Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Habugi
veterán
-
Ma uncsiztam, ezért kicsit szadiztam a vasat:

-
pipo112
őstag
válasz
Cranox1090
üzenetére
szia először ezt olvasd elösszefoglaló
-
Cranox1090
csendes tag
Szevasztok. Segítséget szeretnék kérni. Nem nagyon értek a tuning dolgokhoz. AMD FX 8320 proceszorom van, egy gigabyte 970a ud3p alaplapba. Cooler Master hyper 212 evo hütéssel, xfx ts 550 táppal. Szeretném felhúzni a proceszorom 4.5ghzre. Ehhez kérnék segítséget, hogy mit mennyire állítsak. Elég ha mindent auton hagyok, csak a szorzót állítsam be annyira hogy 4,5 ghz-t mutasson?
-
Eclips21
őstag
[link] láttátok már ?

-
-
Lacpac
őstag
válasz
pipo112
üzenetére
Ha a vga-t is terhelem akkor 1,3V 4GHz-ok, Megy gond nélkül.
Tehát a cpu+vga 100%-re terhelve így ok.
Ha a cpu-t jobban hajtom, adok neki 1,35V-ot, akkor már lekapcsol, akkor is ha nem terhelem a vga-t.
Mint előtted írta az elvtárs, az egy ág teljesítményével van gond (18A).
Szvsz minden atx szabványnak megfelelő (18A ágakkal) táp kevés lenne ide, még az 1000W-os is.
Már nézegetek :-) -
Lacpac
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Enermax NoiseTaker 495AX-VE
2*18A
12V combinálva max 32A
Elvileg elégnek kellene lennie.
Hacsak nem a lap korlátoz. -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Mi van olyankor ha terhelés hatására lekapcsol a gép?
Csak akkor lehet visszakapcsolni, ha a tápot először lekapcsolom.
1,3V 4GHz ok, 1,325 - 1,350V-nál már lekapcsol.
1,3V 4GHz, ibt + kombustor szépen fut. 1,350V-nál mér az ibt közben leáll.
Esetleg kevés lenne a táp?
2×18A, gondolom 1×18A a cpu-nak. kevés lenne a 216W? -
válasz
Tito30
üzenetére
Jepp... Nekem lett 9370, azt annyi

Még szerelgetem a vizet, a ventiket összeraktam a tartóra, de nem raktam a radira... muhahha... Mert közben a Deus-Ex HR beszippantott, végigtoltam, kimaxoltam a legnehezebben. Ős-STALKERnek ez is laza volt, néhány szopós Bossfighton túl.Most jöttünk Judo versenyről, kisfiam megint aranyat nyert, töltögetem a videókat

Majd összeszedem magam, de a házkörüli melókat kellene megcsinálni, télen lesz idő PC-t hegeszteni. -
Habugi
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Azért mert a Giga elég spórolósra vette a figurát 280/280X esetében, nincs szenzor ami mérné/mutatná a VRM-et.

A 280 topicból tavasszal járt nálam egy srác a hibagyanús Giga 280X-ével.., azt se tudtam hol fogjam meg hogy valami elne törjön rajta, nagyon gáz az a kártya.
Némi tesztelés után (cirka egy óra) kiderült semmi baja, a poén akkor jött amikor készült távozni.., nem tudtuk megfogni a kártyát olyan meleg volt az egész nyák, vártunk egy negyed órát mire ki tudtuk venni..
A VRM hűtése konvergál a nulla felé, megsaccolni se mertem hány fokos lehet. (Utána azon röhögtem magamban, hogy biztos direkt nem raktak mellé szenzort hogy ne látszódjon amikor 100+ fokos..
)
Az ASUS után elég mellbevágó volt, persze ezeken meg a vram nincs hűtve egyáltalán..
A Sapphirenak sikerült legjobban az R9-es Tahiti "újragondolás", Dual-X/Vapor-X/Tri-X kártyák nagyon rendben vannak!

-
PofaJenö
senior tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Semmi gond csak felvettem

-
Habugi
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
-
PofaJenö
senior tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Hali nem érdekelne a lapom ,mert látom keresnél 1-et én pont váltani akarnék és 970-es

-
GeronimoTama
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Itt a videó az hogy veszek e fel vagy nem nem változtat az fps-en. Mediumon még rosszabb volt valamivel.
-
GeronimoTama
tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Az konkrét, mert mikor először beraktam a procit akkor 1,440-et adott neki alapból, és eddig 1,368-on próbálgattam 4-4.2-őn és nem volt jó a játékok alatt. de Prime-ot kibírta. Nemsokára feltölti a videót utánna állítok.
Nálam egy
Asrock 760GM-GS3 - Amd athlon II x2 265
Asrock 760GM-GS3 - Phenom II x4 965
Asus Sabertooth 990FX R2.0 - Phenom II x4 965
Asus Sabertooth 990FX R2.0 - FX 8320Jó kis történet

-
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Próbáld ki. Nincs két egyforma proci, így csak általánosságban beszélhetünk. Az 1.3V elég szokott lenni 4000-4300Mhz között, de lehet hogy neked is menne 1.2875V@4200Mhz, vagy akár kevesebb fesszel.
Én 955-ről váltottam. Alapfeszen ment 4Ghz-et. Megérte a cserét, még akkor is, ha két alaplapot is cseréltem azóta. FX más világ, sokkal több benne a tartalék.
-
GeronimoTama
tag
válasz
eldiablo
üzenetére
965 Beeee
1,425v @4.2Ghz egy Thermaltake Contac 21-es hűtőveé prime 65 fok volt játék alatt 55.
Még meg is van majd szerzek hozzá egy 970-es alaplapot aztán tesóméknak jó lesz angry birds-özni
Ha még a cs-nél is akad ritkán meg majd megmutatom hogy viselkedik a bf4, nem a feszen kellene emelni egy lépcsőt? (biztos vagyok benne hogy jobban tudjátok csak nekem így lenne a logikus)
-
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Faja!
Mehetsz feljebb 0,5 szorzóval. Szerintem olyan 4300Mhz-ig jó vagy ezzel a fesszel.
Időzítések hogy vannak?Milyen Phenom-od volt?
-
GeronimoTama
tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Phenomom is húzva volt 4.0-4.2re

Csak ez nekem nagyon más, high-on bf4 nemsokára feltöltök egy tesztet, szerintem kicsi feszt még igényel, csgo tegnap előtt 300-400 fps ment most meg 150-200 de annyi baj legyen. Illetve ritkán akadt a cs amihez nem volt köze akcióhoz volt amikor random mikor álltam egy helyben messze mindentől.de most 1,3v 4000Mhz és max 45 fok ez baráti

-
válasz
GeronimoTama
üzenetére
/mag kevesebbet tud az FX mint a Phenom. Több szálas végrehajtásban, fogyasztásban és IMC-ben jobb a második FX széria. De a legfontosabb, magasabb az OC potenciáljuk!

-
Extremex
tag
Üdv!
Létezik olyan hogy nem lehet lejjebb vinni a cpu feszt,csak feljebb?
4.25v-ot add neki alapból de nincs kissebb érték,csak feljebb lehet állítani.
-
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Kapcsold ki a francba a C'nQ-t, vcore-ra lőj be 1.3V-ot 4000-4200Mhz-hez NEM offsettel!
CPU/NB 2400, HT Link 2400
CPU/NB-nek adj 1.25V-ot (nem kell több! ha meg degradálódik az IMC akkor majd mindenki pislog és nem érti mi a francért kapsz rendszeresen BSOD-t)
Ha így sem megy, akkor szedd le a hűtőt, pasztázd újra. Nem kell sok, épp csak egy kevés pasztát nyomj a közepére. Ha tegnap csináltad is lehet rossz a pasztázás.
Ha így sem megy, akkor a légmozgással van baj a házadban.Még egy jó tanács, ha OC-ba mész bele, akkor NE használd auto beállításon a feszültségeket, szorzókat, mert meglepi lehet a vége! Kiszökik a mini Dementor a prociból, NB-ből vagy bármiiből.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
opcionális extra:
Digi+ beállítások:
CPU Current Capability és a CPU/NB elég 100%-ra. -
pipo112
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Akkor cpu-nak is dobj feszt egy lépcsőt fel . Jó lesz az csak egy kicsit mókás de ez benne a szép.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard
üzenetére
Onnantól a 4,7 nem megy, és 720 pont körül van a max.
Mondjuk csikartam már ki belőle 731-et is, de az most nem akar összejönni. Most rápróbáltam.
Az érdekes az, hogy eddig 1,5V-vel sem akart 4,7-en prime stabil lenni.. Kapott a CPU-NB egy kis feszt, és most megy, cserébe forr.
Update:
4,6GHz @1,456-1,472V - 726 pont. - Lefuttattam mégegyszer, 727 pont, és Így prime alatt ~60 fok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard
üzenetére
Dehogy az első.. Az első az 640k.. Mondjuk azt nem tudom, hogy miként mennek a körök.
Nem számoltam hányadik volt. Ez több mint 2 óra blend volt.
Ha két lépcsővel visszább veszem a CPU feszt, akkor 60-62 fok a max 4600-on.
Így, CB eredmények:
Single core: 107
CPU: 8 mag: 725 -
GeronimoTama
tag
válasz
pipo112
üzenetére
az is disabled és már javult a helyzet de még mindig nem jó. turbo core is disabled csak azt kihagytam, am meg mi az már hogy vesz az ember egy procit és kínlódni kell vele hogy jó legyen? pár fx-es gépet raktam már össze de egyiknél sem volt gond, bios alapbeállításon és tökéletesek....
-
pipo112
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
cooln qoiet lehet enabled cpu nb - nek 1.2V legyen , c1e lehet enabled , az nb frekit meg a ht freqit rakd 2200ra a cpu power thermalt vedd 130ra és az amd turbo core-t dissabledre mert a soha nem lesz jó !!!
-
HERR Z
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
hát ez még siralmasabbb
win-ed hány éves? -
Kutya_7
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
FPS droppokon nem segített az ASUS EC monitorozás kikapcsolása?
-
HERR Z
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
akkor vedd vissza a szorzót 21-re, de máshoz ne nyúlj
futtass ibt-t hogy lássunk gigaflopszot -
GeronimoTama
tag
Vagy visszaveszek, mint korábban is említettem nem érdekelne hogy húzva legyen csak ne legyen eszméletlen dropp battlefieldben. Gyári órajelek, bios default, ilyen voltage olyan voltage már rengeteg dolgot próbáltam de nem segített..
Holnap le lesz tesztelve egy M5A97 R2.0-bán hogy mit csinál, ha abban is ugyanez akkor jól lesz majd fésűnek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tito30
üzenetére
Cooler Master Seidon 240M + 4 db Coolink Swif2 120p.
Így mondjuk már forr egy kicsit... A socket is 65 fok körül jár, plusz a kupak is.
-
marquuard
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Ez teljesen jó. 1.3V 4,4GHz-hez ideális, általában ennyi szokott lenni. A 66 fok is reális, nincs azzal semmi baj. Az IBT FX patch-el pedig gyakran eldobja a 10. kört.
Próbáld meg, hogy emelsz a feszen egyet, és újra teszteled, hogy kapsz-e magasabb eredményeket.
-
HERR Z
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
4400-on azért többet kellene jóval hoznia, kéne még a procinak fesz...nekem 83gflops körüli érték rémlik amikor néztem ezen az órajelen
-
Tito30
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Szia! nekem minden manuál vagy disabled ami nem kell,csak C&C legyen bekapcsolva! Az LLC legyen 25%-az adja a legpontosabb feszültség értéket a beállítotthoz. Nekm így sikerült. Ram profil szerint kb ennyi! Csak szorzó emeléssel tuningoltam.
4200Mhz@1,4v CpuNb:1.125V ,Ht:AUTO, Nb freki: 2200mhzNekem ezeken az értékeken megy a proci egy próbát megér.
-
hackeeeee
Jómunkásember
4,7/2,4/2,6 - 738 pöttyöt csinált CB alatt.
Leprime-olom, hogy vajon stabil-e.
A proci 1,488V-t kap.
-
Lacpac
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
-
pipo112
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
droppolni valszeg a hő miatt fog bios képek kellenének , hogy lássuk hohy mi van mit szedj ki mit hova és milyen értékekre rakj .
-
GeronimoTama
tag
válasz
pipo112
üzenetére
De most nekem nem az oc a lényeg hanem hogy ne droppoljon az a *va battlefield 3-4, mert akármilyen ,inőségben játszom droppol pl mediumon 120-ról 20ra, high 90-20 ultra 80-90-20fps, és ez a bajom csak, engem az alap órajel sem érdekelne de bios defaultal is nagy rakás az egész.
-
Kutya_7
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Lődd ki az ASUS EC szenzor monitorozását és nézd meg úgy droppol-e az fps...
-
Lacpac
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
-
pipo112
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
dobj rá egy rendes pwm-es 14 -es pörgettyűt ami pörög kb 1200-1300-at az a 800 kevés lesz az ilyen OC-hoz
vagy csekkold másik pasztával is, Szögedi lennél adnék nekem is van itthon mx2
Viszont én mindenképp dobnék rá egy erősebb ventit -
pipo112
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
mennyit pörög a Macho-n a venti terhelés alatt?
-
GeronimoTama
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
-
pipo112
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
viszont ilyet még nem láttam
lehet raktáron már be volt ragadva ha van lehetőség próbáld meg másik pasztával vagy néz most is egy tesztet az a 30 idle nem rossz 21-3C-és szobában -
pipo112
őstag
-
pipo112
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
amíg kenhető nem szokott döglött lenni de ezek elállnak simán 1 évet
-
pipo112
őstag
nos napokban noszogattam 1 kicsit a vasat itthon és egész jó lett az eddigiek közül a legjobbnak érzem .
A kocka szpídet feltoltam 4,6-ra 1,43V stabil , ram-oknak dobtam egy kis plusz feszt 1,53 szal 0,03V-t és adtam neki 1866-os frekit cl-10-be ezután jött egy kis nb plusz fesz ami 1,225V nb freqi 2,4 ht szintén 2,4 . Nyomtam egy ibt tesztet nézve van gyorsulás százon 4mp alatt és lett kb 5-6 gflops-al jobbak lettek az értékek
ami meglepett az a(z) nb és ht freqi azonos értékre téve sokkal jobb eredményt hozott a konyhára mint ha a ht nagyobb lenne mert eddig így volt szvsz lehet van abba valami hogy az nb freqi legyen nagyobb mint a ht . -
GeronimoTama
tag
megint pasztáztam és 30 fok idle.... Azt vettem észre az mx-2-őn mintha "vizes" lenne, előfordulhat hogy bedöglött

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen NAS-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kb. a feszültségig jutottam, dobtam egy kékhalált, még bootolok
Gratula! 

Hát nem tudom. A tápom bírja de.......