- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer01
őstag
Sziasztok, csatlakoztam a klubhoz egy V2-es Asus 7870-el, naggyon karaj a kártya.
Kérdés: használ valaki ATi tray tools-al 7850-7870 karit? Mer' bepróbálkoztam, de rommá fagyott a gép
-
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom úgy beállítani hogy egymás alá írja ki az adatokat névvel hogy mi micsoda?
Nekem csak vízszintesen írja, és akkor is csak a számokat meg hogy hány százalékon megy, de nevet nem ír.
-
nubreed
veterán
válasz
RetepNyaraB #24092 üzenetére
Majd az is jön rendesen, aa meg ilyenek de később, ez most aa nélkül ment.
Más: nálam az ASIC Quality 71,1%.
-
-
nubreed
veterán
-
GergoHD
tag
válasz
nubreed #24086 üzenetére
Köszi csak mindent ki akartam zárni mert elég hangos volt a gép, és a jól hűtő de hangos cooler master venti 50%-on ment a processzoron amit lejjebb véve már el is halkult, valamint a vinyó is csak simán fém a fémhez kontaktban volt a gépházban semmi rezgéscsökkentő és ahogy rezgett a vinyó úgy a gép is rezgett és elég hangos volt.
-
emiki6
veterán
Rá kell tenni azt a passzív alpenföhl bordát...
-
GergoHD
tag
Asus gpu tweakal minimálisan mennyire lehet csökkenteni a ventilátor sebességét? mert afterburner nekem csak 25%-ig engedi.
-
nubreed
veterán
válasz
RetepNyaraB #24083 üzenetére
Mostmár én is nyomok egy ilyen tesztet meg egy Valleyt is.
-
-
törölt tag
válasz
lukaszokni #24073 üzenetére
Használd gyári beállításokkal. Nem kell divatból csinálni Az 1,1 Ghz- szép így is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
lukaszokni #24073 üzenetére
Ha az alapokat nem érted, minek a mélyvíz?
Azonnali VGA kérdések órája, gyere oda. -
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #21329 üzenetére
Na eztet letöltöttem én is, régen nagyon rá voltam kattanva a témára, gyűjtögettem a demokat szépen én is, viszont erre nekem is riaszt a virnyák kergető ezerrel.
Pedig nagyon szívesen megnézném.
Milyen más demok vannak mostanában, amik jól fekszenek a 78xx sorozatnak? -
nubreed
veterán
válasz
Trebron09 #24075 üzenetére
Én MSI afterburnettel iratom ki a képernyőre az adatokat, a gpu nekem 68 fokig melegedett, (CCC-ben bekapcsoltam a manual fan controlt és 60%-ra állítottam) viszont a vrm-nek hogyan tudnám külön mérni a hőmérsékletét? Amúgy igen, én is általánosan elég nagy forróságot éreztem, főleg hátul ahogy te is, pedig nekem is elég jól szellőző házam van, (Xigmatek Midgard 2) elől egy 12 centis szívja be a levegőt a házba, hátul egy szívja ki a házból, felül pedig, pont a cpu hűtő felett (mert felül is rácsos a ház) egy 14 centis Thermalright szívja szintén ki a házból a meleg levegőt.
-
Trebron09
őstag
válasz
nubreed #24065 üzenetére
Játszottam most egy ~2óra cry3-at (darky@ beállításaival: [link] ) hát durván bemelegítette még a gépházat is.. mármint a pci slotnál lévő részt ahová be van csavarva a vga
Nálad a hőfokok hogy alakulnak?
VRM max. 74fok, gpu max. 66fok volt, alul a kis rácson pedig dőlt ki a meleg levegő, gyárilag egy 22cm-es venti tolja rá a hideg levegőt oldalról, lehet meg kéne fordítanom
-
stbtamas
aktív tag
válasz
kockaharcos #24071 üzenetére
Videók vannak youtubeon játékokról amiket én csináltam. Stabilitás tesztet nem csináltam, képeket se, mert míg mennek így a játékok akkor, nem érdekel más.
Ha érdekelnek képek, nyúgodtan írjátok mikről kértek és milyen tesztet és írok róla
Gyári órajelek 1050/1250.
-
lukaszokni
aktív tag
Keresgéltem a topikok között, de nem találtam - dobnátok egy linket vga tuning mélyvíz jellegűt?
Olvasom, h mindenki húzogatja ide-oda, de amíg nem értem a részleteket nagyvonalakban, nem vágnék bele.
Köszönöm! -
stbtamas
aktív tag
Én a Sapphire HD 7870 Dual-X OC-t 1300/1400-on hajtom, MSI aferburnerrel húztam fel ennyire.
-
janika77
csendes tag
válasz
BomiBoogie #24064 üzenetére
Így már értem.
-
nubreed
veterán
válasz
BomiBoogie #24062 üzenetére
Olyan, hogy legapróbb órajel emelés nem volt.
Mivel az előző ugyanilyen kártyám (aminek a színátmeneti, sávosodási gondja volt) simán vitte az 1150/1300-at, abból indultam ki, hogy az ez új, ugyanilyen típusú kártya is bírni fogja. Tehát ezt is belőttem 1150/1300 -ra. Előszőr csak kifagyogatások voltak, előszőr Crysis 3 alatt, aztán Far Cry 3 alatt is, sőt, egyszer kékhalál is, de akkor már 1150/1260 -ra vettem vissza. Utána futtattam ugyanezen órajelen 3d markot, 2 perc után kék halál. Ezután visszavettem mindent gyári alapórajelre (1000/1200), 3D mark lefutott, 2 óra Crysis 3 játék alatt semmi probléma, fagyás, utána még egy 3d mark, lefutott, utána még egy kis Sleeping Dogs, minden ok, nincs fagyi, kék halál. Innen kezdhetek el ma építkezni, óvatosan, 25 mhz-es lépésekkal ahogy írtam, ki akarom tesztelni a kártya határait amit fesz emelés nélkül elbír.
#Trebron09:
"Nekem alapfeszen (1,219v) megy 1150/1250-et, néztem az 1200/1300-at is de már akkor kifagyott 3Dm11 alatt
1,175V-on pedig megy 1100/1375-öt, tehát az 1200 GPU órajelhez szerintem egy kis mértékű feszemelésre lesz szükséged (nálam az ASIC Quality 78,3%)."Tehát azt mondod, hogy fesz csökkentéssel, jobban tudtad húzni a memóriát?
Ez biztos láma kérdés de az ASIC Quality mit jelent, illetve miben van jelentősége? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
nubreed #24058 üzenetére
Először inkább teszteld le és aztán kérdezz rá. 1,21V a ref kártyák feszültsége. Tudomásom szerint 1,3V-ig lehet a legtöbbet feszelni, de nem vaslószínű, hogy ezzel olyan sok nyerj a mindennapokban, hogy kihúzzon a sz@rból, ha valahova nem elég a kártya. Benchre mehet/kell, ha az érdekel.
-
Trebron09
őstag
válasz
nubreed #24058 üzenetére
Nekem alapfeszen (1,219v) megy 1150/1250-et, néztem az 1200/1300-at is de már akkor kifagyott 3Dm11 alatt
1,175V-on pedig megy 1100/1375-öt, tehát az 1200 GPU órajelhez szerintem egy kis mértékű feszemelésre lesz szükséged (nálam az ASIC Quality 78,3%).Kockaharcos: Nálad 1119mV volt az alapfesze a kártyának
-
kockaharcos
senior tag
-
nubreed
veterán
Van itt olyan aki fesz emeléssel tudja csak tuningolni az Asus 7870-es kártyáját? Vagy már megint csak én vagyok ilyen szerencsétlen aki kifogott egy picit gyengébb darabot? (azt nem mondanám, hogy rossz darab, mert végülis az alapórajeleken rendeltetés szerűen működik a kártya) de azért jó lenne egy kis tuning. Ma kis lépésekkel fogom megpróbálni, 25mhz-es lépésekkel (1025/1225,1050/1250) meglátjuk hol vannak a kártya határai fesz emelés nélkül. De végső esetben kész vagyok a fesz emelésre is, csak nem tudom az mennyire nyírhatja ki a kártyát ésszerű keretek között maradva is, ezért is tettem fel a kérdést.
-
janika77
csendes tag
válasz
BomiBoogie #24052 üzenetére
Kezdem bánni,hogy nem egy gtx 660-at választottam....
Azért annyit még tudok ha nem is vagyok über szaki. -
janika77
csendes tag
Üdv.A segítségeteket szeretném kérni.Tegnap beléptem én is a klubba az adatlapomon szereplő kártyával.Gondom az lenne,hogy minden játéknál teljesen jó minden kivéve egyet.A world of tanksnál nem tudom jobban leírni a dolgot mintha laposabbak lennének a tankok mint az nvidia kártyámmal.És a környezet is furcsán jelenik meg.Hülyén hangzik tudom.A windows 8-at tiszta telepítéssel raktam fel az amd oldaláról szedtem le a 13.1-es drivert.Lehet kevés hozzá a procim?3.6 járatom.Válaszokat előre is köszönöm
-
nubreed
veterán
Az ezen a linken található 3DMark eredményem elgondolkodtatott, hogy normális az, hogy a Catalyst 13.1 WHQL driverre azt írja, hogy not approved?
-
borkarico
aktív tag
-
dav<3
tag
Asztalra jobb klikk és AMD Vision Engine Control Center és nem nyitva meg gondolkodik gondolkodik aztán semmi nem nyitja nem. Valaki valami tipp?
-
emiki6
veterán
Érdemes e váltani?
Mely esetben nem? -
gyuszaa
őstag
válasz
emiki6 #24034 üzenetére
Kötelező olvasmány : Cikk
"Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy szerintünk az Ivy Bridge hozta, amit egy "tick" lépéstől várni lehet, de talán még többet is. A Sandy Bridge alapvetően egy nagyon jó CPU, amire most az Ivy Bridge még rátett egy kisebb lapáttal. A számítási teljesítmény 5-10%-kal nőtt, míg a fogyasztás hasonló arányban csökkent. Ennek köszönhetően jelenleg messze az Ivy Bridge a legjobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező asztali CPU."
-
zserbox
őstag
válasz
emiki6 #24034 üzenetére
ez:
parancsolj -
emiki6
veterán
Mi a különbség az i5 2500K és annak az ivy-s változata (talán 3570K) között?
-
gyuszaa
őstag
válasz
BomiBoogie #24030 üzenetére
Külön kiadás.
-
gyuszaa
őstag
-
dav<3
tag
Ha AMD Catalyst Control Centerbe meghúzom a kártyám miért csíkozódik el a kép vagy vízszintesen vagy függőlegesen zölden vagy piros és reset kell? A power control settingset pedig feltolom +20%-ra. Előre köszönöm a segítséget.
-
emiki6
veterán
Egyik haverom panaszkodott, hogy játék közben csíkok állnak ki az emberekből, aztán súlyosbodott. Szerintetek mi lehetett a baj?
(gtx550 ti, azóta már lecserélte) -
Exelsior
őstag
Vissza vettem Trixx-ben a feszültséget 1.100-ra simán megy és nem melegszik annyira így már nem szál el a kártya és a színátmeneti, sávosodási problémák is eltűntek de alapjáraton akkor is nagyon melegszik és ott már megadja magát a chip. Így megy gariba. Kicsit csalódtam de ez van. Már mint a márkának a hűtésében. De ha kapok másikat kiderül.
-
Turbolada II
őstag
válasz
RetepNyaraB #24017 üzenetére
Itt a vga dolgozik.
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #24016 üzenetére
akkor örülök
neked mennyit megy alapfeszen?
(#24019) zserbox : De ez a Heaven 4.0 és nem a Valley 1.0
(#23978) asdxv: MSI AB-el monitoroztam, és gond nélkül ment minden 99%-on, nem voltak ilyen 60%-ra beesések amit írtál.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #24004 üzenetére
pl fc3, sleeping dogs, mohw, gta 4, de a fő gondom a BF3 volt vele.
Konkrétan minden érezhetően gyorsult, mióta cseréltem, sokkal jobban érzi magát ezzel a kártya. -
-
nubreed
veterán
Alap óra jelekkel nem volt fagyás vagy kék halál, kb 2 óra Crysis 3 játék után. (kopp-kopp)
Csak azért furcsa ezt, mert itt szinte mindenki, akinek ugyanilyen kártyája van, azt írta, hogy 1150-et 1300-at simán vinnie kell, mindenféle fesz emelés nélkül. És az előző ugyanilyen kártyám vitte is, amit gariztatni kellett a színátmeneti, sávosodási problémák miatt. -
HSM
félisten
válasz
csucsbicep #24010 üzenetére
Az újragolyózás jó dolog, de ilyen max egyéves kártyáknál nem ez szokott kinyúlni...
-
korcsi
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #24000 üzenetére
Hát igen, de azért már úgy sok játék hajlamos volt belassulni procilimit miatt, mikor még azzal használtam a 7950-et, mondjuk azért annyira rosszul tényleg nem ment a BF3 multi kivételével. De ilyen kaliberhez tényleg minimum 2500K kell már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged