- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
atomanti19 #63419 üzenetére
Kellene neki egy tempcleaner, regcleaner kombó, meglesni mennyi szabad hely van, milyen futó progik vannak, nincs-e esetleg vírus (volt már aki bányászott valakinek...).
-
Plasticbomb
addikt
válasz
atomanti19 #63412 üzenetére
Még az lenne jó, ha pl MSI afterburnerrel monitorozod játék alatt a gépet. (Afterburner helyett bármi megfelel, ami folyamatos grafikont rajzol, és ott meglesni, hogy pontosan mikor jön elő a hiba.) Szerintem ez lenne az első, és az alapján már lehetne valamit látni, merre kell elindulni.
-
Omli85
őstag
válasz
atomanti19 #63412 üzenetére
HDD-ről vagy SSD-ről játszol? Nem igazán látni, hogy gond lenne a cpu teljesítménnyel, bár nem tudom megoldható e mind a 8 "mag" kimonitorozása mert lehet hogy egy stabil végig de ettől még másik droppolhat.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
atomanti19 #63404 üzenetére
Elvégeztem a két tesztet.
Az első teljes gyári beállítások mellett. A második 4.4Ghz es tuning.Képek teszt.rar néven. Kinek mi derült ki ezekből?
Köszi a segítséget.
-
Joe-Soft
tag
válasz
atomanti19 #63408 üzenetére
-
Joe-Soft
tag
válasz
atomanti19 #63406 üzenetére
Szia!
Az OCCT progival teszteld!
Az a teszt végén lementi az összes adat grafikonját .png képformátumba
Azokból a grafikonokból könnyen kiderül a hiba.... -
mackosajt
addikt
válasz
atomanti19 #63404 üzenetére
APM ki van kapcsolva? (turbo off)
-
Kroni1
veterán
válasz
atomanti19 #63401 üzenetére
"FX8320 Gyári/4Ghz/4.4Ghz jól beállított tuning (minden esetben ugyan az a probléma)"
És tuning nélkül vagy mondjuk egy visszafogottam 4GHz-es tuningnál mi a helyzet? Ott is ugyanez?
-
lovas001
aktív tag
válasz
atomanti19 #63401 üzenetére
Első körben nekem droppnak tűnik. HWinfo64 tudod monitorozni. Próbáld kikapcsolni az energiatakarékossági funkciókat. Esetleg Intel burn tesztet is futtathatsz. Közben figyelheted és akár logolhatod is. Egyenlőre nem tudok konkrétabbat mondani,először mindenképp win illetve bios alól is kikapcsolnám az energiatakarékos funkciókat és tesz után okosabbak leszünk
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #42315 üzenetére
Sajnálattal olvasom...
Reméljük mihamarabb visszatérsz az FX táborba !L
-
dergander
addikt
válasz
atomanti19 #40723 üzenetére
Először is 1 mag terhelés csak prime alatt,gondolom hűteni 8magra lehetetlen lenne. Másrészt elhiszem,de hiszem ha látom alapon vagyok.
De az tény ha ez tényleg ennyit tud menni akkor közelebb áll egy 9590FXhez mintsem egy 8350hez. -
=HG=
addikt
válasz
atomanti19 #40716 üzenetére
Az a lap bírja az 5Ghz-et. Nálam is a hűtés egy kicsit kevés. Nálam vizezve van, de csak 1 dupla radi van a rendszerben, ami kevés. Még egy vékonyabb duplát bekötnék, akkor biztonságosan tudnám hűteni! Nálad szerintem hasonló a helyzet. Jó kis proci az! Ha léggel megy a 4,8 Ghz, akkor vizezve nagyon nagy eséllyel vinné az 5-öt!
Ha 4,4-en prime-ot bírja, lehet egy kis LLC állítgatással a játékban is stabil lenne.. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
atomanti19 #40479 üzenetére
Az eredeti kérdés megfogalmazását követve írtam én is így. Amúgy igazad van.
-
X Factor
addikt
válasz
atomanti19 #40434 üzenetére
Nálam szintúgy 4.4Ghz-el, 64 fős CQ mapokon leginkább 60-70 jellemző, de ezt így nehéz megállapítani. AB-t használok monitorozásra, de 8 érték ugrál ugye, oda-vissza
Log-ból egyszer lehet visszanézem.
VGA: 7950@1050/1400
-
Picturemaker
őstag
válasz
atomanti19 #40434 üzenetére
"a 8320 am 89% on megy egy 280X el pároztatva 4.4Ghz en"
Szóval Te "fejleszted" az új APU-t az AMD-nek. Ilyen pártól csak jó születhet!
-
honda130
tag
válasz
atomanti19 #40350 üzenetére
Köszönöm a választ!
Elhiszem amit írtál. A K2 még esetleg azért tetszik, mert ahogy nézegettem az adatlapját, kisebb fordulaton forognak a ventilátorjai és mégis nagyobb légáram van megadva. Eléggé fontos lenne hogy minimalizáljam a hangját a gépnek. Nagyon tetszik a "Noctua NH-D14 is, de a K2 az nagyon ott van. Esetleg még az ingathatna meg, ha tudnám, melyiknek maszívabb vagy jobb a felfogatása. Erről nem lehet valamit tudni, Ránézésre ez nem egyszerű. -
vakond5
őstag
válasz
atomanti19 #40350 üzenetére
Direkt ezzel kezdtem én is
-
Garsza
veterán
válasz
atomanti19 #40090 üzenetére
Nem terhelésnél nem veszi vissza. Nekem nem az a gond hogy vissza veszi. Hanem az hogy csak 1400MHz vagy 4400MHz megy a CPU. Nincsen meg a 3 vagy 2 köztes lépcső. Ha feladatot kap egyből 4400 MHz re ugrik.
ViZion:
Na ezt nem tudtam hogy az FX eknél csak két P stat van. Úgy emlékeztem hogy nekem régen volt köztes lépcső is de akkor rosszul emlékszem. -
Johni5
őstag
válasz
atomanti19 #39858 üzenetére
Azt nem kell babrálni,az mag feloldásra használható,és azt vagy auto-n hagyod,vagy engedélyezed.
gyárilag 1600-as ram nem hinném,hogy kell.Nálam sem azok vannak.
--Mivel a tippelgetést nem szeretem,ezért ajánlok egy bios resetet,de hardveresen.(már csak a 0.2GHz miatt is.) A memókat dobd át please a kékbe.
A turbo core-t kapcsold csak ki utána, és nézzük meg mit mutat. -
Whysperer
addikt
válasz
atomanti19 #39754 üzenetére
Ilyen nincsen Giga alaplapokról? 8)
-
pipo112
őstag
válasz
atomanti19 #39754 üzenetére
Köszönöm a linket hasznos lesz és
-
cunnir
tag
válasz
atomanti19 #39702 üzenetére
Köszönöm a linket
és majd várom a tesztet.
-
cunnir
tag
válasz
atomanti19 #39696 üzenetére
Mennyivel takarékosabb a 8320?? és ez hőfokban mennyi kb?
-
kaszas19
senior tag
válasz
atomanti19 #39696 üzenetére
Hát csak felvetettem az ötletet, nem tudom mennyiért kelne el a procim így nem tudom mennyiért kapnék 8320-ast se.
-
Roland8622
aktív tag
válasz
atomanti19 #39600 üzenetére
Okés. Köszönöm neked is a segítséget
-
Roland8622
aktív tag
válasz
atomanti19 #39573 üzenetére
Szia. Köszi a választ.
Akkor ilyen 35-40e közötti kártyáknál felejtsem el a 2Gb ram-ot vagy konkrétan a 7790-esre lett írva?Most olvastam még jó pár tesztet itt is és angol nyelven is, de már kellőképpen képzavarban vagyok mi lenne jó 35-40e közt amit még lehetne pár évig használni. Mert én nem full ultra-hight beállítással játszanék.
Na meg azért az FX 6300-as meg 8Gb ram mellé már azért nem 20e-s vga-t akarok. -
Johni5
őstag
válasz
atomanti19 #39573 üzenetére
Nó komment....2GB VGA már alap,mert HD-be mindenhol elfogy az 1GB VGA...
Ghost-tal tegnap megetettem a 4GB-ot is (4020*1024-be)HD*2 -
ViZion
félisten
válasz
atomanti19 #39345 üzenetére
OK, kértem ezt is, köszönjük.
FX offtopikba is nézzetek be bátran (jobbra fent a link), sok érdekes konfig van, nem is csak AMD.
-
stratova
veterán
válasz
Öreg link nem vén link.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
A számból vetted ki a linket
Ezt akartam volt én is kérni még.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #39286 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
atomanti19 #38923 üzenetére
Bocs 1.25 elírtam. Oké köszi!
-
Whysperer
addikt
válasz
atomanti19 #38844 üzenetére
Ez mennyivel lehet jobb mint egy Brocken?
-
kaszas19
senior tag
válasz
atomanti19 #38844 üzenetére
Köszönöm ezt a tesztet már láttam.
Véleményeket akartam róla -
decibeldrag
tag
válasz
atomanti19 #38840 üzenetére
Thx
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #38760 üzenetére
Igen, 4.5 megy szépen (azon is használom) a 5GHz -hez meg a vízes cucc kéne, de jelenleg nincs rá 80-90k HUF -om...
mostanába nem is lesz így marad a szép 4.5-n
(bőven jó és elég!)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #37906 üzenetére
Szép 5GHz !
Asszem énis berúházok késöbbiekben egy vízes cuccra ! (ahogy nézem... megéri!)L
-
Gerisz
addikt
válasz
atomanti19 #37763 üzenetére
A legtöbbet a program számít. Az R15 előtt fele ennyi pontot kapott csak.
-
Hafy75
aktív tag
válasz
atomanti19 #37763 üzenetére
Hehe, az lehet..Nem is rendelelek..
-
Hafy75
aktív tag
válasz
atomanti19 #37761 üzenetére
-
Jester01
veterán
válasz
atomanti19 #37585 üzenetére
Igazából arról megy a diskurzus, hogy ez a proci jellemzője-e vagy csak a BIOS állítgatja be kedve szerint. Én ez utóbbit tartom igaznak.
-
=HG=
addikt
válasz
atomanti19 #37308 üzenetére
Ha nincs kikapcsolva a hővédelem, úgyis újraindul, úgyhogy sok baja nem lesz...
-
nesh_019
senior tag
válasz
atomanti19 #37300 üzenetére
Miért most felhúztam 3800. Nem bírja a 60-70 fokott vagy micsoda?
-
LobiDrg
aktív tag
válasz
atomanti19 #37277 üzenetére
Mostmàr teljesen elbizonytalanodtam
Inkàbb az AMD felé húzott a szìvem úgyhogy ha nem muszàj platformot nem vàltanék
Szerinted a jelenlegi konfigomhoz milyen lap illetve proci illene AMD fronton ? A gép az adatlapomnàl.Telóról maceràs màsolgatni
-
LobiDrg
aktív tag
válasz
atomanti19 #37273 üzenetére
Értem
Hàt majd januàrba kiderül mert most SSD-t veszek.Ha engedi a pénztàrcàm akkor 8320 meg egy komolyabb lap.Ha nem akkor a 6350-lesz a nyerő.Végül is nem jàrnàk annyira jobban akkor a 8320-al mert hasonló teljesìtményért jóval többet kellene hogy költsek.
-
honda130
tag
válasz
atomanti19 #37207 üzenetére
Ma csak 19 órakor értem haza munkából, mert 12 óráztam, de holnap megmérem, akár hézagmérővel is. Fényképet nem tudom tegyek-e fel, de megpróbálhatom lefényképezni és feltenni. Azért írom ezt, mert egy korábbi hsz-ben tett valaki fel (#37179) gyuszaa. Ez a két kép teljesen ugyanaz, mintha az én procimról készült volna.
garanciába nem hiszem hogy belebonyolódok, inkább megmunkálom a hűtőtalpat esztergagépen és nem támaszt majd ki. Nem hiszem hogy van értelme visszaküldeni, ha az összes ilyen. -
Valkűr
addikt
válasz
atomanti19 #37194 üzenetére
Meg ám...
-
egyedülülő
őstag
válasz
atomanti19 #36784 üzenetére
Örülök, hogy ilyen lelkesen megnyugtattátok a lelkem, hogy nem maradok le semmiről.
Nem hiába költöztem az AMD családba.
Csak láttam valaki 50 pénzért hirdet egy ilyet ami nem pénz érte.
-
Ribi
nagyúr
válasz
atomanti19 #36741 üzenetére
Gondolom legjobbat akartál írni, de attól még felesleges 800-as táp mondjuk egy 400Wot fogyasztó géphez.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
atomanti19 #36729 üzenetére
Megpróbáltam alulfeszelni, de megakadtam. A többi beállítást megcsináltam.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
atomanti19 #36658 üzenetére
Mindent beállítottam. Feszt mennyire vegyem le? Most 1.350V.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
atomanti19 #36412 üzenetére
Nagyban biztosan nem befolyásolja - legalábbis nálam nem, mert teljesen mindegy, mekkora feszre állítom (1,200V-1,425V-ig próbáltam) de idle mindig 0,9XX V-ra veszi vissza, és a hőmérséklet is 32-33 fok között van (most már, hogy én is fejlesztettem a ház hűtésemen, mert katasztrofális volt előtte), beállított fesztől függetlenül.
-
garcia66
tag
válasz
atomanti19 #36405 üzenetére
Linkelnék én, de nem tudok - normálisan. (és ez az igazság sajnos)
Ettől függetlenül köszönöm. -
troll81
addikt
válasz
atomanti19 #36366 üzenetére
szia akkor kevés az orajel jelenleg?
azt hittem elég lesz hozzá de tápot is kell cseréljek de jol választottam vga-t
-
Bali27
addikt
válasz
atomanti19 #36292 üzenetére
Na ja.. Pont ezt nem értettem én sem
-
Bali27
addikt
válasz
atomanti19 #36256 üzenetére
Nekem 500 Ft-os fehérpasztával 26 fokos a 6300-as... Látni kéne a srác házát meg ilyesmi.. Ha képet tenne fel... lehet okosabbak lennénk
-
banderasz77
addikt
válasz
atomanti19 #35999 üzenetére
Ok, holnap megnézem. De gondolom annak alacsonyabbnak kell lennie nem?
Még 1, a tegnapi teszt 45-50 perc környékén az egyik mag leállt, 0 fail, 3 warnings üzivel. Ez mit jelent? Miért nem hibával állt meg?
Másik észrevétel. A CPU/NB voltage is elég alacsony nálam, még az ajánlott offset plusz fesszel is alig 1,17V fölött tanyázik....
-
banderasz77
addikt
válasz
atomanti19 #35985 üzenetére
Kupakhőt mivel nézzek? Amit a CoreTemp mutat az maghő?
-
banderasz77
addikt
válasz
atomanti19 #35964 üzenetére
Bios és a CPU-Z is ugyan azt mutatja. És a hőmérséklet is ennek megfelelő szerintem. Most felnyomtam 1,3V-ra és 50 fokos lett a CPU.
-
pcguru23
aktív tag
válasz
atomanti19 #35920 üzenetére
Feszt nem veszi vissza mivel az energia takarékos mód kilőve nálam!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
atomanti19 #35870 üzenetére
Új gererációs coolere van, az alaplap hátoldalára kell fölszerelni, Kicsit szélesebb ház kell hozzá, de iszonyat jól hűt
-
Peetyaa
tag
válasz
atomanti19 #35444 üzenetére
Jaja! Köszönöm mindkettőtöknek!
-
Peetyaa
tag
válasz
atomanti19 #35442 üzenetére
CnQ-t bekapcsoltam és fasza lett. Pedig úgy néztem mindenhol hogy az egészet ki kell kapcsolni... 1,4-re veszi vissza 4.6-ról.
-
Casanova*
veterán
válasz
atomanti19 #35206 üzenetére
egyik haver is ezt mondta,akinek 6300 procija van. akkor csak játékra jobban megéri a 6300. meg ugye a játékok,erős vga-k a magasabb Ghz-et szeretik jobban,nem a még több magot. pl. 6300 4,5 Ghz-en ráverne a 8320 4,0 Ghz-re. tetszik,hogy a 6300 ilyen jól tuningolható és nem melegszik. köszi!
-
Casanova*
veterán
válasz
atomanti19 #35200 üzenetére
8320 semmivel nem gyorsabb,mint 6300? 6300 jóval hűvösebb,jobban tuningolható,nem?
-
gyuszaa
őstag
válasz
atomanti19 #35132 üzenetére
Jah, nagyon príma. De viszont az ebay-es cuccban nem bíznék meg, az se mindegy ilyen távolról mérjük.
Nekem conrad-ból van egy ilyen.
(#35133) =HG=
Egyszer rászánom magam.
-
művészke
csendes tag
válasz
atomanti19 #35104 üzenetére
de azok vagyunk,egy és ugyanaz a személy,vagy mit kéne erre irnom?
-
Gstyler
senior tag
válasz
atomanti19 #35028 üzenetére
Köszi! Ez egyrészt megnyugtat, hogy nem egyedi a probléma! Másrészt viszont felmerül a kérdés bennem, hogy mi erre a megoldás?
Vigyem vissza gariba az alaplapot???
Egyébként a 2.30-as UEFI Bios van fent.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #35012 üzenetére
& Taifa Díaz : sajnos ez is előfordul (elég gyakran) de itt PH-n egy kolléga kapott (szinte ingyen) egy Inno3D GTX770 -et (mikor szinte ingyen adták a 660Ti -ot !
(ő kötötte az ebet... és bejött neki, mert kárpotlásként kapott egy GTX770 -et baráti filléres áron.
L
-
t1
veterán
válasz
atomanti19 #34918 üzenetére
BETA-t felraktam, úgy tűnik most, hogy tökéletes
-
t1
veterán
válasz
atomanti19 #34918 üzenetére
Okés most nem vagyok otthon de ha haza èrek akkor megsasolom. Amúgy a jelenlegi legfrisebb driver van rajt amit amd oldalàròl szedtem le. Hétfőn lesz 3. Munkanapja van nàlam a kàrtya ìgy biztos csere ha az OC a baj.
-
t1
veterán
válasz
atomanti19 #34888 üzenetére
Minden alapórajelen fut, de gyárilag OC verzió. Érdekes mintha ha az aero felület alatt se lenne valami gyors, de a játékok meg nagyon szépen futnak...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #34858 üzenetére
Én tálcásat !
(aprópénzért az FX-8350 -et)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #34717 üzenetére
Mugen 4 (2 ventis) sokkal gyengébb mint az A30 ? (sorry a buta kérdésért, de nemtom)
Majd TS3 -on konzultálhatunk, ha neked is OK !?
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
atomanti19 #34695 üzenetére
Látom a lapod ugyanaz mint nekem !
Majd várom a fejleményeket és ha 4.5 fölé jutsz (megfelelően) akkor konzultáljunk FX húzás ügyében.L
-
Gaberking
senior tag
válasz
atomanti19 #34522 üzenetére
Szia!
Én thermalright silver arrow sb-e extreme -t használok hozzá, arctic silver 5 pasztával és maximálisan pozitívak a tapasztalataim. -
vakond5
őstag
válasz
atomanti19 #34522 üzenetére
A nyitó kommentben megtalálsz mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest