- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #23997 üzenetére
Igen, csak a párbeszédben tuningolt 7950-ről volt szó. Amellé meg valljuk be, hogy kevés, nem csak multihoz.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
lowzor #23961 üzenetére
Nekem a szettuningolt 7850 melle eleg volt. Multira necces ez teny, de ha a gpu kihasznaltsag 85-90% neha, akkor meg nem dobok hatast. Folyamatos 50-60%-osnal mar elgondolkodnek a cseren.
toza: Nem mondod, hogy megsutoted??? Igy valoszinuleg nem fogja neked egy szaki sem megcsinalni..
-
toza
senior tag
hello!
VTX3D AMD Radeon HD 7850 X-Edition Graphics Card .+
VTX3D AMD Radeon HD 7870.
hasznaltan vettem . nem mukodo kent! es valoban.. nem mukodnek.. csak a fan porog folyamatossan.
meg a 6 pin nelkul is. (alaplapi vga-s) gep nem bootol ha be van dugva.szoval mit lehet csinalni ezekkel?van itt szaki aki ramot cserel vagy processzort ujragolyoz?! vagy mi szokott lenni a hiba? hogyan tudnam megcsinalni esetleg magamtol? szoval vki legyszi vmi tippet adjon legyszi.
( sutobe raktam mar 10 percre.. de nem tortent semmi.. hopisztolytam is kicsit processzort.. ugyancsak semmi... tovabbra is csak forog a ventilator.. ha 6 pint lehuzom akkor porog a ventilator es bootol a gep alaplapi vga val. de nem latja device managger meg semmi..)szoval koszi a tippeket ! esetleg elado! mennyit er igy ?! vki esetleg! koszi!
tudok tan szerezni hasonlo ,nem mukodoket meg eladasra ha van erdeklodo!arajanlattol fugg.!kosz.
-
nubreed
veterán
Még, annyi, hogy a linkelt 3DMark teszt eredmények mennyire tekinthetők normálisnak a kártyámmal?
-
almos94
aktív tag
Üdv!
MSI 7870-nél tudtok megoldás a ventilátor-szabályzásra és a BS hibára? -
nubreed
veterán
No a problémám, amit 1-2 oldallal előbb írtam, hogy kifagy a Crysis 3 alatt, nem csak erre a játékra korlátozódik, hanem úgy tűnik, hogy minden játékra. Far Cry 3 alatt is kifagyott, sőt egyszer kékhalált is dobott. Ekkor még nem az alap órajeleken ment a kártya hanem fek volt húzva 1150/1300-ra.
Aztán vissza vettem a memóriát 1260-ra és indítottam egy 3D markot, kék halál 2 percen belül.
Aztán alap órajelre visszavettem mindent, tehát 1000/1200 és így nyomtam egy 3D markot, ez lefutott ezt az eredményt kaptam: LINK ez normális ezzel a kártyával (Asus HD7870 DC2 V2) alapórajelen?
Most ki akarom tesztelni hogy alap órajelen is van a fagyás, kék halál, ha igen akkor szar a kártya. Tudtok mondani olyan benchmarkot tesztet, ami viszonylag rövid idő ráfordítással stressz teszteli a kártyát, hogy hamar előjöjjön az esetleges hiba? -
HSM
félisten
válasz
skippper #23954 üzenetére
Azért nincs igazad, mert a 7870-et már gyári órajelen is visszafogja a memória-sávszélessége, ebben 100%-ig biztos vagyok.
Elég tuningos példányak kell lenni, ha a 7870 XT 1,5Ghz-es gyári memóriáját utolérd vele.
Én ennek tulajdonítottam, hogy szubjektíven jobbnak tűnt az XT, mint amit a számok sejtettek, és hogy emiatt lehetett közelebb a 7950-hez, ami a játékok közbeni szubjektív élményt illeti....
Azért írom, hogy szubjektív, mert se időm, se enrgiám, se kedvem nem volt utánajárni pontosan a difinek, a 7870-em se volt már akkor meg, mikor 7870 XT-t teszteltem...
-
skippper
senior tag
válasz
lowzor #23975 üzenetére
Na amit most írsz, az már teljesen korrekt adat.
És amúgy nem mindegy. Hogy miért? Benéz az egyszeri júzer a topikba, mert szeretne tájékozódni, hogy mi mit tud. Mit lát? Azt, hogy írod ezerrel, hogy a 7950 60%al gyorsabb mint a 7870, pedig ez köszönőviszonyban sincs a valósággal. ezért nem mindegy.
-
skippper
senior tag
válasz
lowzor #23973 üzenetére
Nem értem miért hasonlítasz alapórajeles 7870-et húzott 7950hez? Ennyi erővel mondhatnám, hogy a 7870 kb 15-20%-al gyorsabb a 7950nél, ugyanis a 7870@1200 simán hozza azt az alapórajeles 7950-hez képest. Csakhogy ez nem hordoz információt. Kártyák összehasonlításánál 3 lehetőségnek van releváns információértéke:
alapórajel vs alapórajel
max 24/7 oc vs max 24/7 oc
c2cEzen kívül más jellegű összehasonlítások esetén csak a júzer keres önigazolást a döntésének megerősítésére, hogy "Igen, jól döntöttem, hát kell ez a 7950 +20kért hiszen mennyivel gyorsabb"...
-
lowzor
veterán
válasz
skippper #23971 üzenetére
Alapórajen gyengébb annyival az 1200-as 7950-hez képest, így már érthető?
Dm11 7870-el 7300 pont
7950 1200-al 11000 pontSniper elite 7870: 35FPS
7950: 56 fpsBf 3 multiba ha maxra rakom 7870-el 40-50 FPS-em van. 7950-el a minimum 70. Szerintem ez nem 30% eltérés
Amúgy nem mindkinek, max neked meg zack-nek.
Amúgy meg az a nagyot mondás, hogy very high-on toltam a C3-at? Az esős rész kivételével teljesen játszható volt az egész. -
-
skippper
senior tag
válasz
lowzor #23968 üzenetére
Ha elmagyarázod nekem, hogy mitől gyengébb valami 60%-al, amiben csak 30%-al van kevesebb shader, lefekszem hídba... Gondolod, hogy a memória sávszélesség különbség számít 30%-ot? Mert ilyennel én még nem nagyon találkoztam... Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ha 10 gyártósoron 10 terméket tudsz legyártani, akkor 13 gyártósoron 16ot. Why?
Mellesleg nem vitatkozom Veled, emlékszem rád, Te vagy a "nagyotmondógyerek" a 7950 topicból , már ott is mindenkinek elege lett ebből...
-
lowzor
veterán
válasz
zserbox #23969 üzenetére
Teljesen max grafikán is csak a base-en volt mindig 99% a kihasználtság (néha ott sem). Amint elindultam a map közepe felé azonnal leesett 60-70-80%-ra. Volt, hogy 47%-on hajtotta a GPU-t, mikor kis mapen volt 64-es összecsapás. De FC3-ban, meg a többi hasonló játékban is eléggé limitelt sokszor.
-
borkarico
aktív tag
válasz
zserbox #23963 üzenetére
multiban is
eladtam a régi gépemet komplett decemberben, és februárban állítottam össze újat. későbbi CF miatt választottam a 2500k-t
különben jó lett volna a kis i5 2400 is vagy 3470
#23965) asdxv: nem is azért írtam hogy vitát nyissak
nekem elég volt midenre és pont
BF3ban!
(#23964) kovsol : nem, nem talált
-
lowzor
veterán
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #23963 üzenetére
Gondolom azért váltott 2500k -ra amit szintén alap órajelen hajt, mert mindenhova elég volt a 2400
Saját magam tapasztalom, hogy bizony nem elég minden játékhoz. Nem azt mondom, hogy akadni fog bármilyen i5 el is e játékok többsége, hanem hogy nem 99% on elég a vga nak. -
borkarico
aktív tag
válasz
lowzor #23961 üzenetére
nem tudom, nekem volt i5 2400 mellett Sapphire 7950-em és MSI GTX 670 power edition kártyám, mindkettőt alapórajelen 99% hajtotta minden játékban. Sztem egy i5 simán elég játékra egy 7970hez is.... de ez az én szerény véleményem csak
szerk: és a két kártya kapott tuningot is, ott sem volt gond a procival... simán vitte őket alapórajelen a CPU
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #23960 üzenetére
3.7-es 2400-asom sok helyen megszenvedett vele, még 1100-on is.
-
Alpachino
veterán
válasz
BomiBoogie #23957 üzenetére
Ez kemény....nagyon aláírás gyanús beszólás volt
asdxv : "alapon nem, de még húzva sem biztos hogy kihajtja" így szertetedd volna írni, nem ?
-
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie #23957 üzenetére
Mármint mi? Egy i5 760 már nem nagyon elég egy ilyen kártyához.
-
lowzor
veterán
válasz
skippper #23954 üzenetére
Húzva biztos, hogy nem hajtja ki, de még alapórajelen sem biztos. Amúgy 7950-et 810mhz-en mérni?
Csak tuninggal táltosodik meg.
Tahiti LE 1300 körül, 1,3V-on 9700 körül kap dm11-ben
7950 1200-on 11000-retSniper Elite-ben
Tahiti LE 1300-on 45 avg FPS
7950 1200-on 56 avg FPS -
skippper
senior tag
válasz
lowzor #23952 üzenetére
4,2 gigás 4 magos i5 nem hajt ki alap órajelen egy 7950-et? Nem hinném...
Lefuttattam pár tesztet úgy, hogy a Tahiti LE-t downlockoltam 7950 szintre. Konkrétan mindkét kártya 810/1250-en ment. Eredmények:
Valley : 1204-1315 = +9,2%
Tomb Raider: 33.5 - 37,4 = +11,6%
Crysis : 32 - 35 = 9,3% / 58-65 = 12%Ezek pedig pontosan egybeesnek azokkal a mérésekkel, amiket húzott órajeleken mértem ki a két kártya között.
Ezek C2C eredmények ugyanazon a gépen, kb 30 perc különbséggel, 4,2 gigás 4 magos i5-el.
@HSM:
Szerintem pont ugyanakkora a lépés a három kártya közöttSőt, ha szerencséd van egy sima 7870-el, ha azt fel tudod húzni 1300-ra, a jóval kevesebb tranyó miatt nem is vészes a fogyasztása és teljesítményben meg még talán meg is fogja előzni az 1100-as 7870 XT-t.
Igazából reszel itt mindenki, hogy ez a jobb, az a jobb, de a valóság az, hogy pár FPS a különbség ezen a szérián belül. Végigjártam a lépcsőt 7870 - 7870 XT - 7950 és minden egyes alkalommal +10%ot kaptam a pénzemért (és gyanítom, hogy a 7970-re is kb ekkora az ugrás).
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #23952 üzenetére
17%-al van több shader a 7950-ben, és nálam is a 10-15% előny jött ki azonos órajelen.
(#23951) skippper: Ugyanazt tapasztaltam én is. Szubjektíven jóval nagyobb difi érződött a sima 7870 és a Tahiti verzió között, mint a Tahiti 7870 és a 7950 között.
Nálam a 3570k i5-el nem nagyon van procilimit 3,6ghz körül... -
skippper
senior tag
válasz
lowzor #23950 üzenetére
Egyáltalán nem ilyen eredmények jöttek ki. +10-15% játéktól függően annak a 7950-nek az előnye. Tudom, mert ezt nézegettem egész reggel, nem random oldalak összehasonlíthatatlan tesztjei, hanem a saját gépem saját mérésem
Amúgy tiszta matek az egész. Ha csak nem akadsz memóriaproblémákba (kevés a mennyiség vagy a sávszél) ami igazából csak eyefinitynél jön elő, ugyanolyan órajelen egy Tahiti LE és Tahiti Pro között pontosan 10% a különbség. Nem is lehetne se több, se kevesebb, hiszen ennyivel több Shader van benne.
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #23946 üzenetére
Ez jó...
(#23945) skippper: Amúgy a gyári illeve tuningolt "orkán"-on szerintem sokat lehetne segíteni a Logout blogomban lévő cikkemben leírtakkal, ha nem láttad még, szerintem olvasd el.
És vigyázz a kari VRM-jére.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
BomiBoogie #23946 üzenetére
Főleg ide. -
skippper
senior tag
7950 -> 7870 Myst csere benyomásaim
Egyetlen hátrány talán, hogy egyik topikban se érzem igazán otthon magam
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Ma rendeltem meg a Giga 7870-et ami holnap vagy csütörtökön jön meg! Remélem tuningban fog tudni egy 1200mhz körüli gpu-t.
Eddig egy 7950 volt a gépben a legújabb béta driverrel...ilyenkor ugye illik azért újra felrakni a drivert majd ha már bent lesz a 7870?
-
csucsbicep
nagyúr
Akinek fx 8xxx+7850 kombója van az megdobna egy priváttal? Jó lenne egy kis teszt, mert én egyre több kérdést látok ez ügyben.
Persze jöhet más is. -
zserbox
őstag
válasz
BomiBoogie #23932 üzenetére
pedig elég bonyolult keresési metódussal lehet ráakadni
nubreed (#23931)
amúgy gyári órajelen ment? -
nubreed
veterán
A leginkább Sapphire kártyáknál Black Screen hiba pontosan hogyan néz ki, milyen tünetekkel jár, valaki le tudná írni részletesen? Azért kérdezem, mert tegnap kb 10 perc játék után kifagyott a Crysis 3 a legelső pályán, az előtt a rész előtt, az ajtónál, amikor Psycho odaadja az íjat. Hirtelen fekete képernyő lett, de a feladat kezelőben simán kitudtam lőni a processzt és utána működött rendesen a Windows meg minden, szóval ez is BS lenne, ilyen a jelenség vagy ez a c3 hibája lenne? Előtte nyúztam Far Cry 3-al a kártyát több mint egy órán keresztül, de ott semmi ilyen nem volt.
-
Trebron09
őstag
válasz
Johnny001 #23800 üzenetére
Na GPU Tweak-el belőttem 1100/5500-ra 1,175V-ot állítottam be neki, vette az akadályt:
[link]De ahogy látom a memóriákat nagyon nem érdemes piszkálni, inkább a gpu-t:
(1150/5000, alapfesz)
[link]Jó hogy ez visszaveszi 2D-ben a VDDC-t a fura hogy a GPU Observer és az Aida64 is a GPU Vcore-nak ugyanúgy 1,219V-ot mutatott az 1,175V helyett..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
lukaszokni #23924 üzenetére
AMD
-
lukaszokni
aktív tag
Üdv ismét!
Asus 7870-hez a drivert honnan szedjem, az asus oldaláról, vagy az amd oldaláról? Mit ajánlotok?
Régebben volt gondom gyártóssal is, meg maggyártóssal is... -
emiki6
veterán
válasz
Trailblazer #23922 üzenetére
Kaphatnék egy magyarázatot is? U
-
emiki6
veterán
" összesen 2GB méretű memóriával rendelkezik, amelyek GDDR5-ös szabványra épülnek és effektív 4800MHz-es órajelen dolgoznak."
Akkor mi az 1200 MHz, mint memória órajel? -
Algotis
addikt
válasz
ALONSO11 #23911 üzenetére
A gigabyte-tal semmi bajom nincs, hutese is jobb mint barmelyik masiknak igy en ajanlom. Volt mar dolgom gigabyte kattyakkal es nem rendetlenkedett egyik sem. Most nekem is egy 7850oc 2gb van. nekem is szukos volt a keret es nem fert bele a 7870...
Msi-m is volt, de az nem ez a kategoria volt hanem egy 6770. -
Smithy87
senior tag
Sziasztok!
VAsrock sFM2 FM2A75 PRO4-M
AMD Athlon II X4 750K
A fenti kombóhoz gondolkodom egy 7850 en. Érdemes lehet e kísérletezni vele? Elég lenne-e a proci meg a lap hozzá? Valamint milyen gyártótól kellene keresgélnem? -
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #23832 üzenetére
Bocs de már nem tudok elmenni 100-adszor is az "én sz@rtam a spanyol viaszt" írás mellett.
Monitorozáról.... -
V.Dave
senior tag
hogy húztad fel 5,1ghz-re?? Alaszkában élsz?
-
Sondi1986
addikt
válasz
Turbolada II #23900 üzenetére
Crysis 3 ba is kapcsold be:
-
Turbolada II
őstag
válasz
BomiBoogie #23902 üzenetére
Ezzel a Crysis2-re és társaira gondoltam. (mesterségesen kreált gépigény)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Turbolada II #23900 üzenetére
Ez ütött.
-
RMZ250
senior tag
válasz
- = Zk = - #23895 üzenetére
Ja bocs, igen Tomb Raider-ben.
Biztos figyelmetlen vagyok de nem találomÚgy van írva, hogy tres fx?
Turbolada II
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged