Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Igen tudom. Épp azzal próbálkozok azért zavart hogy csak maximumon meg minimumon megy.
-
Garsza
veterán
válasz
atomanti19
üzenetére
Nem terhelésnél nem veszi vissza. Nekem nem az a gond hogy vissza veszi. Hanem az hogy csak 1400MHz vagy 4400MHz megy a CPU. Nincsen meg a 3 vagy 2 köztes lépcső. Ha feladatot kap egyből 4400 MHz re ugrik.
ViZion:
Na ezt nem tudtam hogy az FX eknél csak két P stat van. Úgy emlékeztem hogy nekem régen volt köztes lépcső is de akkor rosszul emlékszem. -
válasz
Garsza
üzenetére
Miről is beszélünk? FX-ben csak 2 (azaz kettő) P state aktív, hova kapcsolgasson a kettő között? Lehet programmal beállítani, de szvsz felesleges: ha terhelést kap, akkor maxra rakja, ha nincs, akkor meg leveszi... Hova tovább?
Ribi: az miért "fos" szerinted, hogyha nincs minden szálra elosztható feladat, akkor azokat lejjebb veszi a proci? Ha ennyire zavar, akkor minden energiatakarékos funkciót ki kell kapcsolni és szaladjon full frekin és feszültségen... mint a régi procik.
-
-
Valkűr
addikt
Itt egy video, neki High a beállítás és itt sem megy 45-től feljebb...Akkor Ultrán mennyi lehet?
-
Valkűr
addikt
válasz
Crondore
üzenetére
A tiednél sima ügy, mert nem csak a 6850 van egymagában. Ugy elhiszem ezt a pontszámot. A másik srác irta, h a 6850 ultra 40 fps. Ez ami fura számomra, mert a 7850 erősebb a 6850-től nem is kicsit. Nálam a 6850 elhasalt ezzel a játékkal. Akkor nála , h mehet 40 fps a 6850, nálam meg 40 alatt is megy a 7850 Ultrán. JA és ezt úgy, h a 8350 proci 4.6-on fut.

-
Crondore
tag
válasz
Valkűr
üzenetére
Valamit elnézhettél, mert nálam nem sima 6850 van hanem egy 6870+6850 cf azaz crossfire, beítás a játékba(Bf4), keress rá itt topicba a bf4-re es valahol le van írva hogy hova mit kell betenni, nem sokkal előrebb. Én gyári ultran hasznalom, vagyis az alapértelmezett élsimitás is be van kapcsolva, de dobok fel képet, ha gondolod. Élsimitás kikapcsolása magában is sokat hozhat a teljesítményen és sokan HD felbontásban nem tartják indokoltnak a használatát.
-
Garsza
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
De ha beállítom a Windows energia gazdálkodásnál hogy például csak 99%használja max a CPU -t akkor is vissza esik 1400MHz re biztos hogy nincsenek meg a köztes lépcsők valamiért.
Akármit csinálok más értékre nem vált csak vagy minimum vagy maximum. És nem tudom mi lehet az oka. -
-
Garsza
veterán
Helló! Crosshair V Formula alaplapom van egy FX-8320 procival. Húzva van a CPU 4,4GHz re 1,4V val (ofsettel beállítva) és olyan gondom van hogy a CPU frekvencia vagy 1,4GHz megy vagy 4,4GHZ nincsenek meg a köztes lépcsők. Ennek mi lehet az oka?
-
-
đe$|re
senior tag
Esti unalom: [link]
Délután vagy este majd még meghajtom a rendszert.
-
Phanteks VS Mugen 4 (2 ventis) harca már látszik...
Mugen 4 - 2ventivel szerelt ezen a beáll. / OC-n 92-93c fokot is elért !
Phanteks a 81-82c fokot érte el max. ! (szép teljesítmény és csendes!)
/82c fokon volt kb. fél másodpercet-et se../ 
Itt a Kép: (ja és a paszta amit felvittem, nem a Phanteks gyári pasztája hanem a [Thermalcote I] -s paszta , de holnap letesztelem gyári PH-NDC pasztával is és kiderül melyik a jobb paszta és mennyi a különbség !? (+-) /majd Logoutos bejegyzés is lesz erről.../
Szerk:
Am. BIOS Update (azonos verzióval) megoldotta az OC Profile / Mentési / Loading problémát... törölte és újból belőttem amit kell / mentettem, simán ment / megy...
L
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Helló SasssRexi!

FX is unalmas, miután mindent beállítottál ez elpöntyög az idők végezetéig... Egyszer volt szó valahol olyan procikról, amik "átrendeződnek" Nem tudom mi a jó szó, de a tranyók kapcsolata egymással változtatható, így pl. kijavítja magát, mint a terminátor procija...
nah, olyannal lehetne mókázni. Megvan. Tuning: szúrj egy gombostűt 3 mm-re a bal 4-es láb mellé... 
Azt tudtad, hogy egy Terapeuta az 1024 Gigapeuta?

Nxn908xxx: neeem, linken a cikk.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
vakond5
üzenetére
Itt vagyok mindig, olvasni mindig elolvasok mindent....csakhat sajnos nem nagyon van mirol irjak. Ez a xar intel mar nem olyan erdekes mint amilyen az FX-em volt

Meg mindig ez a kedvenc szamom
. Sot ahogy az OFF-olos FX-ben elmondtam meg az NVIDIA kartyai is ugy tancolnak ahogy az AMD futyulenekel
Itt a bizonyitek ! -
marquuard
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de mondjuk egy FX6300 hány fokig elfogadható?
-
Nxn908xxx
őstag
Felvettem 4.5Ghz-re de prime alatt szinte rögtön hibázott 2 mag is. Nem baj, maradok 4.4-en, örülök ha stabil marad. Később még tesztelem játékkal, és ha jó akkor hagyom.
(#40055) vakond5: Köszi!
Úgy látszik egyszer az életben nekem is lehet szerencsém számtekes cuccokban. Ha már a tápomat gariztatni kellett. 
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Falbafejverés helyett futtasd már azt a bánatos memtestet...
...ne OC-n lehetőleg. -
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
vakond5
üzenetére
Még játszani nem volt időm, de IBT-ből meg LinX-ből akármennyit futtatok nem fagy. Most is fut de semmi lassulás. A proci meg 69C.
Lehet megpróbálom 4.5-ön, de ki fogy fagyni. Vagy a legjobb procit fogtam ki ami létezik.
Black Mamba!
(#40052) luimapeiz: Két hónap után lett instabil?
-
Crondore
tag
válasz
Valkűr
üzenetére
BF4(Update.v104788):
6870+6850 cf + fx 8350(4.5GHz) 30-45fps(nagy néha 50re is felugrik) ultrán(v-sync of) szinte majdnem játszhatatlan akadozó grafika még így is.GstRender.Thread.MaxProcessorCount 8 sor hozzáadva a megfelelő helyre, majd utána:
v-sync of : 85-120 fps
v sync on: tartja a 60 fps
Maximálisan játszható, semmi akadás vagy lag. Én nem nagyon láttam semmilyen megjelenítésbeli minőség romlást, bár nem vagyok egy sas szem, meg játék közben nincs idő erre annyira figyelniTehát elvileg egy 6850 hozhatja a 30-40 fps -t egy fx-en ha beírják a GstRender.Thread.MaxProcessorCount X(magok száma)
Ennyi így elsőre a tapasztalatom, meg az ebből fakadó következtetésem.
-
-
cunnir
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na végre látom megvan

-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az szép!
Most tessék zargatni felfelé 5000-re, aztán lássuk mit szól hozzá
-
Phanteks -el kicsit jobb mint Mugen 4 -el (sokkal!)

61c fok a max prime95 full FFT test(#40039) vakond5:
Sajnos elmentett OC Profile-s 4500/2400/2400 -as beáll. alatt nem akar menni (nem tudom mi a gondja, de F1 -et ír ki Asus kezdőképernyű után és BIOS -ba navigál...)
/most nincs kedvem pepecselni, de majd átnézem részletesen../L
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Telefonról írtam, nem tudom miként sikerült 2x..

-
-
-
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére

Várom a feedback-et! -
-
vakond5
őstag
Urak, most kaptam a privátot, hogy reggel jelenik meg a PSCheck használatát leíró Logout-os címlapos írásom!

-
-
-
NY_A
őstag
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségeteket!

-
daneeeeee
aktív tag
Szia!
A játék a BF4, a bal felső piros szöveg az MSI Afterburner legutolsó bétája, a bal alsó illetve a jobb felső szövegek pedig a BF4-be beírt consol parancsokkal jönnek elő.
A grafikon a PerfOverlay.drawgraph 1 paranccsal, az fps számláló pedig a PerfOverlay.drawfps 1 paranccsal hozható be.
vakond5: RTSS és HWInfo nem kell hozzá. A legújabb bétában nekem közvetlenül AB settings-ből engedi állítani.
-
NY_A
őstag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek.

A piros érdekelt.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mert ez volt a szabvány TDP limithatár, gondolom én.
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mert volt anno a 140W-os Phenom II x4 965, és szerintem azért írják rá sok lapra, mert még egy verébséggel több, ami segíthet eladni.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Elvileg a Crosshair Formula-Z támogatja az FX 9000 szériát is szóval szerintem ez valami elírás lehet.
-
válasz
Troyan001
üzenetére
Az egy nagyon jó lap !
Mindenképp jól jársz vele !
Más:
Am. miért van az, hogy minden alaplapnál (Crosshair V / Formula-Z nél is pl)
a "Max. támogatott CPU-fogyasztás: 140 watt" (magyarul a lap erős CPU OC alatt ezt simán túllépheti... és akkor kapcsol be a védelem)
pl.L
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Még nem teljes. 

) Jo vicc...az kellene nekem...szerintem az idegkorhazban kotnek ki