- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
vakond5 #53665 üzenetére
Baj persze hogy nem lesz,csak kaphatnál mondjuk 3-5Cfokkal jobbat is...történetesen nekem is H100am van,és nem szorul az a blokk rá annyira mint mondod,ugyanis egy csavar alatt sincs rugós feszítő,tehát addig tudod húzni amíg meg nem áll.Minden esetre ezt a módszert ne ajánlgasd,hogy vegye vissza a cpu hűtőt,mert az helytelen.
(#53666) fmx
Hogy mire? -
TTomax
félisten
válasz
vakond5 #53640 üzenetére
Te tényleg így raksz fel egy procihütöt?Amikor visszaszeded meg újra visszarakod egy csomó kis légbuborék szorul alá,amit ki nem nyomsz onnan többet ,azért szoktuk újrapásztázni,meg ahova vékonyabb még nyomsz?
Én úgy szoktam felrakni,hogy nyomok a közepére,és az szépen egy bakkártyával,vagy telefon kártyával szépen elterítem,de nem össze-vissza hanem szépen egy irányba mint ahogy az gyári proci hűtőn is van.Majd rá nyomom a hűtőt a procira és nyomás alatt picit megcsavargatom,aztán rögzítem a lábakat, ha a hűtőt vissza kell venni valami oknál fogva akkor újrapásztázom.
-
guftabi96
addikt
válasz
vakond5 #53547 üzenetére
erre én is gondoltam, csak azt nem értem, hogy ha ezek a játékok már a 6 szálat sem használják ki, akkor miért lennék előrébb 8-val. Ugyanis ahogy monitorozom a cpu használatot, azt látom, hogy a processzor sincs normálisan kihasználva.
Bf4 kb az egyetlen, ami normálisan használja mind a 6 szálat tapasztalataim szerint.
-
Stylerr
addikt
válasz
vakond5 #53427 üzenetére
Köszönöm!
15k HUFig bezárólag lévő hűtők sokkal gyengébbek? Mert ha ezt a bequiet Dark Rock Pro 3-at nem használom ki, akkor nem szeretnék 10ezer forintot "kidobni" az ablakon, belegondolva, hogy 10ezer forintért mennyit dolgozok jelenleg..
Esetleg 15ezerig tudnál ajánlani olyan hűtőt (a fentebb linkelt weboldalról), ami a 4ghz-s tervezett tuningommal megbirkózik? -
guftabi96
addikt
válasz
vakond5 #53097 üzenetére
és azon belül hol? Nem ismerem a programot, most raktam fel én is, mert asszem Habugi mester ajánlotta többször itt a topikon belül. Ha elindítom a Sensor-t, akkor ugye előjön egy kis ablak, aminek az alján van egy olyan gomb, hogy ''Logging Start'' . Ez lenne az? Mivel fogom tudni utána megnyitni? Valami CSV kiterjesztésű fájlba akarja lementeni
szerk: igen, az Aida-ban van ilyen azt tudom, de ott mindig csak az elmúlt egy-két percet mutatja.
-
Viktoár
addikt
-
törölt tag
válasz
vakond5 #52955 üzenetére
Gigabyte sem csinálja a kétszer indulást az újabb bios-szal. Egyedüli gond vele az alvásból felébresztésnél a már említett probléma. Az uefi-je fapadosabb, de ez inkább csak esztétikailag hátrány, egy időt követően (miután elmúlik az újdonság varázsa) meg úgyis mindegy. Mondjuk nem vagyok egyetlen márka pártján sem, Asus-t is épp úgy megvettem volna, ha épp lett volna raktáron.
Illetve ez nem teljesen igaz, mert amíg volt, addig Abit-párti voltam, fasza kis tuninglapjaik voltak. -
inspiroyhome
senior tag
válasz
vakond5 #52951 üzenetére
Számomra nem gond, abban a hitben vagyok hogy a CPU vagy működik vagy nem, nincs olyan hogy csak kicsit jó, illetve a lapot agyontesztelem a 3 nap próbagari alatt amit mindig kiharcolok magamnak. A ram meg... lefut egy pár órás memtest, és oké. Nekem teljesen belefér ez, ha ilyen sokat spórolok rajta.
Mennyivel lenne jobb a gigabyte_ga-990xa-ud3 az előbb említett lapnál? Megéri a dupla árat?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
vakond5 #52733 üzenetére
Á, nem kellett plusz fesz. Egész egyszerűen el van qrva a kib**ott manual. Nem felváltva, hanem egymás mellé kell helyezni a kiteket. A CPU-Z adta a megoldást, mert láthatóan épp ellenkezőleg sorolta a slotokat, mint ahogy a lap kézikönyve írja. Gondoltam, biztos nem a szoftver téved - ergo a manual a hibás.
De a tiéd is érdekes probléma, nem kétséges -
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
vakond5 #48646 üzenetére
Ha még fejlesztés alatt áll, akkor procira marad a szürkezónás PSCheck, bár nekem ez az AIDA64-es shot jobban tetszett.
Ha elérhetővé válik s lenne újfajta hardverem, már a fejlesztés támogatása miatt is elgondolkodnék egy Extreme verzión, de az E/B nagyon nem az én világom (s mivel munkámat nem érinti - csak hobbi szinten érdekel - nem térülne meg, másnak ettől még hasznos társ lehet). -
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #48558 üzenetére
Nekem is voltak 1,65 V-os modulok, több is, 4 GB, majd csere 2×4 GB és egyik sem ment az alatt 1600-at, akkor nem fogom azt mondani, h 1,5 V-on használja -főleg hogy gondja is volt vele.
Hogy azóta vannak olyan modulok, amik 1,65 V @1600 gyári érték ellenére is üzemelnek 1,5 V-on, az lehet, de ha nem lett volna gondja, akkor nem kérdezte volna...Részemről a ramos dolog vége, immár másodszor, tedd magad túl rajta, hogy van olyan, amit még nem láttam én sem, és nem fogom ajánlani a gyáritól eltérő beállítást, ha éppen a hiba okát keresi.
De ezt akkor ott leírtam, sajnálom, ha a mai napig nem tudtad feldolgozni. -
Habugi
addikt
válasz
vakond5 #48251 üzenetére
Ha tényleg minden csatlakozás ki lett próbálva/nincs contacthiba, volt cpu ki/be + cmos reset akkor nehéz mit mondani.
Hallottam már olyanról, hogy valaki 6+2es lapba a táp VGA-nak szánt 6+2es ágát szuszakolta be és ezért nem ment..!
(Esetleg erre is kérdezz rá..) Amennyiben megvan még a régi cpu, bele kéne próbálni azt is, mert ha azzal nincs probléma akkor vagy a BIOS vagy táp felé érdemes vizsgálódni.
-
stratova
veterán
válasz
vakond5 #48214 üzenetére
Nyet.
FX-8370E 3.3/4.3 Ghz 95 W
FX-8370 4.0/4.3 GHz 125 W
De már írtam korábban is, hogy az itteni és az xbitlabsos hír valószínűleg a turbo órajelek áldozata lett. -
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #48124 üzenetére
Át lehet állítani telepítés után is. Előtte registryben kell átírni egy-két értéket, annyi.
PofaJenö: fura. Tápod rendben van? FPU test is be van kapcsolva, szal. akár VGA miatt is lehet. IBT-vel teszteld a procit. Vedd még lejjebb a proci feszt, ennyi nem kell ehhez sztem...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
vakond5 #48124 üzenetére
Valószínűleg nem fog.
Nekem nem szokott.
AHCI engedélyezése -
-
baboss
őstag
válasz
vakond5 #47978 üzenetére
hackeeeee
Az a fránya energia gazdálkodás tett keresztbe.Eszembe se jutott,hogy megnézzem.
Minimális 100% volt.
Beállítottam 5%-ra és egyből jó lett.
Még kilövöm ezeket is 'Spread Spectrum' és megnézem a végeredményt.
Virtuális gépet használok az kell a munkámhoz.
[CPU-NB] 1.4v-ra van húzva,megnézem ha lejjebb veszem stabil marad e a gép a tuning alatt.Illetve a DIGI+ beállításoknál ami rávonatkozik beállítom arra amit javasoltál.
Ha minden jó akkor elmentem a beállításokat. -
lee56
őstag
válasz
vakond5 #47566 üzenetére
Én is így tudom, cserébe viszont a Visherák 10-15% plusz teljesítményt hoznak azonos órajelen, míg a magasabb fesz ellenére is hűvösebbek, és kevesebbet is fogyasztanak, hála a RCM (Resonant Clock Mesh)-nek részben, ami a Zambéziben nincs még.
ViZion : Akkor kicsit túlbecsültem
De akár még lehet is ilyen, egy roszabb darab, ami csak magasabb feszen hozza stabilan az említett 4.5GHz-et.. Ezesetben csak az unlucky verziót példáztam.
-
Habugi
addikt
válasz
vakond5 #47528 üzenetére
Tegnap csináltam ezt a videót egy fórumtársnak, gondoltam ide is belinkelem: [link]
Az "optimalizálatlan", gépgyilkos, intelen/nvidiával jobban futó, maximum 3 magot normálisan kihasználó GTA4..
Ja és mielőtt elfelejtem, mert legalább egy napja nem linkelte senki: [link]
(#47528) vakond5:
Egy kis pénteki "ennek a hétnek is vége" hangulatfokozó.
(#47530) baboss:
Klassz kis alaplap!
(#47525) Zsivaagoo:
+1, elég a 8320as.
-
baboss
őstag
válasz
vakond5 #47541 üzenetére
Elég sokat kellet,hozzá spórolnom,hogy megtudjam venni,apránként jutottam idáig.Amikor eladtam egy alaplapot akkor kipótoltam és egy jobbat vettem.Ugyan ez volt a helyzet a CPU-val is.Abból is igyekszem a legjobbra,de a FX-9590-et már nem fogom megvenni,bőven elég a mostani.
A másik alaplapba meg bőven elég lesz a í74770k -
antikomcsi
veterán
válasz
vakond5 #47471 üzenetére
Nem fog kiadni frissebbet, mert ha a lap nem támogatja mondjuk a 9590-et, akkor nem kerül bele a biosba a friss cpu microcode.
Abba számít, hogy felismeri és kiírja a proci nevét is, nem csak mondjuk annyit, hogy unknow cpu.
Még socket 462 idejében rengeteget bíbelődtünk ilyesmivel. De nem volt gond, csak annyi, hogy első indításkor alap szorzóval és 100-as FSB-vel indult a proci.
Tök felesleges egy olyan lapnak megadni a legújabb proci támogatását, ami amúgy sem bír izzadás nélkül 200-230W-al etetni egy procit. Persze lehet, hogy az FX-8370 bekerül majd még pár biosba, de azokból a 220W-os procik megint ki lesznek hagyva.
A Te lapodon, ha fent van a legfrissebb hivatalos bios akkor már nincs semmi gond.
-
-
Omli85
őstag
válasz
vakond5 #45843 üzenetére
Erre érdekes példa tegnap lefuttattam a következőket:
IBT standard 10 kör
IBT High 10 kör
IBT Very High 10 körSemmi gond nem volt lefutott minden szépen nyitottam egy böngészőt crash.... xD
Amúgy valaki segítsen már ha függőleges csíkos képernyőt kapok random színven (fehéres szürkés kékes mikor milyen kedve vanmikor leakad a gép mi az isten a nyűge ?
A gép nem fagy meg teljesen pl mert minap épp filmet néztem volna ugyan ez a jelenség a hang megy tovább a kép lehalA következőről csinálok képet mert most már kezd felhúzni a dolog, hogy nem jövök rá mi a nyűge.
Amióta alaplapot cseréltem azóta van ez a jelenség csak nem jövök rá az istenért sem mi az oka :/ Én memóriára tippelek, hogy ott borul meg valami.Tegnap 4GHz-n dobott az IBT 102 GFLOPS-ot szóval ma szerintem rá szánok pár órát hogy ezt az értéket stabilan kifacsarjam belőle
-
Habugi
addikt
válasz
vakond5 #45821 üzenetére
A régi Phenom II X4 955 BE-m két évig ment masszívan 70°c fölött, ugyan ebben a lapban gyári hűtővel.
GTA 4 közben láttam párszor 76 fokon, tavaly nyáron kb végig 72-76 fokos volt játékok közben.Kutya baja nem lett, decemberben eladtam azóta kétszer is visszaszólt az új tulaj, hogy köszi, nagyon frankón megy. Jók ezek az AMD féle intelmek, de kb olyan szintű okosságok, mint amikor a mikró használati utasításában bennevan, macskát nem ajánlott beletenni.
AMD-s önvédelem az "átlagos" userek ellen kb, nem több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest