Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Van egy F4-es BIOS hozzá 2012 februárból Agesa 1.1.0.2-re frissítve és egy
F5A beta BIOS 2012 májusból (ehhez semmit nem írt Gigabyte sajnos), de ha jól értem a történelmet mindkettő Vishera magos FX-ek megjelenése előtti
.
Ha az időbeliségből indulunk ki, akkor a fentebb linkelt CPU Uprade és Userbenchmark oldalakon sem írnák, hogy működik a lapban az újabb FX...VRM problémát így már értem, köszi.
-
petakpa1
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Köszi frescho.
És min múlik az a kis szerencse? BIOS-on vagy VRM-en vagy egyeben, vakszerencsén?
Pont gyenge 3+1-es VRM miatt gondolkozom eleve csak az FX-6300-ban.
Jelenleg Phenom II X3 720 BE van benne négymagosítva és 3,2 GHz-en járatva, azaz gyakorlatilag Phenom II X4 955 CPU-ként üzemel. Egy kicsit emelni kellett vcore-on, hogy stabil legyen ezzel a beállításal a CPU.VRM-eket hűtendő mosfet-ekre tettem 1-1 mini alubordát ahogyan a lenti képen is látható. Hűtő is top flow, és VRM-ek felé is megy valamennyi levegő.

Ja és még anniy infó, hogy a gépet 70+-os Fatreom használná emailezésre, böngészésre, irodai alkalmazásokra (Word, Excel, AbevJava), ritkán youtube videók megnézésére és média Kép és videó lejátszásra Kodival.
Tehát a legnagyobb terhelés amit CPU-nak és VRM-nek bírnia kell az a Windows frisstés esetleg youtube HD videó lejátszás lesz
.
GPU az lapra integrált HD4200
. -
válasz
frescho
üzenetére
Már most bocsi h bele ugatok!
Mind tisztában vagyunk az FX gyenge pontjaival szerintem de azért az hogy egy segg sziklában mérted fos chipszetesel ráadásul ez már dühítő de lenyelem azt viszont már nem hogy egy 6700k val hasonlitod össze hisz 14nm +ddr4 suport szóval ha ennyire jó a kéke oldala akkor ott kérne trolkodni első sorban a másik pedig hogy akkárhonan is nézem talán jó esélyel FX 9590 vs 4790k + 2db GTX titán X et hajtottak ki had ne mondjam volt ahol az FX elhúzott a francba az i7 meg csak pislogott... -
pipo112
őstag
válasz
frescho
üzenetére
az egészhez annyi ,hogy egy normális lapban tesztelve az fx-et szerintem is más eredmények jöttek volna na mind1 a többiek már kivesézték
AM4 ugye most fog indulni a Bristol ridge-el az igazi Zen majd valamikor tavasszal fog jönni mint tudjuk a PH-n megjelent cikkből is . én személy szerint várom, az Amd szépen bemutatta az új Apukat a saját méréseikben szépen is mentek ,DE kíváncsi leszek majd független tesztekre és utána tényleg kiderül hogy mit tudnak és mi várható. az elenfél meg is van ugye bár a 6500-as Skylake szvsz 1-1,5 hónap és kiderül mire lesz majd képes a Shummit ridge egyenlőre nagyon jónak néz ki és biztos váltani is fogok rá de ha téyleg ennyire jó a bristol akkor Decemberbe az kerül beszerzésre az A12 9800 egy normális gpu val és persze egy olyan lappal amibe minden gond nélkül mehet a Shummit ridge tuningolva
. kérdés milyen lapokat dobnak majd piacra az alaplap gyártók és mennyiért ,reméljük nem olyan lesz a felhozatal mint AM3+ -nál és Amd jobban megköti a gyártók kezét. -
Habugi
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Az konkrétan csoda ha 1.375V-al lábon tudtad tartani azzal a hurka VRM-el.

Három vagy négy lap járt a kezem alatt, melyekkel az volt a harci feladvány hogy üzembiztosra varázsoljam őket hasonlóan kotvány 4+1es hűtetlen VRM-es lapokban, nem volt egyszerű menet, kivétel nélkül mindig 1.3V alá kellett vigyem őket (1x 6300, 2x8320, 1x8350).
A lényege annyi az egésznek egyébként, hogy amennyire észrevettem az évek alatt de az igazi felismerés csak a platformváltás után jött, az annyi hogy mennyire eszement jól skálázódnak feszre az FX-ek/Visherák, ugye később lett egy mihez képest.
Nem feltétlen csak az esetleges throttling okán írtam amit írtam, megjegyzem szakmailag tartalak annyira hogy még csak nem is feltételezem hanem biztos vagyok benne hogy észrevennéd ha throttlingol egy CPU a kezed alatt/tesztek közben.., inkább amiatt hogy tudom mi történik ezekkel a CPU-kkal alulfesz hatására. Hülyén fogalmazva az a bizonyos skálázódás nem csak felfelé működik sajnos, konkrétan lepkefingá válnak.., hiába adott órajel, plusz mondjuk stressz teszt alatt tanúsított stabilitás érzet, azonos CPU-val egy 1.3V-os 4.5Ghz és egy 1.4V-os között zongorázni lehet és sajnos nem csak benchekben mérhetően.
Ez az amiben szörnyen limitál egy ilyen lap, mert megkeresed a throttling megjelenése előtti maximum feszt és onnantól limitálva vagy.
Volt olyan mérésem az utolsó 4+1es (valami belépő ASUS csoda..) lap & 8350 kombóval, ahol gyakorlatilag a 1.3V körülre visszafeszelt, Turbo Offos 4.3Ghz Realbench eredményeket sikeresen körbefutottam a saját alapfeszes 8320-asommal, 3.5Ghz-en a 8+2es lapban.
Erre a próbára is eleve azért került sor, mert a beállítást/távozást követő másnap kiderült, hogy két-három játékban az ominózus config 1:1 beállításokkal gyakorlatilag tragédia volt 280assal, miközben nálam egy alig gyorsabb 280X volt.Szóval érdekes dolog ez, saját tapasztalataim alapján hiába van venti proper helyre rakva de igazából ennek csak úgy tudnánk utána járni így utólag ha tudnál valahonnan kölcsön kérni egy 6+2/8+2es lapot.
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
"Értem, hogy a mundér becsületét védeni kell."
Ez nem védelmi kérdés
, simán egyszerű logika, olcsó húsnak híg a leve. Ha már Forma1 pilóta akarsz lenni és tesztelgeted a ferraridat a nagyérdemű előtt tesztekkel, ugye te sem egy moddolt trabant kaszniba fogod építeni a ferrari motort, amivel majd körbe járkálsz meg versenyekre mész vagy igen?!"Őszintén, ha a legtutitibb AMD lapba hajtanám akkor mennyivel lenne gyorsabb? 3-5%-al?"
Miért nem teszteled le, kiváncsian várnánk az eredményét, sőt még akár az is lehet hogy te magad is meglepődnél.
"Akkor is le lenne maradva."
Le biza, de baromira nem mindegy mennyivel, lásd Habugi esete a szájlék i7-ével meg a régi FX-ével..
Nem vitatja senki hogy vannak hibái, egyáltalán nem tökéletes; sokat fogyaszt, egyszálon béna félkarú rabló, de azért tud is ha kell, vannak szituk ahol versenyképesen is akár, fura egy processzor, legalább van lelke. Lehet szeretni és utálni egyszerre.
Nem csak te várod, nemrég volt itt cikk arról, hogy érkeznek lassan a Bristollal az AM4 lapok, de persze azt nem írták mikor..

VRM szerintem megint fontos kérdés lesz. Igaz sokkal jobbnak ígérkezik a perf/watt mutató és max TDP sem fog túlzottan elszállni, de tuning hatására ugye bármi elképzelhető, szóval ugyanúgy fontos lesz a lapok után nézni, hogy milyen fázis, hogyan hűtve, mivel fog megbírkózni majd. Remélhetőleg a gyári beállítások és az olcsóbb lapok többsége is már jobban lesz konfigurálva, gondolok itt az itt is sokszor megjelenő "throttling már alapórajelen is" című sláger darabra, mint pár hsz-el ezelőtt is volt ugyebár.
Egyelőre 3GHz-en volt tesztelve egy ES példány, azzal demóztak a rendezvényükön, szóval abból érdemes kiindulni, ~ fél év még mire megjelenik addig tornázhatják feljebb az órajeleket Reméljük legalább 3.5-ig sikerül vagy feljebb. De 4GHz+ főleg kezdésnek szerintem reménytelen elvárás lenne, főleg egy 8mag+HT CPU esetében. Először ugye a nagy halak jönnek majd, kicsit később aztán gondolom lefedik majd a piac nagy részét különböző termékekkel.(#67203) TheChos3nOne : Nincsen.
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Habugi már leírta a 90%-át annak amit erre válaszolni szerettem vona, innen is köszönöm neki szépen, megspórolt egy halom gépelést.

Azt hiszem eléggé körbe jártuk a témát, legyen elég annyi hogy bár dícséretes a szándékod, azért a megvalósítás már hagy némi kívánnivalót maga után. Nekem pl. sose jutna eszembe egy mérsékelt tuningra is alig-alig alkalmas, elsőkközt Fx-kompatibilis elavult chipkészletű lappal teszteljek és vessek össze ez alapján tuningolt FX-eket a konkurenciával, amik ráadásul a saját bevallásod szerint is sokkal érzéketlenebbek a lapok minőségére..
-
Habugi
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Nem szeretnék túlzottan bele vau-vau de az itteniek többsége azt hallgatja 3-4éve hogy mekkora császár az Intel ebben-abban, miközben tökéletesen elégedettek ár-teljesítmény arány ügyileg az FX-ekkel.
Kvázi ezt az egy topicot ildomos lenne meghagyni Intel zeller nélkül úgy vélem, értem az okokat amiért belekezdtél, a szándékot/gesztust, olvastam végig. Annyi a lényeg h innen kilépve még ha a brokkoli pöndörító topicba írnak is, elég magas az esélye h megkapják h kazán, nem hajcsa ki, őskövület stb..
Olyan jellegű infók amiket szolgáltatni tudsz, hosszú évek óta elérhetőek a weben, millió számban, konkrétan.

A lap amiben szerencsétlen FX-et használtad..

Nem állítom hogy rosszul mértél bármit is, annyit állítok hogy mindegy mit ügyködtél a VRM-nek csúfolt rész fölé, jószerivel az életben nem ment nálad normálisan az a szerencsétlen 8350es.
A 4.5-ös rész simán átugorható, két 4.5-re húzott Vishera között olyan difik lehetnek melyeken zongorázni lehet, hova-tovább ha egy alaplapban mértél volna nem "ebben" akkor is felhúznám a bal szemöldököm míg a jobbot gondosan a helyén tartom.., tehát ez a 32 vs 14nm, ddr3 vs ddr4 összehasonlítás ez bájos, jobb szó híján..

Lassan egy éve a hasonszőrű platformváltásomnak, egyszer sem jutott eszembe nemhogy górcső alatt összehasonlítsam a kettőt de ráadásul itt?!

Logout blog egy dolog.., ez a topic meg egy másik.Zárásként annyit hogy van egy-két játék a gépemen ami szarabbul fut a 4.7-es 6600K-val mint az 5Ghz-es 8320assal futott, hiába erősebb durván kétszer egy szálon ha elfogy a 4mag, az ember hinné hogy, pedig dehogy. Muszáj vagyok megjegyezni azt is, hogy az a 8320as alaplapban volt.
Béke!

-
válasz
frescho
üzenetére
példának okért. Daniboy98 World of Tanks gamer live okat szokot tolni meg ilyenek ..
Processzor: Intel Core i7-6700K @4,5Ghz
Videókártya: MSI GeForce GTX1070 Gaming X 8G
Memória: Kingston HyperX Savage 4x4GB DDR4 2400MHz CL12
Alaplap: ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6
SSD: Samsung 750 EVO 2.5" 250GB
HDD: Western Digital 1TB Green 7200 RPM
Gépház: Cooler Master Elite 430 Red
Hangkártya: ASUS Xonar DG 5.1 PCI
Táp: EVGA SuperNOVA 650 GQ
CPU Folyadékhűtés: Cooler Master Seidon 120V V2
Házhűtés: 4x 120mm ventilátor
Egér: Hama uRage EVO 3200 DPI lézer szenzor
Billentyűzet: Hama uRage Illuminated
Fejhallgató: Roccat Kave 5.1
Mikrofon: Auna MIC-900B kondenzátor stúdiómikrofon
Webkamera: Prestigio PWC520FH FullHD
Egérpad: acme performance and accuracy gaming
Monitor:
-Elsődleges: Samsung S24D300 24" 1920x1080 60Hz 16:9 2ms
-Másodlagos: Samsung S22D300 22" 1920x1080 60Hz 16:9 5mshozzá teszem wot max 2 magot használ de inkáb egyet és az ö konfigja eröseb mint az enyém .. de neki is 128 FPS e van meg nekem is szoval nem értem mi ez a nagy AMD leszolás azért mert mondlyuk egy intel max 8fps el produkál többet és kerül 110.000ft ba a proci gta 5 igy is eldarál 55 fps en max grafon ugy h ha nem is váltom le AM3+ om mert nem lesz rá kredit meg nem érzem azt hogy gyengélkedne adig fölösleges több 100.000 elkölteni a gépre a bech és tesztek teljesen mások mint ha csak játszol belle fáradtam h tesztelgesek külömbözö mérö progikal visszont hogy az AMD egy kazán az intel meg hüvösebb ezt azért kötve hiszem mikor egy intel üzemel akár 80 fok fölött is ...
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Senki sem kiáltott ki közellenségnek szerintem
, és az intel fanboyok kifejezést sem neked szántam, bár ha magadra veszed, lelked rajta, akkor a te inged. 
Azért ha már letesztelsz valamit, és nem az a cél hogy a legolcsóbb dolgokból építkezzve mutasd meg mit lehet kihozni ennyiből, akkor azért legalább egy modern! AM3+-os minimum közepes alaplapot érdemesebb lett volna választani, persze ha csak ez volt kéznél, akkor ez van ezt kell szeretni. És senki nem kérdőjelezi meg a hozzáértésedet sem, inkább az alaplap az amiben kételkedünk, asrock, és még csak nem is 9-es chipsetes..

A lapok minősége miatti méltatlankodást már mi is leírtuk párszor, igen, elkeserítő lehetett volna jobb is, csinálthatták volna jobban is, de attól hogy 101xre is leírjuk még nem lesz jobb. Csak reménykedni lehet hogy tanulnak majd a hibáikból mire megjönnek az AM4+es lapok.
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Hát azért nem mondható ideális választásnak az biztos, ha valamilyen csoda mód sikerült is jól beállítani, akkor se egy jó lap FX-alá, főleg nem tuninghoz.

Abban amit írtál teljesen igazad van, ezt nem is vitatom el. Csupán arra írtam amit írtam, hogy egyáltalán nem olyan semmirekellő szar, mint ahogy jónéhány intel fanboy szereti beállítani időről időre.
De ha olyan programokat használsz, ha neked nagyon fontos az egyszálas teljesítmény, jövőtálló platformba szeretnél fektetni, teljesen 0-ról gépet felépíteni, abban az esetben természetesen most már senkinek nem ajánlom az FX-eket én sem.
Az pedig csak egy érdekes időzítés, a sors jópofa iróniája, hogy éppen akkor fogják majd jól kihasználni a szoftverek a sokmagos moduláris felépítést, és ezzel elérni hogy az FX-ek igazán elemükben legyenek, amikor életciklusa végéhez közelít a Bulldozeres FX széria.

(#67169) Askformore : Ha minden igaz jövő év elején már kaphatók lesznek az első Zen-ek AM4 lapkkkal egyetemben. De arra azért készülj hogy első körben főleg a nagyobbak jönnek 8mag+HT, és nem lesz túl olcsó eleinte több mint valószínű. AM4 tehát DDR4 memória, új lapok, új platform. Szóval nem, nem lesz kompatibilis visszafelé. Talán a AM3-as hűtőket fel lehet majd rakni ide is, de ennyi.
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Ha már szóba került igen, jó minőségü lap kell, na meg CPU-hűtő is. Ha ezek nem voltak meg inkább neki se vágj ilyen tesztnek, mert úgy csak azt fogod bizonyítani hogy mennyi gond van a gyengébb AM3+ lapokkal.

Ebből a grafikonból meg csak az derül ki, hogy 4 magig azért viszonylag jól skálázódik a primal engine. És hogy szép erős magokkal dolgozik az intel. Mi itt az újdoság vagy a meglepő? FX-nél meg ott vannak a modulok, ahol nincsenek kihasználva teljesen ott a gyengébb singlecore teljesítmény nyakába még felmászik egy kemény hendikepp is értelemszerűen kapásból. Szóval worst case scenario.
Persze nem vitatom, hogy vannak ennél sokkal roszabb motorok is ebből a szempontból, pl starcraft-é hogy egy extrém példát mondjak.De most hogy kezd egyre több dx12-es game kijönni kiváncsi leszek, hogyan alakul majd azoknál ez a kihajcsa-e mizéria. És akármennyire is le van maradva egyes elavult motorokkal szerelt game-kben az FX, tuninggal azért javíthatható a helyzet ahogy mindig is, és az újabb game-kben pedig ahol ki is van használva rendesen akár 8-szálig, és megvannak az eszközeid egy kellemes tuninghoz; egy jó minőségű jól belőtt alaplap, és megfelelő táp/hűtés, ott igenis versenyképes tud lenni a legújabb intelekkel szemben is, adott esetben azokkal is amik sokkal drágábbak nála. Még mindig ez a véleményem, ezt nem sikerült megváltoztatni. Engem amúgy se nem ver hanyatt hogy 1-2 FPS-el gyorsabb valamiben az intel, ha ez érdekelne, akkor talán már intelem lenne nekem is..
Nem fog 100%-ot kihozni belőle? Nem gondolod hogy kicsikét vicces tényleg egy 1060-al? Még úgy ahogy el tudtam volna fogadni ha 1080-at írsz, vagy egy 3 utas SLI rendszert pl. És még akkor is ott van, hogy ha csak 97%-ot fog teszem azt, akkor már nem éri meg VGA-t újítani szerinted, érdekes?!

-
rambustibi
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Monitorozott összehasonlító in-game videót esetleg nem csináltál?
Szívesen megnézném, nem csak photoshop képeket....
Az intel K-s proci alá is kell a normális alaplap, nem csak az FX alá, esetleg publikus, hogy az FX alatt milyen lapot használtál?Askformore:
9370 és 9590 volt Titan X-el, a yt csatornámon találsz in-game monitorozott videókat i74790k és 5960x Titan X kombókkal szemben (leírásokban a link)Nem hajt ki a 8350 egy 1060-t? ..hahaha

-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
"Az FC eléggé érdekes, egy szálon terheli nagyon a CPU-t, míg a DOOM tisztességesen párhuzamosított."
Érdekes, tényleg a multkori i5 6400 vs Fx 8350 videóhoz képest itt valami nem az igazi, ott alap 4GHz-en produkált egy 980ti-vel kb 100+FPS-es átlagot. Miközben nálad meg + modulonként pár százalékokat lépeget előre 50-ről az FPS FX-4-6-8 között? Valami nem kóser itt.

"A frame delay görbék nagyíthatóak. Láthatóan az FX 4.5GHz-re húzva egy 2.5GHz-re levett 6700k tudását sem tudja. Itt üt vissza a fránya egy szálas teljesítmény."
Valóban három-négy egész FPS-el kevesebbet produkál egy singleplayer játékban, ami még singlecore heavy is. Hát ez vállalhatatlan tényleg.

Megkérdezhetem milyen módban és milyen VGA-val teszteltél doom alatt, illetve hogy milyen lapban volt az FX?
Amúgy tök jó kis összeállítás.

-
-
válasz
frescho
üzenetére
uhh, ahogy nézem ez a proci 90k, szal nincs para... Ultra beállításból tudok engedni, 4,7-en van a proci halkan, de 4,9 is benne van. Zen-ig/karácsonyig marad...
1060-al már nincs olyan, mint eleinte 970-el volt, h artifact, mosott kép, fakó színek?
Többen vannak, akik ezek vagy a zaj miatt visszaküldték.
280X-ről érdemes lenne 1060-ra váltani? nVidia szponzorált játékra kell... -
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Jahh az mondjuk valóban érdekes hogy nV előtt bejelntik, aztán mégis hamarabb kaphatók a később bejelntett konkurens termékek is. Nem tudom biztosan de a gyártás is közbeszólhat, ugye most nem ugyanaz a gyártósorról gördül mind az nV mind az AMD. Úgy tünik tsmc-nél most jobban gördül a kerék. Előbb utóbb beállnak az árak, bevallom én is arra várok, ha neked elfogyott már a türelmed, hát elfogyott. Papírforma szerinti marketingben mindig is erősebbek voltak mint a valósban, sajna ez is tény, és igazad van.
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
De megint leragadtál egy kis (s a nagy gyártók szempontjából) jelentéktelen országnál. Ahol ilyen ÁFA, ilyen értékes nemzeti valuta, ilyen kiskerek, és ilyen mentalitás van. Megkérdezhetem hogy mit vártál?

Külföldön van? Van, Ára annyi amennyi? Igen! 480,nál legalábbis. 470-nél utolsó pillanat beli áremelés persze nem volt szép, de nyiláván nem akartak túl jófejek lenni, na meg akkor ki vett volna 480-at ha picivel lassabban és jóval olcsóbban 470-ért rohan mindenki. Nem szeretetszolgálat AMD sem. -
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Az az egy szerencsénk hogy AMD-nek most rohadtul nem érdeke hogy ne legyen árban is versenyképes, másként pedig ugye nehéz lenne rávenni valakit, még akkor is hogy ha azonos áron hasonló teljesítményű intel vagy AMD CPU estén utóbbi mellett döntsön, a többség ugyanis nagy %-ban az intelt választaná. Piacvisszaszerzéshez agresszívebb árpolitika kell, reméljük meg is kapjuk majd.
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Mindig nyugtatgatjuk a kétkedőket meg a kék szemfedős Veér Istvánokat, akik azzal jönnek hogy AMD alkatrészek kigyulladnak meg elfüstölnek, hogy neem; modern alaplapok és processzorok megvédik magukat és lekapcsolnak, legfeljebb ha az egész ház ég le, akkor puisztulnak meg, erre tessék egy ilyen kép. Erre azért nem vállalnék biztosítást.

-
Joe-Soft
tag
válasz
frescho
üzenetére
Ezt ugye nem mondod most komolyan... te dobtad fel az én napom ezzel a pár sorral...
Csak gondold végig mit mondtál/írtál...
"valtakozo magneses mezo berezgeti a tekercs vezetekeit"
Ha ez így lenne a valóságban, akkor nagyon komoly bajok lennének. (nem mellesleg nem lazán csévélik fel a meneteket a ferritre).
Ugyanis a vezetékek a tekercsen speciálisan impregnálva vannak. ha ezek a vezetékek rezegnének/mozognának, akkor a rajtuk lévő szigetelést ledörzsölnék egymásról!
Ami ugye tudjuk, hogy zárlathoz vezetne!!!
A másik példa is amit írtál butaság.
"Regebbi lemezelt vasas transzformatoroknal maga a vas is be tudott rezonalni."
Itt is, csak azért rezgett be a transzformátor, mert légrés volt a vas lamellák között...Szép mapot

-
-
-
LLKobe
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Rendben, ehhez mondjuk mit szóltok?: ASUS M5A97 PRO
-
-
válasz
frescho
üzenetére
Rakasd be az összefoglalóba kérlek.

A jobb oldali oszlopba is kellene egy villogó gif, hogy összefoglalóval kezdjenek...
Picturemaker: olvastam. Nekem is az a proci van, és volt kb. olyan hűtőm. Ha nem akarja zúgatni, akkor ott a vége kb., másrészt azt írtam, hogy SZERINTEM. Ha Neked más a véleményed, a kérdezőnek írj, hogy 4,5 is menne.
bár lehet ezt is olvassa 
Nálam az már elfogadható, ha hallom a hangját, ezért vízzel 4,5 jelenleg... hamarosan jön az új víz, akkor esetleg meglesem feljebb.
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Jó, elismerem, amiről írtam csak az érem egyik oldala. És nem ilyen egyszerű a helyzet. De azért látszik némi fény az alagút végén, mely véletlen szintén az AMD érdeme. Végülis érthető, hisz főként rajtuk segítene, gondolok itt a mantle / DX12-re, amire szintén még várni kell mire beérik, és itt ujból igazat kell adjak neked, hogy sajnos a cég előremutató fejlesztései, általában túlságosan előremutatóak.

Még egy érdekesség a végére; új konzolok, ahol ugye szintén sok magra kell programozni, igaz plusz könnyítés hogy csak kettő fajtára, és azok is többé-kevésbé megegyeznek alapvetően.
Aztán amikor a mentle és a CPU-használat szóba jön, általában mindíg az jön ki hogy úgy érzi jól magát a kód, ha sok szálon képes ellátni a GPU-t. Tehát ez is kicsit ellentétesnek látszik az APU irányzattal (up to max 4 szál ugye) és a nextgen konzolokat valamint a desktop ragadozókat (i7,FX) favorizálja dGPU mellett.. Na persze aztán idővel kiderül végül melyik lesz jobb. Előbb-utóbb persze mindenképp az APU-k fognak győzni, de amíg nincs nagyobb támogatottságuk egyetlen okból, mégpedig hogy már nem gyártanak mást lassacskán.
-
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Nahja az aztán abszolút értelmetlen dolog hogy komplett modulokat tilt le valaki. Még annak is csak akkor lenne értelme, hogy modulonként 1db magot tiltunk ha a fennmaradókat úgy legalább 6GHz-ig lehetne húzni, úgy hogy a fogyasztás sem szállna el nagyon és levegővel hűthetőség azért még megmaradjon. De ez kb lehetetlen feladat, ilyenre még a válogatott chipek sem képesek sajna. Ellenkező esetben a turbó órajelek is sokkal magaasabbak lehettek volna gyárilag. Az is igaz hogy egy igazán jó tudbóval, szükség sem merülne fel ilyen extrém (vissza)lépésre.

-
Armando_19
őstag
válasz
frescho
üzenetére
20 fok van a szobában,5 óra terheléses teszt alatt 49 fok volt a maximum amit mértem. Látszott a hőmérséklet görbén, mikor bekapcsol a házban a fűtés. ott ment fel 45-ről 49-re.
Örülök a szerencsémnek, jó kis procit sikerült kifognom. Ha lesz egy kis szabadidőm, neki állok kitalálni, hogy mit megy végre. -
Armando_19
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Nem bírtam ki, hazaértem, egyből rárepültem a témára.
A kép készítése óta eltelt még azért pár perc, megtapogattam a heatpipeokat, és semmiképp nem nevezném forrónak, szóval nem hiszem, hogy akár 60 fokos is lenne a cpu. 43-44 fok(ezek szerint piszok mázlista vagyok?)
|1.296V| |4400mhz| |FX 6300| |Zalman CNPS10X Performa(1db ventivel!)| |Antec 100 ház| pólós idő a szobában, 20-22 fok között talán.
Azóta is folyamatosan megy a teszt amúgy, most megyek aludni, így is fogom hagyni a gépet míg fel nem kelek. Remélem nem egy csúnya kék ablak, vagy blank desktop fogad majd.
Ohh shit, ahogy bezártam a böngészőt, csuklóból zártam vele együtt az aida-t is. Counter restart pls!. Most indul még 1x.
-
-
válasz
frescho
üzenetére
most láttam ezt a hsz-t. a 8320-am alapból valami 1.3-on állapította meg a default vcore-t, de én talán 1,25-re tettem. ezekszerint akár 1,2-n vagy 1,15-ön is mehetne a 3.5ghz? (jelenleg nem akarom még tuningolni a procit)
A C6-ot még nem kapcsoltam ki, de a turbocore-t már igen. LLC-t mennyin kellene hagyni? most talán regular-on tartom (100%), nem tettem feljebb. -
stratova
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Egyebkent eppen a TDP kereten beluli tuningrol jut eszembe. Ez lehet meg az az eset, amikor egy nagyobb TDP-s CPU. Felteve, hogy AmdMsrTweakert nem keszitettek fel ennek kitolasara. Bar lehet, hogy 5 GHz felett. Bar kerdeses, hogy nem erne el egy magos terhelesnel hamarabb a kritikus homersekletet.
-
-
-
válasz
frescho
üzenetére
így teljes alapjáraton
CPU: 25c fok
Mainboard: 25c fokHa a Turbo Enabled akkor az alap érték mind2 esetben 30c fok feletti

PWM FAN van a Mugen 4 -en 2db (+-) (tehát ahogy melegszik a CPU úgy emelkedik az rpm
prime95 is megy gond nélkül 50-60c fok között áll be a hőmérséklet (CPU) max. 56-57c fok ha jól emlékszem (nem most mértem)am. próbáltam emelni korábban a szorzót 4500MHz -re és a feszen is löttem + ba de sajnos nem volt kép (kikapcsolás se segített) így maradt a Jumper modify (sokan elemet szokták ki / berakni)

ez mitől van, hogy ilyen esetben nincs kép auto restart után ? (mikor mentem a BIOS beáll.)Megpróbálom a szorzót emelni (hátha sikerül kicsit)

UI.: most tapasztaltam, hogy Asus progi kiírta.. Warning: VDDA Voltage (ez mi?) ablak előugrott majd eltünt
L
-
mycso
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Én sem vettem észre, hogy nagyon zabálná az erőforrásokat, 2-3 virtuális géppel simán elvan (xp, linux, 8.1). Ramom is van 12GB, tehát van miből pakolgatni.
És ahogy írod, én is használtam már régen is, még p4 korszakban és akkor sem volt semmi problémám.Esetleg még w8 topikban rákérdezek, hátha ott láttak már ilyen problémát.
-
mycso
veterán
válasz
frescho
üzenetére
W8 alatt használom a Hyper-V -t.
De, ez valószínűleg lényegtelen, mert ahogyan a biosban bekapcsolom a virtualizációt, már onnantól kezdve beáll az említett 80-90%-os kihajtásra a procihűtő, majd a boot alatt és a windowsba belépve is is marad ez az érték. Nem kell elindítanom a programot, már alapból sz@r a hűtés szabályozása.
Tehát ezen kívül az égvilágon semmihez nem nyúlok, csak a biosban ON-ra rakom a virtualizációt.
Ha kikapcsolom, akkor szépen szabályoz, és a win-be belépve is a giga programjában beállított határok között üzemelteti a hűtést és természetesen aktív a smart control. -
=WiNTeR=
senior tag
-
stratova
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Ha jól emlékszem hasonló értékelésre jutottál a Windows vs. Linux Apache teszt alapján korábban. Ahol Linux minél inkább terítette a terhelést a magok/szálak között, míg Windows csak egy-egy szál teljes terhelése után osztotta ki a következőnek a feladatot. De javíts ki ha tévedek.
Egyébként egyetértek. Ezért is latolgattam korábban, nem jobb-e bizonyos programok esetén egy 4M/8T + OC helyett a 4M/4T + magasabb OC beállítás a gyári modul/mag lekapcsolós + Turbo Core megoldásnál. -
Alister71
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Egyértelmű, hogy a fars lapot kiadó cég tehet erről.
Másik kérdés, hogy van olyan buta user aki még hisz az olcsó csodákban.
Nagyon nem érzem az AMD felelősségét ebben, mert esélyes, hogy fingja nincs az egészről.
Én is eladhatok minden büntetés nélkül egy Ladát, ráfogott BMW motorral egy hozzá nem értőnek. -
mackosajt
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Köszi a kimerítő választ, de:
1. sajna a linken szereplő lap nem felel meg az IDE elvárásnak
2. attól félek, ismét jön egy "Felfűtött moderátor" az utóbbi pár "kinek nagyobb a ..." hozzászólás miattAz előbb toltam a bétát a bf4-ben haverokkal.
Jól mutat a FHD-ban a szép fps. Igaz, fűti a vizet is rendesen a proci, a 7970 meg rendesen tekeri a ventiket.
jól érzi magát a 8120 az "új" lapban -
Zsivaagoo
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Nézd... Az AMD nagy szabadságot adott azzal az alaplapgyártóknak, hogy nem határozott meg minimális igényeket az FX-ekhez, ugyanakkor fenntartotta a kompatibilitást a teljes AM3 és AM3+ foglalatú CPUk-ra az AM3+ -os lapoknál.
A hátrányok az ilyen előnyökből következnek: ezért van hihetetlenül sok, baromi olcsó és baromi csumpi lap a piacon 760G-s csipszettel, 880(G)-sel meg nem lehet találkozni, pedig az egy jó csipszet volt(/van).
FM1/2 oldalon már más a helyzet, ott 3 csipszet képviselteti magát az A55/75/85 személyében.
--------------
Intel + NVidia kérdés: az Intel túlságosan bízik önmagában és nem tud normális IGP-t rakni a processzoraiba. Egyébként szinte már csak IGP-vel rendelkező CPU-kat gyárt, de a VGA rész még mindig szar. Miért nem vásárolja fel az NVidiát? (A balfasz...)-------------
FM2+ APU és izébizé: Ha a 32 nm-es gyártástechnológiáról gazdaságosan át tudnak térni 22 nm-esre, akkor el fog férni a 2/3/4 modul a 4/6/8 maggal + IGP-vel + L3 cache-sel (modulonként legalább 1MB-vel) adott méreten és én ezt üdvözölni fogom. Ha a Hybrid CrossFire megoldást is értelmesen hozzáfejlesztik, akkor mindenféle teljesítmény igényre meglesz a megfelelő és megfizethető kategória.
Meglátjuk 2-3-5 év múlva, szeretném hinni, hogy a mérnököknek lesz legalább fele akkora döntési jogköre, mint a (pénzügyi) managementnek.
-
laca000
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Sem a turbo hangolásával nincs semmi problémám, de hozzáteszem kissé ostoba és bárgyú aki akár Intel akár AMD fronton azt használja, sem a hőmérséklet helyes szenzoros érzékelésével.
Ezért nem értem miről beszélsz.
A "belépő szintű alaplapok"-ról annyit, hogy Intel-nél sem tudnak semmivel sem többet, mint AMD-nél, hovatovább ezen belépőszintű alaplapok tömkelege főleg jóval korábbi, az FX kiadása előtti-régebbi release, így nem csoda ha csak biosfrissítés által lehet stabilizálni a processzort.
A feszültség érték pedig állítható, azt természetesen elfelejted megemlíteni, hogy alulfeszelhető gyakorlatilag bármelyik FX.
Akkor most mit akarsz demonstrálni, miről is beszélünk? -
-
laca000
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Értelek én, de a te olvasatodban, gyakorlatilag ez úgy hangzik: vegyen Intelt aki nem ért hozzá.
Ez így nem állja meg a helyét.
Intelnél legalább annyi buktató van, elsőképp a melegedés, persze az átlagfelhasználó maximum a nap sugarainak erősségéről, vagy az arcát szétégető UV sugarakról, esetleg a tűzhely forróságáról tudja mi is az.
Már ha innen nézzük.
Tehát, azért nem úgy van az.
Kicsit érteni kell hozzá.
Na és?
Aki nem ért hozzá, nyomjon az "auto boost" ikonra.
Az "átlag"-felhasználónak az is épp úgy megfelel.
Intelhez meg ugyanúgy kritikán aluli hűtőket adnak, de ezen nem érdemes lovagolni, nem is hallja a zajt Facebook-ozás közben, más meg úgy sem érdekli, felesleges. -
laca000
őstag
-
djculture
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Nemtudom mi a probléma vele egyszerűen nem tuningolásra való alaplapok, tudom mert nekem is van egy legolcsóbb 960GM-GS3 FX ezer éves 760g chipsetes lap benne meg gond nélkül megy az fx8120-as huzgálás nélkül előtte egy athlon2 x4 volt.
Alapjáraton probléma nélkül megy, aki meg tuningolni akar nem 10-15 ezeres lapokkal fog baromkodni úgyse. -
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Hmm lehet hogy ez általánosságban igaz rájuk, de speciel itt az AM3+ 9es szériánál, pont az egész alsóbb szegmens, de még a középkategória sem lett az igazi. A másik két nagy gyártó lapjai valahogy jobban sikerültek, ezért is ajánjuk azokat inkább, nyugodtabb szívvel.
Például egy Extreme 9et kb. mindenki szivesen elfogadna itt szerintem, najó talán Laca-n kívül
, de az olcsóbb lapoknál inkább giga vagy asus, a jobb választás, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- JBL ProFlora CO2 Starter Bio Set biológiai CO2 készlet 10-40 l-es édesvízi akváriumokhoz
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
.

.
. kérdés milyen lapokat dobnak majd piacra az alaplap gyártók és mennyiért ,reméljük nem olyan lesz a felhozatal mint AM3+ -nál és Amd jobban megköti a gyártók kezét.

, simán egyszerű logika, olcsó húsnak híg a leve. Ha már Forma1 pilóta akarsz lenni és tesztelgeted a ferraridat a nagyérdemű előtt tesztekkel, ugye te sem egy moddolt trabant kaszniba fogod építeni a ferrari motort, amivel majd körbe járkálsz meg versenyekre mész vagy igen?!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)