- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkennys
addikt
válasz
MiklosSaS #20995 üzenetére
Táp a maximális teljesítményen igényeltnek több mint kétszerese (rákérdezés után mondom a mennyit fogyaszt a gépem topik alapján). Alaplap? Fogalmam sincs, ahogyan CPU-val kapcsolatban sem. Ami meg futott közben háttérben, az a torrent, és a catalyst, meg a webcam programja, tudtommal. Ezen kívül a sima rendszer háttérprogramok, még vírusírtót is kilőttem egy órára. Igazából nem is fontos, csak érdekelt, de ez már sose derül ki nyilván
Mert ezek olyan "ráfogjuk" jellegű dolgok kicsit, amiket összehoztak
Szóval egyetértek veled, hogy szerinted se ezek a gondok.
Amúgy az számít itt, hogy az ember monitora milyen?
(leírás után már tudni vélem, hogy hülye kérdés mert nem, de azért meghagyom
)
Apollo_21: Hát, itt a proci órajel azt mondták, kevéssé számít, jobbára magát a VGA-t nyúzza, az súlyozottabb, ha jól vettem ki a dolgot
-
kovsol
titán
válasz
gyuribácsi88 #20988 üzenetére
-
Vízhűtéses témára visszatérve, így oldották meg az okosok, hogy a Vram is hűtve legyen.
Nálam viszont ez már a "cigánykodás" kategória, így a VGA vízhűtés tervet inkább dobtam.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #20985 üzenetére
Szerintem a 7970-et rendesen kitudja hajtani a 3570.
A CF kerdes pedig alkalmazastol fugg. Van olyan grafikai alkalmazas ahol a 7870 CF majdnem 40 % ver ra a 7970-re, de visszont olyan is van hogy a 7970 ver ra.
Ha csak jatekra kell a gep, akkor szerintem a 7970 a jobb valasztas.De azert szerintem ez a CF dolog jovore nezve lessz bene fantazia. Az egyik ismerosom aki a crytek-nek dolgozik mindig azzal jon hogy a jovoben lesznek majd olyan alkalmazasok amik jobban fognak futni CF mint single mode-ban. Ki tudja, marad a jovo titka.
kovsol@ : nalam single VGA 16x, dual VGA 8x.
-
GergoHD
tag
Na énis Heaveneztem egyet Basicon szerintetek ez milyen eredmény egy 7870-től?
-
-
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS #20982 üzenetére
GPU kihasználtság maxon megy tuning után is? Na meg nem 100% a hatásfoka a CF -nek.
(#20983) gyuribácsi88 SLI az NV találmány, AMD oldalon Crossfire van. Amúgy egy kártyás rendszerek mindig jól hasítanak, addig a CF rendszereknél előfordulhat, hogy az adott alkalmazás nem támogatja rendesen őket és nem használja ki a két kártya erejét.
3570 7870CF mellé már kevés lesz. Jobban elboldogul az egy kártyás rendszerrel.
Ez amúgy miért lenne off ?És a jelenlegi alaplapodban nem érdemes CF -t használni, mert a második PCI-E foglalat csak x4 sebességre képes.
-
Kicsi OFF
Melyik a jobb megoldás?
Ha veszek a mostani 7870-es kártyám mellé még egyet és SLI ben használom a kettőt?
Vagy ha veszek egy 7970-eset?
Illetve ezek a megoldások közül az i5 3570-es procim kihajtja mind a két verziót?
-
GergoHD
tag
Oké köszi akkor indítom is de még egy kérdés [ezzel] a kártyával hány fokig engedhetem el ?
-
TiX
csendes tag
válasz
Gstyler #20960 üzenetére
Először én is azt hittem, hogy BS-es a 7850-em, de nem az. Ezért is olvastam úgy érzem elég sokat a nemzetközi hibaleírások között és így találtam meg a hivatalos Sapphire álláspontot amit már linkeltem. Sokan azt hiszik, hogy ez a probléma például, ha alvásból nem jön vissza a kártya, pedig nem..
De gondolom más probléma is produkálhat hasonló jelenségeket. -
Anaren91
senior tag
Jah még annyi hogy a 13.2 Beta 4 es driver van fent a gépemen. Nemtudom hogy ez most a driver hibája vagy nem de azt vettem észre hogy Terában amikor várok arra hogy beengedjen a szerver akkor a kártyám felmegy 100% os kihasználtságra.... Pedig csak 1 álló kép van semmi extra. Max 1 -2 kis csillámbizbasz mozog a képen... Más nem tapasztalt ilyet? Esetleg valami tipp, hogy melyik driver lenne a legjobb a 7870 nek?
-
GergoHD
tag
Sziasztok
A Unigine heaven mennyi idő alatt végez mert az előbb elindítottam és már 2x ment végig ugyan ott de nem állt meg? Aztán leállítottam mert már agyon pörögtek a ventik a videókártyán de még csak 56 C-fokos volt basicon. -
->Raizen<-
veterán
válasz
B4ndiBuild3r #20967 üzenetére
Igen maradhat így!
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ezek a paraméterek hosszútávon "egészségesen" tarthatóak-e 24/7-ben:
- ASUS HD7870-DC2T-2GD5
- GPU Clock: 1200 Mhz
- Memory Clock: 1400 Mhz (5600 Mhz)
- GPU Voltage: 1219 mV
- GPU Temperature: Min: 28 °C, Max: 71 °Cdarky@: Köszönöm a gyors választ!
-
Arkennys
addikt
válasz
RVR400 #20940 üzenetére
Hja igen, ez akkor ami felett átsiklottam
Én is láttam, hogy alap csak az FPS-t, hőfokot meg az órajeleket mutatja. Mondom hol itt a mérés folyamata, amiről eredményem is lesz?
Végignyomkodtam az F-es bill sort, és elértem odáig, ami elindítja a benchmarkot. Na mondom mindjárt más
Bár utóbb láttam, elején kiírja a parancsokat, csak én akkor kiszaladtam fogatmosni épp, ezért nem láttam
Szóval tesztre fel, kollega!
Ahogy elnézem a dolgokat, nem is teljesített rosszul a kártyám, aminek örülök
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20962 üzenetére
-
HSM
félisten
Ez az alacsony számú hasonló hiba lehet más forrású is, meg az egyébként megfelelő minőségű kondiból is lehetnek minimális számban nem megfelelőek. Arról nem beszélve, hogy az ATX szabványnak nem megfelelő tápok is okozhatnak ilyen hibát, illetve egyéb bizonytalanságok is.
Jelenleg csak a Sapphire ismert el ilyen hibát egyedül a 7870oc-nál. Megesik az ilyesmi, de legalább kiemelten kezelik, ha garira küldöd.
Szerintem amúgy rengeteg ilyen bs-beszámoló user error, csak erre túl könnyű ráfogni.... -
->Raizen<-
veterán
válasz
papírzacsi #20961 üzenetére
Elvileg 105 foknál lekapcsol a kártya.
Szerintem 88-90 foknál följebb ne engedd a gpu-t.
-
papírzacsi
aktív tag
hello.mennyi a 7870-nek a maximum működési hőmérséklete ,ami még egészséges?
-
TiX
csendes tag
válasz
->Raizen<- #20818 üzenetére
A Sapphire állítása szerint nem volt ilyen, csak a 7870 Oc-kkel.
http://www.sapphireforum.com/showthread.php?30526-Important-Information-Regarding-7870-OC-and-quot-Black-Screen-quot-issues
"Also be aware that the following statement is ONLY about the HD 7870 OC, not any other card or series."
Tehát csak ezeknél volt ilyen probléma...
-
Anaren91
senior tag
válasz
Töki bácsi #20953 üzenetére
Hááát én iponon vettem anno de ott most egyiket se láttam. Ez a baj a Powercolorral h itthon nehéz beszerezni. De sztem ha bemész valamelyik PC boltba tudnak neked nagykerből rendelni.
http://www.powercolor.com/us/products_features.asp?id=430#Specification
http://www.powercolor.com/us/products_features.asp?id=412
Ezt a kettőt mondtam am.
-
TiX
csendes tag
Jobban utána olvasva részben igazad van viszont:
"What about other makes? May they also be affected? We don’t have a clear answer on this. Some users have observed an apparently similar issue with other brands but we haven’t been able to confirm this ourselves and we don’t know if these cards have been produced recently or not as other brands don’t sell the same volumes as Sapphire in the AMD range."
Tehát jelentettek más gyártótól is ilyen hibát, csak ők szinte kimutathatatlanul alacsony számban adtak el ilyen típusú kártyákat, vagy nem az AMD BCB-jét használták.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<- #20928 üzenetére
Speed : Az igen jó kártya kockaharcostól.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Töki bácsi #20945 üzenetére
Én Powercolort ajánlanék neked. Vagy a Vortex II es kiadását ami gyárilag 1150/1250 en fut vagy ha Tahiti LE -s kártyát akarsz akkor meg ott van a Powercolor Myth változata az meg 925(975 boostal)/1500. Nekem a Vortex II es van és meg vagyok vele elégedve.Alapjáraton nagyon halk a hűtő maxon meg hangos de még elviselhető.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #20941 üzenetére
"Én sem járok máshova offolgatni meg trollkodni." Ebből a mondatból kimaradt az okoskodni szó.
(#20945) Töki bácsi: A hűtést és a zajszintet is meg kell vizsgálnod meg a teljesítményt is ezeket mérlegre téve el kell döntened melyik a jobb.
-Valamivel erősebb gpu de nagyobb zajszint és melegedés
-Duál ventis hűtő alacsonyabb zajszint és melegedés több gari. -
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20934 üzenetére
Igen, azt olvasom, hogy Sapphire 7870 adogatja a fekete képernyőket... Viszont egy ugyanebben az árban lévő ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 vagy ez a VTX Tahiti LE lenne jobb vétel?
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #20939 üzenetére
Lévén Tahiti-LE típussal kapcsolatos a kérdése, nyilván azt akar venni..így én nem értem, hogy hogy került képbe a sima OC verzió.
Egyébiránt visszavehetnél az arcodból, kezd egy "picit" zavarni a stílusod. Teljesen irreleváns, milyen motyója van akárkinek is, aki adott topikon belül a témában értekezik.. -
Anaren91
senior tag
Sziasztok az normális h az Aida 64 szerint a Powercolor 7870 em (1150/1250) alapjáraton 47 fokon megy? Ha teljesen ki van hajtva akkor meg ilyen 80 fokig is felkúszik.
-
->Raizen<-
veterán
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #20934 üzenetére
A Sapphire 7870XT miért is kockázatos?
Ha a rendes 7870(OC)ra érted, nem szóltam..Hamarosan 7870 DC2-V2vel térek vissza a topikba..kockaharcos kollégáé volt, egy kis tesztre beugrik a gépbe..ha már régen ilyet akartam, de végül az ár miatt kimaradt és Sapphire-OC lett..amivel egyébként nem volt gond.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Töki bácsi #20933 üzenetére
Jobban megéri mint egy kockázatos sapphire 7870...
-
Töki bácsi
aktív tag
Ha jól tudom, ez Tahiti LE lapkás. Mennyire éri vajon meg az árát?
-
törölt tag
Ha valakinek szélturbina szindrómában szenvedne az MSI R7870-2GD5T/OC, küldjön priviben email címet és adom a 015.015 biost,valamint van még UEFI GOP-os VRAM bios, de az az új verziós ( nem próbáltam még ki )
-
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
válasz
MiklosSaS #20927 üzenetére
Örülök neki, és köszönöm. Mindenesetre játékokban is észreveszem a változást előző megoldáshoz képest. Elleszek vele egy ideig
Egyébként, van ötleted rá, miért nem fut le nekem is a darky@ által említett beállítással rendesen? Mostmár érdekel, bár nem vagyok egy teszthajhász
-
RVR400
veterán
válasz
->Raizen<- #20921 üzenetére
Ehh, ti tényleg végig bírjátok várni, amíg lefut ez a teszt többször is? Én már zuhanyoztam, öltözködtem, pakolásztam közben, de inkább nyomtam rá egy bezárást, mert játszhatnékom volt.
-
Arkennys
addikt
válasz
->Raizen<- #20921 üzenetére
Hm. Kézzel beállítva a dolgokat a tieden szereplőre is ugyanígy a képemen szereplő értékekre beállt. Nem értem én ezt.
-
Arkennys
addikt
válasz
->Raizen<- #20918 üzenetére
szerk az egész
Az alap bejövő ablakban én is arra raktam, és ja, nem nyúlhattam bele semmibe. Így mentem a tesztre, amiről képet is csináltam. Szóval akkor fura...
-
MZsoltee
veterán
válasz
->Raizen<- #20901 üzenetére
Nekem 870 pontod dob így 1000/1500 7870 myst i5 2500k@4,5Ghz
-
Arkennys
addikt
válasz
->Raizen<- #20908 üzenetére
Hiába teszem Extreme preset-re, akkor is máshogy állítja be magát, mint nálad...előzőmhöz képest valamivel jobb pontot hozott ez, dehát nem ugyanazok a beállítások mint nálad, így veszett fejsze nyele
De azért ittvan, paraméterek mint az előző hsz emben írtam. (amúgy ennél a processzor beleszámít bármennyire is a tesztbe? )
-
GergoHD
tag
Köszi mindenkitől gondolkodtam h kell-e mind2-ő de akk ezekszerint kell na majd irok mi történt és köszönöm a gyors válaszokat és azt a képet is xD
-
GergoHD
tag
Sziasztok
Beraktam a gépbe a videókártyámat (MSI 7870) bedugtam egy 6 tűs csatlakozót 1. kérdés elég egy vagy mégeggyet bele kell dugni ? A 2. probléma az az hogy ha a videókártyába dugtam a HDMI-t akkor nem adott jelet a monitorra csak ha az alaplapba dugtam. 3. Az baj-e hogy az előző videókártyám (HD5670) driverét nem töröltem le ? 4 A windows 8 alapból nem ismerte fel a kártyát. 5.Az új driver telepítésénél irta hogy hardver keresése majd függőlegesen egy pillanatra színesen becsikozódott a kép majd jött a vin 8 szokásos kék szomorú smile-s hibaüzenete.
Légyszi segítsetek SOS. -
Arkennys
addikt
válasz
->Raizen<- #20906 üzenetére
Miért is?
Amúgy ha mindenki ugyanúgy futtatja, az legalább ad egy összehasonlítási alapot, gyanítom, ez most a fő cél
-
marcusa
addikt
válasz
->Raizen<- #20901 üzenetére
Miért nem méred le úgy, ahogy kovsol?
Custom preset, extreme, ultra, 8xAA, és FullScreen FHD. -
->Raizen<-
veterán
Valaki mérne heavent az én beállításommal? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest