- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vunter87
csendes tag
válasz
patex1983 #21163 üzenetére
Igazabol a nagyker azt oszinten meg mondva, nem is tudom melyik . egy biztos a kisker-be elege segito kesz a srac, tobb mint 10eve hozza jarok eddig baj meg nem igazan volt , es pl ma mar kiadtak volna a kartyat de o azt mondta hogy nem veszi at a kartyat mivel, o elismeri hogy hiba lehet a kartyaval, szoval elvileg most a nagyker felveszi a sapphireal a kapcsolatot de mivel ugye engem elkuldott a sapphire ezert gondolom azt hogy a kartya ujra hozzam kerul a problema javitasa nelkul.
-
Solesz84
aktív tag
-
válasz
patex1983 #20519 üzenetére
sima 3570-es procim van, alap órajel 3.4ghz, intel turbo boost-al (ami elvileg 3.8ghz) simán kihajtja a 7870-es kártyámat 100%-ra. Bár a tubo boost 3.8-at ír. de valójában csak 3.6-on megy.
De simán turbo nélkül is kihajtja ezt a vga-t.
Úgy hogy ez egy baromság hogy minimum 4ghz kell neki, ezt valami tuning majom írhatta neked.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
patex1983 #20519 üzenetére
A "rendesen húzott" 3570k elbír egy CF-be kötött 7950 párossal is. De ha valaki kiad egy csomó pluszpénzt egy szorzózármentes, k-s processzorért, meg a hozzá illeszkedő "méregdrága" alaplapért, akkor azt valószínűleg azért teszi, mert komolyan tuningolni is akarja. Maga a tuning a cél, a hobby...
Na, én nem vagyok ilyen, az én - holnap érkező - 7870-emet az nem K-s, tehát szorzózáras 2500 fogja hajtani (+4 szorzótuninggal), és gyanítom, hogy fullHD felbontásnál nem a CPU lesz a korlátozó tényező. (Persze ha tévednék, akkor majd kiigazítanak...)
-
odorgg
addikt
válasz
patex1983 #20300 üzenetére
Itt van Xfire mint irtam szinte nonstop, illetve COD4+BF3 legtöbbször és ezek a programok szivattak már meg game közben. Xfire +AB monitoring gtx480-580-680-7970-el is crashelt játékok alatt..
Konkluzió: nálam kékhalált, és hirtelen fagyást okozhatnak, ezért nem használom őket, csak ha nagyon kellenek valamihez. -
LicskaiJ
aktív tag
válasz
patex1983 #20300 üzenetére
Tuningolod a kártyát?
Nálam tegnap volt egy kék képernyő WoT alatt, MSI AB + HWinfo + GPU Tweak futott egyszerre...
Tweak-kel tuningoltam, MSI AB-vel meg kiírattam a képernyőre a számomra fontos adatokat.
Utána csak tweak futott a tuning miatt, és nem fagyott ki a játék.Most megpróbálom MSI AB-vel húzni + monitorozni egyszerre...
-
bitum3n
tag
válasz
patex1983 #19709 üzenetére
Igen jól értelmezted az égeszet. Abban az esetben ha mind3 be van dugva, mindenhol van kép. Ha kihúzom az igpből, mindenhol elszáll. De ha először kihúzom a monitort a vga dviből, akkor a vga hdmin megmarad, ezután kihúzva az igpből, a vga hdmin még mindigmegmarad, majd egy pár másidperc után néhány villanás és a kép megint elmegy. A vgan egyébként egy sima hdmi meg dvi van, a másik kettő az mini port.
-
kovsol
titán
válasz
patex1983 #19709 üzenetére
Én még azt is leírtam pontosan mit állítson be a biosban. Letöltöttem a biosa manuálját emiatt. Erre ő mindent össze vissza dugdoz, meg állítgat.
Amúgy nagyon egyszerű kitalálni melyik adja a jelet a TV -re, mivel tudja, hogy épp melyik csatornát nézi... minden hdmi és egyév vga benetet között külön kell kapcsolgatni és pontosan tudja az ember épp mit néz.(#19711) Sondi1986 VRM hőfokot nem méri szerintem az alaplapodon semmi amit szoftveresen tudnál monitorozni, szóval attól még annak a túlmelegedése fenállhat.
-
Arkennys
addikt
válasz
patex1983 #19437 üzenetére
Hát, manapság ahogy mesélték, a chieftechek is érdekes belsővel bírnak. Ahol gépem összerakta ismerős, aki szervizes, plusz cégeknek stb őkraknak össze-tartanak karban gépeket, érdekes volt hallani, hogy ők codegennel dolgoznak. Pl egy kitelepített elég szép példányszámból először mindbe chieftech ment, az újabb fajta. Abból jó sok vissza is jött szép sorban, hibásan. Codegeneket pakoltak föl, abból meg elvétve van nekik csere. Mielőtt támadást váltok ki ezzel, ezt ő mesélte, de én hiszek neki, mert nem ma kezdte ezt a szakmát, és ért is hozzá.
Persze tudom, sokak szerint nagyon alja kategóriás tápok a codegenek. De pl én is régi gépemben jópár évig azt használtam, azzal rakták össze, és nem is volt vele bajom. Most is az figyel abban, jó is, csak a gépet nem használom egy ideje az új megléte óta. Gondoltam, kis színesítésnek ezt is elmesélem
Nekem ez a hipro tetszik, van benne anyag, hűtése jó, halk is, az idő majd megmutatja a megbízhatóságát. Eredetileg egy 400 as seasonic-ot szereztem nevetségesen kis árért, totál új megmaradt darabot, csak annak a csatlakoztatása az alaplaphoz volt bajos csatlakozó különbség miatt (nem egyezett a tűszám, ha jól emlékszek a magyarázatra). Így lett a hipro. Na a lényeg, hogy 450-es, és akkor elbír a rendszerrel, főleg úgy, hogy a proci eléggé energiatakarékosnak tekinthető.
-
-
bombibmw
veterán
válasz
patex1983 #17750 üzenetére
HDMI-vel megy LCD-n.
De már meg is szűnt.A 13.2 még tényleg nem az igazi.
13.1-gyel megszűnt és minden akadásmentes fullon.
Lehet,hogy hülye kérdés,de felteszem,mert nem tudom.
Hol tudom megnézni,hogy V1 vagy V2 verzió-e a kártya?
Elvileg V2,de GPU Tweak csak simának írja. -
válasz
patex1983 #17579 üzenetére
4200.MHz az még lepke fing a i3-540 -nek enyém 5000.MHz -et is viszi egy ratyi Giga H55. lapba
24/7.re ~4500 -at simán szokták bírni szinte alapfeszen a CM212.es hűtő meg nem olyan rossz hogy ne bírd lehűteni vele
-
Tomix24
addikt
-
HSM
félisten
válasz
patex1983 #17057 üzenetére
Nem lehet, hogy van egy földhurok valahol a rendszerben? Vagy nem jó a földelése a gép konnektorának? Megpróbálhatod esetleg közös konnektorból meghajtva az egészet, monitort, tv-t, gépet, elosztóval illetve a TV-ből kihúzott antennával is, hogy csak a PC legyen beledugva a TV-be, se hifi, se videó, se semmi, így megjavul-e.
-
rayoliviero
veterán
válasz
patex1983 #16474 üzenetére
Az nem.
#16482: Azert nem merek feszultseget emelni, mert mar igy is 70 fok. Ventin nem akarok allitani, mert igy szinte hangtalan a gepem. A tapom sem vagyok benne biztos, hogy birna, ha a feszt is emelnem. Csak 425-os.
Most ugy tesztelem, ahogy irtad, hogy eloszor a gpu-t.
1000 gpu, memoria addig marad gyari erteken. -
rayoliviero
veterán
válasz
patex1983 #16197 üzenetére
Nekem most 1050/1300-on van a kártya. Nem bírta az 1450-et, játék alatt stabil volt, viszont Heaven alapbeállításal fél órán belül újraindult a gép. Most az 1300-at tesztelem, ennél is előfordul, fehér bevillanás a képernyőn, ez nem tudom mi lehet. De újraindulás nincs. Lehet az enyémből is 1250 lesz. Az nem nagy növekedés a gyári 1200-höz.
Pár napja, Heaven alatt azért volt stabil, mert hozzányúltam a beállításhoz, alapon kell hagyni, ezt írta is valaki. Anisotropy és Anti-aliasingot vettem fel pedig maxra csak, de úgy látszik nem szabad, hagyni kell ahogy van. -
BRIKLY
veterán
válasz
patex1983 #16197 üzenetére
Nálam a tipikus hang beakadós BS hibát produkálta ha húzom.Alapon jó,így garanciás csere kilőve..Kicsit zavaró,hogy ennyi pénzért no tuning.
Igaz,platform váltás óta nem próbáltam húzni,majd este tesztelem,megpróbálom 100% venti fordulattal,hátha tényleg valami túlmelegszik.(#16199) fenergie84: Én meg bánom,hogy nem ASUS kártyát vettem +6k-ért.. érdekes módon még nem nagyon láttam,hogy valakinek gondja lenne vele.
-
Malibutomi
nagyúr
-
herrká
senior tag
válasz
patex1983 #13971 üzenetére
Az is lehet, csak akkor az eddigi időszakban miért nem jelentkezett a probléma? Eddig is volt mozgatva a szgép asztal takarításkor. Csak pont most jön elő, hogy bepattintottam egy vga-t? Egyébként mióta rádugtam a tápkábelt az előbb, azóta már harmadszor indítom újra, direkt, és most eddig indul rendesen. Bár tegnap előtt mikor beépült a kártya, akkor is indult legalább négyszer aznap, másnap reggel meg se kép, se hang..
-
patex1983
őstag
válasz
patex1983 #13511 üzenetére
Kipróbáltam a korábban itt olvasott módszert, kikapcsoltam minden tálcán lévő programot, egyedül a torrent maradt és így már leállnak a ventik valóban
Az volt a gond, hogy az msi ab és a coretemp is folyamatosan monitorozott a tálcán, ezeket kilőve működik a zero core -
Tomix24
addikt
válasz
patex1983 #13399 üzenetére
Igen, 10 játékból 3 nál kb. De a többinél csak malmozik a karid. Illetve 20-30 FPS-el kevesebbed van ugyanazzal a VGA-val. 100 Fpsnél ezt nem veszed észre, de a rossz hír hogy az új játékoknál ha kimaxolod, akkor neked 30Fps-ed lesz, másnál 50-60 akár. Ott már bizony érzékenyen érintene dolog.
-
fenergie84
addikt
válasz
patex1983 #13031 üzenetére
Szerintem sem éri meg most platformot váltani, mert jövőre jön az s1150 az inteltől, szóval az s1155 nyugdíjazva lesz, én is arra várok és akkor cserélek is
Amúgy egy i5 750 jó lenne neked is, nekem olyanom van és lazán megy 4Ghz, ami szerintem elég is...már mint nekem.
Ja, holnap jön meg az Asus 7870 v2, majd kiderül milyen párosítás lesz... -
ADAM1337
nagyúr
válasz
patex1983 #13031 üzenetére
Jó választás volt én is ugyanilyet nyúzok, abba a rendszerbe is van i5 nem tudom mennyiért de teljes platformot nem éri meg most váltani szerintem.
(#13030) Inv1sus: Nekem az elöző 5850-emet kicserélték aqua-nál mert zörgött a ventije szóval simán garanciális probléma. (itt írtam is róla mert 7850-et kaptam helyette)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- GIGABYTE RTX 3060TI 8GB VISION OC
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged