- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
990FX teljesen felesleges, egy jobb 970-es vagy sima 990 elég lesz. Másrészt 4100-as helyett akkor már inkább egy 4300-as. Viszont, ha 4 magban gondolkozunk, akkor tényleg teljesen felesleges ebben a platformban gondolkozni, kiváltképp annak tudatában, hogy a későbbi bővíthetőség is szempont lenne, akkor ismét az FM2 irányába terelődik a dolog. Ésszerűségi alapon nem vennék ilyen kondíciókkal FX-et.
-
ViZion
félisten
válasz
BomiBoogie #22096 üzenetére
Jó az A8-5600k, ha meg kevés, akkor mehet dVGA is mellé.
Jó táp+ház már bő 20k, szal. sok csoda nem fér bele ebbe a keretbe sajna.Hé, SZERKESZTŐ lettél? Ez most lefokozás, vagy "felfokozás"
-
Smithy87
senior tag
Asus M5A99FX PRO R2.0 és fx 4100 némi ram 4-8 GB 1600 as meg egy VGA olyan 7750-7770 egy sata3 as winyó. + a Burkolat ez olyan 90 körül kijön ez mennyire életképes manapság? Főként film alkalmi game lenne.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
gaben82 #22089 üzenetére
Nézz be a milyen alaplapot vegyek topik tetejébe, direkt van ilyen rovat.
AMD 990FX chipset
CF/SLI rendszerekhez (16X16X / x16/x8/x8):Komolyabb tuningra:
Asus M5A99FX PRO R2.0
Gigabyte GA-990FXA-UD5 (rev. 3.0)
MSI 990FXA-GD80
Asus Sabertooth 990FX R2.0 (5 év garancia)
ASRock Fatal1ty 990FX Professional
Asus Crosshair V Formula-Z -
-
gaben82
tag
Ha már az alaplapnál járunk ehhez mit szóltok?
Ez lesz a giga helyett ami bexart.
A lényeg cf miatt:
3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE3 @ x16 mode) -
Madmax81
aktív tag
Segítséget kérnék egy Fx 8320 hoz kellene alaplap , én ezekre gondoltam , max 30k amit költeni szeretnék .
ASUS M5A99X EVO R2.0
MSI 990XA-GD55
-
MiklosSaS
nagyúr
Mondatok mar el nekem is mit kellene az alapon allitani hogy az 5 ghz stabil legyen .
-
=HG=
addikt
válasz
BomiBoogie #22073 üzenetére
Én a "leánykori nevet szoktam meg "....a kor....nézd milyen ősz a szakállam...
-
=HG=
addikt
válasz
Smithy87 #22069 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a topikot..Talán kezd az 1.hsz-el...
-
Smithy87
senior tag
sziasztok AM3+ alapra lenne valami jó ajánlatotok, olyan 80-90 körül. Általános felhasználás későbbi bővíthetőség szempont. Nem hardcore gameingre lenne, olyan hd környéki felbontáson. előre is köszi. Tuning nem elsődleges szempont.
-
werszomjas
addikt
-
xatos3
senior tag
srácok tudja valaki hol élhetek panasszal ha jogtalanul vélt dolgokért szankcionálnak? ráadásul olyan akivel nem is érintkeztem itt phn.
-
Stepo
aktív tag
Igen all core
Neked 1mag/modul volt beállítva
Mondjuk ennek az opciónak szerintem csak akkor van értelme,ha olyan programot használsz,ami kevés magot használ,így 'erősebbek' lesznek a magok,mivel több erőforrás áll rendelkezésükre.(#22055) qpec A 8xxx-ben 4 modul van,minden modulban 2 mag (4*2=8mag) és ebből neked csak modulonként 1 volt engedélyezve.
-
RVR400
veterán
-
qpec
csendes tag
Sziasztok. Az lenne nekem a kérdésem, hogy hogyan lehet a plussz magokat feloldani?? 8150-sem van. de csak 4 mag fut. annyit lát a CPU-Z program és az everest is. Szeretném ha mind a 8 mag futna. De sajnos nem értek hozzá és nem akarok próbálkozni hülye dolgokkal a BIOS-ban. Érdeklődnék, hogy aki tudja és esetleg már csinált is ilyet akkor ossza meg velem hogyan is kell megcsinálni. Ezer köszönet előre is.
-
Maotun
őstag
Tisztelettel ...Jól érzem hogy deszkámba : asrock 990Fx extreme 4 elkel egy FX 8320, vagy 8350 proci ???erre lett gyártva nem igaz
8350 -et tovább lehet húzni mint a 8320-at? paraszt logika szerint magasabbról messzebb lehet ugrani.Ha jól sejtem...
Üdv! és előre is köszi a válaszokat -
malacka87
őstag
válasz
BomiBoogie #22030 üzenetére
Elég idegesítő 1 hónapig volt náluk... Ezt írták rá a lapra:
AsRock 970 Pro3, Fx-8350, különféle vga-k tesztelése során nem volt semilyen sípoló hangja a tápegységnek, csak az amd gyári hűtő alapfordulata hallatszott(a tápegységre tapasztott füllel is). A sípolás konfigfüggő is lehet.
Ennyit írtak.
Nem hinném hogy a gépemet megerőltető lenne neki elbírni... nem olyan nagy szám.
Tesóm és sógorom gépében is ugyanúgy sípol, pedig azok csak 2magos Athlon 64x2 -
ViZion
félisten
válasz
RVR400 #22032 üzenetére
Ha csak átmenetileg kell és nem játszol, akkor javaslom USB 3 pendrájvról valami gyors linux (Peppermint OS, Lubuntu, Xubuntu) futtatását. Netezni, filmezni tudsz, nem kell várni rá...
Nálam meg a leállás lassú, Win gondolkodik "kicsit", de volt már ilyen, akkor is ATI driver okozta, ganítom ezt is. -
malacka87
őstag
Van 1 kis problémám! Amióta visszajött gariból a corsair tápom a 6100-as nem bírja az eddigi órajeleket+a videókártya se!... Nem tudom mi lehet a probléma... most 4ghz sikerült a 4.6 helyett.
Ciripelés ugye nem garanciális hiba de ez nagyon durván nyomja terhelés alatt -
RVR400
veterán
Ehh, tegnap délután beszart az SSD-m. Felraktam az 1 TB-s 5400 rpm-es Hitachira a Win7-et. Besírok, annyira lassú így.
-
ViZion
félisten
válasz
Akcok94 #22018 üzenetére
No, ájjjunk meg. Ampert írtál, amire írtam, h csak akkor folyik át rajta több áram, ha a feszültség nő. ATX szabványba írva vagyon, h mennyi +- lehet az egyes feszültség értékeknél. HA 17 V-ot ad a táp a 12 V ágon, akkor naná, h szétQRJA az eszközt... Így már érthető, amit írtál, csak nem jól fogalmaztad meg fentebb.
-
-
válasz
Akcok94 #22010 üzenetére
Neee. Ugye ezt Te sem gondolod komolyan. Szerinted az adott ág folyamatosan azt a maximális teljesítményt adja le, függetlenül attól, hogy a rákötött eszköz mennyit kér? Khm... ugye érzed, hogy ez egy picit butaság...
Esetemben akkor a 850-es tápom folyamatosan pumpálná a 840 wattot a 12V-os ágon? Vagy hogy gondoltad?
(#22012) laca000:
László, mondja kérem, mi fáj?
-
ViZion
félisten
válasz
Akcok94 #22007 üzenetére
Kapcsolóüzemű táp, nem állandóan ad le akkora teljesítményt. Jobb az egy ágon a 12 V, így nem kell sakkozni, hogy mit hova kötsz, vagy elég lesz-e egy ágon ennek vagy annak...
Akcok94: az alkatrészeken áthaladó Amper változik, a táp annyit ad le pont, amennyire szükség van. Ennyi. Az "ellenállása" 12 V-hoz van kitalálva, ha nem emeled a 12 V-ot feljebb, akkor nem tekersz át rajta több áramot.
-
Asbee
veterán
válasz
Akcok94 #22007 üzenetére
Bocs de ez így zavaros és butaság. 12A-os ágon 24A mi? Az mióta baj ha az adott ág mondjuk a 12V-os többet tud mint amennyit a hardver kér? Ez lenne a logikus.
De Te is olyanba mész bele amiről szó nem volt + nem igazán kell magyarázni. Ha a rossz hatásfokú túlméretezett tápokból adódó többletfogyasztásra gondolsz, akkor oké. Bár a mai gyakori 90% és feletti hatásfokú tápoknál már azért nagyon túl kell lőni hogy tényleg veszteséges legyen.
Egy bizonyos méretig, szabvány, jobb az egy ágas táp, nagy tápoknál védelem szempontjából már gond lehet belőle. A több ágas táp sem nagy gáz, csak oda kell figyelni az elosztásra illetve, hogy nagyon nagy fogyasztású hardver ne legyen. De ez is olyan a ctg500 egy széthúzott 480-al nem kapcsolt le. Mondjuk ugye ott a PCI-E ahonnan szintén vesz fel "kakaót" és az már más ágról megy ( alaplap). Na mindegy ez már nem ide tarozó téma. -
Motaba78
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest