Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dergander
addikt
válasz banderasz77 #35597 üzenetére
A gigabyte újabb,mint a másik kettő,én azt is figyelembe veszem mikori évjárat
-
dergander
addikt
válasz banderasz77 #35595 üzenetére
Én az UD3P venném,egyértelmü,digitáp miatt a legjobb választás az FXhez
-
dergander
addikt
Én igy használom,ez a legjobb ami még meghajtja a VGAm de nem sokat fogyaszt
-
zaja8
aktív tag
sziasztok!
ASUS M5A99FX PRO R2.0 lapban tudnèk egy 8320at tuningolni rendesen? -
t1
addikt
FX 6300-ra mérsékelt tuninghoz de 90%-ban alapóra jelen mennyire lenne jò vàlasztàs egy AC Freezer 13(nempro)?
-
Peaceliker
addikt
Ha húzni nem akarod, akkor vehetsz el feszt!
Nekem 1,2volton turbo nélkül 3,5ön stabil. Majd azt nézd meg, hogy terhelés alatt mennyi a fesz? Mert ha még efölé is megy, akkor állítsd manuálisra, ennyi is fölösleges.
Nekem alap fesz 1,35 volt, ahhoz képest majd 10 fokot nyertem.[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
atomanti19
aktív tag
-
kungzi
veterán
Erről a lapról mi a véleményetek? Szerintem nem fogják legarizni a lapomat és helyette néznék valami olcsóbbat, de jót. Fx8320 menne bele.
-
atomanti19
aktív tag
válasz banderasz77 #35539 üzenetére
Teljesítményben legalább egy Arctic A30 at vegyél rá, elég olcsó és nagyon jó! Mx-4 pasztát használj ha teheted, 4-4Ghz en biztos fogod tudni használni a procit(enyém 4.6 on ment M5A97 EVO R2.0 lapban). A30-al 55 fok fölé nem ment, mx-4 pasztával(ha újat veszel adnak hozzá mx-4 et). Aprón nézz szét, 4-5k ért már kapsz A30 at. De újonan sem vészes, 8-9k. Persze más hűtő is szóba jöhet hasonló hűtési teljesítménnyel én úgy gondolom hogy 9k alatt nincs most olyan hűtő ami jobb lenne nála. Persze újan.
Vannak jó árban Brocken-ek aprón, azokkal tuti üzletet csinálnál![ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Tomko78
őstag
én júniusban csináltam ezt a képet , itt meglátod milyen hőfokaim voltak , és gondolom a BF se terheli jobban a cput mint a prime 95 ez szerintem a legjobb progi amivel meg tudod nézni game alatt valójában mennyi feszt kap a cpu
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Gerisz
addikt
Ha forró a borda ott hiába kensz MX-4-et. Ez annyival magasabb hőfok mint kellene, hogy nem a paszta minősége okozza az tuti, ha forró a borda akkor még a módja sem igazából).
CPU-Z megmutatná, hogy mekkora feszt is kap terhelés alatt, mert a Core-temp nekem mindig az alapot mutatja hiába húzom.
Az 1,44V-on 4,6-on járó 8350 sem melegszik nekem így hiába van alatta a videókártya 70-80°C fölött.
Nekem nincs is elől venti csak a winyóknál. A procihűtőn egy és mögötte egy 800-as fordulaton. -
őstag
-
Bali27
addikt
válasz Cingáriusz #35570 üzenetére
Nekem alulfeszelve picit 3.8-ig.... és az a poén hogy alapfeszen is eddig
-
őstag
Sziasztok!
FX 6100 Black Edition procit meddig lehet biztonságosan szorzóból húzni feszemelés nélkül? Most 3300-ról 3500-ra van húzva, eddig teljesen stabil.
-
ST05
őstag
válasz Zsivaagoo #35567 üzenetére
az tuti alárottyant a 384bites kártya rendesen jaja.
vizoo:150w felett már oda kell figyelni hová mén a hő
minimum 2x12cm befujo kellene(pozitiv legnyomas, ami friss levegöt tol be
meleg meg menne ki ahun tud, de egy ilyen is sokat segit , akkor
nem veszi át a cpu-hütöblokk a vga hőjét![ Szerkesztve ]
-
vizoo
csendes tag
válasz Buci21 #35561 üzenetére
Ez a kép 20-25 percnyi BF4 után készült. (ha segít... Bocsi, de az ilyesmihez kicsit hülye vagyok )
Zsivaagoo: Semennyire nincs tuningolva egy ideig ("kipróbálás" szintjén") ment az alap bios tuninggal "performance" profilban. 3500 helyett 38xx mhz-en, de azóta már az is "alapbeállításon" van. A házban 1-1 12 centis venti van elől (befelé) és hátul (kifelé). A turbocore-t kikapcsoltam, ma este még megnézem, hogy így mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
Mennyire van tuningolva az a proci? Ugye nem a TurboCore feszeli túl? Mertazt ki kell kapcsolni.
12 cm-es ventikkel el kell látni a házat, hogy friss levegővel állandóan át legyen öblítve.
A nagyon forró procihűtő arra utal, hogy elégtelen a ház szellőzése, pláne azután, hogy egy erősebb és így melegebb VGA kártya került az előző helyére.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Peaceliker
addikt
Ha a hűtő teteje forró, akkor venti nem megy elégé vagy nem tud a levegő megfelelően áramolni. Én mondjuk csak idle (kb 42 fok) néztem, de akkor az alja volt csak picit langyi a bordának, terhelve (kb 53fok) sem forró gondolom, de ha szeretnéd, akkor majd ránézek.
Ventit lehet gyorsítani még?(#35559) vizoo
kupakhőre mit ír? Amiket írtam, azok nekem kupak hőmérsékletek.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
vizoo
csendes tag
válasz Buci21 #35555 üzenetére
Sajnos oldalra nem lehet ventit tenni, zárt oldalas a ház. A prociról a venti egyenesen a ház háta felé fújja a meleget, amit a hátlapi ventillátor egyből ki is visz, a vga pedig lefelé tolja a tápegység felé.
A procihűtő teteje forró, alig megfoghatóan. Sőt, a ház fém tetején is meg lehetne sütni egy tojást szerintem...
Casanova: Köszönöm, megpróbálkozok vele az "ünnepek" után.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
szerintem pont úgy fújja a 280X a meleget, hogy a proci kapja meg. Maxra csavarod a ventit mindenen, akkor mi lesz? oldalra ventit lehet tenni, hogy kihúzza a VGA melegét?
procihűtő meleg? mármint legalább olyan kézmeleg vagy melegebb?
(#35556) Casanova*:
ha pasztázás lenne, akkor nyitott oldallappal is szopó lenne... de egy próbát megér[ Szerkesztve ]
-
vizoo
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e... Akadt egy kis problémám a FX 6300asommal. Kb. 1,5 hónapja vásároltam meg egy Alpenföhn Matterhorn Pure hűtővel együtt. A proci egy Asus M5A97 Evo R2-be került bele, ami pedig egy Silencio 550-es házban pihen. Az elmúlt 1,5 hónapban semmi gond nem volt vele. Egy HD 6850-es vga szolgálta ki a grafikus igényeket. Tegnap délután beszereltem az újonnan vásárolt Sapphire R9 280x videókártyát, és éjféltől neki estünk a haverokkal a Battlefield 4-nek.
A gond itt kezdődött. kb. 3 órányi játék után egyszer csak váratlanul lekapcsolt a gépem. Újraindítás után derült ki, hogy azért, mert a processzor elérte a 85 fokos hőmérsékletet. Akkor már nem foglalkoztam vele, inkább lefeküdtem aludni. Ma munka után átnéztem, hogy nem lazult-e ki valami, megy-e minden ventillátor, stb... Nem találtam semmilyen rendellenességet. A gépházban nincs zsúfoltság. HDD keretet kivettem, a levegő útját maximum a vga és a procihűtő akadályozhatja.
kb. 3 órán át nyüstöltem a rendszert leszedett oldallappal, és semmilyen komoly melegedést nem tapasztaltam. Amint visszakerült az oldala, néhány perc alatt elérte a 70 fokot a proci hőmérséklete.
Mi lehet ennek az oka? (egy barátomnál ugyan ez a ház van, egy i5-tel és egy 7970es vga-val, de 50 fok fölé nála nemigen megy a hőmérséklet.) Nem azért vettem egy ilyen házat, hogy leszedett oldallappal használjam, így ez nem igazán lenne opció.Köszönöm a választ előre is.
-
FeRRaR1
őstag
5 Ghz, Far Cry 3 Game play
csak 4 magra optimalizálták, meg se kottyan a CPU-nak
FHD, Ultra, HDAO, Minden max.
Ha valakit érdekelne valami, írja le, letesztelem amennyiben megvan a játék/program.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Daffchy #35548 üzenetére
8320 (saját) 1,41-1,42V 4,3-4,4 GHz-n. Turbóizé, CnQ, APM kikapcsolva, hőfok terhelésen 55-57 C fok.
4,5 GHz-n 1,52V-ot követel és melegszik, mint a barom. Úgyhogy az egészséges tuning az enyémnél 4,4 GHz-n véget ér.A 8350 könnyebben ugorgya a 4,5 GHz-t, mint a 8320. De kihajcsa mindegyik, akármi is az.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
frescho
addikt
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Proci vásárlás előtt állok és 90%, hogy FX lesz, csak nem tudom melyik.
8320 (37k) vagy 8350(47K).2 napja vettem egy MSI R7970 Lightning Boost Edition VGA-t.
Ezt kellene kihajtania a majdani választottnak.Egészséges tuning lesz!
"Ha tuning akkor 8320 a Te embered"-el nem elégszem meg...Lutrira nem akarok kiadni 60E-ret... (lapot is kell vennem).
A videokártya elég tuningbarát és ha lesz rendes procim akkor az is meg lesz cibálva!
8320 megbirkózik a feladattal vagy legyen inkább 8350?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
-
Bali27
addikt
FX6300 és 8320 között a villanyszámlában mennyit érzel?
-
Peaceliker
addikt
válasz banderasz77 #35539 üzenetére
Ha megvan az AM3 as felfogató hozzá, akkor jó lesz...illetve fel megy, de kicsit karcsú lesz sztem.
"Oh my Goa'uld!"
-
FeRRaR1
őstag
válasz banderasz77 #35537 üzenetére
ASUS M5A97 EVO R2.0
alaplapnak ezt ajánlom, hűtő az kevéskének tűnik tuning mellé.
-
banderasz77
addikt
válasz banderasz77 #35537 üzenetére
Uff, ez a hűtő nem is lesz jó....
-
Pancsermeste
őstag
válasz FeRRaR1 #35533 üzenetére
De én nem az aktuális értékre lennék kíváncsi (hiszen azt akár meg is mérhetem, ha nagyon pontosan akarom tudni), hanem arra a feszültség értékre, amit a prociba kódoltak, tehát amit a BIOS kiolvas és beállít neki alapon.
Nos, ilyen értéket nem láttam sehol, viszont amikor BIOS-t default-ra állítom és úgy állítom ismét manuálban a CPU feszt, akkor mindig 1,40V-ot ajánl fel alapból, és onnan tudom le vagy felfelé állítani. Ebből következtethetek arra, hogy 1,40V lenne az alapfesze?
Mondjuk annyira nem lényeges ez a VID (csak kíváncsi lettem vna rá), mert úgyis meg fogom keresni a minimumot, amivel még stabilan elmegy a kívánt órajelen.
Most éppen BIOS beállított 1.3V-al (CPU-Z: 1,288V) megyeget 4GHz-en CPU-t megterhelve.
Most elindulok az órajellel felfelé.... vagy a feszt vigyem még lefelé?? Hmm... meglátjuk...-= Pancsermeste® =-
-
banderasz77
addikt
-
kungzi
veterán
válasz Taifa Díaz #35524 üzenetére
Örülök, hogy segíteni tudtam
-
Ga
tag
válasz FeRRaR1 #35530 üzenetére
Néha én is belefutok.
Okozhatja:
VRM (vmiért zuhan 1et időnként, bár a lapodnak nem kéne), esetleg llc
memvezérlő/HT/NB/L3 cache clock/fesz
mem clock, timing/fesz
vminek (pl. mem) a túlmelegedésePróbáld kevesebb szálon (4-5-6-7), core affinity-vel futtatni, ha amper/hőtermelés függő (vagy core-specifikus), akkor kevesebb szálon nem jön elő.
Ga
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Pancsermeste #35531 üzenetére
CPU Z kiírja az aktuális értéket, ami ugye folyton változik a terhelés függvényében...
-
Pancsermeste
őstag
válasz Taifa Díaz #35528 üzenetére
Most átnéztem még egyszer, de nem látom a BIOS-ban.
A HW monitor résznél is csak az aktuális értéket írja ki.
Az AIDA a CPU VID-nél pedig a BIOS-ban beállított értéket írja ki.
Na mindegy, akkor az lenne a kérdésem, hogy a 8320-as prociknak mekkora szokott lenni (általában) az alapfesze?-= Pancsermeste® =-
-
FeRRaR1
őstag
válasz banderasz77 #35529 üzenetére
Az FX 6300 most a legjobb ár/értékű proci a piacon, nem nagyon lehet vele mellé nyúlni
Más:
Van aki Prime In Place stabilra tuningolt 5 Ghz felett? Nem error ha nem warning üzenettel elszáll 1 mag mindig. De egyébként tök stabil a rendszer, Linx nem hibázik, nem fagy nem rendetlenkedik sehol, csak a prime...
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Pancsermeste #35527 üzenetére
Meg kell, hogy legyen a BIOS-ban. Még olyan lapot nem láttam, aminek a biosa ne jelenítette volna meg ezt az információt. Én az AsRock-ot nem ismerem, majd AsRock tulajok megmondják neked a tutit, de biztos, hogy benne van.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Most próbálgatok egy FX-8320-as procit.
Azt hol/mivel tudom megnézni, hogy mennyi az alapfeszültsége? Tehát az a feszültség érték, amit a prociba kódoltak VID érték? A BIOS-ban nem látom, hogy írná (vagy csak vaksi vagyok), CPU-Z nem írja, CoreTemp ír VID-et, de ott az érték ugrál, ahogy visszaveszi a feszültséget.-= Pancsermeste® =-
-
Mirman
őstag
Sziasztok, egy FX 8320 mennyi tuningal lenne képes teljesen kihajtani egy MSI R9 270X HAWK-ot? Egy Scythe Ashura lenne rajta terv szerint.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz banderasz77 #35520 üzenetére
4 Ghz nem probléma neki i3 - i5 között.
Tuningal inkább i5[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz Taifa Díaz #35522 üzenetére
Vezérlőpult, energiatakarekossag menupont, ott van egy ilyen, hogy processzor használat. Ott betudod allitani, hogy a min. es a max. mennyi legyen, min 5%, max 100%
Nekem is volt ilyen gondom. Remélem sikerül.
-
Taifa Díaz
őstag
Hali! A lap: M5A99X Evo r2.0, tegnap üzemeltem be, benne egy FX 8320, Scythe Mugen 3-mal hűtve. 4 GHz-en ketyeg, 1.33 V-tal, kikapcsolt TurboCore-ral. Biosban bekapcsolva a C'n'Q, a C1 meg a C6 state, és még az EPU is auto-n, de folyamatosan tartja a 4 GHz-es órajelet, nem veszi le üresjáratban sem. Miért nem? Nem nagyon vágom még az Asus lelkivilágát, korábban nem volt ilyen gondom az am3+ Biostar lappal, aminek az uefi-je is könnyedén kiismerhető volt.
Mit kell még beállítani biosban vagy a Windows-ban? (8.1 Pro Preview x64)Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
válasz egyedülülő #35519 üzenetére
BIOS-ba való állitgatás (FAN RPM) csak egy restart után észrevehető úgytudom !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
FX6300 mit tud általánosan tuningban? Melyik Intelhez lenne így közel?
-
egyedülülő
őstag
válasz egyedülülő #35517 üzenetére
Akármit állítgatok a biosban a ventillátorok kapcsán, a fordulatszám nem változik semmit. Most megnézem ezt a fan expertet.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Jester01
veterán
válasz egyedülülő #35517 üzenetére
Amit az alaplap gyártó ad, asus fan xpert vagy mi a szösz.
Jester
-
egyedülülő
őstag
válasz Peaceliker #35515 üzenetére
Nagyon remélem, hogy a táp amit vettem (XFX 650) megbírkozik azért a helyzettel.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Peaceliker
addikt
-
Jester01
veterán
válasz egyedülülő #35513 üzenetére
Mondjuk ventivezérlő programmal vagy biosban egyesével feltolod maximumra a ventiket és akkor kiderül melyik a hangos.
Jester
-
egyedülülő
őstag
1680-as felbontásban, minden ultrán Battlefield 4 single közben 52 fokra is fölmegy a proci gondolom az normális. Viszont ezen a szinten valami már nagyon hangos kezd lenni nálam venti fronton. Gondolom a proci venti az nem, mert azt mindenhol dícsérik. Elvileg a VGA is csendes az 67 fok körül szokott lenni. Ordas kis hőség van a házon belül, de lehet, hogy a házam és annak a ventillátorai olyan nagyon hangosak. Csak nem tudom, hogy lehetne ezt tesztelni valahogy.
-
válasz kispetro #35504 üzenetére
Szia,
Én pont tegnap néztek GTA4 alatt / után az értékeim és 44c fok fölé nem ment a höfok (központi mag /CPU)
Alapjáraton nekemis 30c fok-on üzemell... (ventik auto rpm-en vannak mely hőemelkedés esetén auto fordulatszám emelkedéssel hűt !) Mugen 4 (2db ventis változat) - 1-ik venti + os (1900rpm max, 12cm Scythe) - 2.-ik venti - os (szív) max. 1400rpm (+- 10%) 12cm Scythe ventik !)Tökéletes a 2 ventis Mugen 4 - mikor csak 1 ventisként használtam a gyári 1400rpm -es ventijével, akkor az Max.-on ment.... (1400+ rpm -en , teljes üzemidő alatt és ugy nem kaptam olyan jó hőm. értékeket mind most 2 ventivel , ami nincs megterhelve !)
Am. Házba + ventik / szellőzés is sokat dob a végeredményen !
(nekemis 4 venti van a házba +)L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Valkűr
addikt
-
-
Bali27
addikt
Engem az érdekelne hogy a játékok alatt Fx6300 és a 8320 között van -e érezhető különbség? Nálam a 6100 is a durvább játékokban max 60-70%-on van kihasználva. Villanyszámla is számít sajna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Villanyszerelés
- OpenMediaVault
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest