Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dxx
tag
válasz
szente80
üzenetére
Én régebben egy Phenom II-vel jártam így és egy 770-es lappal. Először ment minden flottul, aztán a 2. nap már a bios-ig sem jutott el a lap, vagyis volt hogy bejött 1000. próbálkozás után és működött is hibátlanul, amíg ki nem kapcsoltam aztán megint semmi reakció.
Ha tippelnem kellene a lapod felmondta a szolgálatot. -
Jack@l
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem biztos, mert maga a bios nem sérült csak épp valami hülye beállítás rossz helyen ragadt amitől félúton lefagy, vagy ami eszembe jutott, volt itt már fórumozó akinek eldózerolta a videokariját, lehet azt is le kéne csekkolni előtte.

-
Jack@l
veterán
válasz
szente80
üzenetére
Amikor csináltad az első "bios jumperolást", 2-3 állásban hagyva elindítottad a gépet? (mert láttam már valakinél úgy lapot elszállni...)
Ha dual biosos, akkor próbáld meg valahogy aktiválni a lapba pakolt másikat(még nemcsináltam olyat, jumper, vagy kapcsoló, bill, nemtom mi kell neki), lehet attól, meg egy rendes bios resettől észhez tér a régi procival. -
miresz
veterán
Na skacok! Válaszolt az ASRock az emailemre.Küldtek
egy beta UEFI-t a 990FX extreme3- as
lapomhoz,amiben többek között bent van az APM
on/off funkció is,így már nem szab gátat semmi
elvileg az FX tuningnak. Sajnos csak holnap tudom
feltenni,mert dolgozom. -
subaruwrc
félisten
válasz
szente80
üzenetére
Próbáltam reset-et csinálni,hogy ki húzom a tápcsatlakozót és 10másodpercre és 1-2 jumper-ról rátettem 2-3ra.De semmi, (mondjuk ezt lehet nem is így kell)
ez a legjobb rész

vedd ki az elemet, áramtalanítsd le a gépet
bios resetelj ( helyes módszerrel .. ) 30-40mp-ig.
elem vissza, gép bekapcs. szerintem a ram feszültsége alacsony -
szente80
aktív tag
Sziasztok.Ma megjött az Fx-6100 proci.Gondoltam beteszem és

A következőt csinálta a masina.Beindítom,végigfutnak az ellenőrző ledek az alaplapon és a Boot Device Led világítva marad és semmit se csinál tovább.Nem indul a Bios.
Próbáltam reset-et csinálni,hogy ki húzom a tápcsatlakozót és 10másodpercre és 1-2 jumper-ról rátettem 2-3ra.De semmi, (mondjuk ezt lehet nem is így kell)
Ki vettem az alaplapból az elemet is,és vissza is tettem már régi 1055 X6 procit de semmi,nem kezd be botolni a gép.Az új Béta bios volt a gépen,lehet az volt a bibi,FX-6100 nek az Asus a 705-ös írta.
Clear the CMOS -al vissza kell hogy álljon az eredeti bios verzióra a lap amivel kijött? -
miresz
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Hozzáteszem,hogy szerintem szarul van optimalizálva a játék.
-
miresz
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Átlag 40-45 fps a városba.
-
miresz
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Fx6100+6870 fullHD full beállításokal sima liba.
-
->Raizen<-
veterán
Akinek fx 8150\20 fx 6100 procija van megnézhetné hogy fut neki a skyrim. Nekem kicsit tuningolni kell hogy mindenhol kielégítő legyen a sebesség!
-
Vigneau
félisten
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Ez az én bánatom nekem is...

Bár még nem néztem utána, hogy az R2.0 BIOS-a ráhegeszthető-e a simára. Vagy az már eleve UEFI lenne? No, majd meglesem, ha lesz kedvem.

-
kop8
őstag
Kicsit keresgéltem HWbot-on, még nem sok eredmény van fent a bulldozer prociktól, de bíztatóak az eredmények a pontszerzések szempontjából!
Most már tuti ha lessz lóvém veszek egy 8120-ast!
-
törölt tag
Én nem hiszem,hogy a jelenlegi akár 4+1-es tápellátás gondot fog okozni a Bull-oknál.Az ellenben lehetséges,hogy itt már értelmet nyer és szükséges a 8 pines cpu segéd csatlakozó.A mindenkori UEFI fejlesztéseken sok fog múlni,itt majd kiderül,hogy az egyes gyártók milyen mérnöki szürkeállománnyal és támogatottsági késztetéssel bírnak.
-
miresz
veterán
válasz
üzenetére
Tudom már írtam nekik ide is de basznak rá. Az az érdekes,hogy adnak ki egy csomó új UEFI-t ezekhez a lapokhoz amiket te is felsoroltál,de nem tünt fel senkinek sem,hogy egyikbe sem teszik bele az APM on/off opciót. Lehet,hogy azért mert fizikailag is gyengék lennének a lapok tápellátásai hozzá? 4 + 1 Power Phase Design esetemben,és elvileg egy felső kategóriás lapról beszélünk. Akkor most,hogy is van ez? A 880G Ext.3-as lapomon komolyabb volt a tápellátás.
-
törölt tag
Itt az összes eddig megjelent Asrock béta bios a 990FX sorozathoz.
-
dezz
nagyúr
Valószínű BIOS/(U)EFI gond, de talán érdemes megnézni ezeket is (ha még nem ismered):
-
-
Ricsiii1992
tag
el se hiszem, de kijött a hivatalos Bulldozer bios az [ASRock 770 Extreme3] lapomhoz...tehát ez már nem béta....meg itt is oda van sorolva az AM3+osokhoz.Most akkor hogy is van ez az új, gyorsabb vrm kommunikáció, nagyobb max socket amper am3 és am3+ között? Jó hogy a Corsshair IV Formula, az am3-as lapok csúcsa kapott bull. biost...de hogy az én dzsunka ASRockom is kapott...ráadásul nem bétát, hanem rendeset...
Érdekes, hogy ennél jobb lapok, pl 870 Extreme3 nem kaptak FX támogatást...inkább kihoztak egy r2.0-ást...
-
lee56
őstag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
AM4 majd talán DDR4 memóriával lesz, de mondjuk jelen állás szerint addira már csak APU-k lesznek, szóval lehet inkább FM4 lesz belőle

9xx vs 1xxx chipset meg nagyjából úgy írható le, eddigi infók alapján, hogy mindenből egy kicsivel több lesz (PCI-E sávból, SATA-III-ból, talán USB-III-ból is), éééés ennyi

(#2038) bozont : Ja aki vett 9xx-es lapot (ahogyan én is), az örülhet hogy nem kell kukázni egy év után mi

-
Andre1234
aktív tag
válasz
Andre1234
üzenetére
olvasgatás közben meg is találtam: fogyasztás mérése 2CU/4T, 4CU/4C, 4CU/8C
-
Andre1234
aktív tag
A CMT tesztelése .mondjuk arra lennék kíváncsi hogy a 2CU/4C és a 4CU/4C mért fogyasztása között mekkora lenne a differencia.
-
toyone
őstag
Az a probléma hogy ha Factory EFI-vel próbálkoztok annyira nem kell meglepődni hogy előfordulnak olyan bugok mint például az hogy 1.4v fölé nem tudok menni.A weboldalán
látható az utolsó EFI nél a következő leírás "Update CPU code to support AM3+ CPU." [link]
A cpu support list szerint szükséges a frissebb EFI ahhoz hogy megfelelően működjenek össze. -
törölt tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Nem értetek Ti ehhez (sem),én már napokkal ezelőtt megírtam a frankót a témakőrben

-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát erre én sem
Gondolom a nitrogént és a teamet is adják az ötlet mellé 
-
TXT
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
nekem soknak tűnik

-
ricshard444
veterán
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Uhh erre inkabb nemmondok semmit.....

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Ez az 1,63V még a 90/130nanós AMD prociknak is piszok sok, nem hogy egy 32nansó bull-nak
áhh TXT nem kinyírni akarja a prociját 
-
stratova
veterán
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
lásd:
"A felsőházban az AMD a korábbi híreknek megfelelően meghosszabbítja a Socket AM3+ foglalat élettartamát, de ez nem azt jelenti, hogy nem jönnek új lapkakészletek. A Vishera kódnevű processzor fogadására a mostani Socket AM3+-os alaplapok is megfelelnek, de a 9-es szériát a 10-es sorozatba tartozó vezérlőhidak váltják. Az északi híd szempontjából az 1090FX a Quad CrossFireX rendszereknek kedvez, mivel 32 darab PCI Express 2.0-s csatorna áll rendelkezésre a grafikus kártyáknak, az 1070-es vezérlő esetében azonban be kell érni 16 darab PCI Express 2.0-s sávval. Természetesen az SLI támogatása opciós lehetőség, de erről az alaplap gyártója dönt. A hírek szerint újdonság lesz az IOMMU v2 is, mely bevezeti a kétszintű laptáblát, továbbá az IOMMU laphibák helyreállításának lehetőségét. A támogatáshoz állítólag csak a processzor oldaláról kell fejlesztés, így az IOMMU v2 kompatibilis az aktuális 9-es szériás lapkakészletekkel is, de csak új generációs processzorral használható ki. Az egyes funkciók eléréséhez az adott bővítőkártyának, vagy más eszköznek is támogatnia kell az Address Translation Services (ATS), illetve a Peripheral Page Service Request (PPR) szolgáltatást. Fontos megjegyezni, hogy az AMD kihagyja a PCI Express 3.0-s vezérlő implementálást a 2012-re tervezett chipseteknél.
A fentebb részletezett új vezérlőkhöz természetesen új déli híd is tartozik, mely az SB1060 jelzést viseli, és a lényegesebb újításokat ez a lapka szállítja. Az elődhöz képest két extra 6 Gbps-os SATA felület támogatása lehetséges, így a vezérlőhíd már nyolc meghajtót is kezelhet, továbbá megjelenik az USB 3.0-s felület natív támogatása is, arról azonban nincs pontos információ, hogy ez pontosan hány portot jelent."
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Valaki tudja hogy az 1xxx chipsetek miben lesznek mások vagy jobbak mint a 9xx széria és hogy ez már AM4es foglalatal jön?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
-
Oliverda
félisten
-
miresz
veterán
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Próbáltam én már minden hogy de semmi.Sem az UEFI-ben sem pedig az AOD-ben nem találok APM opciót.

-
bacsis
Közösségépítő
-
Ricsiii1992
tag
APM Master (TDP limiter) funkciót keress, ezt kell kikapcsolni.
Pontosan én sem tudom, hol lehet AMD OverDrive-on belül. Oliverda írta, hogy az új AOD-ban már ki lehet kapcsolni, csak ennyit tudok én is. Esetleg kérdezd meg tőle, pontosan hol...de ott kell lennie valahol AOD-ban
-
alvaro
senior tag
Nemtom, szerintem is bírnia kéne, de franctuggya

Mindenesetre nem tennék 8 magos bullt alap alaplapba, az is biztos
Igaz, sehova máshova se, majd legföljebb a vitrinbe, ha már meg lehet kapni ezresé'
A 4 magos piledriver lesz majd nekem érdekes, hátha az már nem lesz ilyen zabálós
Egyszer a 4.5 éves core2duót is le fogom cserélni, ki tudja, talán arra. Talán nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest