Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovtiv3
aktív tag
Minél többet (szerintem).

-
fasterware
aktív tag
válasz
rovtiv3
üzenetére
Engem még nem hagyott cserben a prime95, de nem is lenne szívem 6 órán át nyüstölni a cpu-t egyfolytában, aki mondjuk munkára használja a gépét ott mondhatni kötelező a minden körülmény között betonstabil gép, de nekem csak netre meg játékra kell a gép, videót is talán áprilisban konvertáltam utoljára
. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Habugi
üzenetére
Akkor megnyugodtam.
Az van, hogy a barátnőm napi több órát dolgozik a gépen, ezzel keresi a napi betevőt, ráadásul néha videót vág, ilyesmi. Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy ne legyen stabil a cucc. Azelőtt kétszer is fagyott neki munka közben, a barom OC-m miatt. Másodszorra úgy futott utánam, mint a pedofil az iskolabusz után... szóval vigyáznom kell. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Nekem jónéhányszor 3-4 óra után hasalt el a Prime, miközben az összes létező teszt és bench gond nélkül mindig lefutott. Lehet, hogy én vagok a bogaras, de a Prime-ot ezért 5-6 órán (vagy egy éjszakán) keresztül futtatom, ha új beállításokat tesztelek.

-
norbi642
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Köszi
és valami teszt progi? -
norbi642
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Most cpu +0.2v al vrm +0.1 v al stabil a windows 4.5 ön...valami jó processzor hő figyelő amin folyamatosan látom a hőfokot?
-
norbi642
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Alaplasp gigabyte 970a ds3p
-
Lendova
őstag
Scythe Ninja 3 Rev. B+FX6300
Továbbra is keveslem a hűtést. A CPU 1.428V-ot kap 4700-on, az elért hőfokokat BF4 alatt produkálta szép lassan, ahogy bemelegedett a rendszer. A hűtő alsó részét langyosnak nevezném, feljebb még annak sem. Eddig 3x pasztáztam, hátha túl keveset/sokat tettem, de az eredmények hasonlóak.
-
-
-
Johni5
őstag
[link] Na asszem itt a vége.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
norbi642
tag
Sziasztok egy fx 6300 as t szeretnek huzni most 4000 megy de 4500 korul szeretnem jaratni!lehetseges ez?mekkora fessz el illetvea hutom egy lucifer v2
-
Valkűr
addikt
Régebben is volt már ilyen, másik HDD-vel is, h feltettem a windowst , működik is rendesen de nem tudom frissiteni, mert fél óráig keres de semmit sem talál, most ugyan ez a helyzet. Minden tökéletesen működik , csak a frissitést nem találja, pedig tuti van.
-
-
SHO(KER
csendes tag
Nagyon kezdő kérdés, de honnan tudom, hogy mennyire lehet alulfeszelni a procit?
-
Kroni1
veterán
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Nekem egy TT BigTyp teljesit szolgálatot a konfigjaimon asszem már vagy az S939-es idők óta, amit még Oliverdától vettem nagyon régen. Ez nagyon faja cucc, el is birná vinni a szénnétuningolt FX-et is, egész egyszerűen azért nem járattam magasabban a procit mert nem használtam ki. Inkább a gyári 1.325V-ról levittem 1.224V-ra és 4Ghz-re, na igy viszont 36C alapon, és a fogyasztása meg intel szintű! Az biztos, hogy 1.325V-on elhasalt 4.2GHz felett, magasabb feszt meg nem adtam neki. A 8320E-vel sem tervezek gyári fesz fölé menni, de majd ha meglesz meglátom milyen fából faragták..
-
Kroni1
veterán
válasz
Hencso
üzenetére
Köszönöm a megerősítést, én is valahogy igy gondolom! Igen, tudom hogy az FX-nek a freki a lényege, de azért nem akarok túl sok feszt adni neki. A jelenlegi 6300-asom alulfeszeltem 1.224V-ra, így megy hűvösen 4GHz-et, igaz ennél jobbat láttam már FX83xx-asoktól is. Ha mondjuk 1.3-1.35V körül elérné a 4.2-4.5GHz-et stabilan akkor az megfelene nekem.
Hát akkor belevágok, rendelek egy ilyen csodát..

-
Valkűr
addikt
Húúú segítség! 10 kor elmentem itthonról , kikapcsoltam a gépet. Most hazaértem és kiírta valami boot akármi hiányzik, 2x inditottam ujra és nincs kép, csak az egész látszik a monitoron. A biost beadja a windows meg olyan amit irtam, majd hibával ujrainditja mahát . De ismét a hibát a hiányzo bootmgr irja ki, és felajanl egy újrainditast. Mi a faxom ez, hisz előtte tökéletesen ment.
-
Gyuri09
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Megvolt de egyszerűen ilyen Digi+Power controllt sehol sem találok a bios-ban.... Pedig még a lap tipusa is stimmelt az összefoglalóban szereplő lapéval
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Lehetőségem volna egy kisebb ráfizetéssel megválni a kevésbé tuningos FX6300-asomtól, és beleugrani egy FX83XX-be. A 8320-ast néztem ki, az lenne a kérdésem, hogy az olcsóbb 8300 vagy esetleg a 8320E mennyire ajánlott vagy sem? Ezek tuningban elmaradnak a 8320-tól általánosságban vagy ha ugyis tuningol az ember akkor jok esetleg ezek is? A 95W tdp az E tipusnál mindenképp korlátozó tényező? Nem akarok brutál tuningot, 4-4.2 GHz körül a lehető legkissebb feszen járatnám a procit..
-
Gyuri09
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hozzátok hogy egy kis FX6300-t szeretnék húzni egy Asus m5a97evo r2.0-val.
Miket kell ki\be kapcsolni a procin és honnan érdemes indulni? Köszönöm előre is!
-
gratzner
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Bocs, ez a link 2 fajlt tartalmazott "először" és "másodszor" nevű mappákban. Mindkettő .exe 1-1 frissítést pakolt fel. Mik ezek? Hogy futtassam 15 percig very high-on?
Ja és amúgy mi az az IBT? p) -
Dark KillerX
addikt
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Persze hogy placebo, és tényleg nem sok haszna ( max benchek alatt), és miután mértem, sajnos elkezdett meghalni a windowsom, ami annak jele, hogy nem stabil, és még 1,65V-on sem volt az, így hagytam, és visszaraktam 1652Mhz-re ( 9-9-9-24-1T), ahol stabil
eldiablo Sajnos az én procimnál is iszonyat kérni a CPU/NB a feszt így ide is már 1,23V kell, ami tudom nem sok, de IBT alatt összességében ,így tudom 60 fok környékén tartani a procimat, egy TX3-al.
-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nálam hasonló eredményeket produkál cl10 ben 1900 környékén. De ez csak placebó... ha érted mire értem, max 0,5-1 fps-t jelent játékok alatt, bár a 3d mark vantege meghálálja, nálam 200 ponttal többet adott, csak mert 1600 helyett 1900 on fut a mem...
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Valami elállítódott vagy rosszul értelmezem a Turbo Core cuccot?
Adott egy 8350, mind a 8 'mag' engedélyezve, minden alapon van. Ha én most elkezdek játszani vagy prime95-tel tesztelgetni, akkor nem kellene minden magnak felugrania 4.1ghz-re? Bekapcsolt és kikapcsolt APM Master Mode mellett sem ugrik fel. (Gigabyte 970A-UD3 1.2)
Overdrive-ban le volt tiltva a Turbo Core. Fura, nem is nyúltam hozzá.
Néha játék közben el van indítva a HWInfo64, hogy lássam a maximális hőfokot, de vannak érdekességek, pl. múltkor 0-ás és 3-as magnak a max frekvenciája 4.8ghz volt.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
A DX12-től nem a procik fognak gyorsulni, hanem a játékok.
A proci számítási teljesítménye változatlan marad. Jól van na ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Off-ba
Egy jól optimalizált játék alatt, bőven lehet vga limites a játék egy akár Fx6300-al
GTX 970 + FX6300 [link] vs GTX960 + FX6300
Jó a környezet, meg a jelenetek másak, vga az FPS-ek, mindenhol stabilak ezen a szinten, szóval itt mindenképp vga limitről beszélünk

-
belaazallat
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
A DX12-től nem a procik fognak gyorsulni, hanem a játékok.
A proci számítási teljesítménye változatlan marad."fejlesztők tényleg kihasználják a több szállra való optimalizálás lehetősségét, akkor javulhat a helyzet."
Igen, ha jól skálázódik a grafikus motor, akkor nincs hátrányban az AMD proci, pl BF3 ban DX 11 alatt nem érzem hátrányát multiban sem.
-
MK VII
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Nem rád értettem hanem általánosságban.
Ha valakit "hív" az új vas akkor nem vagy csak minimálisan kell többet költenie mintha mondjuk Haswell-t venne...
Új gép összerakáskori váltásra értettem.. Mondjuk régebbi 775 vagy AMD konfig váltásakor nem lehetetlen opció, hogy a legújabbat vegye az ember..
Én tuti váltanék, ha lenne rá pénzem. Bár megmondom őszintén, igaz még túl sokat nem tudni a Zenről, de lehet kipróbálnám addig meg elvagyok azzal ami van...
( Ne mondjátok senkinek.. Psszzt..
) -
válasz
MK VII
üzenetére
...néztél alaplapot és procit is hozzá? i5 az olyan 55k, normálisabb deszka 30k...
8 GB ram -ami nagyon alap, 16 GB-vel érzem jól magam- kb. 22k, 16 GB az meg 42k... szal. nekem nem éri meg váltani még.
DDR3 árában nincs, mert anno 16 GB volt 18k kiszállítva, akcióban, szal. rohadtul magasak a ram árak még mindig. OK, közben a Ft is romlott sokat
-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
+1
6300 @4,5 GHz->9370 @4,9 GHz-re váltottam, engem a VGA "limitál", nem a proci. Lehet intelen 60 helyett 80 fps lenne, de amíg nem lesz 40-50 alatt, addig nem tartom valószínűnek a váltást. Főleg, hogy DDR4 is horror ár még
-
Dark KillerX
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Én azért várok némi gyorsulást, és ha a fejlesztők tényleg kihasználják a több szállra való optimalizálás lehetősségét, akkor javulhat a helyzet.
Egyébként úgy gondolom napjaink játékai eléggé jól futnak a hasonló Intel procikhoz képest is. pl GTA5, Witcher3 , Star Wars BF
, és ez talán még javulhat is a jövőben. 
-
Shaza
senior tag
Szerintetek fog érdemleges gyorsulást hozni az amd prociknak a directx 12?
-
gratzner
tag
válasz
Habugi
üzenetére
Hú de örülök, hogy nem vágtad falhoz!

Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a választ. Ennyi nekem elég is, tökéletesen egyértelmű és logikailag felfogható segítséget kaptam. Tényleg köszönöm!
Vga alapból egy lightning be, úgyhogy nem húzogatnám, inkább az a cél, hogy a cpu szolgálja ki rendesen. -
Habugi
veterán
válasz
gratzner
üzenetére
Turbot es APM-et erdemes helybol kikapcsolni. Egyebkent pusztan szorzo/orajel emelestol nem melegszik jobban a proci, az akkor kezdodik amikor adott orajel stabilitasanak elerese erdekeben feszultseget is emelsz.
Ez a hatar, tehat ahol a szorzozas mellett mar feszt is kell adnod gyakorlatilag minden procinal mashol van.A metotika ugy nez ki, hogy az elejen addig emeled az orajelet csak szorzot allitva, amig a proci nem kezd el hibazni/instabilla valni. DKX emlitett is par progit mivel erdemes az egyes szorzoemelesek utan tesztelned.
Kvazi most 4Ghz-en nincs mas dolgod, mint tesztelni stabil-e. Kinald meg egy kis IBT VH-val, R15-el, kozben pedig HWMonitorral/HWInfoval monitorozd a kupakhot hogy ne menjen 70 fole.
Innen ket ut vezethet tovabb, alapfeszen vagy (1.3V) de meg stabil a proci vagy mar hibazik.
Az elso esetben restart es szrzobol mehet ra meg 1-200Mhz majd ujra teszt, masodik esetben tehat ha hibazott akkor restart es adsz neki egy lepcso feszt (hasamra utok, 1.3 helyett adsz neki 1.325ot) es johet az ujra teszt. Amint stabil lesz, megint emelsz az orajelen de csak azon, teszteled es igy tovabb.Ami korlatozni fog egy ido utan az a homerseklet, adott haz szellozese, CPU huto milyensege es az aktualis fesz fuggvenyeben. Az emlitett erteknel erdemes megallnod.
Az egyeb finomhangolasra vonatkozo utmutatast felul a Temaosszefoglaloban talalsz, tehat pl c statek, LLC es tarsaik, ViZion topictars tollabol.VGA kihajtas.., ha jol emlekszem 7970esed van, nem merem megnezni mert tabletrol irok es ha bukom amit eddig irtam akkor tuti hogy falhoz vagom (igy is epp eleg eros mar a kisertes
), szoval amelle a kartya melle erosen ajanlott egy 4.5Ghz rendszeresitese. -
KAeom
csendes tag
Helló
FX 8320 as tulajokat szeretnék kérdezni arról hogy átlagosan milyen hőmérsékletű a proci?
Mert nekem alapjáraton is 55-60 fok között van. Ez normális? -
gratzner
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Koszonom szepen, azt hiszem valami "felborult" megis... holnap kiprobalom amit kiegesziteskent javasoltal, de azt vettem eszre az iment, hogy a cpuz-ben az orajel ugral 1470-4020 mhz kozt. Biosban pedig a 3,3V helyett csak 3,24V szerepel (ez gond?).
-
Dark KillerX
addikt
válasz
gratzner
üzenetére
A turbo mellett, még az APM-et is kapcsolt ki, és utána bench-elj
Elsőnek nézd meg IBT-el very high módban, tíz kört [link] ( Habugi kolléga jóvoltából ) , és közben pedig figyeld a hőt, amit tudsz monitorozni HW Info-val, és ne engedd 65 fok főlé menni
Ha ez megvan, és végig futott hiba üzenet nélkül, akkor megnézheted, akár Cinebench 15 alatt, vagy akár 3DMark-ok alatt, ott a teljesítmény is hasonlítható
Kb elsőnek ennyit.

De esetleg ebben a topicban [link], jobban tudnak segíteni, sajnos nem sokan használnak ilyen lapot, ebben a topicban
-
-
G@ß!
őstag
Urak, jól látom, hogy egy komolyabb (83xx) processzort fogadó tuningképes alaplap microatx kialakításban nem létezik?
-
gratzner
tag
válasz
gratzner
üzenetére
Igazán köszönöm a sok segítséget... bízva abban, hogy legalább helyeseléssel, vagy helytelenítéssel reagáltok az alábbiakra, azért leírom mire jutottam.
Kikapcsoltam az auto turbo-t a biosban és elkezdtem a szorzót léptetni felfelé, így haladva 4 Ghz-ig. Eddig semmi változás hőmérsékletben. CPU-Z 4 Ghz körüli értéket mutat a frekvenciánál. Lehet, hogy itt még nem melegszik jobban a cpu, mint alap órajelen? Nem akarom sütögetni, ha ne adj isten az érzékelők nem pontosak és a mutatott 29-33 fok igaziból 59 lenne mondjuk...
Meddig lehet felkúszni a szorzókkal? Sebességbeli változás mérésére mi a legjobb módszer? VGA kihajtás, vagy valami más esetleg? Arra mondjuk a 3D Mark megfelelő gondolom... -
Omli85
őstag
Rámértem 4.7-en

-
MK VII
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Na jó.. Ebbe inkább bele se menjünk.

(#62017) Pancsermeste
Vagy akár úgy is, hogy 60-ért vetted a cpu+lap kombót.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Akkor én még jobban jártam, mert 60K-ért vettem a Saber+8350-et. Ha 40K-t ér a proci, akkor 20K-ért van a lapom... De nézhetjük úgy is, hogy 30K-ért vettem a lapot, és olcsón, 30K-ért a procit.

-
Omli85
őstag

-
MK VII
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Semmi semmi.. Félreolvastam amit írtál.. Igen már látom, hogy a lappal együtt vetted a procit 42-ért..
Bocsi.. Figyelmetlen voltam!
Egész jó áron vetted tényleg!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
MK VII
üzenetére
a kombót vettem 42 ért lap+proci! A phenom-t eladtam 15 ért, akkor a lap 27 ben van... vagy most nemtudom mi a kérdés...
a 8320 at meg 40e ért vettem a phenom helyére...de most csak a lap áráról volt szó, az viszont jó áras volt így hogy a kombo felét eladtam, az meg már más kérdés, hogy nyáron még 40 körül vesztegettek jobb fx-eket... -
Omli85
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Hát újjonan 50K környéke használtba is 35+ inkább
... annyi nekem sok tekintve, hogy a Killert se nagyon tudnám eladni :/ 
-
MK VII
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
És a procit mennyiért vetted? Annak az árát add hozzá a 27-hez..
Vagy ingyen volt?
-
Omli85
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Jó lapok az nem is vitás, csak egy talán jobb eredményért nem igazán tudtam még magam rávenni a cserére
tekintve, hogy azért elég szép ára van a sabereknek :/. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
Nekem sabber lapom van, nem tudok rá rosszat mondani. Szerintem egy lapban sem tudtam volna ezt kicsalni belőle. 4.7 hez nálam már 1,44 volt kell, játékok alatt elmegy, mert max 52-56 fokos a cpu, viszont tesztek alatt már 70 fölé is ment, inkább nem kísértem az ördögöt. 4,6 on viszont még beéri az 1,416 volttal, az még az elfogadható kategória, és tesztek alatt max 65 fokosnak láttam.
-
Omli85
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Hát igazából én vihetném még feljebb ha csak játszanék mert játékok alatt így se különösebben melegszik szal hűteni tudom
. Viszont h.264 kódolás már izzasztja a procit és jelenleg az többet fut mint a játékok
szóval az a szempont most elsődlegesen, hogy ott határon belül maradjon a hőmérséklet
.
Az is sanszos, hogy nyáron amúgy nem fogom tudni tartani a 4.7-et most azért 20-22 fokos szobában egy fokkal könnyebb hűteni a technikát
. Meg hát az Asrock deszka se könnyíti meg a dolgomat... de nem akarok már lapot cserélni
pedig meg nézném mit lehetne kihozni a kockából egy Saberrel mondjuk
.VGA vásárlás terén még érdemes lesz majd szemfülesnek lenni fekete pénteken
. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
Nem tudom mi tévő legyek... irreálisan drágák a jó vidkártyák... nyáron olcsóbbak voltak (persze érthető, nyáron kevés ember játszik, inkább nyaral). Akkor lehet maradok, és butítom az új játékokat, meglátjuk mit hoz a zen, és hátha olcsóbbak lesznek a kártyák. Amúgy tegnap írtam a kollégának, de sajna eladta a kártyát... pfff... na sebaj, lehet ez egy égi jel volt

Én 4,2 ről indultam, és most én 4,6 on járok 0-24, voszont 4,7 en már nagyon sok voltot kér, és még több meleget ad le.. .de így is szép egy 8320 tól. majdnem van egy 9590 em 100mhz híján. -
Omli85
őstag
Szerintem is várj inkább a Zen-re addig meg OC-t a 8350-nek kb ugyan ott leszel teljesítményben mint egy FX-9xxx kockával.
.(#61979) jakusj : Egy szálon erős procit igénylő játékok esetén sajnos hiába lesz plusz kraft a rendszerben az SLI miatt, ha a proci nincs kihasználva normálisan az lesz ami "megfogja" a teljesítményt. Persze több lesz az fps a dupla gpu miatt de ahhoz meg még az is kell, hogy normálisan működjön az SLI. Jobban járnál szerintem egy combosabb single gpu-val.
Amíg nem lesznek normálisan több szálat kihasználó grafikus motorok a játékok alatt addig sosem látjuk meg az FX igazi erejét
. Bár Battlefront beta alatt már elég szépen megvillantotta az öreg kocka magát
pedig ott még dx12 sem volt elvileg.Amúgy közben szépen lassan felkúsztam 4.7-re 0-24-es használatban

-
Habugi
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Így bizony!

Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyúrósok ide!
- Gurulunk, WAZE?!
- Autós topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Elektromos autók - motorok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

A gépet folyékony nitrós tartályban raktad össze, a hold árnyékos oldalán?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A proci számítási teljesítménye változatlan marad. Jól van na 

), szoval amelle a kartya melle erosen ajanlott egy 4.5Ghz rendszeresitese.

pedig meg nézném mit lehetne kihozni a kockából egy Saberrel mondjuk