon volt és egyből jó lett.
-
emiki6
veterán
Kéne csinálni egy msi afterburner topicot!
-
HSM
félisten
válasz
AAntii
üzenetére
Épp ezt írtam... Nem minden "problémás" alkatrészt tartalmazó kártya hibás, márpedig minek hívjanak vissza 10 kártyát, ha abból csak 3 hibás, valamint itt ugye nem áll fenn az a probléma, mint a Toyotánál, hogy emberek halhattak volna meg. Ha nem jó, gariztatod, és szép napot. Más kérdés, hogy itthon a garanciális ügyek intézése hogy néz ki a gyakorlatban, de hát erről nem a Sapphire tehet...

-
stbtamas
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Én valahogy nem tudom csak a VGA adatait kiiratni.. CPU adatait hogy irattad ki?
-
AAntii
őstag
A marketing hagyján, de mivel BS-sel nem lehet játszani, 7850/70-es kártyát pedig az ember nem netezésre vesz, így az úgysem viszi vissza történet nem a legcélravezetőbb, mert 10-ből egy nem viszi vissza, az se fog az életben több Sapphire terméket venni. Elhiszem azt is, hogy nem 10 dolláros tétel visszahívni a rossz kártyákat, de a másfél-millió Toyota visszahívása sem volt aprópénz, csak van olyan gyártó, vagy nemzet, aki gondol a jövőre is. Már pedig ha nem foglalkozik a cég az ismert problémával, akkor tuti, hogy aki csak teheti kerüli majd a márkát. Ha pedig nincs visszahívás, akkor miért kell heteket várni a cserével, amikor csak le kellene venni egyet a polcról, a kisker/nagyker pedig majd lerendezi a gyártóval a dolgot?
-
HSM
félisten
Persze, nyilván ez a helyzet.
Ráadásul nem "rossz alkatrészt" használtak, hanem olyat, ami vagy jó, vagy nem.
A lutri szériákat meg kiemelten kezelik, szóval elvileg nem maradsz kártya nélkül. A visszahívás talán azért sem indokolt, mert ugye itt senki élete nincs veszélyben egy BS miatt... 
-
Maxxy10
addikt
üdv van tud valaki olyan boltot ahol náluk is van ez a akció?:[link]

-
raggg
senior tag
válasz
AAntii
üzenetére
Nem értek hozzá, de ahogy én látom:
Visszahívni az összes darabot rettentő költség - nyilván visszahívás után vagy bezúzzák őket, vagy javítják (ez utóbbi is óriási költség lehet). Inkább azt mondja Mr. Sapphire, hogy "Figyeljetek öcsém - hagyjuk kinn, hátha 10-ből 5 jó, a maradékból meg aki úgy érzi visszahozza garanciásan, de lehet, hogy nem is foglalkozik vele.
Nyilván a fentieknek marketing szempontból elég rossz hatása lehet, de nem értek hozzá.

-
kovsol
titán
A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása PH tudástár bejegyzés.
Érdekesség kedvéért linkeltem.
-
R3laX
addikt
Vki már találkozott ezzel, hogy felrakta az út Catalyst 13.2 B7-et, a 7850-hez, meg a Crysis 3 1.1 Patch. Textúra minőség Very High-on volt, de a többi csak high +FXAA. Ezek a telepítések után az fps 35-40-50 kölül. Nem az a stabil lassulós 30 fps. Átállítottam a többi beállítást is Vhigh-ra és maradt megint a 35-40 körüli fps. AntiA-t is feljebb akartam rakni, de miután átlőttem FXAAról nagyobbra visszaállt megint ez a lassulósabb 30 FPS. Tipp? Hamis a game mi?

Most az Antit hagytam a picsába FXAA-n, mert nagyon megörültem, hogy 30FPS helyett inkább stabil 40, 40 fölött van
. -
emiki6
veterán
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Jó, igaz ez csak a kevésbé jó minőségű ventikre igaz...
-
-
emiki6
veterán
válasz
üzenetére
Mikor más felhasználó van bejelentkezve akkor viszont lényegesen hangosabb mint nálam (alapjáraton), ott nem fut az AB. 30% helyett talán 40% on megy, ami fej/fülhallgató nélkűl pl. olvasás közben zavaró lehet...
Nem azt mondom hogy rossz a gyári,de szerintem érdemes mindenkinek a saját igényeinek megfelelően beállítani.
-
törölt tag
válasz
emiki6
üzenetére
" A gyári auto szerintem általában rossz. Alapjáraton nagyon hangos, játék közben meg nem hűt eléggé. "
Ezt szeretném megcáfolni!
Mivel nekem is ugyan ilyen (MSI HD7870 Twin Forz III 2GB/OC) kártyám van,amit én is alulfeszelve hsználok. A korábbi HD6870-es Sapphire karinál használtam venti profilt az MSI AB-ben, mert az alap bios vezérlése úgy volt beállítva hogy baromira halk volt a kártya,csak épp 80°C-ig simán melegedett bármelyik játéknál.
Most az MSI 7870-nél ez nem így van, autón teljesen rendben működik,99%-os terheltség mellett sem melegszik 52-55°C-nál jobban,és ezt 45% max 50%-os (1800rpm körül) venti fordulat mellett tartja, átlagosan 25°C-os szobahőmérséklet mellett.Véletlenül sem kötekedés képen, csak azért hogy ellen példa is legyen!

-
emiki6
veterán
100% GPU használaton is MAX 55°C
A gyári fesszel valóban megőrülnék (1,219V), de az alulfesz (1,081V) teljesen stabil, mivel nem olyan meleg ezért kevesebbet is fogyaszt.
( MSI Twin Frozr III HD 7870 1050/1200)
Alapjáraton a többi ventihez képest hangtalan, játék közben van egy kis hangja, de fejhallgatóm van és nem zavar.
-
do3om
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Nem tudom menyit jelent a hőfokra az alulfeszelés, de ezek a beállítások kibaszott hangosak lehetnek

Nekem auton 66 fokra megy fel, de bebaszna ha ott már 100%-on menne az kegyetlen hangos.
Ez a beállításod elég szarnak néz ki nem tudom hogy bírod, bár lehet a géped is egy porszívó hangú ki tudja![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
emiki6
veterán
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Ha a ventik 0-24 ben mennek akkor be fognak állni

-
emiki6
veterán
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Az msi afterburnerben tudsz beállítani autot.
A gyári auto szerintem általában rossz. Alapjáraton nagyon hangos, játék közben meg nem hűt eléggé.
Nekem alulfeszelve van egy 7870:
0-30°C - 30%
50°C - 50%
55°C - 70%
60°C - 100%
Azthiszem valahogy így. -
válasz
férfiállat
üzenetére
Lényegtelen, mert ha visszadobják a kártyát hogy jó, akkor tudod hogy a bios-t kell frissíteni.
Ha meg van alaplapi vga is, akkor először arra dugod rá a kábelt, bios frissítés, majd az alaplapi vga letiltása, és újraindít és go, akkor már mennie kell.
De majd kiderül hogy mit nyögnek a kártyára a szervizes "szakemberek"
-
férfiállat
tag
-
plekk
tag
válasz
férfiállat
üzenetére
Lehet hogy azon a gépen sem volt fent a friss driver, vagy igen?
-
férfiállat
tag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
jah bocsi azt elfelejtettem leírni hogy bele löktük haverom gépébe és nála se adott képet
-
válasz
férfiállat
üzenetére
Hát ja, én is majdnem elkövettem azt a hibát hogy visszaküldtem az ASUS kártyámat, mert nem adott képet, elvittem a gépet az ismerősömhöz, mondtam nézzen rá, 1 óra múlva csörgött rám hogy mehetek a gépért kész van

Frissíteni kellett a VADI ÚJ alaplapnak a driverét, és máris adott képet a kártya.
-
férfiállat
tag
én most vettem egy ilyen szépséget http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_r785wf2_2gd_hd7850_2gb_gddr5_pcie/316880
erre mikor lejön beteszem a gépbe a videokártya felpörög erre nem ad képet mondom remek másnap küldtem is vissza garancia futárral, most nem tom hogy ezek a kártyák alapból ilyenek, vagy csak én vagyok ilyen peches vagy más is járt e így ezzel a karival esetleg gyártóval?? -
válasz
Dealer95
üzenetére
Próbaképpen felcsavartam (nem játék alatt csak simán) 85% olyan hangja van mint egy porszívónak, nagyon durva

Idáig 40%-on használtam, így játék alatt sem ment 58 fok fölé, de úgy hiszem jó az auto beállítás, mert úgy legalább ha nincs igénybe véve leveszi teljesen azt hiszem olyan 25%-ra, és az jó mert nálam 0-24 megy a gép, így legalább mikor alszok nincs olyan nagy hangja.
-
Dealer95
őstag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Sapphire 7850 2GB Dual-X, venti auto-n.
1,225V-on 1230Mhz Crysis 3 alatt max 60fok. Már van egy pici hangja.
1,138V-on 1100Mhz, játék alatt is majdnem hangtalan, kb. 54-56fok. -
Érdekelne hogy ki hogy használja a ventilátor beállításokat a vga-n?
Felcsavartam most 60% és így a kártya még 50fok főlé sem megy.
Van aki auto-n használja? Kinek mi vált be?
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én 930/1200-at tudó 5850-ről váltotam, ez már alapon is sokkal gyorsabb.

Alulfeszelve szerintem nagyon elégedett leszel a hangjával.
975Mhz 1,256V a gyári, ha ez sok, visszaveszi 925Mhz és 1,18V-ra. Így jó meleg és sokat fogyaszt.
975-ön 1,031V és 1050-en 1,081V-ra sikerült lemenni beton stabilan.
Ja, és a 7870 (tuning nélküli, nálam 1050/1200Mhz) sebességét felülről hozza 850/1350-en, annak gyári fogyasztásánál kisebb fogyasztással.Tudtommal amúgy az összesnek gyárilag 1,256V illetve 1,18V az alapfesze, gondolom, hogy a gyengébben sikerült GPU-k is működjenek.

Crysis 3-at 1050Mhz-en maxon 1600-1700rpm-es ventivel lehet rajta játszani, amit gondolom nem kell ecsetelni, milyen halk, 1800-2000 körül kezd csak megjönni a szélzaja.
[link] -
aha köszi. Alulfeszelés jöhet, húzás csak akkor, ha nem lesz gyorsabb, mint a mostani húzva
A hőfok nem érdekel, gondolom 80 fok fölé nem fog menni. A hangja már inkább; meglátjuk...Alulfeszre valami iránymutató adat esetleg (tudom minden kártya más, blabla de pl. a VID és amire le tudtad nyomni)?
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem az volt. Ha neked nem probléma, hogy a gyári tuningprogramjával kisebb feszen használd, mint a gyári, akkor iszonyat hálás kártya, gyors, halk, megbízható, nem fogyaszt sokat. Ha 1100 fölé akarod húzni, vagy alapfeszen használod, akkor már elég meleg, és a hangját is hallatja.
Részemről ezzel az apró megkötéssel igencsak ajánlott.
Ugyanezt mondanám, ha nem hirdetnék épp egy ilyet. A hirdetésben írtam róla pár hasznos dolgot, meg lesz majd logouton is egy cikkem, aminek ez a kari a főszereplője.
-
seederking
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pár napja pedig ment a "7870xt vs 7950 ár/érték/teljesítmény "vita".
-
Sziasztok, van valakinek már HD 7870 XT-je esetleg?
Rákerestem itt, de érdemlegeset nem dobott ki.
Most vennék (Sapphire) és kíváncsiskodom...
-
Skimaster
senior tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
Elvileg ez a két csatlakozás kvázi egyenértékű, szerintem a DVI-t próbáld meg, mert annak a csatlakozója legalább fixen rögzíthető a VGA-ba és a monitorba is.
(#22733) emiki6 : az enyém is 55-60 fokos, de közben legalább hangosan ordít ...

Javítsd ki az adatlapodon is a VGA-dat! -
VBenc
tag
Olyan kérdésem lenne hogy van egy 27"-os LED 1080p-s monitorom.
Mivel jobb rákötni a gépre? DVI vagy HDMI kábellel? Eddig VGA-val volt de bevibrált a kép -
Motaba78
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
az hogy tegnap volt 67k is, ahhoz képest jó ár.
az más kérdés, hogy nettó 46k-ba van -gtx460OC-1G ára=21000Ft-ba került a váltás.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
"Értem én a tréfát, csak nem szeretem..."

-
->Raizen<-
veterán
Ezen mekkorát röhögtem! Egyszer megjavulok én??!!!....... Aliens colonial marines...
[link]Ez sosem fog.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
borkarico
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
Dealer95
üzenetére
igen aprón lehet, de nem mindenki vásáról itt aprón. Friss ropogósan a Sapphire 7870 a legolcsóbb kiskerben 57-58k körül, de mivel ez nem nagyon ajánlatos vétel, inkább marad ez

(#22715) Maxxy10: Legjobb vétel most, jó választás.
-
Maxxy10
addikt
köszönöm mindenkinek akkor ez:[link] jobban megéri? egy amd 955 proci lenne mellette
-
-
ChromeX
addikt
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Az para akkor most sikerült megijesztenetek ezzel
Akkor azon az 5ezren nem fogok spórolni megveszem az Asus-t köszi. -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
engem tuti zavarna ez a sok piros felirat játék közben
-
->Raizen<-
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Bőven elég az én i5 3470-em is hozzá és OC-s 7870-em van!
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Egy 2GB-os 7870-hez elég-e egy Core i5-3570 alapon? Ha nem muszáj nem vennék K-s procit, nem szeretnék tuningolni, ha a sima nonK 3570 is elég hozzá, hogy 100%on dolgozzon inkább azt választanám.
fullHD főleg online játékokhoz lenne.

Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha ezt meg akarnád közelíteni egy sima 7870-el, akkor szénné feszelve, 1300Mhz fölött kéne legyen, amit az tuti nem szeretne már, meg nagyon tuningos memóriás példányt kellene bemákolnod, ami bírja az 1500 körüli órajeleket...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én sajnos már csak drágábban jutottam hozzá. Még janes1976 áránál is többért, de marhára örültem, hogy egyáltalán vehettem, mert már eltűnt a shopból,, és még egy utolsó darab visszajött, amire gyorsan lecsaptam, rendelésem után már nem is volt egy darabig....