- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!Szerintetek mennyibe fog kerülni a sapphire féle változat nekem nagyon tetszik az a kari kb. mennyibe fog kerülni forintban?
-
Hanok
senior tag
válasz
csucsbicep #93 üzenetére
Kicsit soknak tartom a saphirre hőmérsékletét, ennél jobbnak tűnik a hűtése..Kíváncsi lennék még a Giga WF-re...Bár a vas ott is karcsúnak tűnik a ventik alatt...
Szerk: akela91: olvass is ne csak a képeket nézd..
100% fan...
Bár a képen is látszik.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #93 üzenetére
Köszi! Hasznos link
Kiragadnék egy két információt ha megengeded ami idevág a hőmérsékletekhez:LOAD TEMP értékek!
Radeon HD 7870 71°C /860MHz
Sapphire Radeon HD 7850 OC 70°C /925MHz
Asus 7850 DCII TOP OC 47°C /1050MHz
Asus 7850 DCII TOP OC 55°C /1175MHz voltage to 1.3V (up from 1.21v) /6100MHzPersze kezeljük fenntartásokkal ezeket az értékeket, de ha ezek igazak, rohanok ASUS-t venni!!!
-
csucsbicep
nagyúr
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #87 üzenetére
Azzal nem lesz gond! Haf 912+ ház, 2x 20cm + 2x 12cm venti + Noctua procihűtő ami a környékét is hűteni fogja.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #85 üzenetére
Úgy gondoltam, ha tönkremegy a kártya ilyen okból(vagy akármilyen okból "elfüstöl"), akkor be tudják-e bizonyítani, hogy te bizony túlhúztad a kártyát. Fesz emelés felejtős, főleg olyan szinten, hogy tönkremenjen. Remélem hagytak alapfeszen bőven tartalékot...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #83 üzenetére
Azért is pont jó lesz az 1GHz, nem szeretnék teljesen a határon lenni vele...
(Garivesztéssel jár a húzás? Igazából nem nagyon tudják bebizonyítani hogy húztam, szóval gondolom a gari marad)
-
akela91
addikt
Lesz bizony, 860 Mhz alapon, ASUS az OC változatot húzta 975-ig. És ugyebár biztos van még benne tartalék, mivel nem fogja megkockáztatni egy ilyen gyártó, hogy túlhúzzák... Egy kellemes 1000MHz magórajalre és 5000MHz mem. órajelre belövöm, aztán had szóljon.
De miért pont hétfőn jön ki, pont kedden lesz 3 nagy ZH-m :S -
tajcsi
őstag
válasz
Stukker1987 #80 üzenetére
Ahogyan a teszteket néztem lesz benne tuningpotenciál...néhány napon belül úgyis eldől
-
TTomax
félisten
Vennem kell egy ilyen kártyát,hogy kockásra offolhassam a topicot...az 580 topicban már bannolnak ennek a feléért is ami itt megy... [link] sőt lehet kettőt veszek rögtön...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Stukker1987 #76 üzenetére
2GPU-s csúcsmegoldás még AMD oldalról sem érkezett meg.
Mindenesetre jó hír ez szerintem ettől függetlenül és a PH-s tesztből elvileg ki fog derülni az is mennyit hozott a konyhára a "csodadriver". -
tajcsi
őstag
válasz
Stukker1987 #76 üzenetére
De csak mert te is beszámoltad az über szénné húzott oc+x%-ot
-
Stukker1987
senior tag
válasz
csucsbicep #73 üzenetére
Ez mindig így van. Sőt én még abban is látok fantáziát,hogy a csúcsra érkező Nv megjelenésekor is kiadnak majd olyan drivert,ami ugyan kis mértékben,de ismét megdobja a Amd karikat...
-
tajcsi
őstag
válasz
DeckardCain #58 üzenetére
Eddig más nem szólt...
csucsbicep - nem, nem hülyeségről ment, hanem egy flame beszólásra válaszoltam érvekkel...
-
csucsbicep
nagyúr
-
D-evil
aktív tag
válasz
csucsbicep #67 üzenetére
erre akkor tudunk válaszolni,ha meglesznek az árak...amúgy tervben van/lenne...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #69 üzenetére
Mindenképpen egyedi hűtőset szeretnék. Duplaventis Sapphire lenne az igazi.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #67 üzenetére
Én mindenképpen, rá egy 2 héttel tervezem kb! Árazástól függően, de szerintem 7850 és kap egy OC-t ami felér egy 7870-el.
Valószínűleg Sapphire lesz, bár Asus sem kizárt.
-
csucsbicep
nagyúr
Valaki készül a forgalmazás után közvetlenül ilyen karit venni?
-
más: a TPU tesztekre annyira nem érdemes építeni, hajlamosak mindent összeirkálni. de az biztos, hogy a 7870 nincs messze az 580-tól - persze az összehasonlítás műszakilag akkor lenne fair, ha a GT110-ből is lenne 28nm-es verzió, mondjuk GTX585 néven, magasabb órajellel.
Azért ez eléggé erősen "ha" kategória, főleg IT esetén
-
ha ez a fő kérdés, akkor ez oda megy vissza, hogy melyik chip van jól pozícionálva. játékra szerintem egyértelműen a pitcairn - ebből következően a 7950 lassabb, mint kellene, és ebből következően a 7970 is.
más: a TPU tesztekre annyira nem érdemes építeni, hajlamosak mindent összeirkálni. de az biztos, hogy a 7870 nincs messze az 580-tól - persze az összehasonlítás műszakilag akkor lenne fair, ha a GT110-ből is lenne 28nm-es verzió, mondjuk GTX585 néven, magasabb órajellel.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Nem mellesleg hülyeségről megy a vita. NV majd a Keplerrel fog a HD7xxx-re válaszolni...
-
tajcsi
őstag
válasz
Előbb én is arra gondoltam, viszont magamból kiindulva nem szeretem akülső linkeket, meg szebbet is mutat így, az áttekinthetőségéről nem is beszélve.
-
tajcsi
őstag
"Hagyd, mar bele szamolta a szenne huzott uber-OC +x%-ot.
"
írtad te, ami már alapból flamelés mivel te állítottad, hogy már beleszámoltam a szénné húzott über-OC+x%-ot (már maga a kifejezés is enyhén szólva röhelyes), pedig szerintem nem vagy látnok... Erre én beteszek ide egy komoly összehasonlító tesztet, alátámasztom azt amit már előzőleg mondtam, ezzel is is alátámasztom azt amt hondtál, hogy márpedig hülyeség azt mondani, hogy OC über szénnéhúzott stb, mikot itt áll feketén fehéren...
És te erre az írod, hogy "bebofogni egy paraszt szemelyeskedest", nem értem mi a gond, nem azt mondtam, hogy te milyen vagy, hanem azt minősítettem, amit mondtál de csakis azért, mert alaptalanul mondtad, s ez jól látható.
Az már más lapra tartozik, hogy te ezt "paraszt személyeskedésnek" veszed, mert én objektívan néztem a dolgokat, viszont te már másodszor "böfögsz bele" a tényekbe amiket írtam....Olvass mielőtt beszósz valamit. Elismerés helyett ismét mindenki figyelmébe ajánlom ezeket a teszteket, megközelítőleg egyforma eredményt kaptak.
Metro 2033 teszt (hogy ne kelljen ismételten annyit irogatnom, legyen csak egy teszt), mind 1920*180 felbontáson:
Andantech
HD7870: 58,2 fps
gtx580: 65,8 fpskülönbség: 7,6fps
HEXUSnet
HD7870: 38,4 fps
gtx580: 43,4 fpskülönbség: 5fps
TPU
HD7870: 48,7 fps
gtx580: 52,3 fpskülönbség: 3,6fps
Guru3D
HD7870: 39 fps
gtx580: 43 fpskülönbség: 5fps
összes különbség: 7.6fps , 5fps, 3.6fps, 5fps - ezek az értékek persze beállításoktól és konfigtól is függnek, de nagyjábol egyezenek, megközelítik egymást, szóval az én véleményem az, hogy ennyien nem tévedhetnek...
-
csucsbicep
nagyúr
Én csak ismételni tudom magam. Árról még véglegesen fölös beszélni, mert még, úgyis változnak... Bízzunk benne, hogy a refhűtős olcsóbb verziók ára alacsony lesz.
Amúgy érdekes lesz ez a 7850 is. Több helyen 1050/1450-ig jutottak vele. Csak, hogy itt elfogyott a csúszka CCC-ben, azért lett vége a tuningnak... Persze tovább is azt állítom, hogy a tuning lutri. -
akela91
addikt
Már annyiszor átnéztem ezeket a teszteket, de újra és újra meglepődök, hogy milyen jól sikerültek ezek a kártyák. Az meg külön vicces, hogy valahol a 7850 veri a 7950-et. És ilyenkor még eszembe jut, hogy nincs is rá kiforott driver + még lehet is húzni szépen, nem fog melegedni mint az őrült ilyen kevés fogyasztás mellett. gtx580 ehhez képest vicc kategória.
-
tajcsi
őstag
Kb fél órát körmöltem, erre vmit beszart a rendszer uh előröl kezdem....most rövidebb leszek
Aliens vs. Predator
1920*1080külömbség:1,9 fps
Batman: Arkham city
1920*1080külömbség: 12,8fps
Battlefield 3
1920*1080külömbség: 3,6fps
Battleforge
1920*1080külömbség: 8fps
COD4
1920*1080külömbség: 13,8fps
Civilization 5
1920*1080külömbség: 9,5fps
Crysis
1920*1080külömbség:1fps
Crysis 2
1920*1080külömbség: 19 fps
a 7870 javára
DIRT3
1920*1080külömbség: 13fps
Dragon Age II
1920*1080külömbség: 13,1fps
Hard Reset
1920*1080külömbség: 14,6fps
Metro2033
1920*1080külömbség: 3,5fps
STALKER: COP
1920*1080külömbség: 3fps
Starcraft II
1920*1080külömbség:5,8fps
a 7870 javára
Shogun 2
1920*1080külömbség: 4,5fps
a 7870 javára
Skyrim
1920*1080külömbség: 2fps
IDLE fogyasztás
külömbség : a 7870 idle-ben 20W-al fogyaszt kevesebbet mint a gtx 580
MAX fogyasztás
külömbség : a gtx 580 182W-al fogyaszt többet mint a 7870
A külömbség néha 1FPS ami se 1%, max 12-13% egy játékot kivéve, a Hard Resetet, ott kb 20% a külömbség, viszont nem számolom bele azt az egy esetet sem amikor a 7870 19FPS-el megeszi a gtx580-at.... Magasabb felbontásban van ahol kevesebb is a külömbség. ami a tuningot illeti, nem kell szénnéhúzni, hogy jobb legyen mint a GTX580, és még úgy is kevesebbet fog fogyasztani.
Az ára már az MSI frózerhűtős modelljének is olcsóbb mint bármely gtx580 kártya ára, szóval kicsit nézz utána a dolgoknak mielőtt hülyeségeket írsz...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #44 üzenetére
Vagy inkább a 7950 sikeredett túl gyengére
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #42 üzenetére
Igen, ezt írtam is lejjebb. 7970 megléte már fontos lehet, viszont ez már nem az az árkategória! Bár gondolom csökkenteni fogják az árat a 78xx megjelenésével valamelyest, de ez már a high-end kategóriát képviseli, míg a 7870 csak szimplán high(mid-high).
-
akela91
addikt
Szerk gomb már nincs, de akkor nézzük az új árakkal:
Én még ha egy áron lenne a 7950 és a 7870, akkor is elgondolkodnék, hogy a 7870-et vegyem az EDDIGI tesztek alapján. Nem csak a nyers teljesítmény számít, ha jól bírja az OC-t (márpedig elvileg jól bírja), illetve sokkal kevesebbet fogyaszt, sokkal halkabb, akkor szerintem nincs miről beszélni. -
-
akela91
addikt
-
Hát 100K-ért nem igen érdemes megvenni. Akkor már inkább 80K-ért használtan 580-as, vagy 120K-ért új 7950, vagy szintén 120K-ért használt 7970
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #29 üzenetére
Amit egy minimális OC-vel ki lehet küszöbölni...Nem beszélve arról, hogy a 7950 a legfeleslegesebb, legrosszabb ár/érték/teljesítmény arányú kártya lesz a piacon hétfőtől. 7850 OC meg ott van a 7870-en. Melegedni se fog annyira, ergo hangos se lesz annyira a kis tdp miatt. Best buy lesz. Csak jönne már ki...
-
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #29 üzenetére
akkor egy kicsit javul driver téren és szinte ott is van, a 7950nek meg szerintem sok értelme igy nincs h ennyire megközeliti, de a késöbbi tesztek mindent meg fognak mutatni h valojában merre hány méter...
-
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #27 üzenetére
talán egy pár driver javulás és még közelebb hozhatja magát...
-
ViiiiktorOC
senior tag
Elgondolkodtam én is a cserén elég erősen!
-
tajcsi
őstag
válasz
Stukker1987 #22 üzenetére
Mé lenne kva sok? Tőlem lehet alsó kategória is, veri majd a gtx 580-at vagy egálban lesz vele -/+ 5%-al, nem zabál annyit....mi a probléma? 102 ezerért már lehet venni twinfrózerosat is...szal a referencia hűtős még olcsóbb lesz...
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
A 7870-ek ára tényleg 350 euro környékére várható?
A picit kva sok nem?
Nem a teljesítményt,hanem a kategóriát nézve,hiszen ez elvileg a felső-középkategória "csak"... -
BioNiCMaN
addikt
válasz
csucsbicep #19 üzenetére
Köszi.
-
BioNiCMaN
addikt
A megjelenésük a hazai piacon mikorra várható?
Az 5850-em cserélném egy 7870-re.
-
Ha minden jól megy akkor ez az új kártyám topicja, ha sikerül majd max 80K környékén akasztani egy 7870-es ref darabot
. /Mondjuk lényegében a teljes gépcsere most érik be, augusztus óta nincsen normális asztali masinám
/
Szóval várósak az első tapasztalatok.
-
Innox
tag
Sziasztok!
Már én is vártam, hogy mikor is indul ez a topic. Én 7850-et szeretnék majd venni ha kijön. Eddig gtx 560 ti volt tervben, de ez 2 GB -os plusz 130W-os fogyasztással jön. Mindegyik gyártó így fogja kínálni a termékeket, vagy csak a referenciák rendelkeznek 2 GB memóriával. Apropó, milyen proci fogja ezeket a kártyákat kiszolgálni? Gondolom azért egy 4 magos i5 már alsó hangon szükséges lesz.
Már csak az a kérdés, hogy mikor és milyen áron fognak bekerülni a kínálatba. -
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #10 üzenetére
olvasgattam olyan 10%-al veri el, asus meg gyárilag elég nagy tuningot nyomott a 7870re...
-
MarcZ
senior tag
Várjuk a fejleményeket. Valakinek tervbe van akármelyik kártya a kettő közül?
-
tajcsi
őstag
Köszönet az új topicért!
-
gera021
aktív tag
várom nagyon a megjelenését, iet akarok venni 7870, erös kártya, de számomra a fogyasztása az ami nagyon tetszik...
-
odorgg
addikt
válasz
csucsbicep #2 üzenetére
Ideje vólt, csodálkoztam is hogy még senki nem lépte meg.
Márcsak 1 jókis CF tesztre lennék kiváncsi
-
csucsbicep
nagyúr
Gondoltam még nincs külön rendes topik nekik, így csinálok.
-
csucsbicep
nagyúr
A Radeon HD 7800-as széria a GCN architektúrájú Pitcairn cGPU-ra épül, amely 212 mm²-es mérettel rendelkezik, 28nm-es gyártási technológiával készül(TSMC) és emellett ~2,8 milliárd tranzisztort tartalmaz.
A Radeon HD 7870 20 aktív CU-val rendelkezik, így 1280 db shader részelemhez 80 Gather4-kompatibilis textúrázó csatorna tartozik. Az 1GHz-es magórajelnek köszönhetően megkapta a GHz Edition jelölést hasonlóan a 7770-hez. A modell 2,56 TFLOPS-os számítási teljesítményre képes.
A Radeon HD 7850 esetén már csak 16 aktív CU-val számolhatunk, ez 1024 db shader részelemet és 64 textúrázó csatornát eredményez. A magórajele 860MHz-re csökken és számítási teljesítménye is 1,76 TFLOPS-ra minimalizálódik. Mindkét termék összesen 2GB méretű memóriával rendelkezik, amelyek GDDR5-ös szabványra épülnek és effektív 4800MHz-es órajelen dolgoznak. A 256bites memóriavezérlőnek köszönhetően 153,6GB/s-os memória sávszélességgel rendelkeznek.
Fogyasztás tekintetében gyári órajelek esetén a 7850 130W-os, a 7870 pedig 170W-os limittel rendelkezik, emiatt előbbinek elég egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó, míg utóbbinak már ebből kettő szükséges.
Szolgáltatások tekintetében a Radeon HD 7800-as sorozat ugyanazt nyújtja, mint a Radeon HD 7700/7900 széria.AMD Radeon™ HD 7850
AMD Radeon™ HD 7870
Tesztek és elemzések:
GCN architektúra - PH!
A játékosok keménymagját célozza a Radeon HD 7850 és 7870
techpowerup
anadtech
guru3d
hexus
hardwaresecrets
techspotGyártók megoldásai:
Bemutatkoztak a Radeon HD 7850 és 7870 VGA-k
*** Az Sapphire nevű gyártó, 7870-es szériájának elismert, lehetséges hibája, BS, vagy Black Screen néven ismert. A hiba kisebb mértékben más gyártó termékeivel is előfordulhat, és a 7850-es szériát is érinti, de ezen gyártó, ezen termékénél a leggyakoribb. ***
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged