Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem Kingstone 1600C9 RAM-om van.
Simán megy 1866-on, sőt kicsit többön is. Igaz nem C9-ben , hanem C10-ben, 1,65V-al.Ami érdekes, hogy ezt csak FSB emeléssel tudtam elérni. Akár mit állítok a Digi-ben, és a DRAM beállításaiban ha BIOS-ban a RAM sebességet 1866-ra teszem nem indul el!
-
Jester01
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azt miből szűrted le? Ha az 1600C9-es modelled van (amit linkeltél) akkor az miért kellene menjen 1866-on?

-
Maotun
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Megint off leszek elnézést

Ezt a brutál hűtőt elnézve előbb az alaplapot gondolom be kell szerelni a házba és ott a helyén feltenni?
persze a cooler tartóit előtte felcsavarozzuk az alaplapra.
De ha már fent a hűtő a helyén az alaplapi csavarokhoz hozzáférni (középső sor)? -
FeRRaR1
őstag
válasz
Maotun
üzenetére
Az utolsó oldalak valamelyiken. Nagyon jó táp, hangtalan, de előfordul az ilyesmi a tömegtermelésben, ez van. Viszont a webshop nagyon rendes volt, írtam hogy mi történt, azonnal válaszoltak hogy küldjem vissza, és visszafizetik, vagy azonnal kicserélik, nincs ügyintézési idő stb...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Load BIOS Optimized Defaults, aztán újra beállítás. Segít.

-
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Próbáld meg egy db-al.
-
-
dergander
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ennek több oka lehet,az egyik hogy rossz a pasztázás a CPU melegszik a hő nem kerül át a hűtődre,igy védekezik a meleg ellen az alaplap,vagy bevan állítva neki egy limit mondjuk 15celsius hogy ott tartsa akkor is csinálja,vagy szimplán annyi kell hogy lehűtse.
-
Az normális, hogy a proci FAN állandó 1400+ rpm-en pörög ?
Emlékeim szerint mikor megvettem / összeraktam a gépet akkor ilyen 5-600rppm -en pörgött... (azóta sem bizgáltam a sebessségét BIOS-ba) érdekesnek találom... mindenesetre majd átnézem ezeket a beáll. BIOS-ba !(elv. Holnap jön meg new RAM KIT már hiányzik, mert a gép már pár napja nem volt bekapcsolva mivel eladtam a magasított KIT-em !

L
-
kalap12
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
..hát igen...tudnék mesélni..állandó remegés, sosincs csend, se kintről se fentről...szar az egész...bocs az offért
-
-
stratova
veterán
válasz
kalap12
üzenetére
A tuninghoz:
1. APM OFF (ez felel a Turbo Core-ért és a fogyasztás/hőmérséklet alapú leszabályozásért).
2. C'n'Q maradhat (ez a terhelés fügényében lépteti az órajelet és a feszültséget 1400 MHz és a majdani emelt órajel között).
3. Ha jól tudom nálad érdemes tiltani az LLC-t, mert a nagy tesókkal ellentétben instabilitást okozhat.
4. Ahogy írtad is a CPU szorzót emelheted.
5. Prime 95 futtatása mellett monitorozod a hőmérsékletet HWmonitor vagy hasonló programmal 70°C-nál lelövöd a tesztet.Ezt persze még pontosíthatják a kollégák.
Haragudni én nem haragszom. Inkább csak amiatt szólok, mert ez leginkább neked nem jó (én meg a noti kínálat miatt szoktam sopánkodni. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem. Ezért néha én is inkább kicsit pihentetem néha a témát
).
Viszont ha már van egy jó kis Gamer konfigod, inkább játssz vele.
Csak tippelek, de neked valószínűleg hiányzik a zenélés. Páromnak is az énekkar. Kell keresni valamit, ami pótolja vagy hasonlóan kellemes hobbi. Viszont nem OFF-olok tovább, kellemes estét! -
FeRRaR1
őstag
válasz
stratova
üzenetére
Köszönöm, igen Asus R9 280x Matrix Platinum úton van, elvileg kedd magasságában érkezik.
Sajnos a CM V700 elhalálozott az első este, ezért holnap küldöm vissza

Tápos topikban kibeszéltük.
Egyébként nagyon Overkill ez a hűtő tényleg, esélye nincs melegedni a procinak, már amennyit tesztelni tudtam... Lehet én is ventit cserélek majd rajta, mert picit hangosabb az Arctic-nál. -
kalap12
tag
válasz
stratova
üzenetére
Jaja mester, gyerekkorom óta zenélek..c64, aztán amiga aztán pc, együttes fellépések, sikerek stb. manapság már csak hangszerelek, ezért is vagyok kicsit érzékenyebb a zajokra és vannak a kirohanásaim, ha nem tetszik valami, de látom megértő vagy és a többiek is...szeretem a ph-t, és a fórumokat is, bocs a stílusért néha..csak felmegy a pumpa ha logikátlanságot látok, de értelek...+nekem amúgy a 6300 a gtx 650 TI-al tényleg mennek full hd-ban a játékok, el nem tudom képzelni mit tudhat egy erősebb proci és vga, több fps-el megy a játék? Mert nekem így is megy és elég
-
kalap12
tag
..egy kérdésem azért lenne...ha én is elkezdeném tuningolni a procim, akkor 1. többet már nem lenne az hogy 1.4 ghz alapjárat, 3.8 ghz turbo órajel, hanem amennyivel feljebb viszem a szorzót a biosba annyin fog menni végig, akkor megszűnik az alapjárata ahol keveset fogyaszt ha netezel pl..? 2. hogy csináljam, biosba mit kapcsoljak ki és csak a szorzót emeljem? köszönöm előre is
-
stratova
veterán
válasz
kalap12
üzenetére
Bonts ki egy sört vagy szimplán hallgass meg fülessel valami nyugisabb zenét, ami kicsit kikapcsol. Ne görcsölj azon, hogy más miért és mit vesz.
Erre a procira kell egy ilyen kaliberű monstrum (egyébként hűtő nélkül is árulják, így eleve kell rá valami; amit FX-8350-hez adnak ide már kevés lenne).
A kollégánál pedig még tán 6850 szolgál, de váltani készül 7970 GHz ED-ra vagy 280X-re, oda jól jöhet ez a CPU. No meg már egy jó ideje szemezett vele.
A te kártyádhoz jó a te FX-6300-ad, neki meg jó amaz. -
kalap12
tag
válasz
Gerisz
üzenetére
Hát te el vagy tévedve! 1. a gyári hűtő nem zavarna ha arra gondolsz, hogy az rohadt hangos lenne mint egy repülő ha terhelés alatt van, de NEM gyári hűtőt használok ahogy írtam is+az se érdekelne jól írod ha hangos lenne, mert legalább elnyomja a felettünk lakók zaját no meg a kinti autóút zaját! 2. Cooler master 3800 ft-os hűtőt vettem hozzá, semmi de semmi hangja nincs, a winyók hangosabbak+minden más ezerszer hangosabb itt lakótelepen mint a szaros gép!
+stratova: Nekem sima fx 6300 van, nem tuningolom, minek, így is tökéletesen kihajtja a gtx 650 TI vga-mat, és megy minden játék full hd-ben, mi a francnak jobb proci, meg tuningolni....na ti tudjátok -
Gerisz
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Így van. Arra is figyelni kell. Nekem nincs egy drága házam, de minden hűtőt röhögve elnyel.
-
erik22
tag
Üdv!Érdeklődnék hogy az fx 8350 es processzorom elég lenne egy ilyen videókarinak (hd 7970)vagyis kihasználnák"egymást"100%-osan,vagy már kevés lesz a proci hozzá?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Munkara szanom a gepet, nalam nagyon gyorsabb volt (ertsd tobb volt a szabadido) 15 %-al ha nem4 GHz-en hanem 5 GHz-en ment a cpu. Vonjal le 15-20 %-ot 600 percbol. Tehat nem mindegy hogy 8 orat melozol vagy 10-et. Nem mindenki csak excel-be vagy word-ban dolgozik.
(#34958) frescho : nalam peldaul csak szekvencionalis mentes van, es pont amikor legfontosabb (szimulacio) kozbennem tudok menteni. Tehat ha fagyas akkor altalaban 2-3 ora munka megy a szemetbe,
-
asdf2
tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
"Nyilván aki komoly munkára használja a gépet, annak megéri órákig tesztelni a stabilitást, de mindenki másnak felesleges sztem..."

Egyébként velem is megesett, hogy éppen dolgoztam a gépen, több órás munkám volt benne, de nem volt semmi mentésem, és különösebben megterhelő feladat nélkül lefagytam... Imádtam a gépet. Azóta Prime 4-5 óra meg van minimum tesztelésnek. (Szóse róla, játék közben is zavaró, hiszen amikor valamivel küzdesz már 1-2 órája, és már téped a hajad, akkor is elég kellemetlenül ér, amikor miután megcsináltad lefagysz, és nem menti el...)
-
törölt tag
Teljesen egyetértek veled! Én is leszoktam az órákig tesztelésről. Lefuttatok egy StressLinuxot, ami egy komplex teszt (CPU, RAM, HDD), és ha nem hibázik 20 perc alatt akkor OK.
Nyilván a Prime komolyabban megdolgoztatja a CPU-t, és előfordulhat hogy stabil StressLinux után Prime alatt hibázna, viszont hétköznapokban soha nincs leterhelve annyira, amennyire a StressLinux leterheli.
Nyilván aki komoly munkára használja a gépet, annak megéri órákig tesztelni a stabilitást, de mindenki másnak felesleges sztem... -
dergander
addikt
válasz
đe$|re
üzenetére
az AIDA teszt nem ér semmit,felejtsétek el,rengetegszer van olyan hogy ott jó minden valójában nagyon határ alatt van a fesz.
Nekem is volt olyan hogy Aida simán vitte,a prime meg 1 perc se kellett hibázott 4 mag,meg ha konvertálsz egyből meghal az egyész mivel a winrar = prime
Biztos szoktál te is konvertálni,szóval nem a prime miatt. -
đe$|re
senior tag
Végül éjszakára nem a prime95-t állítottam be, hanem visszavettem a feszt és az alap frekvenciát adtam meg neki. Aida stabilitás teszt 9 és fél órát futott:Aida Eredmény: 3516 MHz@1,14V
-
t1
veterán
válasz
atomanti19
üzenetére
BETA-t felraktam, úgy tűnik most, hogy tökéletes

-
=WiNTeR=
senior tag
-
=WiNTeR=
senior tag
Érdeklődés képpen kérdezem,hogy egy 8320-as 4Ghz (1.28V) a 20°C-s szobában idle-ben 29-30°C mennyire normális, annak tudatában hogy egy Silver Arrow Extreme a hűtő? (hőfokok szempontjából mindegy, hogy 30 vagy 100% a fordulatszám).
-
FeRRaR1
őstag
válasz
PAUBEN
üzenetére
Prime 95 és Linx a te barátod, azokkal meg tudod nézni hogy elég e az adott feszültség, de ha nem találkoztál fagyással, kékhalállal komolyabb terhelésnél sem, akkor 90% hogy okés a dolog.
Neked kell kitesztelni, nincs két egyforma CPU ugyan az a típus is kérhet adott órajelen 1,3 vagy akár 1,4 voltot.
Ha prime stabil a rendszered 2 órán át, akkor mehetsz feljebb, ha nem akkor kicsivel több fesz kell, de a hőmérsékletet én nem vinném tartósan 60-65 fok fölé, viszont a prime alatti hőfoktól nem kell megijedni, azt valós felhasználás során soha nem fogja elérni.
-
PAUBEN
tag
Sziasztok
Gépem:
-amd fx 6200 hyper 212 evo
-asrock 970 extreme 4
-12 Gb KINGSTON HyperX Blu DDR3 1600 MHz
-Sapphire HD 7950 Vapor-X OC
-Fsp Raider 650W
-windows 8 64bitMost a procim 4,4 Ghz 1,375 fesszel terhelés alatt max 50-55 fok.
Az lenne a kérdésem , hogy a 1,375 megfelelő érték neki, meg hogy még mennyit tudnék kihuzni belőle? -
=WiNTeR=
senior tag
Ha már 9590: Elvileg lehet kapni gyárilag vízhűtéssel egybecsomagolt 9590-eket 400USD környékén (newegg.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
dergander
üzenetére
Ja persze, most indítottam el 10 perce a frissen összerakott fél kész gépet, de már aláfeszeltem
Csak össze dobtam, mert nem bírtam várni vele, hogy kipróbáljam, komolyabb tesztet csak jövőhéten kap, ha minden itt van hozzá, és végleges formát öltött a gépházban.
Maotun
Nem néztem utána, hogy hova való a cég, ezt csak úgy szólásként használtam "Német precizitás"
-
FeRRaR1
őstag
Let the game begin
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Maotun
Nagyon okosan, Német precizitással megtervezett hűtő, hatalmas, de nem veszi el a helyet semmitől.
-
t1
veterán
válasz
atomanti19
üzenetére
Okés most nem vagyok otthon de ha haza èrek akkor megsasolom. Amúgy a jelenlegi legfrisebb driver van rajt amit amd oldalàròl szedtem le. Hétfőn lesz 3. Munkanapja van nàlam a kàrtya ìgy biztos csere ha az OC a baj.
-
-
đe$|re
senior tag
Ennél feljebb nem hiszem, hogy megyek vele: 4600 MHz@1,392V
Egyelőre az Aida tesztelése fut/futott rajta, majd este adok neki reggelig egy kis prime95-t is.
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jaaa, vhogy nem ismerem fel!

Köszi!
Nagyon tetszik, nekem fölös, de ha egyszer annyi pénzem lesz, hogy nemtom hova tenni, beszerzek egyet!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
đe$|re
senior tag
Jelenleg itt tartok a procimmal (Fx 6300): 4400 MHz
-
edeleny
őstag
válasz
Cseneles
üzenetére
Tényleg kell a Prime95?
Nálam hasonló feszen. (1.32V) FSB 235 X19.5-n megy a gép.
Az ugye 4582 Mhz. A RAM-nak meg 1866.Én az Aida64-t eresztettem rá. Ha 5-10 pecig nem jelez hibát a Stabilitás teszt akkor jó.
A Digi beállításokkal játszottam egy kicsit.
Igy használom már vagy 2 hónapja , soha nem fagyott.
Napi használat, Civilization 5, A fiam a Crysis-t gyűri. Van hogy nálam is megy 10 órákat egyfolytában.Sajnos a hőfokkal küzdök. Idleben 37 körül, terhelve 68°C.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Maotun
üzenetére

A rios konvertálta a kepéket, elég ocsmányok lettek...
A lényeg viszont, hogy elférnek a nagyon magas ramok is, illetve elég nagy távolságra vannak a csövek a slottol. A képen egy Kingston Predatort és egy Corsair Vengeance ramot tettem oda szemléltetés képpen. A borda alatti részen összeérnek minimálisan, de elférnek.
-
=HG=
addikt
válasz
=WiNTeR=
üzenetére
Én elhiszem, hogy előbb-utóbb valamivel meg lehet fektetni a procit, de most tényleg az a cél, vagy hogy normálisan, fagyás, hibázás nélkül használd a mindennapokban ? Nekem nem életcél, hogy bench-ekkel töltsem meg a ph-t..Inkább használom..Csak addig fut a teszt, amíg látom, hogy nem száll el a hőfok, és nem produkál hibát...Utána jön a mindennapi használat...játékok, stb..Ha nincs probléma, akkor maradnak a beállítások...Aki akar, az meg futtathatja a teszteket napokig... Ez a proci 1,42 V-al elindul 5 Ghz-en is, még aránylag normális hőfokon, de instabil...És nincs is kedvem vele xarakodni...egyenlőre...
-
Cseneles
őstag
Ez egy 9 perces Prime95 teszt... ne nevettess
küld meg large FFTs teszten vagy 1-2 órán át akkor talán stabilnak mondható
de úgy a tuti ha egy LinX-et is rá engedsz összes memóriával legalább 10 kört 
Jó pár FX járt nálam de egyik 8320 sem vittem 1.35v alatt stabilan a 4,5Ghz-t
-
ReFleXx
addikt
Tervezek venni egy FX 6300-at egy GIGABYTE GA-970A-UD3 alaplappal.
Milyen hűtőt ajánlanátok rá olyan 6-8e-ig amivel egy kis tuning is beleférne?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Indul a ChatGPT Health
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez a 95 gyárihűtője?