Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
V!ck
senior tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Kikapcsoltad az APM(Application Power Management)-et? Ha nem, akkor húzhatod akármeddig, vissza fogja venni magát, hogy beleférjen a gyári TDP keretbe.
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok!
Nézzétek el, ha hülyeségeket is fogok kérdezni, de lemaradtam vagy 5-6 évet a fejlődésben. Adott a konfig, amit nemrég raktam össze, tudom nem a csúcs, de a mai játékokat full hd-ban, ultrán gyönyörűen viszi (kivéve dying light). Alaplap egy asus sabertooth 990fx r2.0, amiben sikerült jó árasan szereznem egy 8150 et, ami jelenleg 4Ghz-n jár, egy [link] ezzel a hűtővel, van egy sharkoon rebel 9 házam, ami nagyon jól szellőzik, és 6 db rendszerventi. Szóval a hőmérsékletekkel semmi gond nincs prime 95 alatt is a kupakhő 54-56 fok, a magok 48-50. Van hozzá egy gainward gtx 760 phantom 2gb-os vidkártya, és 2x4 Gb 1600Mhz cl9 hűtőbordás tuning ram. Ez a konfig először egy phenom II 950 essel futott. Utánna jött a 8 magos.
Hogy a problámára térjek... youtube, és tuningoldalak sokaságát néztem át, és próbáltam saját tudással nekiállni a tuningnak. A lényeg ami lényeg, hogy hiába ráncigálom akár 4,2 re is a procit (itt is atomstabil 1,356v-on), valahogy nem javul az eredmény. Mintha visszafogná valami a procit. Ahogy itt olvasgattam, a HT linket is húznom kellene? Vagy alulfeszeléssel próbálkozni? Vagy a memóriák tul alacsony Mhz-n járnak? Az alaplapon minden engedélyezve van, amit csak engedélyezni lehet fogyasztás terén, tehát ha kell kap több kakaót. (biosban átállítva). Csak szorzót emelek, és nem fsb-t, az is baj lehet? Van valakinek ötlete, hogy mi az amit nem jol csinálok?
Példa erre: alapon 3d mark 11 - 0 tuning, és 8000 pötty, húzott cpu 4,2Ghz és vidkártya 1042/6450 és kaptam 7800 pöttyöt.. a táp zsír új cooler master 700 as rengeteg ampert tud leadni, azt is nézegettem már..
Köszi a segítséget! -
norbert1998
nagyúr
válasz
rambustibi
üzenetére
Jó lesz, mindig mikor kerestelek, nem találtalak sehol, aztán kiderült, mert új arcod van.
-
rambustibi
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Most már ez marad..

Hencso:
Megfordult a fejembe eme perverz gondolat, de sajnos anyagilag nem tartok ott.
ATI Radeon X1100 van a gépben..
-
Hencso
Ármester
válasz
rambustibi
üzenetére
Ha AMD vga van benne amd overdrive cpu tuningolás 😅 csak vigyázz ne hogy büdös legyen az a laptop amugy big like a laptopnak. Láttam az opteronos hirdetésed dobj még egy ugyan olyan procit mellé igaz 180k hozzá a fészk de a 32 mag már buta lenne 😅
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rambustibi
üzenetére
Ooo, embor, neked mindig mas a profkeped?

-
Omli85
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
EPIC

-
Dendytv
senior tag
Csak érdeklődni szeretnék,(nem akarok venni semmi ilyesmi) Most van egy Gigabyte 78LMT-S2 Alaplapom AM3+-fogalat s.t.b 6Gb GoodRam 1333Mhz-m van benne. Az alaplapba max milyen Fx-es szériájú CPU-t tudnék bele rakni, hogy az alaplapom is bírja ?
-
rambustibi
őstag
-
MK VII
veterán
válasz
rambustibi
üzenetére
Crisys 3 videó lesz?

Valami bitang egy állat ez hallod..

-
pipo112
őstag
na ;n is így vagyok ezzel ,hogy kupakra adok nézni is akarok egy kompakt játék vizet pl enermaxliqmax2 240 est
-
válasz
rambustibi
üzenetére
Hohóóóóó! Keressél csak órajel generátort! Megy az többet is!

-
válasz
rambustibi
üzenetére
RIP old nemhajcsaki proci

Ez COD AW. Jah, írták is. +1 a kupaknak. Legmagasabbat kell nézni, abból baj nem lehet. Fel kellett rakjam a ventiket, igaz csak 1×20 cm keveri alapon, de kellett neki. DA: origins kb. 2 óra alatt fagyott, 68°C-t nem bírta. Jött egy combosabb démon és a fagymarok varázslatba a proci is beledermedt...
kemény. 
-
pipo112
őstag
válasz
Maotun
üzenetére
Egyenlőre 2016 második felére várható de lehet 17 tavasza lesz.
Benchekre rátérve nálam pl ibt 3-4gflops-ál több win10-el viszont jobban is melegszik mert vh-on 67kupak hő van 4,5ghz-én és feljebb nem szívesen engedném pdig a maghő az bírná mert az max 47c és nem tom melyiknek higgyek de akupak hő az nagyon magas .
-
Omli85
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Kíváncsian várjuk az új élménybeszámolókat

Ez elvileg a COD AW multi ha jól látom

-
Maotun
őstag
üdv!
DDR4 támogatás, zen cpu mikorra várható? jövőre? vagy 2017 ,tudható erről valami infó? -
MK VII
veterán
válasz
rambustibi
üzenetére
Mondjuk a játék érdekelne engem is.. Elég tetszetős.

-
MK VII
veterán
válasz
rambustibi
üzenetére
Vissza fogod még sírni úgy érzem...
Nem egy játékos alap az Opteron...
Egyébként sok sikert hozzá!!
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
rambustibi
üzenetére
És mi jön hellyette ha lehetek indiszkrét?

-
rambustibi
őstag
-
Valkűr
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Miféle FX patch amiről beszéltek?
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Nem kizárt, mert win7-en nekem is fent volt a 2 fx patch és nem is maradt meg bennem hogy igy killodna a catzilla..
-
Valkűr
addikt
Nálam win 10 fut, alapjaiban nem lenne rossz, de eddig mindig volt valami kisebb nagyobb gondom vele. Lefagy adott munka közben, nem működik az eszköztár etc...Erősen gondolkodom, h visszateszem a win7., legalábbis egyenlőre ez a win10 problémás valamiért.
-
Habugi
veterán
válasz
Valkűr
üzenetére
Oké, csak ha visszakeresed az első erre vonatkozó postomat és annak apropóját akkor látni fogod hogy mindvégig ez az egy dolog volt teljesen biztos, tehát az hogy valami nem kóser..

Azt nem tudtam eldönteni csak, hogy ez valami lokálpatrióta bug-e, esetleg Win verzióhoz kötött vagy maga a Catzilla szeszélyes. Bedobtatok elég sok tesztet különböző órajeleken/lapokkal/feszekkel/Windowsokkal, megnéztük/tétek adminstrator futtatással és prioritás emeléssel is.
Ugyan az eredeti request Win7 tulajoknak szólt elsősorban, nem igazán tudtam végigkövetni hogy ki min tesztelte. Nálam Win7 64 Prof van, az M$ által utólag párban kiadott FX hotfixekkel megbolondítva.
Amikkel példának okért 3DMarkok kicsivel kevesebb Physics scoret adnak (2k11, Firestrike) cserébe a Vantage 5Ghz fölött is szépen lefut velük, nem úgy mint nélkülük..
Szóval részemről beadom a kulcsot, fogalmam nincs miért van ez, ami számomra megnyugtató, hogy eldiablonál is normálisan lefut nem csak nálam.
Köszönöm az időtöket!
(#60060) .zSoLTi.:
Igen azon.
-
Habugi
veterán
válasz
.zSoLTi.
üzenetére
Tegnap kérésre futtattam egyet 4Ghz-en:
Ugyanakkor korábban linkeltem olyan 4.7es eredményt, ahol nem volt CPU-NB tuning (se RAM tuning) csak szorzózás: [link]
Tehát ha van CPU-NB tuning ha nincs, 4 <--> 5Ghzes tartományon belül van 441pontnyi Physics score difi, ugye 705 kontra 1146.
Köszönöm hogy megnéztétek de szerintem itt valami, a Catzillától független softveres/Windowsos buggal van dolgunk. Teljesen mindegy meddig húzom lefelé az órajelet vagy állítom alapra a CPU-NB-t/RAM-okat, teszt közben marad 30fps fölött.
-
Valkűr
addikt
-
Beretvás
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
haggyuk a rizsát minden a zsetonrol szol...

-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nyilván a kékek szponzorálják ezt is...
-
elkezdtem witchert tolni
elértem a tápom végéhez 420W a konnektorból, chieftec 500w os táp ennyit bír ma lekapcsolta a gépet
és a vga-t még nem is feszeltem
csak alapfesz 1200/7000
meg a proc 4,5ghz 1,39vtovábbi tuninghoz sajna táp kő
most 4ghz 1,23v igy csak 300-310w witcher alatt laza 100w különbség -
.zSoLTi.
senior tag
Urak megfejtettem a catzilla physics teszt fps omlás okát, vmint annak csökkentését. A kulcs szó: CPU NB freki. Ugyanis nekem alapon 2200mhz-n volt leesett 7fps-ig. Jelenleg 2400mhz-n 13fps körülig omlik. Egyből 600-ra ugrott a physics score.

-
Hencso
Ármester
válasz
belaazallat
üzenetére
1.45 vcorét adj neki és megy az 4.7ghz is. HT
tedd 2600 ra
cpu nb t meg
2400 ra.
Ramokat meg xmp 1866 ra. -
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni, mert elakadtam tuningban:
FX-8350, giga 970UD3P lap, Gskill F3-14900CL9D-8GBXL ram, (1866MHz, 9-10-9-28 1,5V) CM Hyper Z600.
APM kikapcsolva, minden feszültség normalra állítva, kivétel a dinamic Vcore az kap +0.01875V-ot.
LLC mediumra van állítva. Így terhelés hatására a proci CPU-Z szerint 1.320V-ot kap, így megy 4300MHz-tFSB 200.
NB 2200
HT 2400NB voltage 1.1675V normal.
probléma az, hogy 4400MHz-t már nem tudom stabilan elérni,valós 1.35V-on sem. 1,34V valós feszen már majdnem stabil, de mindig eldobja a tesztet, ha emelek a feszültségen, utána meg már kifagy. Tudnátok ötleteket adni, mire nem gondoltam?
-
-
.zSoLTi.
senior tag
Nálam csak akkor hajlando a cpu nb és a ht feljebb menni ha az fsb-t piszkálom. Ha hagyom 200 az fsb-t hiába állítom biosba se a cpu nb se a ht nem megy csak mindig 2200/2600-on.. Miért van ez?
-
-
mackosajt
addikt
Ha már így bele folytok a ram dolgaiba, nekem COrsair Vengeance Piros, CL9 kit van a gépben, de eddig nem húztam rajtuk, mert úgy gondoltam, minek.
Valakinek van ilyenje? Esetleg konkrét OC eredmény/profil?
-
Bele nyúltál a jóba. Fehér legalább?
A fehér a legrosszabb, 10-ből 8-at RMA-ba küldtünk. Érdekes, hogy a fehér ilyen szar volt.
1866-hoz 9-10-9-28 bőven jó és mehet az 1,65V ha kéri.
A CPU-NB húzása nélkül mehet bármennyin a ram, nem fog sokat gyorsulni: Itt ebben a hszben szépen kiteszteltem, hogy azonos ram beállításnál, mennyit hoz a CPU-NB. -
-
válasz
Valkűr
üzenetére
Hol is kezdjem...
Időzítés 1600-hoz totál szar! 11-11-11-28. Te jó ég, ez már majdnem DDR4. Ilyen időzítéssel 2400-on kellene mennie nem 1600-on.
lődd be szép 9-9-9-28-ra a tRFC-t 90ns-ra.
CPU-NB feszt 1.3V-ra és 2600Mhz-re.
Ha nem ad képet, ne kapj rohamot, adj feszt a RAM-nak, 1.65V bőven belefér, ha 1.5V-van ráírva akkor is, nem fog elolvadni.Win10 totál szar bencsmárkra. Megjelenése után pár nappal írtam ide is, hogy csúnya pont bukók vannak!
Háttérfolyamatok vannak még? Lőj ki mindent a francba, nem kell hogy 60-80 futó alkalmazás menjen, nem lesz jobb, főleg nem gyorsabb.
Én 40 futó taszknál már kezdem az írtást, mert tök feleslegesen mennek. Optimális, olyan 26-30 taszk firefoxal és Winampal együtt.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Valkűr
üzenetére
Nálad azért nincs értelme húzni a cpu -t mert alap órajelen is nagyobb vga-t ki tudna hajtani. Ha váltanál vga-t mondjuk R9 280 - ra vagy Gtx 960 - ra ott már elférne a cpu oc.
Ma néztem project cars, cpu - m 4 Ghz - en a Monaco pályán 20 ellenféllel 1920x1080 minden high elég kevés volt a cpu néha, 4.4 Ghz - en megváltás volt, ja és a HD7950-m alap órajelen ( 1000/1250 Mhz ).
-
mackosajt
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Igen, mert te bele mertel nyúlni.
De nagyon sokan ahogy esik, úgy puffan, és alapon használják.
Azután meg kevésnek érzik meg a 8150/8350-et is, és nagyon nagyot csalodnak, majd bekekulnek.
Közben kb csak 3 dolgot kell állítani a jobb érzés kedvéért.
Apm
Szorzó
Feszültség
Na persze utóbbi kettőt nem ész nélkül. -
Valkűr
addikt
válasz
mackosajt
üzenetére
Eddig én nem láttam hasznát és értelmét az overclocknak...Minimális a különbség az alap 4,4.3 és a húzott 4.5,4.6 közt...Erre jó példa épp az itt megcsinált teszt a napokban. De ha mutattok valamit ahol ennek értelmét látom esküszöm húzni fogom..Most 4.5-ön van de semmi különbség az alaphoz képest, azon kivül hogy jobban melegszik és többet zabál.
-
Beretvás
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
elég beteg egy 6300 as...jo értelemben...

-
Habugi
veterán
válasz
Kutya_7
üzenetére
Áh nem is, a házi Paksodról csak akkor "éri meg" ha extra HW fanatik vagy aki szeret mindig újdonságot élvonalban kipróbálni. Jópár évig elleszel még azzal bőven.

DCII.., hát igen.

Az enyémen a vRam csinálja a mókát a Hawaiiokon pedig a VRM, ha nem elég tuningos chip az csak külön fűszer, szerencsére az enyém legalább ebben jó."Itt vagyok én, csak nem reagálok mindenre, mert még az lenne, hogy mit okoskodik itt egy kék barom.."
Oké, a közelmúlt keserédes tapasztalatai alapján ezt teljesen meg tudom érteni!

(#60009) Tigerteam:
Az alapórajelet el kell felejteni, mégha valakiben van is némi félsz a tuning okán, ezeket a procikat arra gyártják hogy húzva legyenek. Nincs hikomat hogy külön tuningos lap/proci stb..
(#60012) eldiablo:
Nah ezzz azzz!

Titkon benned bíztam, adja rendesen a Physicset. Milyen VGA-t tettél mellé mert szemre az tuti nem Pitcairn. Esetleg más valaki eredménye? Annyiból gyanús hogy a Te kockád nem kér ekkora feszt 5.1-hez..
Van bármi ötleted itt a topicban a többieknek miért fut szarul/kakukkol le 7fps-re?

(#60013) norbert1998:
Az persze..

(#60016) .zSoLTi.:
Tudod, két "fajta" NB van, alaplapi és a CPU-NB.
Gondolom utóbbit buherolod és feszt is adtál neki, mennyit? FSB-vel is próbáltad? -
V!ck
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Eldiablonak is

6 magos FX-szel majdnem 2x annyi a physx score-ja, mint nekem 8-cal
(#60014) .zSoLTi. nem lehet, hogy kevered a HT-val?

-
.zSoLTi.
senior tag
Az miért lehet, hogy az nb frekimet hiába állítom biosba feljebb mindig 2400-en marad?
-
mackosajt
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Ez a mondat eretnekseg!
Fx esetében egyértelmű, hogy ha jót akarsz, minimum kinyomod az apm funkciót, és belovod magadnak a frekvencia és feszültség értékeket, így legalább tudni fogod, hogy amikor kell, biztosan azon a frekin, és nem agyon feszelve fog menni.
Utóbbi 1 hónapban legalább 1 olyan embert láttam itt ph-n, akinek az alapon hagyott bios beállítások miatt borzasztó volt a teljesítmény.
-
Valkűr
addikt
Innentől kezdve nagyon kiváncsi lennék rá, h egy gyengébb VGA kari és Proci együtt, mondjuk 8320 vagy 50 mit produkálna összpontszámban. Gyanús, h akárhova húzom a 8350 procit és a VGA karit az eredmények közel azonosak lesznek, ami ugye fizikálisan lehetetlen.

Teljes mértékben elfogadom, h az I7 sokkal jobb, de azt hogy az azonos processzorok közt ekkora különbség legyen azt nem tudom elképzelni.

Jut is eszembe, érdekel az FX tulajoknál ahol 290 VGA van ezt a proci mennyire tudja kihajtani? Érdeme lenne -e a 8350 mellé egy nagyobb VGA karit pakolnom a 7850 helyett?
-
Kutya_7
tag
válasz
Habugi
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled
.(Amúgy szerintem tök rendben van a 4790K @4.9 és a 8320@5Ghz közti difi, 2013 végén boltból 34k bruttó volt a proci, harmad árért szerintem teljesen reális. 3DMarkokban is van rendesen Physics score difi.
Elég jó kis procit fogtál ki hogy tudod így OC-zni, a többség 4.2-4.4között/körül használja ezeket a Hasikat.
Ott cirka 20-25% difi lenne..)Főleg ebben:Engem egyébként kellemes csalódásként ért az utolsó Inteles felhozatal, azaz a Skylake, 6700K @4.6-on futja ezt...

Megpiszkált bennem is vmit a Skylake, de sajna nem bírja jelen pillanatban a pénztárcám, meg a mostanihoz képest nem érné meg nekem a cserét ahogy eddig nézem, de ez még változhat...

Még mindig a 290X DCU2-es cseréjén dolgozom eddig nem sok sikerrel, már-már kezdek letenni róla...

Bár csak jövőre nézve kéne cserélni, mert eddig mindent szépen szalajt a kis DCU2
, mondjuk sztem neked nem kell részletezni miért is akarom cserélni, mert ugye OC-zni keeeeeee, ez meg nem annyira szereti... 
Itt vagyok én, csak nem reagálok mindenre, mert még az lenne, hogy mit okoskodik itt egy kék barom...

-
hutoczky82
csendes tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Monitorom azt nem birja el.
-
Maotun
őstag

na bénáztam picit rég töltöttem fel képet bocs! -
Maotun
őstag
-
pipo112
őstag
válasz
hutoczky82
üzenetére
Nálam is besik 7fpsre azt ad 400pontot physicsre érdekes
-
rambustibi
őstag
válasz
hutoczky82
üzenetére
720p-n is futtasd le

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kemény.

Sok-sok pozitív és egyben felejthetetlen élményt adott számomra, és remélem az új tulajdonosának is örömteli pillanatokban ad.
Elvileg win8-tól ez benne van alapból. (Reméljük)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)